Skive: Erhvervsliv i spændende udvikling

Skive er en vigtig erhvervsby i Midtjylland. Byen har en lang tradition for industri, og der er fortsat en stor andel af erhvervsudviklingen i Skive knyttet til industrien.
10. november 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Skive: Erhvervsliv i spændende udvikling

Skive er en vigtig erhvervsby i Midtjylland. Byen har en lang tradition for industri, og der er fortsat en stor andel af erhvervsudviklingen i Skive knyttet til industrien.

Skive som erhvervsby

De vigtigste industrier i Skive er:

 • Metalindustrien: Skive er en af Danmarks førende metalindustribyer. Her findes en række virksomheder, der producerer metalvarer til en lang række forskellige formål, herunder vindmøller, maskineri og byggematerialer.
 • Fødevareindustrien: Skive er også en vigtig fødevareindustriby. Her findes en række virksomheder, der producerer fødevarer til både det danske og det udenlandske marked.
 • Træindustrien: Skive er desuden en vigtig træindustriby. Her findes en række virksomheder, der producerer trævarer til en lang række forskellige formål, herunder møbler, vinduer og døre.

Ud over industrien er der også en række andre vigtige erhvervsområder i Skive, herunder:

 • Turisme: Skive er en populær turistdestination, og turismen er en vigtig indtægtskilde for byen.
 • Handel: Skive er et vigtigt handelscentrum for området, og der findes en række store og små butikker i byen.
 • Service: Skive er også et vigtigt center for serviceydelser, herunder administration, uddannelse og sundhedsvæsen.

Skive er en attraktiv erhvervsdestination, fordi byen har en række fordele, herunder:

 • En veluddannet arbejdsstyrke: Skive har en veluddannet arbejdsstyrke, der er kvalificeret til at arbejde i en række forskellige brancher.
 • En god infrastruktur: Skive har en god infrastruktur, der gør det nemt at komme til og fra byen.
 • En attraktiv beliggenhed: Skive ligger centralt i Midtjylland, hvilket giver gode muligheder for at samarbejde med virksomheder i hele regionen.

Skive Kommune har en ambitiøs erhvervspolitik, der skal sikre, at byen fortsat er en attraktiv erhvervsdestination. Kommunen arbejder blandt andet på at styrke uddannelses- og forskningsmiljøet i Skive, og kommunen tilbyder også en række støtteordninger til virksomheder, der ønsker at etablere sig i Skive.

Transportforhold i Skive

Skive har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger centralt i Midtjylland, og der er gode forbindelser til både det danske og det udenlandske marked.

Veje: Skive er omgivet af en række motorveje, herunder E45, der forbinder Skive med København, Aarhus og Aalborg. Byen har også gode forbindelser til de øvrige byer i Midtjylland via de regionale veje.

Jernbane: Skive har en direkte jernbaneforbindelse til København og Aarhus. Toget tager omkring 2 timer til København og 1 time til Aarhus.

Lufthavn: Den nærmeste lufthavn er Billund Lufthavn, der ligger omkring 1 time fra Skive. Der er direkte flyforbindelser til en række europæiske byer fra Billund Lufthavn.

Havn: Skive Havn er en mindre havn, der primært bruges til godstransport. Havnen har forbindelse til både det danske og det udenlandske marked.

Logistikvirksomheder: Der er en række logistikvirksomheder i Skive, der tilbyder en række forskellige transport- og logistikydelser. Dette gør det nemt for virksomheder i Skive at finde den rette transportløsning til deres behov.

Samlet set er transportforholdene i Skive gode for virksomheder. Byen har gode forbindelser til både det danske og det udenlandske marked, og der er en række logistikvirksomheder, der tilbyder en række forskellige transport- og logistikydelser.

Vigtige tal om Skive (2023) 

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Skive og Skives erhvervsliv:

Befolkning:

 • Skive Kommune har en befolkning på omkring 75.000 indbyggere.
 • Befolkningstallet er stigende, og byen har en ung befolkning med en høj uddannelsesniveau.

