Kontor i stuen hvilke løsninger?

4. oktober 2017
<a href="/ejendomsleksikon/kontor" class="perm-link">Kontor</a> i stuen hvilke løsninger?

Vores arbejdsliv er blevet mere og fleksibelt, hvorfor mange gerne vil have arbejdsplads i hjemme og ofte spørger sig selv ”Kontor i stuen, men hvilken løsninger?”. Hvilke løsninger og hvad skal du overveje når du rykker kontoret i stuen? Mange har fået øjnene op for kvaliteten af et godt hjemmekontor og det er i dag ikke uhørt at investere i en indbydende hjemmearbejdsplads.

Overvej omgivelserne, når du skal have kontor i stuen

En god ide er først og fremmest, at tænke over sine omgivelser herunder hvor meget plads man har. Her bør man overveje, om kontoret skal være tilbagetrukket fra de øvrige rum eller om arbejdsbordet fx. skal placeres i et hjørne i stuen – især folk, der ønsker at være tæt på familien vælger bl.a. sidstnævnte mulighed. Det afhænger naturligvis også af, hvor meget man har brug for at koncentrere sig, og ikke mindst hvilket type arbejder, der er tale om.

Den bedste arbejdsstilling, når du skal have kontor i stuen

Når du har besluttet dig hvor dit kontor i hjemmet skal placeres, er det næste skridt hvordan møblerne skal placeres og indstilles, så du er sikker på du får den bedste arbejdsstilling. Arbejdstilsynet har i den forbindelse udstedt en række retningslinjer for den gode arbejdsstilling, som både er gældende på arbejdspladsen og arbejdspladsen derhjemme. Det er vigtigt, at man grundigt overvejer den rette position, da man ellers kan ende med at få arbejdsskader, som hold i nakke, rygsmertet, stive led osv.

Indretning af kontoret i stuen

Har du fundet ud af, hvordan dine møbler skal indstille og hvor de skal placeres, er fokus dernæst på at finde noget godt inventar. Her anbefales det, at der som minimum er en god kontorstol og et godt arbejdsbord. Hvis man har mulighed for det, skal kan anskaffe sig et hæve-sænkebord, så man har mulighed for at ændre arbejdsstilling i løbet af arbejdsdagen. Din kontorstol til kontoret bør også være lige så god, da det er den du kommer til at sidde på det meste af arbejdstiden. Du kan både finde arbejdsborde og kontorstole til gode priser på nettet og ikke mindst i fysiske butikker.

Fordele og ulemper ved kontor i stuen

Der er helt sikkert nogle fordele ved at have kontor i hjemmet – man sparer tid og penge på transport. Når man har kontor i stuen, er der også tale om en helt anden ro når man arbejder, fordi man ikke har larmende kolleagere og afbrydelser omkring sig. Som også nævnt nævnt tidligere, så giver arbejdsplads i hjemmet fordele, hvis man ønsker at være tæt på sin familie og ikke mindst hvis man ønsker at indrette sine egne arbejdsomgivelser. Derudover er der også nogle ulemper ved at have kontor i stuen og en af de ting man skal være særlig opmærksom på, er at man har et overblik over hvordan arbejdsdagen skal se ud. Ulemperne kan bl.a. være at man ikke har den samme sociale kontakt med sine kollegaere, dårlige arbejdsstillinger, mindre sparringsmuligheder, problemer i familie, der kan forstyrre din arbejdsdag.