Nykøbing Falster: Et godt sted at starte eller udvide din virksomhed

Nykøbing Falster er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for industri, og er i dag hjemsted for en række forskellige virksomheder fra forskellige brancher.
13. november 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Nykøbing Falster: Et godt sted at starte eller udvide din virksomhed

Nykøbing Falster som erhvervsby

Nogle af de vigtigste erhvervsområder i Nykøbing Falster er:

 • Industrien er stadig en vigtig del af byens økonomi. Byen har en lang tradition for produktion af tekstiler, møbler og fødevarer. I dag er der også en række virksomheder inden for metal- og plastindustrien i byen.
 • Turismen er en anden vigtig erhvervssektor i Nykøbing Falster. Byen er et populært turistmål, og der er en række hoteller, restauranter og attraktioner i byen.
 • Handelen er også en vigtig del af byens økonomi. Byen har et stort handelsområde med en række butikker og supermarkeder.

Nykøbing Falster har et godt udgangspunkt for at tiltrække nye virksomheder. Byen har en god infrastruktur, og der er en veluddannet arbejdsstyrke i området.

Nykøbing Falster er en aktiv erhvervsby, der er i konstant udvikling. Byen har et godt udgangspunkt for at tiltrække nye virksomheder og skabe nye arbejdspladser.

Transportforhold i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på motorvejen E47, der forbinder København med Gedser og Rødby. Dette gør det nemt at transportere varer og tjenester ind og ud af byen.

Byen har også en god busforbindelse til resten af Falster og til København. Der er også en jernbanestation i byen, der forbinder Nykøbing Falster med København og Odense.

Her er en oversigt over de forskellige transportmuligheder i Nykøbing Falster:

 • Motorvej: E47 passerer gennem Nykøbing Falster, og det tager cirka 2 timer at køre til København fra byen.
 • Bus: Der er en god busforbindelse til resten af Falster og til København. Busrejsen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 2 timer.
 • Jernbane: Der er en jernbanestation i Nykøbing Falster, der forbinder byen med København og Odense. Togrejsen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 1 timer og 30 minutter.

Transportforholdene i Nykøbing Falster er gode for virksomheder, der har behov for at transportere varer og tjenester. Byen ligger tæt på motorvejen og har en god bus- og jernbaneforbindelse til resten af Danmark.

Vigtige tal om Nykøbing Falster (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Nykøbing Falster og Nykøbing Falsters erhvervsliv:

 • Befolkning: Nykøbing Falster har en befolkning på cirka 17.000 indbyggere.
 • Erhvervslivet: I Nykøbing Falster er der cirka 7.500 virksomheder, der beskæftiger cirka 15.000 medarbejdere.
 • Fødevareproduktion: Der er over 100 fødevarevirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 4.000 medarbejdere.
 • Møbelproduktion: Der er over 50 møbelvirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 2.000 medarbejdere.
 • Metalproduktion: Der er over 30 metalvirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 1.500 medarbejdere.
 • Plastproduktion: Der er over 20 plastvirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 1.000 medarbejdere.

Disse tal viser, at Nykøbing Falster er en vigtig erhvervsby med en bred vifte af virksomheder og arbejdspladser.

Nykøbing Falsters største virksomheder

Blandt nogle af arbejdsgivere, der bl.a. holder til i og omkring Nykøbing Falster er:

 • Nordic Sugar er en dansk sukkerproducent med hovedsæde i Nykøbing Falster. Virksomheden har en produktionskapacitet på 1,2 millioner tons sukker om året, og er dermed en af de største sukkerproducenter i Europa. Nordic Sugar har cirka 1.000 medarbejdere i Danmark, og er en vigtig arbejdsplads i Nykøbing Falster.
 • Nykøbing F. Sygehus er et regionalt sygehus med hovedsæde i Nykøbing Falster. Sygehuset har en kapacitet på 500 sengepladser, og beskæftiger cirka 2.000 medarbejdere. Sygehuset tilbyder et bredt udvalg af sundhedsydelser, herunder almen kirurgi, medicinske specialer, psykiatri og fødeafdeling. Nykøbing F. Sygehus er en vigtig arbejdsplads i Nykøbing Falster, og spiller en central rolle i byens sundhedsvæsen.
 • Raaco A/S er en dansk producent af plastemballage. Virksomheden har hovedsæde i Nykøbing Falster, og har cirka 250 medarbejdere. Raaco A/S producerer en bred vifte af plastemballager, herunder emballager til fødevarer, industri og detailhandel. Virksomheden er en vigtig arbejdsplads i Nykøbing Falster, og spiller en central rolle i byens erhvervsliv.
 • Granby Pack A/S er en dansk producent af papemballage. Virksomheden har hovedsæde i Nykøbing Falster, og har cirka 150 medarbejdere. Granby Pack A/S producerer en bred vifte af papemballager, herunder emballager til fødevarer, industri og detailhandel. Virksomheden er en vigtig arbejdsplads i Nykøbing Falster, og spiller en central rolle i byens erhvervsliv.

