Logistik og innovation i Haderslev

Haderslev er en erhvervsdrivende by med en lang tradition for industri og handel. Byen ligger centralt i Syddanmark og er et vigtigt knudepunkt for infrastruktur og handel.
13. november 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Logistik og innovation i Haderslev

Haderslev som erhvervsby

Haderslevs erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher, herunder industri, handel, service og turisme. Byens største industrier er fødevareindustrien, metalindustrien og træindustrien. Haderslev er også en vigtig handelsby med et stort udvalg af butikker og serviceydelser. Turismen er også en vigtig erhvervsgren i Haderslev, med byens smukke natur og mange attraktioner som trækplaster.

Haderslev er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for vækst og udvikling. Byen har en veluddannet arbejdsstyrke, en god infrastruktur og en attraktiv beliggenhed. Haderslev Kommune har også en aktiv erhvervspolitik, der støtter nyetableringer og vækstvirksomheder.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Haderslev som erhvervsby:

 • Bred vifte af brancher: Haderslevs erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher, hvilket gør byen til en attraktiv destination for virksomheder fra mange forskellige sektorer.
 • God infrastruktur: Haderslev ligger centralt i Syddanmark og er et vigtigt knudepunkt for infrastruktur og handel. Byen har en god forbindelse til både motorvejen og tognettet.
 • Attraktive beliggenhed: Haderslev ligger i en naturskøn del af Danmark med gode muligheder for rekreative aktiviteter. Byen er også tæt på både København og Hamburg.
 • Veluddannet arbejdsstyrke: Haderslev har en veluddannet arbejdsstyrke, der er klar til at tage nye udfordringer op.
 • Aktiv erhvervspolitik: Haderslev Kommune har en aktiv erhvervspolitik, der støtter nyetableringer og vækstvirksomheder.

Haderslev er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for vækst og udvikling. Byen er en god destination for virksomheder fra mange forskellige sektorer.

Transportforhold i Haderslev

Haderslev har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger centralt i Syddanmark og er et vigtigt knudepunkt for infrastruktur og handel.

 • Motorvejen: Haderslev ligger tæt på motorvej E45, der forbinder København med Hamburg. Motorvejen giver virksomheder i Haderslev en hurtig og effektiv forbindelse til resten af Danmark og Europa.
 • Tognettet: Haderslev har en direkte togforbindelse til København, Aarhus og Hamborg. Tognettet giver virksomheder i Haderslev mulighed for at transportere varer og personale hurtigt og effektivt.
 • Havn: Haderslev Havn er en moderne havn med en god kapacitet. Havnen giver virksomheder i Haderslev mulighed for at importere og eksportere varer til hele verden.
 • Lufthavn: Haderslev ligger tæt på Billund Lufthavn, der er en af Danmarks største lufthavne. Billund Lufthavn giver virksomheder i Haderslev mulighed for at flyve til destinationer over hele verden.
 • Busnettet: Haderslev har et godt busnet, der forbinder byen med omegnen. Busnettet giver virksomheder i Haderslev mulighed for at transportere medarbejdere og kunder til og fra byen.
 • Parkering: Haderslev har gode parkeringsforhold for virksomheder. Byen har et stort udvalg af parkeringspladser, både i byens centrum og i udkanten.

I alt set er transportforholdene i Haderslev gode for virksomheder. Byen har en god infrastruktur, der giver virksomheder mulighed for at transportere varer og personale hurtigt og effektivt.

Vigtige tal om Haderslev (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Haderslev og Haderslevs erhvervsliv:

 • Befolkning: Haderslev Kommune har en befolkning på ca. 80.000 indbyggere.
 • Antal virksomheder: Der er ca. 5.000 virksomheder i Haderslev Kommune.
 • Antal ansatte: Der er ca. 30.000 ansatte i Haderslev Kommune.
 • Omsætning: Omsætningen i Haderslevs erhvervsliv er på ca. 10 milliarder kroner.
 • Investeringer: Der er investeret for ca. 1 milliard kroner i Haderslevs erhvervsliv i de seneste år.

Disse tal viser, at Haderslev er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for vækst og udvikling. Byen har en veluddannet arbejdsstyrke, en stærk økonomi og en god infrastruktur.

Haderslevs største virksomheder

Blandt nogle af de virksomheder, som bl.a. driver forretning i Haderslev er:

