Vejens erhvervsliv: Et overblik over muligheder og fordele

Vejen er en af Danmarks mest attraktive erhvervskommuner. I 2023 blev kommunen kåret til landets 2. bedste erhvervskommune af Dansk Industri (DI).
13. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Vejens erhvervsliv: Et overblik over muligheder og fordele

Vejen er en af Danmarks mest attraktive erhvervskommuner. I 2023 blev kommunen kåret til landets 2. bedste erhvervskommune af Dansk Industri (DI).

Vejen har en stærk erhvervsstruktur, der er præget af en bred vifte af virksomheder.

Vejen som erhvervsby

Vejen er en by med gode vilkår for virksomheder. Byen har en række fordele, der gør den til et attraktivt sted at drive virksomhed.

 • Gode fysiske rammer: Vejen har et stort udbud af erhvervsgrunde og -lokaler, der er velegnet til forskellige typer virksomheder. Kommunen har også en god infrastruktur, der gør det nemt for virksomheder at transportere varer og personer.
 • Godt samarbejde med virksomhederne: Vejen Kommune har et tæt samarbejde med virksomhederne i kommunen. Kommunen er lydhør over for virksomhedernes behov og arbejder aktivt på at skabe de bedste vilkår for deres vækst og udvikling.
 • Kvalificerede medarbejdere: Vejen har et stort udbud af kvalificerede medarbejdere. Kommunen har et velfungerende uddannelsessystem, der sikrer en god arbejdsstyrke til fremtiden.

Transportforhold i Vejen

Vejen har gode transportforhold, der gør det nemt for virksomheder at transportere varer og personer. Vejen ligger tæt på motorvejen E45, der forbinder Danmarks østkyst med vestkysten. Der er også gode forbindelser til jernbanenettet.

Vejens placering ved E45 gør det nemt for virksomheder at transportere varer til og fra Vejen. Motorvejen giver en hurtig og direkte forbindelse til de største byer i Danmark, herunder København, Aarhus og Esbjerg.

Vejen har også gode forbindelser til jernbanenettet. Vejen Station ligger på hovedstrækningen mellem København og Esbjerg. Stationen har direkte forbindelser til København, Aarhus, Esbjerg og andre større byer i Danmark.

Ud over vej- og jernbanetransport er der også gode muligheder for at transportere varer og personer med busser og fly. Der er flere buslinjer, der forbinder Vejen med andre byer i Danmark. Vejen Lufthavn ligger i nærheden af byen og har forbindelser til flere destinationer i Europa.

De gode transportforhold i Vejen gør det attraktivt for virksomheder, der ønsker at transportere varer og personer effektivt.

Vigtige tal om Vejen (2023)

 • Befolkningstal: Vejen Kommune har en befolkning på omkring 43.000 indbyggere.
 • Erhvervsantal: Der er over 2.400 virksomheder i Vejen Kommune.
 • Erhvervsindkomst: Erhvervsindkomsten i Vejen Kommune er på omkring 10 milliarder kroner om året.
 • Arbejdstagere: Der er omkring 17.000 arbejdstagere i Vejen Kommune.
 • Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Vejen Kommune er på omkring 3,5 %.
 • Uddannelsesniveau: Uddannelsesniveauet i Vejen Kommune er højt. 38 % af befolkningen har en lang videregående uddannelse.

Disse tal viser, at Vejen er en stor og velstående kommune med et stærkt erhvervsliv. Kommunen har en god befolkningssammensætning med mange kvalificerede medarbejdere.

Disse tal viser, at Vejen har en bred erhvervsstruktur, der er præget af en række forskellige sektorer.

Vejens største virksomheder

Louis Poulsen
Louis Poulsen er en dansk belysningsvirksomhed, der blev grundlagt i 1874. Virksomheden er berømt for sine ikoniske lamper, der er designet af nogle af verdens førende arkitekter og designere, herunder Arne Jacobsen, Poul Henningsen og Verner Panton. Louis Poulsen er en af de førende belysningsvirksomheder i verden, og virksomhedens produkter findes i hjem, kontorer, hoteller og museer over hele verden.

Solar A/S
Solar A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og producerer solceller. Virksomheden blev grundlagt i 2004, og den er i dag en af de førende solcelleproducenter i Europa. Solar A/S' solceller er produceret af høj kvalitet, og de er effektive og holdbare. Virksomheden tilbyder en bred vifte af solcelleprodukter, herunder solcellepaneler, solcelleanlæg og solcellebatterier.

