Nye erhvervslokaler: Sådan finder du erhvervslokaler

Vi har lavet den ultimative guide til hvordan du hurtigt finder de bedste erhvervslokaler. Hvis du følger denne guide, vil du med stor sandsynlighed finde dine nye erhvervslokaler hurtigst muligt.
14. december 2016 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Nye erhvervslokaler: Sådan finder du erhvervslokaler

Vores mange brugere spørger os hver dag om, hvordan man finder de bedst mulige erhvervslokaler hurtigst muligt. Derfor har vi nu lavet den ultimative guide til hvordan du hurtigt finder de bedste erhvervslokaler. Hvis du følger denne guide, vil du med stor sandsynlighed finde dine nye erhvervslokaler hurtigst muligt.

Når man som virksomhed leder efter nye erhvervslokaler, skal man, hvad enten man søger kontor, klinik, butik, lager, produktionslokaler eller restaurationslokaler, være opmærksom på at gå fokuseret, koncentreret og målrettet til værks.

Det handler om, at du skal bruge mindst mulig tid på at finde de bedst mulige erhvervslokaler, så du ikke defokuserer fra din forretning. Husk at din egen tid er dit mest værdifulde råstof, og al den tid du bruger på at finde dine nye lokaler og flytte, kan du i sagens natur ikke bruge på at tjene penge.

For at du kan finde de bedste og billigste erhvervslokaler er det vigtigt, at du finder en kanal, som giver dig det samlede overblik over hvilke erhvervslokaler, der er på markedet lige netop nu, hvor du søger efter dine nye erhvervslokaler.

Der findes kun ét medie, der samler alle ledige erhvervslokaler i Danmark. Mediet hedder www.lokaleportalen.dk og fungerer dels ved at udlejerne lægger deres lokaler direkte op og dels ved at resten af de ledige erhvervslokaler p markedet crawles. Læs mere om hvordan www.lokaleportalen.dk samler information ind om de ledige erhvervslokaler på markedet her.

Vi foreslår, at du går frem via disse 8 trin, når du skal finde nye erhvervslokale:
Trin 1: Start med at evaluere og definere virksomhedens behov for erhvervslokaler, herunder pladsmængde, indretning, lokaletype(r) mv. Når du evaluerer virksomhedens behov for erhvervslokaler så husk at tænk fem år ud i fremtiden.

Trin 2: Tegn herefter en geografisk cirkel, hvor dine erhvervslokaler kan ligge. Her er det vigtigt at du overvejer, hvordan flytningen vil påvirke dine medarbejderes og din egen transporttid. Hvis du skal ansætte, kan det også være vigtigt at overveje, hvor den type medarbejdere, som du søger, bor, når du beslutter dig til, hvor dine erhvervslokaler kan ligge.

Trin 3: Nu er du klar til at indsamle relevante erhvervslokaler fra markedet. Klik ind på www.lokaleportalen.dk, hvor du får det samlede overblik over de erhvervslokaler, der er på markedet lige nu. Husk at lav en søgeagent, så du får besked hver gang der udbydes nye erhvervslokaler.

Trin 4: Du har nu indsamlet en brutto-gruppe af erhvervslokaler til leje, som potentielt kan være relevante, og som du løber detaljeret igennem. Først fjerner du dem, der helt sikkert ikke passer til kriterierne. Hernæst sammenligner du priser og kvalitet hos resten, som du endeligt deler op i to bunker ud fra, hvor interessante de er. Du kontakter herefter udlejerne fra den mest interessante bunke og aftaler en fremvisning. Udlejerne i bunken med de lidt mindre interessante lejemål ringer du til for at høre nærmere – det kan jo være at udlejeren fortæller dig noget om lejemålet eller prisen, som alligevel vækker din interesse.

Trin 5: Til fremvisningen er det først og fremmest vigtig, at du forsøger at fornemme om erhvervslokalerne vil passe godt til din virksomhed og dig. Hvis svaret er ja, er det vigtigt at du får afklaret følgende:

A: Pris. Kan du få et godt tilbud, eller få en periode hvor du ikke betaler leje eller få såkaldt trappeleje, hvor du betaler mindre leje i starten og mere leje hen ad vejen.
B: Opsigelse. Hvor kort en opsigelsesfrist kan du få på erhvervslokalerne. Korte opsigelsesfrister giver din virksomhed en større fleksibilitet.
C: Istandsættelse. Er udlejeren villig til at foretage/bekoste istandsættelser/ændringer af erhvervslokalerne ud fra dine ønsker og behov.

Trin 6: Nu har du været ude at se erhvervslokalerne og har indsamlet detaljeret information om forhandlingsmulighederne fra udlejerne. Nu indsnævrer du din søgning til 1-3 erhvervslokaler. Formuler en mail til hver af udlejerne, hvor du skriver, at hvis du kan få det på den og den måde, så er du klar til at underskrive en aftale på erhvervslokalerne. Det er vigtigt, at du tilkendegiver, at du er klar til at lave en hurtig forhandling. Når du forhandler, så husk også at se det fra udlejerens side. Du bør ikke foreslå urimelige ting, så som at udlejeren skal istandsætte erhvervslokalerne på kryds og tværs efter dine specielle behov, samtidig med at du kun vil have en tre måneders opsigelsesperiode mv.

Trin 7: Når forhandlingen er slut, beder du udlejeren, som du udvalgte om at fremsende en kontrakt på erhvervslokalerne. Det er tilrådeligt, at du altid får en professionel advokat eller erhvervsmægler til at løbe lejekontrakten igennem, da du ellers kan ende med at betale rigtig mange penge helt unødigt, når du en dag flytter væk fra lejemålet. Hvis du ikke kender én professionel, så send en mail til support@lokaleportalen.dk, så kan vi sende dig et par forslag.

Trin 8: Når du har fundet dine nye erhvervslokaler, er det vigtigt, at du hurtigt og systematisk vender tilbage til alle de udlejere, som du har været i kontakt med og fortæller dem, at din søgeproces er endt, og at det desværre ikke blev dem, du lejede dig ind hos. Det er vigtigt at huske på, at de har brugt tid på at fokusere på dig og dine behov. Det er også vigtigt at huske, at du måske i fremtiden skal ud og lede efter erhvervslokaler igen, og at du derfor har brug for at have et godt forhold til udlejerne i området. Vis respekt ved at sende dem en venlig mail, så snart du har fået din situation afklaret.

Find dit erhvervslokale med det samme via disse links:

Ledige Erhvervslokaler i København
Ledige erhvervslokaler i København S
Ledige erhvervslokaler i Frederiksberg
Ledige erhvervslokaler på Nørrebro
Ledige erhvervslokaler på Vesterbro
Ledige erhvervslokaler på Østerbro
Ledige erhvervslokaler i Valby
Ledige erhvervslokaler i Vanløse
Ledige erhvervslokaler i Roskilde
Ledige erhvervslokaler i Odense 
Ledige erhvervslokaler i Aalborg
Ledige erhvervslokaler i Aarhus
Ledige erhvervslokaler i Esbjerg
Ledige erhvervslokaler i Randers
Ledige erhvervslokaler i Vejle
Ledige erhvervslokaler i Horsens
Ledige erhvervslokaler i Kolding 

Ofte stillede spørgsmål