Odense: Byen med det voksende erhvervsliv

Odense er en af Danmarks største erhvervsbyer med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher.
6. november 2023 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Odense: Byen med det voksende erhvervsliv

Odense er en af Danmarks største erhvervsbyer med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er særligt kendt for sin stærke position inden for sundheds- og medicinalindustrien, der udgør en stor del af byens erhvervsliv. Odense er også hjemsted for en række store virksomheder inden for andre brancher, herunder fødevareindustrien, it-industrien og transportindustrien.

Odense som erhvervsby

Odense er en af Danmarks største erhvervsbyer med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er særligt kendt for sin stærke position inden for sundheds- og medicinalindustrien, der udgør en stor del af byens erhvervsliv. Odense er også hjemsted for en række store virksomheder inden for andre brancher, herunder fødevareindustrien, it-industrien og transportindustrien.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Odense som erhvervsby:

 • En stor og stærk sundheds- og medicinalindustri: Odense er hjemsted for en række store virksomheder inden for sundheds- og medicinalindustrien.
 • En bred vifte af andre brancher: Odense er også hjemsted for en række store virksomheder inden for andre brancher, herunder fødevareindustrien, it-industrien og transportindustrien. Disse virksomheder bidrager til at gøre Odense til en attraktiv erhvervsby for virksomheder fra hele verden.
 • En central placering i Danmark: Odense ligger centralt i Danmark og har gode forbindelser til resten af landet og Europa. Dette gør byen til et attraktivt sted for virksomheder, der ønsker at operere på det danske og europæiske marked.

I de senere år har Odense oplevet en betydelig vækst inden for erhvervslivet. Byen har tiltrukket en række nye virksomheder, og eksisterende virksomheder har udvidet deres aktiviteter. Dette har ført til en stigning i arbejdspladser og indkomster i byen.

Odense er fortsat i vækst, og byen har potentiale til at blive en endnu mere vigtig erhvervsby i Danmark.

Transportforhold i Odense

Odense har gode transportforhold for virksomheder. Byen har et veludviklet vejnet, der forbinder den med resten af Danmark og Europa. Odense Havn er en vigtig transporthub for gods og passagerer. Byen har også et velfungerende offentligt transportsystem, der består af bus, letbane og tog.

Vejtransport

Odense er forbundet med resten af Danmark via E20, der går gennem byen. E20 forbinder Odense med København i øst. Odense er også forbundet med Tyskland via E45, der går gennem byen. E45 forbinder Odense med Hamborg i syd og København i nord.

Jernbane

Odense Banegård er en vigtig jernbanestation, der forbinder byen med resten af Danmark og Europa. Fra Odense Banegård kan man rejse til København, Aarhus, Roskilde, Aalborg, Hamburg, Berlin og andre byer i Europa.

Letbane

Odense Letbane er en letbane, der forbinder Odense Centrum med de sydlige og nordlige forstæder. Letbanen er en hurtig og miljøvenlig måde at rejse på i Odense.

Offentlig transport

Odense Kommune har et velfungerende offentligt transportsystem, der består af bus, letbane og tog. Busnettet dækker hele byen og forstæderne. Letbanen forbinder Odense Centrum med de sydlige og nordlige forstæder. Toget forbinder Odense med København, Aarhus og andre byer i Danmark.

Fordele ved transportforholdene i Odense

De gode transportforhold i Odense er en fordel for virksomheder, der ønsker at etablere sig i byen. Transportforholdene gør det nemt og hurtigt at transportere varer og medarbejdere til og fra byen. De gode transportforhold gør også Odense til en attraktiv by for kunder og samarbejdspartnere.

Udfordringer ved transportforholdene i Odense

Der er nogle udfordringer ved transportforholdene i Odense. Vejnettet i byen er nogle steder belastet, hvilket kan føre til trafikpropper. Letbanen er også under udbygning, hvilket kan føre til forsinkelser.

Konklusion

Odense har gode transportforhold for virksomheder. Vejnettet, jernbanen, letbanen og det offentlige transportsystem er alle veludviklede. De gode transportforhold er en fordel for virksomheder, der ønsker at etablere sig i byen.