Pro-Automatic A/S
Pro-Automatic A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og producerer automatiske døre og porte. Virksomheden blev grundlagt i 1982, og den er i dag en af de førende producenter af automatiske døre og porte i Danmark. Pro-Automatic A/S' produkter er af høj kvalitet, og de er sikre og brugervenlige. Virksomheden tilbyder en bred vifte af automatiske døre og porte, herunder døre til boliger, døre til erhverv, porte til boliger og porte til erhverv.

Normal
Normal er en dansk discountkæde, der blev grundlagt i 2013. Virksomheden er kendt for sine lave priser og sit brede udvalg af produkter. Normal tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer, herunder mad, drikkevarer, personlig plejeprodukter, husholdningsartikler og legetøj.

Jysk
Jysk er en dansk møbelkæde, der blev grundlagt i 1979. Virksomheden er kendt for sine lave priser og sit brede udvalg af møbler. Jysk tilbyder et bredt udvalg af møbler til hjemmet, herunder sofaer, stole, borde, senge og soveværelsesmøbler.

Bydele i Vejen

Vejen er en by med en lang historie, og den er vokset sig til en moderne by med et bredt udvalg af bydele. Her er en kort beskrivelse af de vigtigste bydele i Vejen:

 • Bymidten er det historiske centrum af Vejen. Her finder man byens gamle gader, butikker, restauranter og caféer. Bymidten er også hjemsted for Vejen Rådhus, Vejen Kunstmuseum og Vejen Bibliotek.
 • Østre Bydel er den største bydel i Vejen. Her finder man et bredt udvalg af boliger, butikker, skoler, børnehaver og fritidsaktiviteter. Østre Bydel er også hjemsted for Vejen Stadion og Vejen Idrætscenter.
 • Vestre Bydel er en nyere bydel, der er vokset frem omkring Vejen Station. Her finder man et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og caféer. Vestre Bydel er også hjemsted for Vejen VUC og Vejen Erhvervsskole.
 • Søndermarksbyen er en ny bydel, der er under udvikling i det sydlige Vejen. Bydelen vil omfatte et bredt udvalg af boliger, butikker, skoler, børnehaver og fritidsaktiviteter.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hver af bydelene:

Bymidten

Bymidten er det historiske centrum af Vejen. Her finder man byens gamle gader, butikker, restauranter og caféer. Bymidten er også hjemsted for Vejen Rådhus, Vejen Kunstmuseum og Vejen Bibliotek.

Bymidten er et livligt og mangfoldigt område, der er populært blandt både turister og lokale. Her finder man alt, hvad man har brug for i hverdagen, og bydelen er også et populært sted at gå en tur eller nyde en kop kaffe på en af de mange caféer.

Østre Bydel

Østre Bydel er den største bydel i Vejen. Her finder man et bredt udvalg af boliger, butikker, skoler, børnehaver og fritidsaktiviteter. Østre Bydel er også hjemsted for Vejen Stadion og Vejen Idrætscenter.

Østre Bydel er et familievenligt område med gode muligheder for at dyrke sport og motion. Her finder man også et bredt udvalg af butikker og restauranter, så man kan finde alt, hvad man har brug for i hverdagen.

Vestre Bydel

Vestre Bydel er en nyere bydel, der er vokset frem omkring Vejen Station. Her finder man et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og caféer. Vestre Bydel er også hjemsted for Vejen VUC og Vejen Erhvervsskole.

Vestre Bydel er et moderne område med gode muligheder for uddannelse og job. Her finder man også et bredt udvalg af butikker og restauranter, så man kan finde alt, hvad man har brug for i hverdagen.

Søndermarksbyen

Søndermarksbyen er en ny bydel, der er under udvikling i det sydlige Vejen. Bydelen vil omfatte et bredt udvalg af boliger, butikker, skoler, børnehaver og fritidsaktiviteter.

Søndermarksbyen er et naturskønt område med gode muligheder for at nyde naturen. Her finder man også et bredt udvalg af butikker og restauranter, så man kan finde alt, hvad man har brug for i hverdagen.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Vejen

Vejen er en vigtig erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste erhvervsområder i Vejen er:

 • Vejen Øst er et stort erhvervsområde med over 200 virksomheder. Området er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Louis Poulsen, Solar A/S og Pro-Automatic A/S.
 • Vejen Vest er et nyt erhvervsområde, der er under udvikling. Området er hjemsted for en række mindre virksomheder, herunder virksomheder inden for IT, produktion og service.
 • Vejen Syd er et erhvervsområde, der ligger tæt på motorvej E20. Området er hjemsted for en række virksomheder, herunder virksomheder inden for logistik og industri.

