Erhvervsliv i Hillerød: Alt, du skal vide

Hillerød er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder indenfor forskellige brancher. Byen er især kendt for sin stærke position inden for life science, teknologi og offentlig administration.
31. oktober 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Erhvervsliv i Hillerød: Alt, du skal vide

Hillerød er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder indenfor forskellige brancher. Byen er især kendt for sin stærke position inden for life science, teknologi og offentlig administration.

Hillerød som erhvervsby

Life science er en af de største erhvervssektorer i Hillerød. Byen er hjemsted for en række biotekvirksomheder, der udvikler og producerer medicin og andre lægemidler. Hillerød er også hjemsted for Danmarks Tekniske Universitet (DTU), som har et stort campus i byen. DTU uddanner ingeniører og forskere, der arbejder inden for life science.

Teknologi er en anden vigtig erhvervssektor i Hillerød. Byen er hjemsted for en række virksomheder, der udvikler og producerer software, hardware og andre teknologiske produkter. Hillerød er også hjemsted for en række IT-virksomheder, der leverer tjenester til både private og offentlige virksomheder.

Offentlig administration er en tredje vigtig erhvervssektor i Hillerød. Byen er hjemsted for en række statslige og kommunale institutioner, herunder Hillerød Kommune, Frederiksborg Amt og Region Hovedstaden.

Ud over disse tre sektorer er Hillerød også hjemsted for en række virksomheder inden for andre brancher, herunder handel, service og turisme.

Hillerød er en erhvervsby med en række kendetegn:

 • Byen har en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher.
 • Byen er hjemsted for Danmarks Tekniske Universitet (DTU), som uddanner ingeniører og forskere, der arbejder inden for en række forskellige områder.
 • Byen er hjemsted for en række statslige og kommunale institutioner.
 • Byen har en god infrastruktur, herunder et veludviklet vejnet, offentlig transport og en international lufthavn.

Transportforhold i Hillerød

Hillerød har gode transportforhold for virksomheder. Byen har et veludviklet vejnet, der forbinder byen med resten af Danmark. Hillerød ligger også tæt på København, som er en af Europas største byer.

Vejnet: Hillerød ligger ved E47, der er en af de vigtigste motorveje i Danmark. E47 forbinder Hillerød med København, Helsingør og Aarhus. Hillerød har også en række mindre veje, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer.

Offentlig transport: Hillerød har et godt offentligt transportsystem. Byen har en busterminal, der ligger i centrum af byen. Der er busforbindelser til København, Helsingør og Frederiksværk. Hillerød har også en togstation, der ligger i den sydlige del af byen. Toget forbinder Hillerød med København, Helsingør og Frederiksværk.

Lufthavn: Københavns Lufthavn ligger cirka 40 kilometer fra Hillerød. Lufthavnen har forbindelser til en lang række destinationer i hele verden.

Muligheder for virksomheder

De gode transportforhold i Hillerød giver virksomheder en række muligheder. Virksomheder kan nemt transportere varer og tjenester til og fra Hillerød. Virksomheder kan også nemt rekruttere medarbejdere fra hele Danmark og udlandet.

Udfordringer

Der er dog også nogle udfordringer forbundet med transportforholdene i Hillerød. Vejnettet i Hillerød kan være overfyldt i myldretiden. Offentlig transport kan være langsom i perioder med højt trafiktryk.

Samlet set er transportforholdene i Hillerød gode for virksomheder. Byen har et veludviklet vejnet, offentlig transport og en international lufthavn.

Vigtige tal om Hillerød (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Hillerød og Hillerøds erhvervsliv, er:

Antal virksomheder: I 2023 var der i alt 10.500 virksomheder i Hillerød Kommune. Dette er en stigning på 2,5 % i forhold til 2022. De fleste virksomheder i Hillerød er små og mellemstore virksomheder.

Antal arbejdspladser: I 2023 var der i alt 50.000 arbejdspladser i Hillerød Kommune. Dette er en stigning på 1,5 % i forhold til 2022. De fleste arbejdspladser i Hillerød er inden for private virksomheder.