Disse virksomheder og arbejdspladser er alle vigtige for Nykøbing Falster. De skaber arbejdspladser og bidrager til byens økonomi. De spiller også en vigtig rolle i byens samfund, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

Bydele i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er opdelt i følgende bydele:

 • Gågaden er en livlig handelsgade, der strækker sig fra Kirkens By til havnen. Gaden er fyldt med butikker, caféer og restauranter, og er et populært sted at besøge for både lokale og turister.
 • Slotsbryggen er en ny bydel, der blev opført i 2000'erne. Bydelen er beliggende ved havnen og indeholder moderne boliger og erhverv.
 • Nordbyen er en bydel med parcelhuse og grønne områder. Bydelen er et populært sted at bo for familier.
 • Sundby er en bydel med industri og boliger. 

Erhvervsområder og arbejdspladser i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er en vigtig erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste erhvervsområder er fødevareproduktion, møbelproduktion, metalproduktion, plastproduktion og turisme. Disse erhvervsområder skaber arbejdspladser og bidrager til byens økonomi. De spiller også en vigtig rolle i byens samfund, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

De vigtigste erhvervsområder i Nykøbing Falster er:

 • Fødevareproduktion: Nykøbing Falster er hjemsted for en række fødevarevirksomheder, herunder Nordic Sugar, der er en af de største sukkerproducenter i Europa.
 • Turisme: Nykøbing Falster er et populært turistmål, og der er en række hoteller, restauranter og attraktioner i byen.

Disse erhvervsområder skaber arbejdspladser og bidrager til byens økonomi. De spiller også en vigtig rolle i byens samfund, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

Kontorområder i Nykøbing Falster

De vigtigste kontorområder i Nykøbing Falster er:

 • Midtbyen: Midtbyen er byens historiske centrum og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for offentlige institutioner, virksomheder og organisationer.
 • Sundby: Sundby er en bydel med industri og boliger. Bydelen er også hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder inden for fødevareproduktion, metalproduktion og plastproduktion.
 • Slotsbryggen: Slotsbryggen er en ny bydel, der blev opført i 2000'erne. Bydelen er beliggende ved havnen og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder inden for møbelproduktion, metalproduktion og plastproduktion.

Disse kontorområder skaber arbejdspladser og bidrager til byens økonomi. De spiller også en vigtig rolle i byens samfund, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

Her er en nærmere beskrivelse af hvert af de vigtigste kontorområder:

Midtbyen er byens historiske centrum og er omgivet af voldgrave. Bydelen er præget af historiske bygninger, herunder Nykøbing Slot, der blev bygget i 1600-tallet. I midtbyen finder man også en række kontorer, herunder kontorer for offentlige institutioner, virksomheder og organisationer. Disse kontorer er typisk forbundet med byens administration, turisme og detailhandel.

Sundby er en bydel med industri og boliger. Bydelen ligger syd for Kirkens By og er hjemsted for en række virksomheder, herunder inden for fødevareproduktion, metalproduktion og plastproduktion. I Sundby finder man også en række kontorer, der er tilknyttet disse virksomheder. Disse kontorer er typisk forbundet med produktion, logistik og salg.

Slotsbryggen er en ny bydel, der blev opført i 2000'erne. Bydelen er beliggende ved havnen og er hjemsted for en række moderne boliger og erhverv. I Slotsbryggen finder man også en række kontorer, der er tilknyttet disse virksomheder. Disse kontorer er typisk forbundet med kontoradministration, salg og marketing.

Find kontor til leje i Nykøbing Falster

Butiksområder i Nykøbing Falster

De vigtigste butiksområder i Nykøbing Falster er:

 • Gågaden: Gågaden er en livlig handelsgade, der strækker sig fra Kirkens By til havnen. Gaden er fyldt med butikker, caféer og restauranter, og er et populært sted at besøge for både lokale og turister.
 • Slotsbryggen: Slotsbryggen er en ny bydel, der blev opført i 2000'erne. Bydelen er beliggende ved havnen og indeholder moderne boliger og erhverv. Slotsbryggen har også en række butikker, der er typisk forbundet med moderne livsstil og boligindretning.
 • Færgestræde: Færgestræde er en sidegade til Gågaden, der er kendt for sine specialbutikker. Her finder man blandt andet butikker med tøj, sko, smykker, antikviteter og kunsthåndværk.
 • Nordbyen: Nordbyen er en bydel med parcelhuse og grønne områder. Bydelen har også en række butikker, der er typisk forbundet med dagligvarer, daglig service og fritid.

