Rønne: En guide til erhvervslivet

Rønne er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste erhvervsområder er turisme, handel og industri.
25. februar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Rønne: En guide til erhvervslivet

Rønne er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste erhvervsområder er turisme, handel og industri.

Rønne som erhvervsby

Turisme er Rønnes vigtigste erhvervsområde. Byen er et populært turistmål for både danskere og udenlandske turister. Rønne er hjemsted for en række museer, attraktioner og historiske bygninger. Byen er også en vigtig base for færgetrafikken til Bornholm.

Handel er et andet vigtigt erhvervsområde i Rønne. Byen har et stort udvalg af butikker, der dækker alle behov. Rønne er også hjemsted for et stort supermarked og et indkøbscenter.

Industri er et mindre vigtigt erhvervsområde i Rønne. Byen har dog et par virksomheder, der producerer forskellige varer, herunder fødevarer, byggematerialer og elektronik.

Transportforhold i Rønne

Rønne har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt ved Bornholms Lufthavn, som har direkte forbindelser til København og Aarhus. Rønne er også en vigtig base for færgetrafikken til Bornholm. Der er daglige færgeafgange fra København og Ystad i Sverige.

Bornholms Lufthavn ligger cirka 10 kilometer syd for Rønne. Lufthavnen har direkte forbindelser til København og Aarhus. Flyvetiden fra København er cirka 45 minutter.

Der er daglige færgeafgange fra København og Ystad i Sverige til Rønne. Færgetiden fra København er cirka 3 timer og 30 minutter. Færgetiden fra Ystad er cirka 2 timer og 30 minutter.

Transportforholdene i Rønne er gode for virksomheder, der har brug for at transportere varer eller medarbejdere til og fra byen. Der er gode forbindelser til både Sjælland og resten af Bornholm.

Vigtige tal om Rønne (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Rønnes og Bornholms erhvervsliv, er:

 • Antal virksomheder: Der er over 4.000 virksomheder på Bornholm, hvoraf cirka 2.000 er beliggende i Rønne.
 • Antal ansatte: Der er over 12.000 ansatte på Bornholm, hvoraf cirka 6.000 er beskæftiget i Rønne.
 • Omsætning: Omsætningen fra virksomheder på Bornholm er cirka 8 milliarder kroner om året, hvoraf cirka 4 milliarder kroner stammer fra virksomheder i Rønne.
 • Turisme: Turismen er Bornholms vigtigste erhvervssektor. I 2022 besøgte over 600.000 turister Bornholm.

Rønne største virksomheder

De største virksomheder i Rønne er: 

Bornholms Regionskommune er en offentlig myndighed, der varetager en række opgaver for borgerne på Bornholm. Kommunens opgaver omfatter blandt andet sundhed og sygdom, uddannelse, kultur og meget andet. Bornholms Regionskommune er den største arbejdsplads på Bornholm med over 4.000 ansatte. Kommunen har en årlig omsætning på over 2 milliarder kroner.

Studsgaard Holding A/S er et holdingselskab, der ejer en række virksomheder på Bornholm. Studsgaard Holding A/S er en af de største private arbejdspladser på Bornholm med over 200 ansatte. Selskabets omsætning er på over 100 millioner kroner om året.

Formula Micro Bornholm A/S er en teknologivirksomhed, der udvikler og producerer mikroelektronik. Virksomhedens produkter bruges i en række forskellige industrier, herunder forbrugerelektronik, sundhedsteknologi og transport.

Tegnestuen Tårnet er en arkitektvirksomhed, der er specialiseret i arkitektur, byplanlægning og landskabsarkitektur. Virksomheden har kontorer i Rønne og København. Tegnestuen tårnet har over 20 ansatte og en omsætning på over 10 millioner kroner om året. Virksomheden har vundet en række priser for sit arbejde, herunder Arkitekturprisen 2022 for projekteringen af et nyt bycenter i Rønne.