Disse erhvervsområder er vigtige for Vejens økonomi og understøtter tusindvis af arbejdspladser. De er også med til at tiltrække nye virksomheder til byen.

Ud over disse tre vigtigste erhvervsområder er der også en række mindre erhvervsområder i Vejen. Disse områder er hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder virksomheder inden for handel, service og turisme.

Kontorområder i Vejen

 • Bymidten er det historiske centrum af Vejen og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for offentlige myndigheder, banker og virksomheder.
 • Vestre Bydel er en nyere bydel, der er vokset frem omkring Vejen Station og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder inden for IT, produktion og service.
 • Vejen Øst er et stort erhvervsområde med over 200 virksomheder og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for store virksomheder, herunder Louis Poulsen, Solar A/S og Pro-Automatic A/S.

Disse kontorområder er vigtige for Vejens økonomi og understøtter tusindvis af arbejdspladser. De er også med til at tiltrække nye virksomheder til byen.

Ud over disse tre vigtigste kontorområder er der også en række mindre kontorområder i Vejen. Disse områder er hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder virksomheder inden for handel, service og turisme.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hvert af kontorområderne:

Bymidten

Bymidten er det historiske centrum af Vejen og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for offentlige myndigheder, banker og virksomheder.

Bymidten er et livligt og mangfoldigt område, der er populært blandt både turister og lokale. Her finder man alt, hvad man har brug for i hverdagen, og bydelen er også et populært sted at gå en tur eller nyde en kop kaffe på en af de mange caféer.

Vestre Bydel

Vestre Bydel er en nyere bydel, der er vokset frem omkring Vejen Station og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder inden for IT, produktion og service.

Vejen Øst

Vejen Øst er et stort erhvervsområde med over 200 virksomheder og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for store virksomheder, herunder Louis Poulsen, Solar A/S og Pro-Automatic A/S.

Find kontor til leje i Vejen.

Butiksområder i Vejen

Vejen har et bredt udvalg af butikker, der er spredt ud over hele byen. De vigtigste butiksområder er dog:

 • Bymidten er det historiske centrum af Vejen og er hjemsted for en række butikker, herunder butikker inden for mode, boligindretning, elektronik, dagligvarer og specialbutikker.
 • Vestre Bydel er en nyere bydel, der er vokset frem omkring Vejen Station og er hjemsted for en række butikker, herunder butikker inden for mode, boligindretning, elektronik og dagligvarer.
 • Vejen Øst er et stort erhvervsområde med over 200 virksomheder og er hjemsted for en række butikker, herunder butikker inden for mode, boligindretning og elektronik.

Bymidten

Bymidten er det historiske centrum af Vejen og er hjemsted for en række butikker, herunder butikker inden for mode, boligindretning, elektronik, dagligvarer og specialbutikker.

Bymidten er et livligt og mangfoldigt område, der er populært blandt både turister og lokale. Her finder man alt, hvad man har brug for i hverdagen, og bydelen er også et populært sted at gå en tur eller nyde en kop kaffe på en af de mange caféer.

Nogle af de vigtigste butikker i Bymidten er:

 • Føtex
 • Bilka
 • H&M
 • Vero Moda
 • Jysk
 • Normal
 • Bog & Idé
 • Elgiganten

Vestre Bydel

Vestre Bydel er en nyere bydel, der er vokset frem omkring Vejen Station og er hjemsted for en række butikker, herunder butikker inden for mode, boligindretning, elektronik og dagligvarer.

Vestre Bydel er et moderne område med gode muligheder for uddannelse og job. Her finder man også et bredt udvalg af butikker og restauranter, så man kan finde alt, hvad man har brug for i hverdagen.

Nogle af de vigtigste butikker i Vestre Bydel er:

 • Lidl
 • Aldi
 • Matas
 • Intersport
 • Power
 • Elkjøp
 • Arket
 • Normal
 • Bog & Idé

Vejen Øst

Vejen Øst er et stort erhvervsområde med over 200 virksomheder og er hjemsted for en række butikker, herunder butikker inden for mode, boligindretning og elektronik.

Vejen Øst er et attraktivt område for virksomheder, da det er tæt på motorvej E20 og har gode infrastrukturforhold.

