Aarhus' erhvervsliv: De største virksomheder og butikker

Aarhus er en stor og livlig by med et stærkt erhvervsliv og et rigt handelsliv. Der er en bred vifte af virksomheder og butikker i byen, der spænder fra små lokale virksomheder til store internationale koncerner. I denne artikel vil vi tage et kig på nogle af de største virksomheder og butikker i Aarhus.
21. november 2023 | Skrevet af: Leonora Jensen
Aarhus' erhvervsliv: De største virksomheder og butikker

Aarhus er en stor og livlig by med et stærkt erhvervsliv og et rigt handelsliv. Der er en bred vifte af virksomheder og butikker i byen, der spænder fra små lokale virksomheder til store internationale koncerner. I denne artikel vil vi tage et kig på nogle af de største virksomheder og butikker i Aarhus.

Vi vil starte med at kigge på nogle af de største virksomheder i Aarhus. Disse virksomheder beskæftiger sig med en lang række forskellige brancher, herunder detailhandel, produktion, IT og sundhed. Derefter vil vi kigge på nogle af de største butikker i Aarhus. Disse butikker omfatter bl.a. Magasin og Salling. Disse butikker tilbyder en bred vifte af varer og tjenester, herunder tøj, fødevarer, elektronik og boligartikler. Endelig vil vi se på nogle af de tendenser, der præger erhvervslivet og handelslivet i Aarhus. Disse tendenser omfatter bl.a. en øget vækst i e-handel, en stigende interesse for bæredygtighed og en stigende efterspørgsel efter oplevelsesbaserede shopping. Find alle erhvervslokaler i Aarhus her.

I denne artikel vil vi give dig en oversigt over de største virksomheder og butikker i Aarhus. Vi vil også give dig et indblik i nogle af de tendenser, der præger erhvervslivet og handelslivet i byen.

Salling: Aarhus' største stormagasin

Salling er en dansk stormagasinkæde med 2 beliggenheder, Aarhus og Aalborg. Flagskibsbutikken i Aarhus ligger i hjertet af byens centrum og er en af de største stormagasiner i Skandinavien. Salling sælger en bred vifte af produkter, herunder tøj, boligartikler, elektronik og mad. Salling blev grundlagt i 1906 af købmand Ferdinand Salling, der åbnede en lille manufakturhandel på Strøget i Aarhus. Salling voksede hurtigt og blev en af de største detailhandlere i Danmark. I 1964 åbnede Salling sin første stormagasin i Aalborg, og i 1982 åbnede den sin flagskibsbutik i Aarhus.

Sallings stormagasin i Aarhus er en af de største attraktioner i byen. Butikken har et areal på over 22.000 kvadratmeter og forhandler over 100.000 forskellige produkter. Salling har også en række caféer og restauranter. Ud over sin stormagasin i Aarhus har Salling også en række andre aktiviteter i byen. Virksomheden ejer blandt andet Salling ROOFTOP, en tagterrasse med en fantastisk udsigt over byen.

Salling er en vigtig del af Aarhus erhvervsliv og handelsliv. Virksomheden beskæftiger over 1.200 mennesker i Aarhus og bidrager væsentligt til byens økonomi. Salling er en ansvarlig virksomhed, der tager hensyn til miljøet og samfundet. Virksomheden har en række initiativer for at fremme bæredygtighed, og den støtter en række lokale velgørenhedsorganisationer. Salling er en moderne og innovativ virksomhed, der hele tiden udvikler sig. Virksomheden var en af de første til at lancere en webshop, og den har en række digitale initiativer, der gør det nemmere for kunderne at handle hos Salling. Salling er en succesfuld dansk virksomhed, der har formået at tilpasse sig til en stadigt skiftende detailhandelsbranche. Virksomheden er godt positioneret til at fortsætte sin vækst i fremtiden.

Salling.dk

Magasin du Nord: En eksklusiv oplevelse

Magasin du Nord er en dansk stormagasinkæde med en stolt historie, der strækker sig helt tilbage til 1870. Magasin du Nord Aarhus er en sand shoppinghimmel, der spreder sig over 7 etager og byder på et eksklusivt udvalg af tøj, sko, accessories, boligartikler, skønhedsprodukter og delikatesser.