Erhverv:

 • Der er omkring 3.700 virksomheder i Skive Kommune.
 • De vigtigste industrier er metalindustrien, fødevareindustrien og træindustrien.
 • Turisme er også en vigtig indtægtskilde for byen.

Økonomi:

 • Skive Kommunes bruttoprodukt er omkring 10 milliarder kroner.
 • Byen har en god økonomi med en lav ledighed.

Disse tal viser, at Skive er en attraktiv erhvervsdestination med en række fordele, herunder en veluddannet arbejdsstyrke, en god infrastruktur og en attraktiv beliggenhed.

Skives største virksomheder

Vikan A/S is a Danish company that produces cleaning utensils for the food, beverage, and pharmaceutical industries. The company was founded in 1949 and has its headquarters in Skive, Denmark. Vikan has a global presence with sales offices in over 40 countries.

Skive Vand A/S is a Danish water utility company that supplies drinking water and wastewater services to the Skive Municipality in Denmark. The company was founded in 1898 and is headquartered in Skive, Denmark. Skive Vand A/S serves over 45,000 customers.

Freja Transport & Logistics A/S is a Danish transport and logistics company that provides a wide range of services, including road transport, sea freight, air freight, and warehousing. The company was founded in 1951 and has its headquarters in Aarhus, Denmark. Freja Transport & Logistics A/S has a global presence with offices in over 100 countries.

Roslev Trælasthandel A/S is a Danish timber company that sells a wide range of timber products, including lumber, plywood, and doors. The company was founded in 1945 and has its headquarters in Roslev, Denmark. Roslev Trælasthandel A/S supplies timber products to customers throughout Denmark.

N.C. Nielsen A/S is a Danish food company that produces and sells a wide range of food products, including meat, poultry, and cheese. The company was founded in 1937 and has its headquarters in Skive, Denmark. N.C. Nielsen A/S supplies food products to customers throughout Denmark and exports its products to over 20 countries.

Bydele i Skive

Skive by består af 11 bydele, som er opdelt af grønne kiler. Bydelene er:

Skive Midtby er byens centrum og huser en række af byens vigtigste institutioner, herunder Skive Rådhus, Skive Bibliotek, Skive Museum og Skive Theater. Midtbyen er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Brårup er en bydel i den nordlige del af Skive. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder. Brårup er også hjemsted for en række skoler og institutioner, herunder Skive Gymnasium og Skive Tekniske Skole.

Dommerby er en bydel i den sydlige del af Skive. Bydelen er præget af etagebyggeri og er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer. Dommerby er også hjemsted for Skive Kaserne.

Egeris og Bilstrup er en bydel i den sydøstlige del af Skive. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder. Egeris og Bilstrup er også hjemsted for en række skoler og institutioner, herunder Skive Business College og Skive Musikskole.

Egeris Syd er en bydel i den sydøstlige del af Skive. Bydelen er præget af etagebyggeri og er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer. Egeris Syd er også hjemsted for Skive Idrætscenter.

Erhverv Vestbyen er en bydel i den vestlige del af Skive. Bydelen er præget af erhverv og er hjemsted for en række virksomheder, herunder Vikan A/S, Skive Vand A/S og Freja Transport & Logistics A/S.

Glyngøre er en bydel i den østlige del af Skive. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder og er hjemsted for en række virksomheder, herunder N.C. Nielsen A/S.

Højslev Stationsby er en bydel i den østlige del af Skive. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder og er hjemsted for en række virksomheder, herunder Roslev Trælasthandel A/S.

Durup er en tidligere kommune, der blev indlemmet i Skive Kommune i 2007. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder og er hjemsted for en række virksomheder.

Breum er en tidligere kommune, der blev indlemmet i Skive Kommune i 2007. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder og er hjemsted for en række virksomheder.

Ramsing er en tidligere kommune, der blev indlemmet i Skive Kommune i 2007. Bydelen er præget af villaer og parcelhusområder og er hjemsted for en række virksomheder.

De enkelte bydele har hver deres karakteristika og er med til at give Skive sin unikke identitet.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Skive

De vigtigste erhvervsområder i Skive er:

Erhverv Vestbyen er et af de største erhvervsområder i Skive. Området huser en række virksomheder, herunder Vikan A/S, Skive Vand A/S og Freja Transport & Logistics A/S.

