Guide til lejebolig-søgning i Sverige

Hvis du er en af dem der vil flytte til Sverige og søger en lejebolig i Sverige, er denne guide for dig. Følg trinene i guiden herunder, så er du godt på vej til at finde den perfekte lejebolig!
27. december 2022 | Skrevet af: Leonora Jensen

Når en virksomhed åbner en afdeling i Sverige, flytte medarbejderne ofte med. Hvis du er en af dem der søger en lejebolig i Sverige i forbindelse med virksomhedsflytning, er denne guide for dig. Følg trinene i guiden herunder, så er du godt på vej til at finde den perfekte lejebolig!

1. Overvej dine behov

Først og fremmest bør du overveje, hvilke behov du som lejer har til en lejlighed, lejlighed til leje, værelse til leje eller hus til leje. Hvilken størrelse og hvor mange m2 skal lejligheden være? Skal det være et værelse, en lejlighed, en studenterbolig eller et hus? Har du brug for din egen parkering? Hvor lang skal lejeperioden være? Hvor skal lejligheden ligge - skal den ligge i udkanten af ​​byen eller i centrum? Hvor meget er du villig til at betale i husleje? Skal lejligheden have terrasse, altan, have, badekar mv.? Hvordan skal ejendommen se ud? Hvilken etage skal lejligheden ligge på? Vil du have naturen tæt på? Skal lejligheden ligge ved havet? Hvad skal den månedlige husleje være? Skal lejligheden ligge tæt på et bestemt universitet? Leder du efter en førstehåndskontrakt?

Spørgsmålene er mange. Når du ved, hvad dine behov er, kan du starte en lejlighedssøgning på jagt efter en lejlighed, der opfylder dine krav.

2. Søg på internettet efter en lejebolig i Sverige

Der er mange gode hjemmesider med ledige lejligheder til leje, hvor du kan søge efter lejligheder, boligbureauer, private udlejere og udlejere. Husk at søge flere forskellige boligportaler for at finde den bedst tilgængelige lejlighed til den bedste pris. Du kan søge direkte på alle typer lejligheder på vores boligportal Hyresbostad.se, som er en af ​​de største svenske portaler for udlejning af lejeboliger, og som giver et overblik over hele lejeboligmarkedet i Sverige.

Du kan bruge disse links til at gå direkte til en bestemt type søgning:

3. Kontakt udlejer

Når du har fundet en lejlighed, som du er interesseret i, skal du kontakte udlejer. Du skal være parat til at skrive en ansøgning til udlejer, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvorfor du ønsker at leje lejligheden. Du kan også bede om en fremvisning af lejligheden, så du kan se den med dine egne øjne.

4. Få lejekontrakten tjekket af en advokat

Når du har fundet din nye lejlighed, skal du underskrive en lejekontrakt med udlejer. Det er vigtigt, at du får rådgivning af en advokat, så du sikrer dig, at alt er, som det skal være. En lejekontrakt skal blandt andet indeholde oplysninger om husleje, depositum, varmeforbrug, stand ved indflytning mv. Du skal bl.a. være meget opmærksom på lejeobjektets stand ved indflytning. Få altid en advokat eller advokat til at tjekke lejekontrakten, før du underskriver den.

5. Tjek udlejer ordentligt ud

Hvis udlejer selv lejer lejligheden, er det ikke sikkert, at personen kan fremleje den til dig. I den situation kan du bede udlejer om dokumentation for, at personen har tilladelse til at fremleje lejligheden. Selvom udlejer ønsker at udleje en lejlighed, som personen ejer, er det ikke sikkert, at vedkommende får lov til dette. Tjek boligforeningens regler herom.

6. Indskud

Når du har underskrevet lejekontrakten, skal du muligvis betale et depositum til udlejer. Depositummet er en sikkerhed for udlejer i tilfælde af, at du forvolder skade på lejligheden eller ikke betaler huslejen. Depositum er typisk mellem 1-3 måneders husleje. Når både du og udlejer har underskrevet lejekontrakten, har du typisk et par dage til at overføre et eventuelt depositum. Du skal så kun overføre penge til en bank i dit eget land.

Du bør aldrig overføre en indbetaling i disse situationer:

- Overfør aldrig depositum/forskudsleje for lejligheden til en udenlandsk bank.

- Overfør aldrig depositum/forskudsleje for lejligheden til en person, du ikke har mødt personligt.

- Overfør aldrig depositum/forskudsleje for lejligheden, før du har underskrevet en lejekontrakt af begge parter.

- Overfør aldrig depositum/forskudsleje for lejligheden, før du har tjekket, om udlejer har ret til at udleje lejligheden.

- Overfør aldrig depositum/forskudsleje for lejligheden, før du har modtaget en fremvisning af lejligheden.

7. Aftale om indflytning

Husk at lave en klar aftale med udlejer om indflytning. Hvornår kan du flytte ind? Hvornår kan du få nøglerne? Etc. osv.

