Aarhus: en attraktiv by for virksomheder og iværksættere

Aarhus er en af Danmarks største erhvervsbyer med et bredt udvalg af industrier og virksomheder.
6. november 2023 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Aarhus: en attraktiv by for virksomheder og iværksættere

Aarhus er en af Danmarks største erhvervsbyer med et bredt udvalg af industrier og virksomheder. Byen er kendetegnet ved en dynamisk og innovativ erhvervskultur, der er under stadig udvikling.

Aarhus som erhvervsby

Aarhus er blandt andet hjemsted for en række store internationale virksomheder. Byen er også en vigtig hub for den danske IT- og teknologi industri.

Aarhus har et stærkt fokus på forskning og udvikling, og byen er hjemsted for en række forskningsinstitutioner, herunder Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Teknologisk Institut.

Aarhus er også en populær turistdestination, og byen har et aktivt kulturliv med et stort udvalg af museer, teatre og koncertsteder.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Aarhus som erhvervsby:

 • En bred vifte af industrier og virksomheder: Aarhus er hjemsted for en række forskellige industrier og virksomheder, herunder sundhedsvæsenet, bioteknologi, IT, teknologi, logistik og handel.
 • En dynamisk og innovativ erhvervskultur: Aarhus er kendt for sin dynamiske og innovative erhvervskultur. Byen er hjemsted for en række startups og vækstvirksomheder, og byen har et stærkt fokus på forskning og udvikling.
 • En vigtig hub for den danske IT- og teknologiindustri: Aarhus er en vigtig hub for den danske IT- og teknologiindustri. Byen er hjemsted for en række IT-virksomheder, herunder Netcompany, Systematic og Sitecore.
 • Et stærkt fokus på forskning og udvikling: Aarhus har et stærkt fokus på forskning og udvikling. Byen er hjemsted for en række forskningsinstitutioner, herunder Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Teknologisk Institut.
 • En populær turistdestination: Aarhus er også en populær turistdestination. Byen har et aktivt kulturliv med et stort udvalg af museer, teatre og koncertsteder.

Aarhus er en dynamisk og innovativ erhvervsby med et bredt udvalg af muligheder for virksomheder og iværksættere. Byen er hjemsted for en række store internationale virksomheder, og byen har et stærkt fokus på forskning og udvikling.

Transportforhold i Aarhus

Aarhus har et godt udvalg af transportmuligheder for virksomheder. Byen har et veludviklet vejnet, der forbinder Aarhus med resten af Danmark og resten af Europa. Aarhus har også et godt udvalg af kollektive transportmidler, herunder busser, letbane og tog.

Vejnet

Aarhus har et veludviklet vejnet, der forbinder byen med resten af Danmark og resten af Europa. Byen ligger tæt på E45, der er en af de vigtigste motorveje i Danmark. Aarhus har også adgang til E20, der forbinder Aarhus med København og resten af Europa.

Kollektiv transport

Aarhus har et godt udvalg af kollektive transportmidler, herunder busser, letbane og tog. Byens busser dækker hele byen, og der er også en letbane, der forbinder Aarhus centrum med de nordlige og sydlige bydele. Aarhus har også togforbindelse til København, Odense, Aalborg og andre byer i Danmark.

Fly

Aarhus har en international lufthavn, Aarhus Lufthavn, der ligger cirka 10 kilometer fra centrum af Aarhus. Lufthavnen har direkte flyvninger til en række europæiske byer, herunder København, London, Stockholm og Oslo.

Transportforholdene i Aarhus er gunstige for virksomheder

Aarhus har gode transportforhold, der gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere. Byen har et veludviklet vejnet, der forbinder Aarhus med resten af Danmark og resten af Europa. Aarhus har også et godt udvalg af kollektive transportmidler, der gør det nemt for medarbejdere at komme på arbejde.

Her er nogle af de fordele, som virksomheder kan få ved at etablere sig i Aarhus:

 • Gode transportforhold: Aarhus har gode transportforhold, der gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere.
 • En central placering: Aarhus ligger centralt i Danmark, hvilket giver virksomhederne adgang til et stort marked.
 • En dynamisk erhvervskultur: Aarhus er en dynamisk erhvervskultur, der er under stadig udvikling.
 • Et stærkt fokus på forskning og udvikling: Aarhus har et stærkt fokus på forskning og udvikling.

