Taastrup: En guide til erhvervslivet

Taastrup er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er især kendt for sin koncentration af logistikvirksomheder, der udnytter byens centrale beliggenhed tæt på Københavns Lufthavn og motorvejsnettet.
6. november 2023 | Skrevet af: Leonora Jensen
Taastrup: En guide til erhvervslivet

Taastrup som erhvervsby

Vigtige erhvervsområder i Taastrup omfatter:

 • Teknologi og it
 • Sundhedsvæsen og velfærd
 • Detailhandel

Taastrup er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Taastrup Gymnasium og Professionshøjskolen Absalon. Dette bidrager til at tiltrække kvalificerede medarbejdere til byens virksomheder.

Her er nogle af de karakteristika, der kendetegner Taastrup som erhvervsby:

 • Central beliggenhed: Taastrup ligger centralt i Danmark, tæt på Københavns Lufthavn og motorvejsnettet. Dette gør byen til et attraktivt sted for virksomheder, der ønsker at nå et bredt marked.
 • Bred vifte af virksomheder: Taastrup har en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Dette skaber et dynamisk og levende erhvervsmiljø.
 • Uddannelsesinstitutioner: Taastrup er hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, der bidrager til at tiltrække kvalificerede medarbejdere til byens virksomheder.

Taastrup er en voksende erhvervsby, der tilbyder et attraktivt miljø for virksomheder fra alle brancher.

Transportforhold i Taastrup

Taastrup har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på Københavns Lufthavn og motorvejsnettet, hvilket gør det nemt at transportere varer og medarbejdere til og fra Taastrup.

Københavns Lufthavn ligger kun omkring 25 kilometer fra Taastrup, hvilket gør det nemt at eksportere og importere varer. Taastrup er også forbundet med motorvejsnettet via E20 og E47, hvilket gør det nemt at transportere varer til og fra hele Danmark og resten af Europa.

Desuden har Taastrup et veludviklet offentligt transportsystem, der gør det nemt for medarbejdere at komme til og fra arbejde. Byen har en station på S-togsnettet, der forbinder Taastrup med København og resten af Sjælland. Taastrup har også et busnetværk, der forbinder byen med de omkringliggende byer.

Disse gode transportforhold gør Taastrup til et attraktivt sted for virksomheder, der ønsker at nå et bredt marked og tiltrække kvalificerede medarbejdere.

Vigtige tal om Taastrup (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Taastrup og Taastrups erhvervsliv:

 • Befolkning: Taastrup har en befolkning på omkring 35.000 indbyggere. 
 • Arbejdspladser: Taastrup har omkring 15.000 arbejdspladser. 
 • BNP: Taastrups BNP er omkring 10 milliarder kroner. 
 • Vækst: Taastrups erhvervsliv er voksende. I 2022 blev der skabt omkring 1.000 nye arbejdspladser i Taastrup.

Disse tal viser, at Taastrup er en velstående og dynamisk erhvervsby. Byen har en bred vifte af virksomheder indenfor forskellige brancher, og den er hjemsted for en voksende arbejdsstyrke.

Taastrups største virksomheder

Blandt nogle af de virksomheder, som bl.a. holder til i Taastrup finder man:

 • Copenhagen Markets: Copenhagen Markets er en af Europas største grossistmarkeder for frugt og grønt. Virksomheden leverer til kunder i hele Danmark og resten af Europa.
 • Nordea: Nordea er en af Nordens største banker. Banken tilbyder en bred vifte af bankprodukter og -tjenester til private og erhvervskunder.
 • Danske Bank: Danske Bank er en af Danmarks største banker. Banken tilbyder en bred vifte af bankprodukter og -tjenester til private og erhvervskunder.
 • DSV: DSV er en global transport- og logistikvirksomhed. Virksomheden tilbyder en bred vifte af transport- og logistikløsninger til kunder i hele verden.

Alle disse virksomheder er store og betydningsfulde aktører i dansk erhvervsliv. De spiller en vigtig rolle i den danske økonomi og skaber mange arbejdspladser.

Bydele i Taastrup

Taastrup er opdelt i følgende bydele:

 • Taastrup Centrum: Taastrup Centrum er byens centrum og huser et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Bydelen er også hjemsted for Taastrup Station, der er en S-togsstation, der forbinder Taastrup med København og resten af Sjælland.
 • Høje-Taastrup: Høje-Taastrup er den ældste del af Taastrup og er kendt for sine charmerende villaveje og sin historiske kirke. Bydelen huser også en række uddannelsesinstitutioner, herunder Taastrup Gymnasium og Professionshøjskolen Absalon.
 • Rønnevang: Rønnevang er en moderne bydel med et blandet bolig- og erhvervsmiljø. Bydelen huser en række kontorer, butikker og restauranter.
 • Gammel Taastrup: Gammel Taastrup er en lille landsby, der ligger nord for Taastrup Centrum. Bydelen er kendt for sine historiske bygninger og sin hyggelige atmosfære.
 • Hedeland: Hedeland er et stort naturområde, der ligger syd for Taastrup Centrum. Området er hjemsted for en række vandrestier, cykelstier og rekreative faciliteter.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Taastrup

De vigtigste erhvervsområder i Taastrup er:

 • Logistik: Taastrup er et vigtigt logistikcenter, der er hjemsted for en række logistikvirksomheder.
 • Teknologi og it: Taastrup er hjemsted for en række teknologi- og it-virksomheder.
 • Sundhedsvæsen og velfærd: Taastrup er hjemsted for en række sundhedsvæsen- og velfærdsvirksomheder.
 • Detailhandel: Taastrup har et stort udvalg af detailhandelsvirksomheder.