Nogle af de vigtigste butikker i Vejen Øst er:

 • Louis Poulsen Flagship Store
 • Solar A/S Shop
 • Pro-Automatic A/S Shop
 • Energi Danmark Shop
 • Danske Bank
 • Nordea

Ud over disse tre vigtigste butiksområder er der også en række mindre butiksområder i Vejen. Disse områder er hjemsted for en række forskellige butikker, herunder specialbutikker, tøjbutikker og dagligvarebutikker.

Find butik til leje i Vejen.

Butikker i Vejen

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Vejen er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Vejen. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Vejen:

Bymidten

Bymidten er det historiske centrum af Vejen og er hjemsted for en række butikker, herunder butikker inden for mode, boligindretning, elektronik, dagligvarer og specialbutikker.

 • Føtex - Stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Bilka - Stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer og nonfood.
 • H&M - Tøjbutik med et bredt udvalg af tøj til kvinder, mænd og børn.
 • Vero Moda - Tøjbutik med et bredt udvalg af tøj til kvinder.
 • Jysk - Møbelkæde med et bredt udvalg af møbler til hjemmet.
 • Normal - Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer og nonfood.
 • Bog & Idé - Boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner og spil.
 • Elgiganten - Elektronikkæde med et bredt udvalg af elektronik.

Vestre Bydel

Vestre Bydel er en nyere bydel, der er vokset frem omkring Vejen Station og er hjemsted for en række butikker, herunder butikker inden for mode, boligindretning, elektronik og dagligvarer.

 • Lidl - Discountsupermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Aldi - Discountsupermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Matas - Kosmetik- og parfumebutik med et bredt udvalg af skønhedsprodukter.
 • Intersport - Sportbutik med et bredt udvalg af sportsudstyr.
 • Power - Elektronikkæde med et bredt udvalg af elektronik.
 • Elkjøp - Elektronikkæde med et bredt udvalg af elektronik.
 • Normal - Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer og nonfood.
 • Bog & Idé - Boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner og spil.

Vejen Øst

Vejen Øst er et stort erhvervsområde med over 200 virksomheder og er hjemsted for en række butikker, herunder butikker inden for mode, boligindretning og elektronik.

 • Louis Poulsen Flagship Store - Butik med et bredt udvalg af belysningsprodukter fra Louis Poulsen.
 • Solar A/S Shop - Butik med et bredt udvalg af solceller og solcelleanlæg fra Solar A/S.
 • Pro-Automatic A/S Shop - Butik med et bredt udvalg af automatiske døre og porte fra Pro-Automatic A/S.
 • Energi Danmark Shop - Butik med et bredt udvalg af energiprodukter fra Energi Danmark.
 • Danske Bank - Bank med et bredt udvalg af banktjenester.
 • Nordea - Bank med et bredt udvalg af banktjenester.

Ud over disse tre vigtigste butiksområder er der også en række mindre butiksområder i Vejen. Disse områder er hjemsted for en række forskellige butikker, herunder specialbutikker, tøjbutikker og dagligvarebutikker.

Lager- og logistikområder i Vejen

Vejen er en vigtig logistikby med en række logistikvirksomheder og -faciliteter. De vigtigste logistikområder i Vejen er:

 • Vejen Øst er et stort erhvervsområde med over 200 virksomheder og er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder Louis Poulsen, Solar A/S og Pro-Automatic A/S.
 • Vejen Syd er et erhvervsområde, der ligger tæt på motorvej E20. Området er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder Siemens og Postnord.

Vejen Øst

Vejen Øst er et attraktivt område for logistikvirksomheder, da det er tæt på motorvej E20 og har gode infrastrukturforhold. Området er hjemsted for en række store logistikvirksomheder, herunder:

 • Louis Poulsen - Lysmesteren
 • Solar A/S
 • Pro-Automatic A/S

Vejen Syd

Vejen Syd er også et attraktivt område for logistikvirksomheder, da det er tæt på motorvej E20 og har gode infrastrukturforhold. Området er hjemsted for en række logistikvirksomheder.

Logistik er en vigtig branche for Vejen, og den bidrager til at skabe arbejdspladser og vækst i byen.

Find lager til leje i Vejen

Relevante links om erhvervslivet i Vejen

Læs mere om Vejens erhvervsliv på disse sider:
Vejen Kommune
Vejen Erhverv
Visit Vejen
Wikipedia: Vejen
Vejen på Google Maps

Find ledige erhvervslokaler i Vejen

Ofte stillede spørgsmål