Vigtige tal om Odense (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Odense og Odenses erhvervsliv:

 • Befolkning: Odense har en befolkning på ca. 250.000 indbyggere.
 • Erhvervsliv: Odense er en af Danmarks største erhvervsbyer med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher.
 • Sundheds- og medicinalindustri: Sundheds- og medicinalindustrien er en af Odenses største brancher og udgør ca. 25 % af byens erhvervsliv.
 • Fødevareindustri: Fødevareindustrien er en anden stor branche i Odense og udgør ca. 15 % af byens erhvervsliv.
 • IT-industri: IT-industrien er en voksende branche i Odense og udgør ca. 10 % af byens erhvervsliv.
 • Transportindustri: Transportindustrien er en vigtig branche i Odense og udgør ca. 5 % af byens erhvervsliv.
 • Arbejdspladser: Odense har ca. 100.000 arbejdspladser.
 • Indkomst: Den gennemsnitlige årlige indkomst i Odense er ca. 450.000 kr.
 • Vækst: Odenses erhvervsliv har oplevet en betydelig vækst i de senere år.

Odense er en velstående by med et stærkt erhvervsliv. Byen har en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher, og den er hjemsted for en række store virksomheder. Odense har også gode transportforhold og en høj levestandard.

Odenses største virksomheder

Thornico er et dansk investeringsselskab, der investerer i en række forskellige brancher, herunder sundhedspleje, teknologi og forbrugergoder. Selskabets portefølje omfatter virksomheder som Demant, Zealand Pharma og Chr. Hansen.

Orifarm er et dansk farmaceutisk selskab, der udvikler, fremstiller og markedsfører generiske lægemidler. Virksomheden er en af de største leverandører af generiske lægemidler i Danmark og har en voksende tilstedeværelse på andre markeder, herunder Sverige, Norge og Finland.

Harald Nyborg er en dansk discountforhandler, der sælger en bred vifte af produkter, herunder værktøj, hardware, boligartikler og elektronik. Virksomheden har over 300 butikker i Danmark og er også til stede i Sverige og Norge.

TV 2 er en dansk kommerciel tv-station. Det er den næststørste tv-station i Danmark og er kendt for sine nyheds- og underholdningsprogrammer.

Alumeco Holding er en dansk aluminiumekstruderingsvirksomhed. Virksomheden producerer en bred vifte af aluminiumsprodukter, herunder profiler, rør og stænger. Alumeco Holdings produkter bruges i en række forskellige brancher, herunder byggeri, bilindustri og transport.

Bydele i Odense

Odense er opdelt i følgende bydele:

Odense C er byens hjerte og rummer alt fra museer og teatre til butikker og restauranter. I centrum finder man blandt andet Odense Domkirke, H.C. Andersens Hus, Odense Zoo og Odense Teater. Bymidten er også et populært sted at shoppe, og her finder man et bredt udvalg af butikker, fra internationale modehuse til små, lokale butikker.

Odense V er en bydel i det vestlige Odense, der er kendt for sit livlige natteliv og sine mange kulturinstitutioner. I området finder man blandt andet Brandts Museum for Kunst, Musik og Design, Odense Koncerthus og Odense Teater. Odense V er også hjemsted for Odense Universitet, der er en vigtig del af byens kulturliv.

Odense NV er en bydel i det nordvestlige Odense, der er kendt for sit industrielle præg. I området finder man blandt andet Odense Havn, Odense Gasværk og Odense Energipark. Odense NV er også hjemsted for flere store virksomheder.

Odense SØ er en bydel i det sydøstlige Odense, der er kendt for sit grønne område og sine mange rekreative muligheder. I området finder man blandt andet Munkedammen, Bramstrupparken og Skovsøen. Odense SØ er også hjemsted for Odense Zoo, der er en populær turistattraktion.

Odense M er en bydel i det centrale Odense, der er kendetegnet ved sin blanding af boliger, erhverv og kulturinstitutioner. I området finder man blandt andet Odense Banegård, Odense Å og Odense Rådhus. Odense M er også hjemsted for flere uddannelsesinstitutioner, herunder Syddansk Universitet og Odense Katedralskole.