Logistik er det vigtigste erhvervsområde i Taastrup. Byen ligger tæt på Københavns Lufthavn og motorvejsnettet, hvilket gør det nemt at transportere varer til og fra Taastrup.

Teknologi og it er et voksende erhvervsområde i Taastrup. Byen er hjemsted for en række teknologi- og it-virksomheder, der er tiltrukket af byens centrale beliggenhed og veluddannede arbejdsstyrke.

Sundhedsvæsen og velfærd er et vigtigt erhvervsområde i Taastrup. Byen er hjemsted for en række sundhedsvæsen- og velfærdsvirksomheder, der servicerer befolkningen i Taastrup og omegn.

Detailhandel er et vigtigt erhvervsområde i Taastrup. Byen har et stort udvalg af detailhandelsvirksomheder, der servicerer befolkningen i Taastrup og omegn.

Disse erhvervsområder er vigtige for Taastrups økonomi og skaber mange arbejdspladser.

Kontorområder i Taastrup

De vigtigste kontorområder i Taastrup er:

 • Taastrup Park: Taastrup Park er et stort kontorområde. Området huser en række kontorer for store virksomheder.
 • Rønnevang: Rønnevang er et moderne kontorområde, der ligger centralt i Taastrup. Området huser en række kontorer for virksomheder inden for forskellige brancher.
 • Gammel Taastrup: Gammel Taastrup er et historisk kontorområde, der ligger i den ældste del af Taastrup. Området huser en række kontorer for små og mellemstore virksomheder.

Taastrup Park er det største kontorområde i Taastrup. Området har en central beliggenhed tæt på motorvejsnettet. Det gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere til og fra Taastrup Park.

Rønnevang er et moderne kontorområde, der ligger centralt i Taastrup. Området er tæt på offentlig transport og har et bredt udvalg af faciliteter, herunder restauranter, caféer og fitnesscentre.

Gammel Taastrup er et historisk kontorområde, der ligger i den ældste del af Taastrup. Området er kendt for sin charmerende atmosfære og sit historiske miljø.

Find kontor til leje i Taastrup

Butiksområder i Taastrup

De vigtigste butiksområder i Taastrup er:

 • Taastrup Centrum: Taastrup Centrum er byens centrum og huser et bredt udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, elektronikbutikker og restauranter.
 • City2: City2 er et indkøbscenter med over 100 butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, elektronikbutikker og restauranter.
 • Gammel Taastrup: Gammel Taastrup er en lille landsby, der ligger nord for Taastrup Centrum. Bydelen huser en række små butikker, herunder specialbutikker, caféer og restauranter.

Taastrup Centrum er det største butiksområde i Taastrup. Området ligger tæt på S-togsstationen og er let tilgængeligt med offentlig transport.

Taastrup Storcenter er et moderne indkøbscenter med et bredt udvalg af butikker. Centret ligger tæt på motorvejsnettet og er let tilgængeligt med bil.

Gammel Taastrup er et historisk butiksområde, der er kendt for sin charmerende atmosfære. Bydelen ligger tæt på Taastrup Centrum og er let tilgængelig til fods eller på cykel.

Find butik til leje i Taastrup

Butikker i Taastrup

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Taastrup er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Taastrup. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Taastrup:

Taastrup er en by med et bredt udvalg af butikker, der kan imødekomme ethvert behov. Her finder du alt fra dagligvarebutikker til specialbutikker.

Her er et par eksempler på butikker, du kan finde i Taastrup:

 • Dagligvarebutikker: Netto, Rema 1000, Føtex, Bilka
 • Tøjbutikker: H&M, Zara, Vero Moda, Monki
 • Elektronikbutikker: Elgiganten, Power, HiFi Klubben
 • Specialbutikker: IKEA, Bog & idé, Legetøjshuset, Sportsmaster
 • Restauranter: McDonald's, Burger King, KFC, Pizza Hut

Lager- og logistikområder i Taastrup

De vigtigste logistikområder i Taastrup er:

 • Taastrup Park: Taastrup Park er et stort logistikområde, der ligger tæt på Københavns Lufthavn. Området huser en række logistikvirksomheder, herunder DSV, DHL og UPS.
 • Rønnevang: Rønnevang er et moderne logistikområde, der ligger centralt i Taastrup. Området huser en række logistikvirksomheder, herunder PostNord, Bring og FedEx.
 • Gammel Taastrup: Gammel Taastrup er et historisk logistikområde, der ligger i den ældste del af Taastrup. Området huser en række mindre logistikvirksomheder.

Logistik er en vigtig sektor i Taastrups økonomi. Logistikvirksomhederne spiller en vigtig rolle i at transportere varer til og fra Taastrup og andre dele af Danmark og verden.

Find lager til leje i Taastrup

Relevante links om erhvervslivet i Taastrup

Høje-Taastrup Kommune
Høje-Taastrup Erhvervsforum
Wikipedia: Taastrup
Taastrup på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Taastrup

Ofte stillede spørgsmål