Butikken er inddelt i forskellige afdelinger, der hver især repræsenterer det bedste inden for sit område. I modeafdelingen finder du et bredt sortiment af tøj fra både danske og internationale brands, herunder Ganni, Stine Goya, Filippa K, og Samsøe Samsøe. Skoafdelingen rummer et imponerende udvalg af sko og støvler til både mænd, kvinder og børn, og i accessoriesafdelingen finder du smykker, tasker, hatte og andre accessories, der kan fuldende dit look. Hjemmeafdelingen i Magasin du Nord Aarhus er et must for alle, der elsker skandinavisk design. Her finder du et kurateret udvalg af møbler, boligtekstiler, køkkenudstyr og boligtilbehør fra både danske og internationale brands.Skønhedsafdelingen i Magasin du Nord Aarhus er et sandt paradis for alle, der elsker forkælelse. Her finder du et bredt udvalg af hudplejeprodukter, makeup, parfumer og hårplejeprodukter fra både high-end og budgetmærker. Delikatessen i Magasin du Nord Aarhus er et sandt slaraffenland for foodies. Her finder du et eksklusivt udvalg af gourmetprodukter fra hele verden, herunder vin, ost, chokolade og te.

Magasin du Nord Aarhus er mere end bare en butik - det er en oplevelse. Butikken har en række særlige services, der gør dit besøg endnu mere specielt. Du kan blandt andet få personlig rådgivning af en stylist, få lagt makeup eller få en ansigtsbehandling. Derudover arrangerer Magasin du Nord Aarhus en række events og workshops i løbet af året. Magasin du Nord Aarhus er den perfekte destination for en shoppingtur med veninderne, en romantisk weekendtur eller en hyggelig dag med familien. Uanset hvad du leder efter, så kan du være sikker på at finde det i Magasin du Nord Aarhus.

Magasin.dk

JYSK: Bolig- og haveartikler til lave priser

JYSK er en dansk multinational detailhandelskæde, der sælger bolig- og haveartikler til lave priser. JYSK blev grundlagt i Danmark i 1979 af Lars Larsen og har siden da udvidet sig til over 2.900 butikker i 52 lande. JYSK er en af de største detailhandlere af bolig- og haveartikler i Danmark og har en stærk position i Århusområdet.

JYSK har flere butikker i Århus, herunder en stor butik på Silkeborgvej. JYSK Århus er kendt for sit brede sortiment af bolig- og haveartikler til lave priser. Butikkerne er altid velassorterede og har dygtige medarbejdere, der er klar til at hjælpe kunderne. JYSK er en populær destination for mange århusianere, der ønsker at købe bolig- og haveartikler til en god pris. JYSK er også en populær arbejdsplads, og virksomheden har et stærkt fokus på at skabe et godt arbejdsmiljø for sine medarbejdere.

I 2021 åbnede JYSK et nyt distributionscenter i Uldum, der ligger syd for Århus. Distributionscentret er et af de største i Danmark og forsyner alle JYSK butikker i Danmark med varer. Distributionscentret har skabt 200 nye arbejdspladser i området. JYSK er en vigtig del af Århus erhvervsliv, og virksomhedens succes er med til at understrege Århus position som en attraktiv by for detailhandelsvirksomheder.

Jysk.dk 

Arla Foods: En vigtig del af det danske erhvervsliv

Arla Foods er en dansk multinational mejerikoncern med hovedsæde i Viby J. Arla Foods blev dannet i 2000 gennem en mellem svenske Arla og danske MD Foods. I dag er Arla Foods en af verdens største mejerikoncerner med en årlig omsætning på over 100 mia. kr. Arla Foods har en stærk tilstedeværelse i Danmark med over 5.000 medarbejdere fordelt på flere forskellige lokationer. I Århus har Arla Foods en række forskellige aktiviteter, herunder:

 • Produktion af mejeriprodukter, såsom mælk, ost og yoghurt
 • Forskning og udvikling af nye mejeriprodukter
 • Salg af mejeriprodukter til både detailhandel og foodservice
 • Administration og supportfunktioner

Arla Foods er en vigtig del af det danske erhvervsliv og bidrager væsentligt til den danske eksport. I 2023 eksporterede Arla Foods mejeriprodukter for over 70 mia. kr. til over 100 forskellige lande. Arla Foods er også en ansvarlig virksomhed, der tager sit sociale og miljømæssige ansvar alvorligt. Arla Foods har en række initiativer i gang for at reducere sin CO2-udledning og forbedre sin bæredygtighed.