Odense NØ er en bydel i det nordøstlige Odense, der er kendetegnet ved sit rolige og familievenlige miljø. I området finder man blandt andet Odense Å, Fruens Bøge og Munkebo. Odense NØ er også hjemsted for flere skoler og daginstitutioner.

Odense SV er en bydel i det sydvestlige Odense, der er kendetegnet ved sin blanding af boliger, erhverv og kulturinstitutioner. I området finder man blandt andet Odense Å, Odense Havn og Odense Zoo. Odense SV er også hjemsted for flere uddannelsesinstitutioner, herunder Syddansk Universitet og Odense Katedralskole.

Odense S er en bydel i det sydlige Odense, der er kendetegnet ved sit grønne område og sine mange rekreative muligheder. I området finder man blandt andet Munkedammen, Bramstrupparken og Skovsøen. Odense S er også hjemsted for Odense Zoo, der er en populær turistattraktion.

Odense N er en bydel i det nordlige Odense, der er kendetegnet ved sit grønne område og sine mange rekreative muligheder. I området finder man blandt andet Stenløse Å, Odense Å og Munkebo. Odense N er også hjemsted for flere skoler og daginstitutioner.

Du kan dykke dybere ned i kvartererne i vores blogindlæg: En erhvervsmands guide til at trives i Odense.

Dette er blot nogle af de karakteristika, der er typiske for de forskellige bydele i Odense. Der er selvfølgelig også mange variationer inden for hver bydel, og det er altid en god idé at udforske en bydel selv for at få et mere nuanceret indtryk.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Odense

Odense er en vigtig erhvervsmetropol i Danmark, og byen har en lang historie som et vigtigt handels- og industricenter. De vigtigste erhvervsområder i Odense er:

 • Odense Havn: Odense Havn er et af Danmarks største havneområder, og det er hjemsted for en række forskellige industrivirksomheder.
 • Odense SV: Odense SV er et område i det sydvestlige Odense, der er under udvikling til et nyt erhvervscentrum. Området er hjemsted for en række teknologivirksomheder, herunder Semcon og Systematic.
 • Odense N: Odense N er et område i det nordlige Odense, der er hjemsted for en række virksomheder inden for medicinalindustrien, herunder Lundbeck.

Ud over disse tre vigtige erhvervsområder er der også en række mindre erhvervsområder i Odense, herunder:

 • Odense C: Odense C er byens centrum og er hjemsted for en række kontorer, butikker og restauranter.
 • Odense M: Odense M er et centralt område i byen, der er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher.
 • Odense NØ: Odense NØ er et område i det nordøstlige Odense, der er hjemsted for en række virksomheder inden for teknologi og sundhed.

Odense er en attraktiv by for virksomheder, fordi den har en stærk infrastruktur, en kvalificeret arbejdsstyrke og en gunstig beliggenhed. Byen er også et vigtigt knudepunkt for transport og logistik.

Kontorområder i Odense

De vigtigste kontorområder i Odense

Odense har en række vigtige kontorområder, der er hjemsted for en række virksomheder fra forskellige brancher. De vigtigste kontorområder i Odense er:

 • Odense C: Odense C er byens centrum og er hjemsted for en række kontorer, butikker og restauranter. Området er hjemsted for en række nationale og internationale virksomheder, herunder Novo Nordisk, Danfoss og Arla Foods.
 • Odense SV: Odense SV er et område i det sydvestlige Odense, der er under udvikling til et nyt erhvervscentrum. Området er hjemsted for en række teknologivirksomheder, herunder Semcon og Systematic.
 • Odense N: Odense N er et område i det nordlige Odense, der er hjemsted for en række virksomheder inden for medicinalindustrien, herunder Novo Nordisk og Lundbeck.

Ud over disse tre vigtige kontorområder er der også en række mindre kontorområder i Odense, herunder:

 • Odense M: Odense M er et centralt område i byen, der er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher.
 • Odense NØ: Odense NØ er et område i det nordøstlige Odense, der er hjemsted for en række virksomheder inden for teknologi og sundhed.

