Viborgs erhvervsliv: En guide til byens muligheder

Viborg er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er især kendetegnet ved sin stærke position inden for industri, handel og service.
6. november 2023 | Skrevet af: Leonora Jensen
Viborgs erhvervsliv: En guide til byens muligheder

Viborg er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er især kendetegnet ved sin stærke position inden for industri, handel og service.

Viborg som erhvervsby

Industri

Viborg har en lang tradition for industri, og byen er hjemsted for en række større og mindre virksomheder inden for forskellige brancher.

Handel

Viborg er et vigtigt handelscenter i Midtjylland, og byen har et stort udvalg af butikker og virksomheder. Byen er hjemsted for to store indkøbscentre, Viborg Centret og City Syd, samt en række mindre butikker og specialforretninger.

Service

Viborg er også et vigtigt servicecenter i Midtjylland, og byen er hjemsted for en række offentlige og private servicevirksomheder

Uddannelse og forskning

Viborg er også et vigtigt uddannelses- og forskningscenter i Midtjylland. Byen er hjemsted for Viborg Gymnasium, Viborg Handelsskole og Viborg Tekniske Skole.

Karakteristika

Viborg er en attraktiv erhvervsby med en række karakteristika, der gør byen til et attraktivt sted at drive virksomhed. Byen har en central placering i Midtjylland, og byen er nem at nå med bil, tog og bus. Viborg har også et stærkt netværk af virksomheder og institutioner, der kan støtte virksomheder i vækst og udvikling.

Viborg er i en positiv udvikling, og byen er i gang med at udvide sin erhvervsstruktur. Byen har fokus på at tiltrække nye virksomheder og skabe nye arbejdspladser.

Transportforhold i Viborg 

Viborg har gode transportforhold, der gør det nemt og effektivt at transportere varer og personer til og fra byen.

Vejtransport

Viborg ligger i Midtjylland, og byen er nem at nå med bil via E45 og primærrute 16. Byen har også et veludviklet vejnetværk, der gør det nemt at transportere varer og personer rundt i byen.

Togtransport

Viborg Station ligger centralt i byen, og der er direkte togforbindelser til Aarhus, Herning og København. Byen har også et veludviklet busnetværk, der forbinder Viborg med de omkringliggende byer og landsbyer.

Lufttransport

Billund Lufthavn ligger ca. 100 km fra Viborg, og der er direkte flyforbindelser til en række europæiske byer.

Logistik

Viborg har en række logistikvirksomheder, der tilbyder en bred vifte af services, herunder lager- og distributionsløsninger. Byen har også et stærkt netværk af transportvirksomheder, der kan hjælpe virksomheder med at transportere varer til og fra Viborg.

Udvikling

Viborg Kommune er i gang med at investere i transportinfrastrukturen i byen. Der er planer om at udvide E45, og der er også planer om at etablere en ny togstation i byens sydlige del. Viborg har gode transportforhold, der gør byen til et attraktivt sted at drive virksomhed.

Vigtige tal om Viborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Viborg og Viborgs erhvervsliv:

 • Viborg har en befolkning på ca. 40.000 indbyggere.
 • Befolkningen vokser med ca. 1,5 % om året.
 • Der er ca. 10.000 virksomheder i Viborg.
 • Der er ca. 25.000 arbejdspladser i Viborg.
 • Arbejdsløsheden er ca. 4 %.
 • Viborgs BNP er ca. 10 milliarder DKK.

Disse tal viser, at Viborg er en attraktiv erhvervsby med en stærk økonomi og et veludviklet erhvervsliv. Byen har en central placering i Midtjylland, og byen er nem at nå med bil, tog og bus. Viborg har også et stærkt netværk af virksomheder og institutioner, der kan støtte virksomheder i vækst og udvikling.

Viborgs største virksomheder

Viborgs erhvervsliv er præget af stærke virksomheder fra forskellige brancher, som styrker byens økonomiske position. Disse virksomheder, som opererer globalt, er afgørende for jobskabelse og innovation i regionen. Nedenfor præsenteres nogle af de største virksomheder i Viborg, der bidrager til både lokal vækst og international handel.