 • Bryggeriet Fuglsang er et dansk bryggeri, der er grundlagt i 1869. Bryggeriet ligger i Haderslev og er et af de ældste bryggerier i Danmark. Bryggeriet producerer en bred vifte af øl, herunder pilsner, øl, porter og stout. Fuglsang-øl er kendt for deres høje kvalitet og unikke smag. Bryggeriet eksporterer sine øl til over 40 lande verden over.
 • Dansani er en dansk virksomhed, der producerer badeværelsesmøbler og -tilbehør. Virksomheden blev grundlagt i 1932 og er en af de førende producenter af badeværelsesmøbler i Danmark. Dansani-produkter er kendt for deres stilfulde design og høje kvalitet. Virksomheden har over 500 ansatte og eksporterer sine produkter til over 40 lande verden over.
 • Lindab er en dansk virksomhed, der producerer stålkonstruktioner og ventilationssystemer. Virksomheden blev grundlagt i 1945 og er en af de førende producenter af stålkonstruktioner og ventilationssystemer i Europa. Lindab-produkter er kendt for deres høje kvalitet og holdbarhed. Virksomheden har over 10.000 ansatte og eksporterer sine produkter til over 50 lande verden over.
 • Pharma Nord er en dansk virksomhed, der producerer kosttilskud og naturlægemidler. Virksomheden blev grundlagt i 1974 og er en af de førende producenter af kosttilskud og naturlægemidler i Danmark. Pharma Nord-produkter er kendt for deres høje kvalitet og effektivitet. Virksomheden har over 500 ansatte og eksporterer sine produkter til over 40 lande verden over.

Disse virksomheder er alle vigtige bidragsydere til Haderslevs erhvervsliv. De skaber arbejdspladser, eksporterer produkter og tjenester til hele verden og bidrager til byens økonomi.

Bydele i Haderslev

Haderslev Kommune er opdelt i 12 bydele:

 • Haderslev By er byens centrum og hjerte. Her finder man de fleste af byens butikker, restauranter, caféer, kulturinstitutioner og offentlige institutioner. Bydelen er også hjemsted for Haderslev Domkirke, Haderslev Rådhus og Haderslev Slot.
 • Fjordbyen ligger langs Haderslev Fjord. Her finder man en række boligområder, et erhvervsområde og en marina. Bydelen er også hjemsted for Haderslev Havn og Haderslev Fjordpark.
 • Vojens er en bydel, der ligger øst for Haderslev By. Bydelen er en vigtig handelsby med et stort udvalg af butikker og serviceydelser. Vojens er også hjemsted for Haderslev Sportscenter og Haderslev Kommunes administration.
 • Gram er en bydel, der ligger nord for Haderslev By. Bydelen er en smuk skovby med en velbevaret Slotsby. Gram er også hjemsted for Gram Slot, Gram Museum og Gram Kirke.
 • Aarøsund er en bydel, der ligger på øen Aarø. Bydelen er en charmerende havneby med en række restauranter, caféer og butikker. Aarøsund er også hjemsted for Aarø Kirke og Aarøsund Fyr.
 • Gammelbyen er en bydel, der ligger i Haderslev By. Bydelen er en velbevaret historisk bydel med en række gamle bygninger og gader. Gammelbyen er også hjemsted for Haderslev Museum og Haderslev Domkirke.
 • Møllebakken er en bydel, der ligger i Haderslev By. Bydelen er en bakket bydel med en række boligområder og parker. Møllebakken er også hjemsted for Haderslev Sygehus og Haderslev Musikskole.
 • Skovbyen er en bydel, der ligger nord for Haderslev By. Bydelen er en ny bydel med en række boligområder og grønne områder. Skovbyen er også hjemsted for Haderslev Golfklub og Haderslev Dyrepark.
 • Vestermarken er en bydel, der ligger vest for Haderslev By. Bydelen er en ny bydel med en række boligområder og erhvervsområder. Vestermarken er også hjemsted for Haderslev Tekniske Skole og Haderslev Vandværk.
 • Østbyen er en bydel, der ligger øst for Haderslev By. Bydelen er en blandet bydel med en række boligområder, erhvervsområder og offentlige institutioner. Østbyen er også hjemsted for Haderslev Gymnasium og Haderslev Privatskole.
 • Vesterby er en bydel, der ligger vest for Haderslev By. Bydelen er en blandet bydel med en række boligområder, erhvervsområder og offentlige institutioner. Vesterby er også hjemsted for Haderslev Idrætsefterskole og Haderslev Idrætscenter.

Hver af bydelene i Haderslev har sit eget særpræg og sine egne tilbud. Byen har noget at byde på for enhver smag.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Haderslev

De vigtigste erhvervsområder i Haderslev er:

 • Produktion: Haderslev har en lang tradition for produktionsvirksomheder, og der er stadig en stor produktionssektor i byen. De vigtigste produktionsvirksomheder i Haderslev er DuPont Nutrition Biosciences, Jenlou Producktion og Haderslev Ny Tømrerforretning.
 • Offentlig administration: Haderslev er en kommune med over 60.000 indbyggere, og der er derfor en stor offentlig administration i byen. Den offentlige administration er en vigtig arbejdsgiver i Haderslev, og den bidrager til byens økonomi.
 • Handel og service: Haderslev er en handelsby med et stort udvalg af butikker og servicevirksomheder. Handel og service er en vigtig del af Haderslevs økonomi, og det er et vækstområde.

Her er nogle eksempler på andre vigtige erhvervsområder i Haderslev:

 • Sundhedsvæsen: Haderslev har et stort sundhedsvæsen med blandt andet Haderslev Sygehus, Haderslev Kommunes Sundhedscenter og en række private sundhedsklinikker.
 • Videnskab og teknologi: Haderslev er hjemsted for en række videnskabelige og teknologiske virksomheder, herunder DuPont Nutrition Biosciences, der er en global leder inden for ernæringsforskning.
 • Turisme: Haderslev er en attraktiv turistdestination med blandt andet Haderslev Dam, Haderslev Domkirke og Gram Slot. Turisme er et vigtigt erhvervsområde i Haderslev, og det er et vækstområde.

