Frederikshavn: Erhvervslivets motor i Nordjylland

Frederikshavn er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for industri og handel, og den er hjemsted for en række store virksomheder.
14. november 2023 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Frederikshavn: Erhvervslivets motor i Nordjylland

Frederikshavn er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for industri og handel, og den er hjemsted for en række store virksomheder.

Frederikshavn som erhvervsby

Nogle af de vigtigste erhvervsområder i Frederikshavn omfatter:

 • Fremstilling, herunder produktion af vindmøller, skibe, stål og fødevarer.
 • Handel, herunder havnedrift og logistik.
 • Turisme, der er baseret på byens beliggenhed ved Kattegat og Skagerrak.

Frederikshavn har en stærk infrastruktur, der understøtter det lokale erhvervsliv. Byen har en veludviklet havn, en international lufthavn og et velfungerende transportsystem.

Frederikshavn er en attraktiv by for virksomheder, der søger en placering i Danmark. Byen tilbyder en række fordele, som en stærk økonomi, en veludviklet infrastruktur, en attraktiv beliggenhed og en kvalificeret arbejdsstyrke

Frederikshavn er en voksende by med et stærkt erhvervsliv. Byen er godt positioneret til at fortsætte sin vækst i de kommende år.

Transportforhold i Frederikshavn

Transportforholdene i Frederikshavn er gode for virksomheder. Byen har en veludviklet infrastruktur, der understøtter det lokale erhvervsliv.

Havnen i Frederikshavn er en vigtig international havn, der håndterer en bred vifte af gods, herunder råvarer, fødevarer og industriprodukter.

Frederikshavn Lufthavn er en international lufthavn, der tilbyder forbindelser til en række europæiske byer.Der er også et velfungerende vejnet i Frederikshavn, der forbinder byen med resten af Danmark og Europa.

Disse transportforhold gør det nemt for virksomheder at transportere deres varer og tjenester til og fra Frederikshavn.

Samlet set er transportforholdene i Frederikshavn gode for virksomheder. De giver virksomhederne mulighed for at transportere deres varer og tjenester til og fra Frederikshavn på en effektiv og omkostningseffektiv måde.

Vigtige tal om Frederikshavn (2023)

 • Befolkning: Frederikshavn har en befolkning på omkring 25.000 mennesker. Dette gør byen til den tredjestørste by i Nordjylland.
 • BNP: BNP per indbygger i Frederikshavn er omkring 70.000 euro. Dette er over gennemsnittet for Danmark.
 • Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Frederikshavn er omkring 5 %. Dette er under gennemsnittet for Danmark.
 • Handel: Frederikshavn er en vigtig havneby, der håndterer en bred vifte af gods. I 2022 var værdien af handelsaktiviteter i Frederikshavn omkring 3 milliarder euro.
 • Turisme: Frederikshavn er en populær turistdestination, der ligger ved Kattegat og Skagerrak. I 2022 var værdien af turisme i Frederikshavn omkring 2 milliarder euro.

Disse tal viser, at Frederikshavn er en velstående by med et stærkt erhvervsliv. Byen har en række fordele, der tiltrækker virksomheder, herunder en veludviklet infrastruktur, en attraktiv beliggenhed og en kvalificeret arbejdsstyrke.

Frederikshavns største virksomheder

Elverhøj Holding ApS er en holdingvirksomhed, der ejer en række virksomheder inden for industri, service og handel. Virksomheden blev grundlagt i 1990 og har hovedsæde i Frederikshavn. Elverhøj Holding har omkring 1.000 medarbejdere.

Johansen ApS er en familieejet virksomhed, der producerer fiskeriudstyr. Virksomheden blev grundlagt i 1920 og har hovedsæde i Frederikshavn. Johansen ApS er en vigtig leverandør til den globale fiskeriindustri og beskæftiger omkring 200 medarbejdere.

Nbe Group ApS er en ingeniørvirksomhed, der specialiserer sig i offshore vindmølleindustrien. Virksomheden blev grundlagt i 2000 og har hovedsæde i Frederikshavn. Nbe Group beskæftiger omkring 500 medarbejdere.