Vigtige tal om Aarhus (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Aarhus og Aarhus' erhvervsliv:

 • Befolkning: Aarhus har en befolkning på omkring 350.000 indbyggere, hvilket gør den til Danmarks næststørste by.
 • Erhvervs Størrelse: Aarhus' erhvervsliv er repræsenteret af over 100.000 virksomheder, hvoraf de fleste er små og mellemstore virksomheder (SMV'er).
 • Omsætning: Aarhus' erhvervsliv omsatte for 120 milliarder kroner i 2022.
 • Arbejdspladser: Aarhus' erhvervsliv skabte 10.000 nye arbejdspladser i 2022.
 • Forskning og udvikling: Aarhus er hjemsted for over 100 forskningsinstitutioner, herunder Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Teknologisk Institut.

Aarhus er en dynamisk og innovativ erhvervsby med et bredt udvalg af muligheder for virksomheder og iværksættere. Byen er hjemsted for en række store internationale virksomheder, og byen har et stærkt fokus på forskning og udvikling.

Aarhus største virksomheder

Vestas er en dansk vindmølleproducent og verdens største leverandør af vindmøller. Virksomheden har hovedsæde i Aarhus, Danmark, og har over 25.000 medarbejdere på verdensplan. Vestas producerer vindmøller til både land- og havvindmølleparker, og deres produkter bruges i over 80 lande rundt om i verden.

Salling Group er en dansk detailkoncern, der ejer og driver en række forskellige detailkæder, herunder Salling Super, Føtex, Bilka, Netto og Wupti. Virksomheden har hovedsæde i Aarhus, Danmark, og har over 33.000 medarbejdere på verdensplan. Salling Group er en af de største detailhandlere i Danmark, og deres butikker besøges af over 10 millioner kunder hver uge.

Schouw & Co. er en dansk industrikoncern, der investerer i og driver en række forskellige virksomheder i fødevare-, emballager- og energisektoren. Virksomheden har hovedsæde i Aarhus, Danmark, og har over 2.000 medarbejdere på verdensplan. Schouw & Co.'s portefølje af virksomheder omfatter nogle af Danmarks mest kendte brands, såsom Skjern Bacon, HKScan Denmark og Danfoss Power Electronics.

Danske Commodities er et dansk landbrugshandelsfirma, der specialiserer sig i handel med korn, olieholdige afgrøder og andre landbrugsvarer. Virksomheden har hovedsæde i Aarhus, Danmark, og har over 500 medarbejdere på verdensplan. Danske Commodities er et af de største landbrugshandelsfirmaer i Danmark, og deres produkter handles i over 50 lande rundt om i verden.

Arla er et dansk-svensk multinationalt mejerikooperativ, der er den største producent af mejeriprodukter i Norden. Virksomheden har hovedsæde i Aarhus, Danmark, og har over 19.000 medarbejdere på verdensplan. Arla producerer et bredt udvalg af mejeriprodukter, herunder mælk, ost, smør og yoghurt. Arlas produkter sælges i over 100 lande rundt om i verden.

Dette er blot et par af de mange succesfulde virksomheder, der har hovedsæde i Aarhus, Danmark. Byen er et pulserende og innovativt erhvervsknudepunkt, og den er hjemsted for et bredt udvalg af virksomheder i en række forskellige brancher.

Bydele i Aarhus

Aarhus er inddelt i 7 bydele, der hver har deres egen unikke karakter og historie.

Aarhus C er Aarhus' centrum og hjerte. Bydelen er hjemsted for en række museer, teatre, koncertsteder og butikker. Aarhus C er også et populært sted at bo og studere.

Højbjerg er en forstad til Aarhus med et stort udvalg af butikker, restauranter og caféer. Højbjerg er også hjemsted for Aarhus Universitetshospital.

Risskov er en forstad til Aarhus med en smuk natur og et stort udvalg af fritidsaktiviteter. Risskov er et populært sted at bo, cykle og gå tur.

