Novo Nordisks 15,9 mia. kr. satsning: Nye job og avanceret produktionsfacilitet i Hillerød

Novo Nordisk har annonceret sine planer om at investere 15,9 mia. kr. for at udvide deres eksisterende produktionsfaciliteter i Hillerød.
12. juni 2023 | Skrevet af: Redaktionen
Novo Nordisks 15,9 mia. kr. satsning: Nye job og avanceret produktionsfacilitet i Hillerød

 

Novo Nordisk har annonceret sine planer om at investere 15,9 mia. kr. for at udvide deres eksisterende produktionsfaciliteter i Hillerød. Denne investering er sat til at begynde fra 2023, og vil fokusere på at øge produktionen af aktive farmaceutiske ingredienser (API'er) til den fremtidige portefølje inden for alvorlige kroniske sygdomme.

Investeringen kommer på et væsentligt tidspunkt for virksomheden, da det i år markerer det 100-års jubilæum for dens grundlæggelse i Danmark. Novo Nordisk er fortsat en af de største arbejdsgivere i landet med over 21.000 medarbejdere, hvilket udgør cirka halvdelen af virksomhedens globale arbejdsstyrke. Disse medarbejdere er hovedsageligt ansat på forskellige produktionssteder.

Den nye fabrik i Hillerød vil dække et areal på cirka 65.000 kvadratmeter og er designet til at være en multi-produkt facilitet. Det giver maksimal fleksibilitet for at kunne imødekomme nye processer og vil være udstyret med topmoderne teknologi og arbejdsmiljø. Som en fremtidssikret og omkostningseffektiv facilitet vil konstruktionen fokusere på at levere den højeste kvalitet til patienter verden over på en effektiv og miljømæssigt bæredygtig måde. Dette vil blive opnået ved at designe optimale og kompakte procesflows, der tillader en betydelig reduktion af vand- og energiforbruget.

"Ikke alene vil denne investering sikre kontinuerlig udvikling af vores senfase pipeline til levering af vigtige lægemidler til patienter over hele verden, men det bekræfter også Hillerød og Danmark som hjørnesten i vores globale fodaftryk," udtalte Henrik Wulff, executive vice president for Product Supply, Quality & IT hos Novo Nordisk. Han fortsatte med at takke den danske regering og Folketinget for deres fortsatte fokus på at sikre god og stabil infrastruktur og forsyninger, hvilket tillader virksomheden at fortsætte med at udvide sin produktionskapacitet til fordel for patienter, der lever med alvorlige kroniske sygdomme.

Fabrikken forventes at begynde produktionen af ingredienser i starten af 2029. Dette projekt vil også være en vigtig arbejdsgiver i området, da det forventes at skabe 340 nye arbejdspladser, når byggeriet er afsluttet, og anlægget er fuldt udstyret. Dermed vil investeringen i Hillerød skabe yderligere produktionskapacitet og øge Novo Nordisks evne til at møde fremtidig efterspørgsel, og være afgørende for Novo Nordisks mulighed for at udvikle dets fremtidige kliniske senfase-produktportefølje.