I Århus har Arla Foods et stærkt fokus på bæredygtighed. Arla Foods Århus har blandt andet et mål om at være CO2-neutral i 2025. Arla Foods Århus er også involveret i en række lokale initiativer for at fremme bæredygtighed. Arla Foods er en vigtig del af Århus og bidrager væsentligt til byens udvikling. Arla Foods er en ansvarlig virksomhed, der tager sit sociale og miljømæssige ansvar alvorligt.

Arla.com 

Vestas Wind Services: En global leder inden for vindmølleservice

Vestas Wind Services er en globalt førende udbyder af serviceydelser til vindmølleindustrien, med en stærk lokal tilstedeværelse i Århus. Virksomheden tilbyder en bred vifte af serviceydelser, herunder:

 • Vedligeholdelse af vindmøller fra alle større producenter. Vestas Wind Services tilbyder en række vedligeholdelsespakker, der kan tilpasses specifikke behov, herunder forebyggende vedligeholdelse, korrigerende vedligeholdelse og reparationer.
 • Reservedele til alle typer vindmøller. Vestas Wind Services tilbyder en omfattende reservedelsbestand, der leveres hurtigt og effektivt til kunder i hele verden.
 • Opgraderinger af vindmøller, der kan forbedre ydelsen og reducere omkostningerne. Vestas Wind Services tilbyder en række opgraderingsløsninger, der er skræddersyet til specifikke vindmøllemodeller og kundernes behov.

Vestas Wind Services har en stærk lokal tilstedeværelse i Århus med et team af erfarne teknikere og ingeniører. Virksomheden er dedikeret til at levere service af høj kvalitet til sine kunder i Danmark og resten af verden. Her er nogle af fordelene ved at vælge Vestas Wind Services til service af dine vindmøller:

 • Dybdegående ekspertise inden for vindmølleservice.
 • Et globalt netværk af teknikere og ingeniører.
 • En omfattende reservedelsbestand.
 • Skræddersyede serviceløsninger.
 • En dedikeret kundeservice.

Hvis du leder efter en pålidelig og erfaren leverandør af vindmølleservice, er Vestas Wind Services det perfekte valg. Virksomheden har en lang historie med at levere service af høj kvalitet til kunder i hele verden, og den er dedikeret til at hjælpe sine kunder med at få mest muligt ud af deres vindmøller. 

Vestas.com 

Som en by med innovation, iværksætteri og international indflydelse har Aarhus skabt et blomstrende erhvervs- og detailmarked, der imødekommer forskellige smags- og behovsmønstre. Fra flagskibsvaremagasinet Salling til verdensberømte Magasin du Nord byder byen på en dejlig blanding af etablerede brands og lokale perler. JYSK med sine overkommelige bolig- og haveartikler samt Arla Foods, et globalt mejerimastodont, er eksempler på byens kommercielle diversitet. Og med Vestas Wind Services, en global leder inden for vindmølleservices, demonstrerer Aarhus sit engagement i bæredygtighed og banebrydende teknologi. Denne blanding af etablerede brands, lokale favoritter og innovative virksomheder gør Aarhus til en dynamisk og spændende destination for både forbrugere og erhvervsdrivende. Vil du gerne vide mere om Aarhus så læs artiklen: "Aarhus: en attraktiv by for virksomheder og iværksættere" eller blive klogere på de forskellige bydele, så læs artiklen: "Aarhus' Erhvervsliv: En mangfoldighed af muligheder". Hvis du søger lokaler til din virksomhed, så find alle erhvervslokaler i Aarhus her.

Ofte stillede spørgsmål