Glyngøre er et andet stort erhvervsområde i Skive. Området huser en række virksomheder, herunder N.C. Nielsen A/S og Roslev Trælasthandel A/S.

Højslev Stationsby er et mindre erhvervsområde i Skive. Området huser en række virksomheder, herunder Roslev Trælasthandel A/S.

Disse erhvervsområder er alle placeret tæt på Skive Bycenter og er nemme at komme til med bil, bus og tog. De er også placeret tæt på motorvejen E45, hvilket giver gode forbindelser til resten af Danmark og Europa.

Ud over disse erhvervsområder findes der også en række mindre erhvervsområder spredt ud over Skive Kommune. Disse erhvervsområder huser en række virksomheder, der er specialiserede inden for en række forskellige brancher.

Kontorområder i Skive

De vigtigste kontorområder i Skive er:

Skive Bycenter er byens centrum og huser en række kontorer, herunder kontorer for Skive Kommune, Skive Erhvervshus og en række private virksomheder.

Erhverv Vestbyen er et stort erhvervsområde i Skive, der huser en række kontorer, herunder kontorer for Vikan A/S, Skive Vand A/S og Freja Transport & Logistics A/S.

Glyngøre er et stort erhvervsområde i Skive, der huser en række kontorer, herunder kontorer for N.C. Nielsen A/S og Roslev Trælasthandel A/S.

Højslev Stationsby er et mindre erhvervsområde i Skive, der huser en række kontorer, herunder kontorer for Roslev Trælasthandel A/S.

Disse kontorområder er alle placeret tæt på Skive Bycenter og er nemme at komme til med bil, bus og tog. De er også placeret tæt på motorvejen E45, hvilket giver gode forbindelser til resten af Danmark og Europa.

Ud over disse kontorområder findes der også en række mindre kontorområder spredt ud over Skive Kommune. Disse kontorområder huser en række virksomheder, der er specialiserede inden for en række forskellige brancher.

Find kontor til leje i Skive

Butiksområder i Skive

De vigtigste butiksområder i Skive er:

Skive Bycenter er byens centrum og huser en række butikker, herunder dagligvarebutikker, specialbutikker, restauranter og caféer. Bycentret er også hjemsted for en række kulturelle institutioner, herunder Skive Rådhus, Skive Bibliotek og Skive Museum.

Søndercentret er et mindre butikscenter, der ligger i den sydlige del af Skive. Centret huser en række butikker, herunder dagligvarebutikker, specialbutikker, restauranter og caféer.

Skive Retail Park er et nyt butikscenter, der er under opførelse i den vestlige udkant af Skive. Centret vil åbne i slutningen af 2024 og vil huse en række kædebutikker, herunder Elgiganten, Lidl, JYSK og Bauhaus.

Disse butiksområder er alle placeret tæt på Skive Bycenter og er nemme at komme til med bil, bus og tog. De er også placeret tæt på motorvejen E45, hvilket giver gode forbindelser til resten af Danmark og Europa.

Ud over disse butiksområder findes der også en række mindre butikker spredt ud over Skive Kommune. Disse butikker sælger en række forskellige produkter og tjenester.

Find butik til leje i Skive

Butikker i Skive

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Skive er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Skive. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Skive.

Skive er en by med et stort udvalg af butikker. Her er nogle af de mest populære butikker i Skive:

Skive Bycenter

 • Dagligvarebutikker: Rema 1000, SuperBrugsen, Netto, Aldi
 • Specialbutikker: Matas, H&M, Zara, BR, Toys'R'Us, Elgiganten, Power, Bilka
 • Restauranter og caféer: Joe & the Juice, Starbucks, McDonald's, Burger King, Pizza Hut, The Coffee Bean & Tea Leaf, Starbucks

Søndercentret

 • Dagligvarebutikker: Lidl, Føtex
 • Specialbutikker: Normal, H&M Home, Tiger, Flying Tiger Copenhagen, Gina Tricot, Vero Moda, Jack & Jones, H&M
 • Restauranter og caféer: Café Vivaldi, Starbucks, McDonald's, Burger King, Pizza Hut, The Coffee Bean & Tea Leaf, Starbucks