Åbyhøj er en forstad til Aarhus med et aktivt kulturliv og en række butikker, restauranter og caféer. Åbyhøj er også hjemsted for Aarhus Voksen- og Folkeuniversitet.

Viby J er en forstad til Aarhus med et stort udvalg af butikker, restauranter og caféer. Viby J er også hjemsted for Arla Foods.

Brabrand er en forstad til Aarhus med en smuk natur og et stort udvalg af fritidsaktiviteter. Brabrand er også hjemsted for Aarhus Universitets Tekniske Skole.

Tilst er en forstad til Aarhus med en smuk natur og et stort udvalg af fritidsaktiviteter. Tilst er også hjemsted for Aarhus Gymnasium og Aarhus Musikkonservatorium.

Disse er blot nogle af de mange karakteristika, der definerer Aarhus' bydele. Hver bydel har sin egen unikke charme og historie, der gør Aarhus til en mangfoldig og spændende by at bo i.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Aarhus

Aarhus har en række vigtige erhvervsområder, der er hjemsted for en række forskellige virksomheder i en række forskellige brancher. Her er nogle af de vigtigste erhvervsområder i Aarhus:

 • Aarhus C: Aarhus centrum er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Vestas, Salling Group og Schouw & Co.
 • Skejby: Skejby er hjemsted for Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet og en række andre sundheds- og forskningsvirksomheder.
 • Viby J: Viby J er hjemsted for Arla Foods, en af verdens største mejeriproducenter.
 • Brabrand: Brabrand er hjemsted for Aarhus Universitets Tekniske Skole, der uddanner ingeniører og andre tekniske fagfolk.
 • Tilst: Tilst er hjemsted for Aarhus Gymnasium og Aarhus Musikkonservatorium, der begge er vigtige uddannelsesinstitutioner for Aarhus' erhvervsliv.

Her er nogle af de vigtigste brancher, der er repræsenteret i Aarhus' erhvervsområder:

 • Sundhedsvæsen: Aarhus er et vigtigt center for sundhedsvæsenet i Danmark, og byen er hjemsted for en række hospitaler, klinikker og forskningsinstitutioner.
 • Bioteknologi: Aarhus er et vigtigt center for bioteknologi i Danmark, og byen er hjemsted for en række bioteknologivirksomheder og forskningsinstitutioner.
 • IT og teknologi: Aarhus er et vigtigt center for IT og teknologi i Danmark, og byen er hjemsted for en række IT- og teknologivirksomheder.
 • Logistik: Aarhus er et vigtigt knudepunkt for logistik i Danmark, og byen er hjemsted for en række logistikvirksomheder.
 • Handel: Aarhus er et vigtigt handelscenter i Danmark, og byen er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Aarhus er en dynamisk og innovativ erhvervsby, der er under stadig udvikling. Byen er hjemsted for en række forskellige virksomheder i en række forskellige brancher, og byen er et vigtigt center for forskning og udvikling.

Kontorområder i Aarhus

Aarhus har en række vigtige kontorområder, der er hjemsted for en række forskellige virksomheder i en række forskellige brancher. Her er nogle af de vigtigste kontorområder i Aarhus:

 • Aarhus C: Aarhus centrum er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Vestas, Salling Group og Schouw & Co. Aarhus C er også hjemsted for en række kontorer for små og mellemstore virksomheder.
 • Skejby: Skejby er hjemsted for Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet og en række andre sundheds- og forskningsvirksomheder. Skejby er også hjemsted for en række kontorer for virksomheder, der leverer tjenester til sundhedsvæsenet.
 • Viby J: Viby J er hjemsted for Arla Foods, en af verdens største mejeriproducenter. Viby J er også hjemsted for en række kontorer for virksomheder, der leverer tjenester til fødevareindustrien.
 • Brabrand: Brabrand er hjemsted for Aarhus Universitets Tekniske Skole, der uddanner ingeniører og andre tekniske fagfolk. Brabrand er også hjemsted for en række kontorer for virksomheder, der opererer inden for teknologi og innovation.