Hillerøds største virksomheder

 • HHM A/S er et dansk entreprenørfirma, der har hovedsæde i Hillerød. Firmaet blev grundlagt i 1950 og har siden da opført en lang række større infrastrukturprojekter i Danmark, herunder motorveje, broer og tunneller. HHM A/S har også en afdeling, der specialiserer sig i renovering og vedligeholdelse af infrastruktur.
 • Lokaltog A/S er et dansk jernbaneselskab, der driver en række lokale toglinjer i Danmark. Selskabet har hovedsæde i Hillerød og har cirka 200 ansatte. Lokaltog A/S' linjer betjener en række byer i Nordsjælland, herunder Hillerød, Helsingør, Frederiksværk og Gilleleje.
 • Nobina Danmark A/S er et dansk busselskab, der har hovedsæde i Hillerød. Selskabet har cirka 1.000 ansatte og driver en række buslinjer i Danmark. Nobina Danmark A/S' linjer betjener en række byer i Nordsjælland, herunder Hillerød, Helsingør, Frederiksværk og Gilleleje.
 • Nordsjællands Politi Hillerød er en politistation, der ligger i Hillerød. Stationen er en del af Nordsjællands Politi, der er et af Danmarks ni politikredse. Nordsjællands Politi Hillerød har cirka 100 ansatte og dækker et område, der omfatter Hillerød, Frederikssund, Egedal og Furesø kommuner.
 • Foss Innovation Centre er et forsknings- og udviklingscenter, der ligger i Hillerød. Centeret er ejet af Foss A/S, der er en dansk virksomhed, der producerer processtyringssystemer til fødevareindustrien. Foss Innovation Centre har cirka 50 ansatte og arbejder med udvikling af nye teknologier til fødevareindustrien.
 • Kontorland er et dansk it-firma, der har hovedsæde i Hillerød. Firmaet har cirka 100 ansatte og leverer it-løsninger til virksomheder og offentlige institutioner. Kontorland er specialiseret i udvikling af kundeservice- og CRM-løsninger.

Bydele i Hillerød

Hillerød er opdelt i 11 bydele:

 • Bymidten er Hillerøds centrum og er hjemsted for en række butikker, restauranter, caféer, kulturinstitutioner og offentlige myndigheder. Området er præget af en blanding af historiske og moderne bygninger.
 • Slotsbyen er et historisk område, der er omgivet af bymuren fra middelalderen. Området er hjemsted for Frederiksborg Slot, der er et af Danmarks største og mest betydningsfulde slotte. Slotsbyen er også hjemsted for en række andre historiske bygninger, herunder Sophienborg Slot, der er et tidligere kongeslot, og Hillerød Kloster, der er et tidligere kloster.
 • Østerby er et boligområde, der ligger øst for bymidten. Området er hjemsted for en række villaer og rækkehuse. Østerby er også hjemsted for en række skoler og institutioner.
 • Vesterby er et boligområde, der ligger vest for bymidten. Området er hjemsted for en række lejligheder og rækkehuse. Vesterby er også hjemsted for en række erhvervsvirksomheder.
 • Gadelandet er et boligområde, der ligger nord for bymidten. Området er hjemsted for en række villaer og rækkehuse. Gadelandet er også hjemsted for en række offentlige parker og naturområder.
 • Sophienborgkvarteret er et boligområde, der ligger syd for bymidten. Området er hjemsted for en række lejligheder og rækkehuse. Sophienborgkvarteret er også hjemsted for Sophienborg Slot, der er et tidligere kongeslot.
 • Ullerød er et boligområde, der ligger nordvest for bymidten. Området er hjemsted for en række lejligheder og rækkehuse. Ullerød er også hjemsted for en række erhvervsvirksomheder.
 • Skævinge er et boligområde, der ligger sydvest for bymidten. Området er hjemsted for en række villaer og rækkehuse. Skævinge er også hjemsted for en række erhvervsvirksomheder.
 • Uvelse er et boligområde, der ligger nordøst for bymidten. Området er hjemsted for en række villaer og rækkehuse. Uvelse er også hjemsted for en række erhvervsvirksomheder.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Hillerød

 • Vesterby er det største erhvervskvarter i Hillerød. Området er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Novo Nordisk A/S, FUJIFILM Diosynth Biotechnologies og ATP.
 • Gadelandet er et mindre erhvervskvarter, der ligger i nærheden af bymidten. Området er hjemsted for en række mindre virksomheder, herunder handel, service og turisme.
 • Ullerød er et nyt erhvervskvarter, der ligger i udvikling. Området er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder life science, teknologi og offentlig administration.

Andre erhvervsområder i Hillerød

Ud over disse tre vigtigste erhvervsområder er der også en række mindre erhvervsområder i Hillerød. Disse områder er hjemsted for en række mindre virksomheder, herunder handel, service og turisme.

Erhvervslivet i Hillerød

Hillerød er en vigtig erhvervsby i Nordsjælland. Byen har en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. De største erhvervssektorer i Hillerød er life science, teknologi og offentlig administration.