Odense er en attraktiv by for kontorpladser, fordi den har en stærk infrastruktur, en kvalificeret arbejdsstyrke og en gunstig beliggenhed. Byen er også et vigtigt knudepunkt for transport og logistik.

Find kontor til leje i Odense

Butiksområder i Odense

Odense har en række vigtige butiksområder, der er hjemsted for en række butikker fra forskellige brancher. De vigtigste butiksområder i Odense er:

 • Odense C: Byens centrum, hjemsted for en række internationale modehuse, stormagasiner og specialbutikker.
 • Odense V: Et livligt område med en blanding af butikker, restauranter og kulturinstitutioner.
 • Odense SV: Et område under udvikling med en blanding af butikker, kontorer og boliger.
 • Odense N: Et område med en række dagligvarebutikker og specialbutikker.

Ud over disse fire vigtige butiksområder er der også en række mindre butiksområder i Odense, herunder:

 • Odense M: Et centralt område med en blanding af butikker, kontorer og boliger.
 • Odense NØ: Et område med en række specialbutikker og dagligvarebutikker.

Odense er en attraktiv by for shopping, fordi den har en stærk infrastruktur, en kvalificeret arbejdsstyrke og en gunstig beliggenhed. Byen er også et vigtigt knudepunkt for transport og logistik.

Find butik til leje i Odense

Butikker i Odense

Butikker i Odense

 • Magasin Odense - stormagasin med et bredt udvalg af varer.
 • Message Odense - dametøjsbutik med tøj fra danske og internationale designere.
 • Tøjbutikker
  • H&M - tøj til alle aldre og budgetter.
  • Zara - tøj til alle aldre og budgetter.
  • Vero Moda - tøj til alle aldre og budgetter.
  • Ganni - luksusmode for kvinder.
  • Selected - tøj til mænd og kvinder.
 • Boligindretningsbutikker
  • Ilva - møbler, boligtilbehør og interiør.
  • Jysk - møbler, boligtilbehør og interiør.
  • BoConcept - møbler, boligtilbehør og interiør.
 • Elektronikbutikker
  • Elgiganten - elektronik til hjemmet og kontoret.
  • Power - elektronik til hjemmet og kontoret.
  • Bilka - elektronik til hjemmet og kontoret.
 • Mad- og drikkebutikker
  • Salling Supermarked - supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
  • Føtex - supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
  • Rema 1000 - supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
  • Lidl - supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Levende gaver
  • Den Fynske Landsby - frilandsmuseum med historiske bygninger og aktiviteter.
  • Odense Zoo - zoologisk have med mere end 1.500 dyr fra hele verden.

Se vores blogindlæg for at se, hvilke andre virksomheder og butikker der er baseret i Odense: De største virksomheder og butikker i Odense.

Lager- og logistikområder i Odense

De vigtigste logistikområder i Odense er:

 • Odense Havn: Odense Havn er en af Danmarks største havne og en vigtig hub for godstransport i Østdanmark. Havnen beskæftiger over 2.000 medarbejdere.
 • Odense Logistikpark: Odense Logistikpark er et erhvervsområde, der er dedikeret til logistikvirksomheder. Logistikparken ligger tæt på Odense Havn og motorvej E20, hvilket giver gode forbindelser til resten af Danmark og Europa.
 • Odense Letbane: Odense Letbane er en letbane, der forbinder Odense Centrum med byens forstæder. Letbanen er en vigtig del af den kollektive trafik i Odense og kan også bruges til godstransport.

Disse tre områder er med til at gøre Odense til en attraktiv destination for logistikvirksomheder. Odense har gode forbindelser til resten af Danmark og Europa, og byen har en stærk tradition for logistik.

Find lager til leje i Odense

Relevante links om erhvervslivet i Odense

Læs mere om Odenses erhvervsliv på disse sider:
Odense Kommune
Fynsk Erhverv
Visit Odense
Wikipedia: Odense
Odense på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Odense

Ofte stillede spørgsmål