Skive Retail Park

 • Dagligvarebutikker: Lidl, JYSK
 • Specialbutikker: Elgiganten, Bauhaus, Bilka, Normal, Tiger, Flying Tiger Copenhagen, Gina Tricot, Vero Moda, Jack & Jones, H&M

Ud over disse butikscentre findes der også en række mindre butikker spredt ud over Skive Kommune. Disse butikker sælger en række forskellige produkter og tjenester, herunder:

 • Modebutikker: Zara, Vero Moda, Jack & Jones, H&M, H&M Home, Monki, Weekday, Only, Gina Tricot
 • Børne- og babybutikker: BR, Toys'R'Us, BabySam, Legekæden, Fætter BR, Bog & Idé
 • Husholdningsbutikker: Bilka, JYSK, Bauhaus, Jem & Fix, Silvan
 • Fødevarebutikker: Rema 1000, SuperBrugsen, Netto, Aldi, Lidl, REMA 1000, Irma
 • El- og elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Bilka
 • Fritid og sport: Sportigan, Intersport, Outnorth, Friluftsland
 • Bøger og papir: Bog & Idé, Arnold Busck, Saxo
 • Sundheds- og skønhedsprodukter: Matas, Apoteket, Body Shop, The Body Shop

Skive har altså noget for enhver smag, uanset om man er på udkig efter dagligvarer, mode, elektronik eller noget helt tredje.

Lager- og logistikområder i Skive

De vigtigste logistikområder i Skive er:

Erhverv Vestbyen er et stort erhvervsområde i Skive, der huser en række virksomheder, herunder Vikan A/S, Skive Vand A/S og Freja Transport & Logistics A/S.

Glyngøre er et andet stort erhvervsområde i Skive, der huser en række virksomheder, herunder N.C. Nielsen A/S og Roslev Trælasthandel A/S.

Højslev Stationsby er et mindre erhvervsområde i Skive, der huser en række virksomheder, herunder Roslev Trælasthandel A/S.

Disse erhvervsområder er alle placeret tæt på Skive Bycenter og er nemme at komme til med bil, bus og tog. De er også placeret tæt på motorvejen E45, hvilket giver gode forbindelser til resten af Danmark og Europa.

Erhverv Vestbyen er det største logistikområde i Skive. Området huser en række virksomheder, der er specialiserede inden for transport og logistik, herunder:

 • Vikan A/S producerer rengøringsartikler til den globale fødevare-, drikkevare- og farmaceutiske industri. Virksomheden har en stor lager- og distributionsfacilitet i Erhverv Vestbyen.
 • Skive Vand A/S leverer vand til Skive Kommune og omegn. Virksomheden har en stor vandværksfacilitet i Erhverv Vestbyen.
 • Freja Transport & Logistics A/S er et transport- og logistikselskab, der tilbyder en bred vifte af services, herunder vejtransport, søtransport og lufttransport. Virksomheden har en stor terminal i Erhverv Vestbyen.

Glyngøre er et andet vigtigt logistikområde i Skive. Området huser en række virksomheder, der er specialiserede inden for fødevareproduktion og -forarbejdning, herunder:

 • N.C. Nielsen A/S producerer og sælger et bredt udvalg af fødevarer, herunder kød, fjerkræ og ost. Virksomheden har en stor produktions- og distributionsfacilitet i Glyngøre.
 • Roslev Trælasthandel A/S er en trælasthandel, der leverer trævarer til den danske industri. Virksomheden har en stor lager- og distributionsfacilitet i Glyngøre.

Højslev Stationsby er et mindre logistikområde i Skive. Området huser en række virksomheder, der er specialiserede inden for trælasthandel, herunder:

 • Roslev Trælasthandel A/S har en mindre lager- og distributionsfacilitet i Højslev Stationsby.

Find lager til leje i Skive

Relevante links om erhvervslivet i Skive

Læs mere om Skives erhvervsliv på disse sider:

Skive Kommune
Business Skive
Wikipedia: Skive
Skive på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Skive

Ofte stillede spørgsmål