 • Cornator er en førende producent af maskiner og udstyr til kornindustrien. Cornator har hovedsæde i Viborg, og virksomheden har ca. 200 medarbejdere. Cornator eksporterer sine produkter til over 100 lande, og virksomheden er en vigtig aktør i Viborgs erhvervsliv.
 • Trier Industries A/S er en førende producent af affaldsbehandlingsudstyr. Trier Industries har hovedsæde i Viborg, og virksomheden har ca. 100 medarbejdere. Trier Industries eksporterer sine produkter til over 50 lande, og virksomheden er en vigtig aktør i Viborgs erhvervsliv.
 • Business Viborg er en erhvervsorganisation, der arbejder for at skabe vækst og udvikling i Viborgs erhvervsliv. Business Viborg tilbyder en række services til virksomheder, herunder rådgivning, netværksarrangementer og kompetenceudvikling. Business Viborg er en vigtig aktør i Viborgs erhvervsliv.
 • Jørgen Olsen Automobiler A/S er en bilforhandler, der forhandler biler fra Volkswagen, Skoda og Seat. Jørgen Olsen Automobiler har hovedsæde i Viborg, og virksomheden har ca. 30 medarbejdere. Jørgen Olsen Automobiler er en vigtig aktør i Viborgs erhvervsliv.

Bydele i Viborg

Viborgs bydele tilbyder en mangfoldighed, der afspejler byens udvikling fra historisk midtepunkt til et moderne samfund med vægt på bæredygtighed og livskvalitet. Hver bydel har sit eget præg af bolig- og erhvervsmuligheder samt fritidsområder, som tilsammen danner rammen om byens unikke identitet. Her udforskes de særpræg, der kendetegner de forskellige dele af Viborg.

 • Kirkens Vænge er en bydel i det centrale Viborg, der er omkranset af byens to søer, Søndersø og Nørresø. Bydelen er præget af en blanding af boliger, erhverv og kulturinstitutioner.
 • Frederiksbjerg er en bydel i det sydvestlige Viborg, der er kendt for sin charmerende, gamle bydel. Bydelen er hjemsted for en række historiske bygninger, herunder Viborg Domkirke, Viborghus og Viborg Amtssygehus.
 • Slotsbyen er en bydel i det nordlige Viborg, der er hjemsted for Viborg Slot. Bydelen er også kendt for sine mange parker og naturområder.
 • Søndersø er en bydel i det sydlige Viborg, der er omkranset af Søndersø. Bydelen er præget af en blanding af boliger, erhverv og rekreative områder.
 • Nørresø er en bydel i det nordlige Viborg, der er omkranset af Nørresø. Bydelen er præget af en blanding af boliger, erhverv og rekreative områder.
 • Taphede er en bydel i det østlige Viborg, der er præget af en blanding af boliger, erhverv og rekreative områder.
 • Arnbjerg er en ny bydel i det sydlige Viborg, der er kendetegnet ved sin bæredygtige byplanlægning. Bydelen er præget af en blanding af boliger, erhverv og rekreative områder.
 • Baneby er en bydel i det vestlige Viborg, der er præget af sin historiske baggrund som jernbanestation. Bydelen er i dag præget af en blanding af boliger, erhverv og rekreative områder.
 • Østervang er en bydel i det østlige Viborg, der er præget af sin grønne karakter. Bydelen er hjemsted for en række parker og naturområder.
 • Vestervang er en bydel i det vestlige Viborg, der er præget af sin grønne karakter. Bydelen er hjemsted for en række parker og naturområder.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Viborg

De vigtigste erhvervsområder i Viborg er:

 • Kirkens Vænge er et centralt beliggende erhvervsområde med en blanding af virksomheder inden for forskellige brancher.
 • Arnbjerg er et nyt erhvervsområde i det sydlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi.
 • Baneby er et erhvervsområde i det vestlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for detailhandel og service.
 • Kirkens Vænge er et centralt beliggende erhvervsområde med en blanding af virksomheder inden for forskellige brancher. Det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være tæt på centrum og de vigtigste infrastrukturer.
 • Taphede er et erhvervsområde i det østlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for industri og logistik. Det er et stort område med gode transportforhold, der gør det nemt at transportere varer og produkter.
 • Arnbjerg er et nyt erhvervsområde i det sydlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi. Det er et område med fokus på innovation og bæredygtighed, og det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være en del af en bæredygtig udvikling.
 • Baneby er et erhvervsområde i det vestlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for detailhandel og service. Det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være tæt på jernbanen og de vigtigste indfaldsveje.

