Kontorer til leje som matcher din virksomheds formål

8. november 2017 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Kontorer til leje som matcher din virksomheds formål

Som virksomhedsdrivende findes der en række muligheder for, hvordan man vælger at indrette sit arbejdsmiljø. Nogle har hjemmekontor, andre indgår i et kontorfællesskab, imens nogle er hoppet på den nyeste trend kontorhoteller. I dette indlæg vil vi komme med nogle retningslinjer for at vælge det kontor, som passer til din virksomhed. I din søgning på kontorer til leje anbefaler dig først og fremmest at oprette en søgeagent på Lokaleportalen.dk. Ved at indikere dine præferencer kan du nemt matche med personer, der har passende kontorer til leje.

  1. Reflektér over virksomhedens krav

-          Først trin i jagten på kontorer til leje er at evaluere de behov, som virksomheden har. Overvej b.la. følgende: Hvor mange ansatte skal kontoret kunne rumme – overvej antallet af heltid- og deltids ansatte samt fremtidsudsigterne for nye ansættelser.

-          Hvordan vil indretningen blive? Her kommer skriveborde- og stole til at fylde sammen med reoler, printer, evt. Et køleskab og diverse stemningselementer som planter og billeder.

-          Beliggenhed – hvor praktisk er det for ansatte, møder og kunder at komme til kontoret med det offentlige og med parkering til egen bil. Det spiller også en rolle for virksomhedens signal, hvor kontoret ligger.

  1. Kontorfællesskab, hjemmekontor eller selvstændigt kontor?

I valget af kontortype tager man udgangspunkt i virksomhedstypen. En start-up virksomhed med lav likviditet har stor fordel i at indgå i et kontorfællesskab. Det kunne f.eks. være et fællesskab bestående af flere små start-up, hvor man kan hjælpe og inspirere hinanden. Hvis man arbejder som freelancer og egentlig ikke er på sit kontor specielt meget, kan kontorfællesskab også være en god billig løsning – og så selvom man f.eks. er flere konsulenter der arbejder sammen, men som ikke har brug for skriveborde til rådighed hele tiden. Man kan danne et kontorfællesskab i herskabslejligheder og på et kontorhotel. Der er en del penge at spare i og med at man deler huslejen op blandt fællesskabets parter. Et hjemmekontor er selvfølgelig den billigeste løsning, men samtidig er også nemmere at lave overspringshandlinger derhjemme. Det kan være motiverende og produktivt at komme ud i andre omgivelser og være blandt mennesker. Søg i blandt mange forskellige typer af kontorer til leje her.

  1. Kontorets funktion

En kontor er vel at mærke en arbejdsplads, men der er mange forskellige typer af virksomheder. Overvej om kontoret skal være andet end blot til skrivebordsarbejde. Skal der være mulighed for at afholde personalefester? Skal man kunne benytte stedet som showroom? Er der behov for at facilitere work-shops og foredrag? Hvis man skal have mulighed for at opmagasinere, kunne det også være en god idé at kombinere lager og kontor i et større lokale.