Bydele i Rønne

Rønne er opdelt i følgende bydele:

 • Den gamle bydel er Rønnes historiske centrum. Bydelen er kendetegnet ved sine brostensbelagte gader, bindingsværkshuse og historiske bygninger. Her finder man blandt andet Rønne Kirke, Rønne Theater og Bornholms Museum.
 • Midtbyen er Rønnes centrale handels- og forretningsområde. Bydelen er kendetegnet ved sine mange butikker, restauranter og caféer. Her finder man også Rønne Havn, som er en vigtig færgehavn og fiskerihavn.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Rønne

De vigtigste geografiske erhvervsområder i Rønne er:

 • Rønne Havn er en vigtig færgehavn og fiskerihavn. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, herunder rederier, fiskerivirksomheder og logistikvirksomheder.
 • Nordbyen er et erhvervs- og boligområde, der er under udvikling. Området er hjemsted for en række nye virksomheder, herunder teknologivirksomheder, industrivirksomheder og servicevirksomheder.
 • Sydbyen er et turistområde, der er hjemsted for en række hoteller, restauranter og butikker. Området er også hjemsted for en række virksomheder, der leverer tjenester til turister.

Disse erhvervsområder er vigtige for Rønnes økonomi, da de skaber arbejdspladser og omsætning. De er også vigtige for Rønnes udvikling, da de bidrager til at tiltrække nye virksomheder og investeringer.

Kontorområder i Rønne

Rønnes vigtigste kontorområder er:

 • Midtbyen er Rønnes centrale handels- og forretningsområde. Området er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder, der opererer i handel, turisme og offentlig administration.
 • Østerbro er en moderne bydel, der er opført i løbet af de seneste årtier. Området er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder, der opererer i industri, sundhedsvæsen og uddannelse.
 • Nordbyen er et erhvervs- og boligområde, der er under udvikling. Området er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder, der opererer i teknologi, industri og service.

Disse kontorområder er vigtige for Rønnes økonomi, da de skaber arbejdspladser og omsætning. De er også vigtige for Rønnes udvikling, da de bidrager til at tiltrække nye virksomheder og investeringer.

Find kontor til leje i Rønne

Butiksområder i Rønne

Rønne har et stort udvalg af butikker, der dækker alle behov. De vigtigste butiksområder i Rønne er:

 • Midtbyen er Rønnes centrale handels- og forretningsområde. Området er hjemsted for en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.
 • Østerbro er en moderne bydel, der er opført i løbet af de seneste årtier. Området er hjemsted for en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.
 • Nordbyen er et erhvervs- og boligområde, der er under udvikling. Området er hjemsted for en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.
 • Sydbyen er et turistområde, der er hjemsted for en række butikker, herunder souvenirbutikker, gavebutikker og restauranter.

Find butik til leje i Rønne

Butikker i Rønne

I Rønne finder du et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er et overblik over nogle af de vigtigste butikker i byen:

 • Simon's er en af Rønnes ældste og mest populære tøjbutikker. Butikken har et bredt udvalg af mærketøj til både mænd og kvinder.
 • Frøken Grønvall er en unik butik, der sælger brugskunst, håndlavede smykker og andre unikke varer.
 • William Dams Boghandel er en traditionel boghandel, der har et stort udvalg af bøger, blade og andre medier.
 • Bornholms Souvenir er en butik, der sælger Bornholms-inspirerede souvenirer.
 • Guldsmeden er en butik, der sælger smykker og ure.
 • Bornholms Blomster er en butik, der sælger friske blomster og planter.

Lager- og logistikområder i Rønne

De vigtigste logistikområder i Rønne er:

 • Rønne Havn er en vigtig færgehavn og fiskerihavn. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, herunder rederier, fiskerivirksomheder og logistikvirksomheder. Rønne Havn er en vigtig del af den danske infrastruktur, da den forbinder Bornholm med resten af landet. Havnen er også en vigtig kilde til arbejdspladser og omsætning for Rønne.
 • Nordbyen er et erhvervs- og boligområde, der er under udvikling. Området er hjemsted for en række nye virksomheder, herunder teknologivirksomheder, industrivirksomheder og servicevirksomheder. Nordbyen er også hjemsted for en række logistikvirksomheder, der servicerer virksomheder i hele Danmark og udlandet.

Disse logistikområder er vigtige for Rønnes økonomi, da de skaber arbejdspladser og omsætning. De er også vigtige for Rønnes udvikling, da de bidrager til at tiltrække nye virksomheder og investeringer.

Find lager til leje i Rønne

Relevante links om erhvervslivet i Rønne

Læs mere om Rønne erhvervsliv på disse sider:
Rønne Kommune
Rønne Erhverv
Visit Rønne
Wikipedia: Rønne
Rønne på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Rønne

Ofte stillede spørgsmål