8. Flytningen

Når alt er på plads, kan du begynde at flytte ind i din nye lejlighed. Husk at ændre din adresse.

Find din lejebolig i Sverige hurtigt og nemt

At finde den helt rigtige lejebolig kan være en stor udfordring. Det kan være svært at finde lige præcis den bolig til leje, der passer til dine behov og budget. Heldigvis er der mange muligheder for at finde ledige lejeboliger.

Du kan starte med at kigge online. Du kan også kigge efter annoncer i aviser og på lokale bulletin boards. Det er også værd at tjekke boligforeninger i området, da de ofte skriver på deres hjemmeside hvis der er en ledig bolig til leje i foreningen.

Find lejebolig på nettet

Når du søger lejebolig, er det vigtigt at få et samlet overblik over alle ledige lejeboliger der passer til dig. Den allerhurtigste måde at finde ledige lejeboliger på er via nettet, hvor der er nogle få men meget gode hjemmesider, der hele tiden indsamler nye lejeboliger i deres databaser. Du kan således let se hvilke lejeboliger der udbydes i hele landet. 

Lejligheder til leje i Sverige – hvor kan man finde dem?

At søge lejlighed til leje er en god mulighed, hvis du ikke ønsker at eje din lejlighed selv. Du skal ikke betale for at købe lejligheden, men betaler til gengæld en husleje hver måned til udlejeren samt et depositum og evt forudbetalt leje ved indflytning. Det er ikke altid let at finde den rigtige lejelejlighed, og derfor er det vigtigt at vide, hvor man skal lede.

Du kan finde ledige lejligheder til leje ved at gå en tur i det i de områder, hvor du ønsker at leje en lejebolig. Du kan også være heldig at  finde din lejelejlighed ved at kontakte lokale boligforeninger eller ved at søge på internettet. Der findes mange hjemmesider, der har en liste med ledige lejligheder til leje, så du kan ret nemt finde det, du leder efter på nettet. 

Hus til leje i Sverige – en alternativ mulighed

Den mest almindelige type lejebolig er lejligheder. Men selvom udbuddet er mindre, har du også gode muligheder for at finde et hus til leje – enten en villa som udlejes eller et rækkehus til leje. Når du lejer et hus eller et rækkehus, får du en have med i lejemålet – noget som du i langt de fleste tilfælde må undvære hvis du lejer en lejlighed. Derfor er huse til leje en populær løsning for børnefamilier.

Søger du studiebolig i Sverige?

Som studerende kan det være svært at finde den rigtige studiebolig. Der kan være lang ventetid på kollegier og ungdomsværelser, og der er mange om buddet. En god løsning kan være at finde en mindre lejlighed eller et værelse til leje som du kan bo i mens du studerer – eller måske en større lejlighed du kan dele med andre.

Find den rigtige lejlighed

Leder du efter en lejlighed kan du finde den ved at søge online. Der er mange forskellige typer lejligheder over hele landet, så det er let at finde det, der passer til dine behov. Det kan ved første øjekast virke som en uoverskuelig opgave, men det er faktisk ret simpelt. Du kan starte med at søge efter lejligheder til leje eller til salg i dit område, så du kan se, hvad der er tilgængeligt. Det er også en god idé at undersøge, hvad der er inkluderet i prisen, så du ved, hvad du får for pengene. Det kan være alt fra møbler til rengøring og andre tjenester. Når du har fundet den lejlighed, der passer til dine behov, kan du kontakte udlejeren eller sælgeren for at få flere oplysninger.

Der findes nogle forskellige meget gode onlineservices der hele tiden kan holde dig opdateret om hvor der er ledige lejligheder lige nu. Du kan her fx se 1-værelses lejligheder, 2-værelses lejligheder eller 3-værelses lejligheder her. 

Værelse til leje i Sverige

Et værelse til leje er den første bolig for mange der flytter hjemmefra. Der er mange typer værelser til leje. Du kan fx leje hos en privat udlejer, flytte i klubværelse, leje en 1-værelses ungdomsbolig i en boligforening, eller skrive dig op til et værelse på et kollegie.  Mange værelser udlejes gennem ventelister, men der er findes også mange værelser som er ledige og kan findes på Nettet.

Kan man finde en billig lejebolig i Sverige?

Priserne på lejeboliger går op og ned – mest op - men der er altid nogle boliger der har en billigere husleje end andre. De billigste lejeboliger fås nok via ventelister i boligforeninger, men der findes også nogle gange billige boliger til leje på det frie marked. Hvis du vil have en billig lejebolig, kan du bruge en lejebolig-søgemaskine hvor du kan sortere eller filtrere efter pris.

Udlejning af lejebolig i Sverige

Har du en ledig lejebolig til leje i Sverige? Så kan du annoncere din lejebolig gratis på Hyresbostad.se. Tjek også i kartoteket med boligsøgende der søger lejebolig lige nu. 

Lejebolig i de store svenske byer

Du kan få et overblik over ledige lejeboliger i de store svenske byer her: