Her er alt hvad du skal vide om kontorfællesskaber

Står valget mellem et kontor og et kontorfællesskab, er der helt sikkert en stor økonomisk fordel ved at vælge at leje en kontorplads i et kontorfællesskab. Der oprettes flere og flere kontorfællesskaber med meget specifikke kontorpladser, fx. er der kontorfællesskaber udelukkende med fokus på et kreativt miljø eller fokus på helt nystartede virksomheder – eller noget helt tredje. Derfor er kontorfællesskaber blevet en mere og mere populær løsning for iværksættere, der er i hastig udvikling.
7. april 2017 | Skrevet af: Leonora Jensen
Her er alt hvad du skal vide om kontorfællesskaber

Står valget mellem et kontor og et kontorfællesskab, er der helt sikkert en stor økonomisk fordel ved at vælge at leje en kontorplads i et kontorfællesskab. Der oprettes flere og flere kontorfællesskaber med meget specifikke kontorpladser, fx. er der kontorfællesskaber udelukkende med fokus på et kreativt miljø eller fokus på helt nystartede virksomheder – eller noget helt tredje. Derfor er kontorfællesskaber blevet en mere  og mere populær løsning for iværksættere, der er i hastig udvikling.

Et kontorfællesskab består af et kontor, der deles af flere virksomheder, som sidder sammen. De får adgang til netværk, sparring samt viden og kan dele opgaver og indgå i forskellige former for samarbejder. Er man en del af et kontorfællesskab, er man ikke bare i et kundeforhold, man er som navnet antyder, en del af et fællesskab, som man kan bidrage til. I Lokaleportalen hjælper vi kontorfællesskabsøgende med at få et overblik over ledige kontorfællesskaber i Danmark via dette link: https://www.lokaleportalen.dk/kontorfaellesskab.aspx

Kontorfællesskabers netværk

I et kontorfællesskab forekommer det ofte at firmaerne, arbejder i flere forskellige brancher, og kan derved bidrage med forskellige erfaringer, hvor der er mulighed for at hente inspiration til sit arbejde. Kontorfællesskaber består oftes at aflukkede kontorer, hvorfor man får faste arbejdsrammer og på den måde også har ro til at koncentrere sig om sin forretning. Det, at man har mulighed for at dele ”arbejdsplads” med andre virksomheder, gør det også let at komme i kontakt med andre i kontorfællesskabet. Denne mulighed for at netværke kan også være grobund for en øget motivation, der også kan give den mulighed, at man på sigt har mulighed for at finde nye samarbejdspartnere osv. Det er dog forskelligt fra sted til sted, i hvor høj grad der lægges vægt på det sociale aspekt, og her er det naturligvis afgørende, at vælge et kontorfællesskab, der netop passer din virksomheds ønsker.

Økonomiske fordele

Den økonomiske fordel er tydelig, når man skal leje et kontor i et kontorfællesskab fremfor at leje en hel kontorbygning. Bindingsperioden er typisk på 3 måneder, og man betaler månedsvis, hvilket også gør det nemmere, at opsige sin lejeperiode, hvis man ønsker det. De fleste kontorfællesskaber har de basale nødvendigheder inkluderet, som fx varme, el, rengøring, internetmuligheder, printeradgang, køkken eller kantine og ikke mindst adgang 24/7. I nogle kontorfællesskaber betaler man kun husleje og andre services efter beregning af forbrug, hvilket også kan tænkes at have økonomiske fordele. Typisk er der tale om en langt lavere husleje end ved at leje et helt kontor. Dette skyldes blandt andet, at udgifter til drift og vedligehold deles mellem mange brugere – i stedet for, at din virksomhed står med udgiften alene. Herudover er der typisk kun et meget lavt depositum – og i mange tilfælde slet intet.

Nyt kontorfællesskab i København!

Tæt ved metroen ved Islands Brygge har et nyt kontorfællesskab slået dørerne op, som både er for nystartede enmandsvirksomheder og de større iværksætterselskaber. Det kan gøre Islands Brygge til et godt sted for startups og selvstændige erhvervsdrivende. Kontorfællesskabet hedder Univate og er en del af det nye KUA, hvor KU og ITI også vil kunne blande sig. For blot en måned side kunne Univate fortælle, at IBM er blevet en af deres lejere – IBM Danmark har nemlig fået adresse i kontorfællesskabet med deres Client Innovation Center. Univate er placeret på KUA3, som også er hjemsted for blandt andet Det Juridiske Fakultet, Det Informationsvidenskabelige Akademi samt Center for Interaktion og Kommunikation.

LÆS OGSÅ ”Hvorfor vælge et kontorfællesskab i København”: https://www.lokaleportalen.dk/blogs/hvorfor-vaelge-et-kontorfaellesskab-i-koebenhavn.aspx