Flådestationen er en dansk militærbase, der ligger i Frederikshavn. Basen blev grundlagt i 1650 og er den største militære base i Nordjylland. Flådestationen er hjemsted for en række danske flådeenheder, herunder fregatter, korvetter og minefartøjer. Basen beskæftiger omkring 2.000 medarbejdere.

Disse virksomheder er alle vigtige bidragsydere til Frederikshavns økonomi og erhvervsliv. De er med til at skabe arbejdspladser, generere skatteindtægter og fremme udviklingen af byen.

Bydele i Frederikshavn

Frederikshavn er opdelt i følgende bydele:

Midtbyen er Frederikshavns centrum og hjerte. Bydelen er kendetegnet ved sine livlige gader, hvor der er masser af butikker, restauranter og caféer. Midtbyen er også hjemsted for byens største attraktioner, herunder Frederikshavn Museum, Nordsøen Oceanarium og Frederikshavn Slot.

Strandbyen er Frederikshavns kystbydel. Bydelen er kendetegnet ved sin smukke strand, der er populær blandt både lokale og turister. Strandbyen er også hjemsted for en række hoteller, restauranter og ferielejligheder.

Nørrebyen er Frederikshavns ældste bydel. Bydelen er kendetegnet ved sine smalle gader og brostensbelagte veje. Nørrebyen er et charmerende område med en masse historie.

Østre bydel er Frederikshavns nyeste bydel. Bydelen er kendetegnet ved sine moderne boliger, skoler og børnehaver. Østre bydel er et populært område for familier.

Vestbyen er Frederikshavns industriområde. Bydelen er kendetegnet ved sine virksomheder, herunder Frederikshavn Havn. Vestbyen er et vigtigt erhvervsmæssigt område for Frederikshavn.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Frederikshavn

Fremstilling er det største erhvervssegment i Frederikshavn. Byen er hjemsted for en række store virksomheder, der producerer vindmøller, skibe, stål og fødevarer. Frederikshavn Havn er en vigtig knudepunkt for international handel, og byen har også en række virksomheder, der leverer tjenester til industrien.

Handel er et andet vigtigt erhvervssegment i Frederikshavn. Byen er en vigtig havneby, der håndterer en bred vifte af gods. Frederikshavn er også et vigtigt handelscentrum for det nordlige Danmark, og byen har en række virksomheder, der beskæftiger sig med detailhandel, engroshandel og logistik.

Turisme er et voksende erhvervssegment i Frederikshavn. Byen er en populær turistdestination, der ligger ved Kattegat og Skagerrak. Frederikshavn har en række attraktioner, herunder Nordsøen Oceanarium, Frederikshavn Slot og en række museer.

Disse erhvervsområder er med til at skabe arbejdspladser, generere skatteindtægter og fremme udviklingen af Frederikshavn.

Kontorområder i Frederikshavn

Frederikshavns vigtigste kontorområder er:

Midtbyen er det mest attraktive kontorområde i Frederikshavn. Bydelen er centralt beliggende og er let tilgængelig med både bil og offentlig transport. Midtbyen er også et levende område med masser af butikker, restauranter og caféer.

Vestbyen er et vigtigt erhvervsmæssigt område i Frederikshavn. Bydelen er hjemsted for en række virksomheder, der er involveret i fremstilling, handel og turisme. Vestbyen er også hjemsted for en række kontorer, der er tilknyttet disse virksomheder.

Østre bydel er et voksende kontorområde i Frederikshavn. Bydelen er hjemsted for en række virksomheder, der er involveret i teknologi, uddannelse og sundhed. Østre bydel er et attraktivt område for virksomheder, der ønsker at tiltrække kvalificerede medarbejdere.

Find kontor til leje i Frederikshavn

Butiksområder i Freerikshavn

Frederikshavns vigtigste butiksområder er:

Havnegade er det mest populære butiksområde i Frederikshavn. Gaden er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og specialbutikker. Havnegade er også et populært sted at gå en tur eller bare nyde stemningen.