Kontorområder i Hillerød

De vigtigste kontorområder i Hillerød er:

 • Vesterby er et erhvervskvarter, der ligger vest for bymidten. Området er hjemsted for en række kontorer for store virksomheder, herunder Novo Nordisk A/S, FUJIFILM Diosynth Biotechnologies og ATP.
 • Gadelandet er et erhvervskvarter, der ligger nord for bymidten. Området er hjemsted for en række kontorer for mindre virksomheder, herunder handel, service og turisme.
 • Ullerød er et erhvervskvarter, der ligger nordvest for bymidten. Området er hjemsted for en række kontorer for virksomheder inden for forskellige brancher, herunder life science, teknologi og offentlig administration.

Andre kontorområder i Hillerød

Ud over disse tre vigtigste kontorområder er der også en række mindre kontorområder i Hillerød. Disse områder er hjemsted for en række mindre virksomheder, der har kontorer i Hillerød.

Kontorlivet i Hillerød

Hillerød er en vigtig kontorby i Nordsjælland. Byen har en bred vifte af kontorer for virksomheder inden for forskellige brancher. De største erhvervssektorer i Hillerød er life science, teknologi og offentlig administration.

Find kontor til leje i Hillerød

Butiksområder i Hillerød

De vigtigste butiksområder i Hillerød er:

 • Slotsarkaderne er det største butikscenter i Hillerød. Centret har over 50 butikker, der sælger en bred vifte af varer, herunder tøj, sko, elektronik og boligindretning.
 • Gågaden og Helsingørgade er to populære gågader i Hillerød. Gaderne er hjemsted for en række butikker, der sælger en bred vifte af varer, herunder tøj, sko, boligindretning og mad.

Andre butiksområder i Hillerød

Ud over disse tre vigtigste butiksområder er der også en række mindre butiksområder i Hillerød. Disse områder er hjemsted for en række mindre butikker, der sælger en bred vifte af varer.

Hillerød er en populær shoppingby, der tilbyder et bredt udvalg af butikker til alle behov.

Find butik til leje i Hillerød

Butikker i Hillerød

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Hillerød er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Hillerød. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Hillerød.

Slotsarkaderne

 • Et indkøbscenter med et bredt udvalg af butikker, herunder H&M, Zara, Bestseller, Vero Moda, Jack & Jones, Gina Tricot, Foot Locker, Elgiganten og Bilka.
 • Adresse: Peder Nilen Gade 1, 3400 Hillerød

Gågaden

 • En gågade med en række butikker, herunder Magasin, Brødrene Koch, Byens Købmand, Intersport, Bog & idé, Matas og Lindex.
 • Adresse: Frederiksborggade, 3400 Hillerød

Helsingørgade

 • En gade med en række butikker, herunder Matas, Lindex, Vero Moda, Jack & Jones, Gina Tricot, Foot Locker og Bog & idé.
 • Adresse: Helsingørgade, 3400 Hillerød

Hillerød er en populær shoppingby, der tilbyder et bredt udvalg af butikker til alle behov.

Lager- og logistikområder i Hillerød

De vigtigste logistikområder i Hillerød er:

 • Vesterby Logistikpark er et logistikcenter, der ligger vest for bymidten. Området er hjemsted for en række lager- og distributionsfaciliteter for virksomheder inden for forskellige brancher, herunder retail, fødevareindustrien og teknologi.
 • Skævinge Logistikpark er et logistikcenter, der ligger sydvest for bymidten. Området er hjemsted for en række lager- og distributionsfaciliteter for virksomheder inden for forskellige brancher, herunder retail, fødevareindustrien og teknologi.

Vesterby Logistikpark er det største logistikområde i Hillerød. Området er hjemsted for en række store lager- og distributionsfaciliteter for virksomheder som Coop Danmark, Dansk Supermarked og DSV.

Skævinge Logistikpark er et nyt logistikområde, der ligger i udvikling. Området er hjemsted for en række lager- og distributionsfaciliteter for virksomheder som Coca-Cola European Partners og PostNord.

Logistiklivet i Hillerød

Hillerød er en vigtig logistikby i Nordsjælland. Byen har et bredt udvalg af logistikfaciliteter, der servicerer virksomheder i hele Danmark og Norden.

Logistikparkerne i Hillerød er vigtige for byens økonomi. Parkerne skaber arbejdspladser og bidrager til byens skatteindtægter. Logistikparkerne er også med til at tiltrække nye virksomheder til Hillerød.

Find lager til leje i Hillerød

Relevante links om erhvervslivet i Hillerød

Læs mere om Hillerød erhvervsliv på disse sider:
Hillerød Kommune
Hillerød Erhverv
Visit Hillerød
Wikipedia: Hillerød
Hillerød på Google Maps


Find ledige erhvervslokaler i Hillerød

Ofte stillede spørgsmål