Kontorområder i Viborg

De vigtigste kontorområder i Viborg er:

 • Kirkens Vænge er et centralt beliggende kontorområde med en blanding af virksomheder inden for forskellige brancher.
 • Baneby er et kontorområde i det vestlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for detailhandel og service.
 • Arnbjerg er et nyt kontorområde i det sydlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi.

Kirkens Vænge er et centralt beliggende kontorområde med en blanding af virksomheder inden for forskellige brancher. Det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være tæt på centrum og de vigtigste infrastrukturer.

Baneby er et kontorområde i det vestlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for detailhandel og service. Det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være tæt på jernbanen og de vigtigste indfaldsveje.

Arnbjerg er et nyt kontorområde i det sydlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi. Det er et område med fokus på innovation og bæredygtighed, og det er et populært område for virksomheder, der ønsker at være en del af en bæredygtig udvikling.

Ud over disse kontorområder er der også en række mindre kontorområder i Viborg. Disse områder er typisk præget af virksomheder inden for specifikke brancher, f.eks. produktion, handel eller service.

Find kontor til leje i Viborg

Butiksområder i Viborg

Viborg har en række vigtige butiksområder, herunder:

 • Nytorv er et centralt beliggende butiksstrøg med en blanding af butikker, restauranter og caféer.
 • Frederiksbjerg er et charmerende historisk område med en række butikker, restauranter og caféer.
 • Taphede er et moderne butiksstrøg med en blanding af butikker, restauranter og caféer.
 • Baneby er et butiksstrøg med en blanding af butikker, restauranter og caféer, der er placeret i nærheden af jernbanestationen.

Disse butiksområder er vigtige for byens økonomi og udvikling. De er hjemsted for en række butikker, der beskæftiger en stor del af byens arbejdsstyrke. Butiksområderne er også vigtige for byens turistindustri.

Find butik til leje i Viborg

Butikker i Viborg

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Viborg er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Viborg. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Viborg

I Viborg ligger der blandt andet følgende butikker:

 • Sct. Mathias Centret er et indkøbscenter i centrum af Viborg, hvor der findes en række butikker, herunder Imerco, Søstrene Grene og Normal.
 • Frederiksbjerg er et charmerende historisk område med en række specialbutikker, herunder Buhl Fashion, Mette Frølund og Wagner.

Lager- og logistikområder i Viborg

Logistikområderne i Viborg er i udvikling. Der er en tendens til, at virksomheder flytter deres lager og distribution til områder med gode infrastrukturer og tilgængelighed. Der er også en stigende efterspørgsel efter lager og distribution i bæredygtige bygninger.

 • Taphede er et erhvervsområde i det østlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for industri og logistik. Taphede er hjemsted for en række større logistikvirksomheder, herunder Arla Foods, Cornator og Grundfos.
 • Arnbjerg er et nyt erhvervsområde i det sydlige Viborg, der er præget af virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi. Arnbjerg er også et vigtigt logistikområde, og det er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder Trier Industries A/S og Business Viborg.

Ud over disse områder er der også en række mindre logistikområder i Viborg. Disse områder er typisk præget af mindre logistikvirksomheder, der servicerer det lokale marked.

Økonomisk betydning

Logistikområderne i Viborg er af stor økonomisk betydning for byen. De virksomheder, der har deres lager eller distribution i disse områder, beskæftiger en stor del af byens arbejdsstyrke og bidrager til byens økonomi.

Find lager til leje i Viborg

Relevante links om erhvervslivet i Viborg

Læs mere om Viborgs erhvervsliv på disse sider:
Viborg Kommune
Viborg Erhverv
Wikipedia: Viborg
Viborg på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Viborg

Ofte stillede spørgsmål