Kontorområder i Haderslev

De vigtigste kontorområder i Haderslev er:

 • Haderslev Midtby: Haderslev Midtby er byens centrum, og her ligger en række kontorer for både private og offentlige virksomheder. Midtbyen er et attraktivt sted at have kontor, da der er gode transportmuligheder og et stort udvalg af butikker og restauranter.
 • Haderslev Syd: Haderslev Syd er et nyt erhvervsområde, der ligger syd for Haderslev bymidte. Her er der en række kontorer for både små og store virksomheder. Haderslev Syd er et attraktivt sted at have kontor, da der er gode transportmuligheder og et stort udvalg af virksomheder og serviceydelser.
 • Haderslev Vest: Haderslev Vest er et erhvervsområde, der ligger vest for Haderslev bymidte. Her er der en række kontorer for både private og offentlige virksomheder. Haderslev Vest er et attraktivt sted at have kontor, da der er gode transportmuligheder og et stort udvalg af boliger.

Haderslev Kommune er i gang med at udvikle en ny erhvervsstrategi, der skal styrke byens erhvervsliv. Strategien skal fokusere på at tiltrække nye virksomheder, at skabe vækst i eksisterende virksomheder og at skabe arbejdspladser. Som en del af denne strategi er der planer om at udvikle nye kontorområder i Haderslev.

Find kontor til leje i Haderslev

Butiksområder i Haderslev

De vigtigste butiksområder i Haderslev er:

 • Haderslev Midtby: Haderslev Midtby er byens centrum, og her ligger et stort udvalg af butikker, herunder stormagasiner, specialbutikker og dagligvarebutikker. Midtbyen er et attraktivt sted at handle, da der er gode transportmuligheder og et stort udvalg af butikker og restauranter.
 • Honnørkajen: Honnørkajen er et nyt butiksområde, der ligger ved Haderslev Dam. Her ligger en række butikker, herunder stormagasiner, specialbutikker og restauranter. Honnørkajen er et attraktivt sted at handle, da det er et hyggeligt område med en flot udsigt over Haderslev Dam.
 • Gammelbro: Gammelbro er et gammelt byområde, der ligger nord for Haderslev Midtby. Her ligger en række specialbutikker, herunder antikvariater, gallerier og kunsthåndværkbutikker. Gammelbro er et attraktivt sted at handle, da det er et charmerende område med en hyggelig atmosfære.

Find butik til leje i Haderslev

Butikker i Haderslev

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Haderslev er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Haderslev. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger i Haderslev:

 • Supermarkeder og dagligvarebutikker: føtex, SuperBrugsen, Rema 1000, Lidl, NORMAL, Netto
 • Boghandlere og legetøjsbutikker: Bog & Idé, Legekæden, BR, Toys "R" Us
 • Klædebutikker: H&M, Zara, Vero Moda, Only, Name It, Jack & Jones, Tiger
 • Tekstil- og boligbutikker: Jysk, IKEA, Silvan, Bauhaus, Jem & Fix
 • El- og elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Bilka, Expert
 • Frisører og kosmetiske saloner: Matas, Normal, Hairtalk
 • Andre butikker: Bilka, SPORTMASTER, Intersport, Normal, Apoteket Haderslev

Haderslev har et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her kan du finde alt fra dagligvarer og tøj til el og elektronik. Byen har også et livligt restaurantmiljø med mange gode spisesteder.

Lager- og logistikområder i Haderslev

De vigtigste logistikområder i Haderslev er:

 • Haderslev Havn: Haderslev Havn er en vigtig havn for både gods og passagerer. Havnen beskæftiger sig med en bred vifte af varer, herunder træ, metal, papir og fødevarer. Havnen er også en vigtig transithavn for varer, der transporteres mellem Europa og resten af verden.
 • Haderslev Midtby: Haderslev Midtby er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik. Byen ligger tæt på motorvejen E45, der forbinder Danmark med Tyskland og resten af Europa. Haderslev Midtby er også hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med logistik, herunder transportvirksomheder, speditører og lagervirksomheder.
 • Haderslev Erhvervspark: Haderslev Erhvervspark er et stort erhvervsområde, der ligger uden for Haderslev by. Erhvervsparken er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med logistik, herunder lagervirksomheder, speditører og produktionsvirksomheder.

Disse områder er vigtige for Haderslevs økonomi, da de bidrager til skabelsen af arbejdspladser og økonomisk vækst. De spiller også en vigtig rolle i forsyningen af varer og tjenester til Haderslev og den omkringliggende region.

Find lager til leje i Haderslev

Relevante links om erhvervslivet i Haderslev

Læs mere om Haderslev erhvervsliv på disse sider:

Haderslev Kommune
Haderslev Erhvervsråd
Visit Haderslev
Wikipedia: Haderslev
Haderslev på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Haderslev

Ofte stillede spørgsmål