Strandbyen er et populært butiksområde for turister. Gaden huser en række souvenirbutikker, tøjbutikker og restauranter. Strandbyen er også et godt sted at finde frisk fisk og skaldyr.

Frederikshavn Centret er et godt sted at finde alt fra dagligvarer til elektronik. Centret har også en række restauranter og caféer. Frederikshavn Centret er et populært sted for familier og unge.

Find butik til leje i Frederikshavn

Butikker i Frederikshavn

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Frederikshavn er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Frederikshavn. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Frederikshavn:

I Frederikshavn Centret ligger der blandt andet følgende butikker:

 • Føtex: Et af Danmarks største supermarkeder, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer, herunder frisk frugt og grøntsager, kød og fisk, mejeriprodukter, bagværk og konfekture.
 • Elgiganten: En elektronikkæde, der sælger tv, lyd, computere, tablets, smartphones, kameraer og meget mere.
 • H&M: En svensk modekæde, der sælger tøj til kvinder, mænd og børn.
 • Sportmaster: En sportskæde, der sælger sportsudstyr og -tøj til en bred vifte af sportsgrene.
 • Intersport: En anden sportskæde, der sælger sportsudstyr og -tøj til en bred vifte af sportsgrene.
 • JYSK: En dansk møbelkæde, der sælger møbler til hjemmet, herunder sofaer, senge, borde og stole.
 • Legetøjsland: En legetøjskæde, der sælger legetøj til børn i alle aldre.
 • Bog & Ide: En boghandel, der sælger bøger, tidsskrifter, kontorartikler og gaver.

Havnegade er Frederikshavns største handelsstrøg og huser en bred vifte af butikker, herunder:

 • Tøjbutikker: Vero Moda, H&M, Zara, Jack & Jones, Tiger of Sweden, Levi's, Vero Moda, Only, Gina Tricot, Name It, Lindex, Esprit, Cubus, Bogstad
 • Elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Expert
 • Supermarkeder: Føtex, Lidl, Netto
 • Specialbutikker: Skobutikker, blomsterhandlere, parfumerier, konditorier, bagerier

Strandbyen er Frederikshavns kystbydel og huser en række butikker, der er rettet mod turister, herunder:

 • Souvenirbutikker
 • Tøjbutikker
 • Restauranter

Disse butiksområder tilbyder et bredt udvalg af varer og tjenester til alle behov.

Lager- og logistikområder i Frederikshavn

De vigtigste logistikområder i Frederikshavn er:

Frederikshavn Havn er det vigtigste logistikområde i Frederikshavn. Havnen er en vigtig knudepunkt for international handel og håndterer en bred vifte af gods. Havnen er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der tilbyder en række logistikydelser, herunder lager, transport og speditør.

Vestbyen er et vigtigt logistikområde i Frederikshavn. Bydelen huser en række virksomheder, der er involveret i fremstilling, handel og turisme. Disse virksomheder har brug for logistikløsninger til at transportere deres produkter til og fra markedet. Vestbyen er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der tilbyder en række logistikydelser, herunder lager, transport og speditør.

Midtbyen er et vigtigt logistikområde i Frederikshavn. Bydelen huser en række butikker, der sælger varer, der skal leveres til kunderne. Disse butikker har brug for logistikløsninger til at transportere deres varer til kunderne. Midtbyen er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der tilbyder en række logistikydelser, herunder lager, transport og speditør.

Samlet set er logistik en vigtig del af Frederikshavns økonomi. Logistikvirksomhederne spiller en vigtig rolle i at understøtte byens virksomheder og indbyggere.

Find lager til leje i Frederikshavn

Relevante links om erhvervslivet i Frederikshavn

Læs mere om Frederikshavns erhvervsliv på disse sider:
Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Erhverv
Wikipedia: Frederikshavn
Frederikshavn på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Frederikshavn

Ofte stillede spørgsmål