Her er nogle af de vigtigste brancher, der er repræsenteret i Aarhus' kontorområder:

 • Sundhedsvæsen: Aarhus er et vigtigt center for sundhedsvæsenet i Danmark, og byen er hjemsted for en række hospitaler, klinikker og forskningsinstitutioner.
 • Bioteknologi: Aarhus er et vigtigt center for bioteknologi i Danmark, og byen er hjemsted for en række bioteknologivirksomheder og forskningsinstitutioner.
 • IT og teknologi: Aarhus er et vigtigt center for IT og teknologi i Danmark, og byen er hjemsted for en række IT- og teknologivirksomheder.
 • Logistik: Aarhus er et vigtigt knudepunkt for logistik i Danmark, og byen er hjemsted for en række logistikvirksomheder.
 • Handel: Aarhus er et vigtigt handelscenter i Danmark, og byen er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Aarhus er en dynamisk og innovativ erhvervsby, der er under stadig udvikling. Byen er hjemsted for en række forskellige virksomheder i en række forskellige brancher, og byen er et vigtigt center for forskning og udvikling.

Find kontor til leje i Aarhus

Butiksområder i Aarhus

Aarhus har en række vigtige butiksområder, der er hjemsted for en række forskellige butikker, restauranter og caféer. Her er nogle af de vigtigste butiksområder i Aarhus:

 • Strøget: Strøget er en lukket gågade i Aarhus centrum, der er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer. Strøget er et populært sted at shoppe og nyde byens atmosfære.
 • Latinerkvarteret: Latinerkvarteret er en historisk bydel i Aarhus centrum, der er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer. Latinerkvarteret er et populært sted at shoppe for unikke og specialbutikker.
 • Vesterbro: Vesterbro er en multikulturel bydel i Aarhus, der er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer. Vesterbro er et populært sted at shoppe for internationale brands og lokale varer.
 • Holmen: Holmen er et nyt butikscenter i Aarhus, der er hjemsted for en række store kædebutikker og restauranter. Holmen er et populært sted at shoppe for dagligvarer og fornøjelser.
 • Århus Street Mall: Aarhus Street Mall er en række butikker og restauranter i Aarhus centrum, der er placeret i et område med begrænset trafik. Aarhus Street Mall er et populært sted at shoppe for dagligvarer og fornøjelser.

Aarhus er en dynamisk og levende by med et stort udvalg af butikker og restauranter. Byen er et populært sted at shoppe for både lokale og internationale varer.

Find butik til leje i Aarhus

Butikker i Aarhus

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Aarhus er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Aarhus. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Aarhus:

 • Strøget: Aarhus' berømte gågade er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, smykkebutikker og parfumebutikker.
  • Magasin Aarhus: Stormagasin med et bredt udvalg af varer, herunder modetøj, boligindretning, elektronik og livsstilsprodukter.
  • Salling Aarhus: Varehus med et bredt udvalg af varer, herunder modetøj, boligindretning, elektronik og livsstilsprodukter.
  • Kaufmann Regina: Modebutik med mærkevarer til kvinder, mænd og børn.
  • Jysk Aarhus: Møbelbutik med et bredt udvalg af møbler til hjemmet.
  • IKEA Aarhus: Møbelbutik med et bredt udvalg af møbler til hjemmet.
  • Elgiganten Aarhus: Elektronikbutik med et bredt udvalg af elektronik til hjemmet.
  • H&M Aarhus: Tøjbutik med et bredt udvalg af tøj til kvinder, mænd og børn.
  • Zara Aarhus: Tøjbutik med et bredt udvalg af tøj til kvinder, mænd og børn.
  • Coop Mega Aarhus: Supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Mejlgade: Et livligt kvarter i Aarhus, der er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, vintagebutikker og specialbutikker.
  • Ganni Aarhus: Dansk modetøjsmærke med fokus på feminint og minimalistisk design.
  • Wood Wood Aarhus: Dansk streetwear-mærke med fokus på innovativt og edgy design.
  • Søstrene Grene Aarhus: Dansk bolig- og livsstilsfirma med et bredt udvalg af produkter til hjemmet, herunder boligtilbehør, køkkengrej og legetøj.
  • Collage the Shop Aarhus: Butik med luksusmærker fra hele verden, herunder Balenciaga, Burberry, Dior og Gucci.
  • FF2 Aarhus: Butik med luksusmærker fra hele verden, herunder Stella McCartney, Céline og Isabel Marant.
  • The Gallery Aarhus: Shoppingcenter med et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og livsstilsbutikker.
  • Bazar Vest: Indkøbscenter med et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og livsstilsbutikker.
 • Latinerkvarteret: Et charmerende kvarter i Aarhus, der er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, antikvitetsbutikker og designbutikker.
  • Tøjbutikker: Her er et udvalg af populære tøjbutikker, herunder Weekday, Monki, COS, Vero Moda, Only, Jack & Jones, H&M, Zara og Mango.
  • Antikvitetsbutikker: Her er et udvalg af antikvitetsbutikker, der sælger alt fra møbler og kunst til glas og keramik.
  • Designbutikker: Her er et udvalg af designbutikker, der sælger dansk og internationalt design.
 • Vestergade: En shoppinggade i Aarhus, der er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og livsstilsbutikker.
  • Tøjbutikker: Her er et udvalg af populære tøjbutikker, herunder Vero Moda, Only, Jack & Jones, H&M, Zara og Mango.
  • Skobutikker: Her er et udvalg af skobutikker, der sælger sko til alle aldre og stilarter.
  • Elektronikbutikker: Her er et udvalg af elektronikbutikker, der sælger alt fra tv og computere til smartphones og tablets.
  • Livsstilsbutikker: Her er et udvalg af livsstilsbutikker, der sælger alt fra boligindretning til makeup og parfume.

Dette er blot et udvalg af de mange butikker, der ligger i Aarhus. Byen har et stort udvalg af butikker, der dækker alle behov og interesser.

Lager- og logistikområder i Aarhus

Aarhus er et vigtigt logistikcenter i Danmark og Norden. Byen ligger tæt på motorveje og havne, hvilket gør den til et attraktivt sted for virksomheder, der leverer varer og tjenester til hele landet og udlandet.

De vigtigste logistikområder i Aarhus er:

 • Aarhus Havn: Aarhus Havn er en af de største havne i Danmark og er et vigtigt knudepunkt for godstransport til og fra hele verden. Havnen har en årlig omsætning på over 10 milliarder kroner og beskæftiger over 2.000 mennesker.
 • Aarhus Lufthavn: Aarhus Lufthavn er en mellemstor lufthavn, der betjener over 1,5 millioner passagerer om året. Lufthavnen er et vigtigt knudepunkt for flytransport til og fra hele Europa.
 • Vejlevej: Vejlevej er en vigtig transportkorridor, der forbinder Aarhus med resten af landet. Vejen er en del af E45-motorvejen og er en vigtig rute for godstransport.
 • Aarhus Nærbane: Aarhus Nærbane er en jernbanelinje, der forbinder Aarhus med de omkringliggende byer. Jernbanen er en vigtig rute for passagerer og gods.

Ud over disse traditionelle logistikområder er der også en række nyere udviklinger i Aarhus, der understøtter byens status som et logistikcenter.

 • E-handelscentret Aarhus Syd: Aarhus Syd er et stort e-handelscenter, der er hjemsted for en række virksomheder, der sælger varer online. Centret er et vigtigt knudepunkt for distribution af e-handelsvarer.
 • Logistikparken Aarhus: Logistikparken Aarhus er et nyt logistikområde, der er under udvikling. Området omfatter en række lager- og distribution faciliteter for virksomheder, der leverer varer og tjenester til hele landet og udlandet.

Disse udviklinger vil bidrage til at styrke Aarhus' position som et vigtigt logistikcenter i Danmark og Norden.

Find lager til leje i Aarhus

Relevante links om erhvervslivet i Aarhus

Læs mere om Aarhus erhvervsliv på disse sider:
Aarhus Kommune
Erhverv Aarhus
Visit Aarhus
Wikipedia: Aarhus
Aarhus på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Aarhus

Ofte stillede spørgsmål