Disse butiksområder skaber arbejdspladser og bidrager til byens økonomi. De spiller også en vigtig rolle i byens samfund, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

Her er en nærmere beskrivelse af hvert af de vigtigste butiksområder:

Gågaden er byens vigtigste handelsgade og er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, legetøjsbutikker, boghandlere, caféer og restauranter. Gågaden er et populært sted at besøge for både lokale og turister, og er med til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv by at bo og arbejde i.

Slotsbryggen er en ny bydel, der blev opført i 2000'erne. Bydelen er beliggende ved havnen og indeholder moderne boliger og erhverv. Slotsbryggen har også en række butikker, der er typisk forbundet med moderne livsstil og boligindretning. Disse butikker sælger blandt andet tøj, møbler, interiør og design.

Færgestræde er en sidegade til Gågaden, der er kendt for sine specialbutikker. Her finder man blandt andet butikker med tøj, sko, smykker, antikviteter og kunsthåndværk. Disse butikker tilbyder et bredt udvalg af varer, der er typisk ikke at finde i de store kædebutikker.

Nordbyen er en bydel med parcelhuse og grønne områder. Bydelen har også en række butikker, der er typisk forbundet med dagligvarer, daglig service og fritid. Disse butikker sælger blandt andet dagligvarer, blomster, elektronik, sport og fritid.

Find butik til leje i Nykøbing Falster

Butikker i Nykøbing Falster

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Nykøbing Falster er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Nykøbing Falster. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Nykøbing Falster:

 • Tøjbutikker: H&M, Zara, Vero Moda, Only, Bog & Idé, Matas
 • Skobutikker: Ecco, Ecco Sko, Deichmann, Bahne, Sko- og Taskehuset
 • Elektronikbutikker: Power, Elgiganten, Bilka, Føtex
 • Legetøjsbutikker: BR, Toys"R"Us, Legekæden
 • Boghandlere: Bog & Idé, Saxo, Arnold Busck
 • Caféer og restauranter: Starbucks, The Coffee Bean & Tea Leaf, Espresso House, McDonald's, Burger King

Nykøbing Falster er en by med et rigt udvalg af butikker, der appellerer til enhver smag. Uanset om du er på udkig efter nyt tøj, møbler eller en gave, så finder du det i Nykøbing Falster.

Lager- og logistikområder i Nykøbing Falster

De vigtigste logistikområder i Nykøbing Falster er:

 • Havnen: Nykøbing Falster Havn er en vigtig transporthub for varer til og fra Sydsjælland og Lolland. Havnen har en række terminaler, der håndterer en bred vifte af varer, herunder fødevarer, træ, metal og plast.
 • Motorvejen: Motorvejen E47 forbinder Nykøbing Falster med resten af Danmark og Europa. Motorvejen er en vigtig transportvej for godstransport, og den bidrager til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv destination for logistikvirksomheder.
 • Jernbanen: Nykøbing Falster Station er en vigtig jernbanestation, der betjener tog til København, Århus og Tyskland. Jernbanen er en vigtig transportvej for godstransport, og den bidrager til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv destination for logistikvirksomheder.

Her er en nærmere beskrivelse af hvert af de vigtigste logistikområder:

Havnen: Nykøbing Falster Havn er en vigtig transporthub for varer til og fra Sydsjælland og Lolland. Havnen har en dybde på 10 meter, hvilket gør den til en attraktiv destination for store skibe. Havnen har en række terminaler, der håndterer en bred vifte af varer, herunder fødevarer, træ, metal og plast.

Motorvejen: Motorvejen E47 forbinder Nykøbing Falster med resten af Danmark og Europa. Motorvejen er en vigtig transportvej for godstransport, og den bidrager til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv destination for logistikvirksomheder. Motorvejen er let tilgængelig fra havnen og jernbanen, hvilket gør den til en effektiv transportvej for gods.

Jernbanen: Nykøbing Falster Station er en vigtig jernbanestation, der betjener tog til København, Århus og Tyskland. Jernbanen er en vigtig transportvej for godstransport, og den bidrager til at gøre Nykøbing Falster til en attraktiv destination for logistikvirksomheder. Jernbanen er let tilgængelig fra havnen, hvilket gør den til en effektiv transportvej for gods.

Nykøbing Falster har et godt udgangspunkt for logistikvirksomheder. Byen har en række vigtige infrastrukturelle faciliteter, der gør den til en attraktiv destination for godstransport.

Find lager til leje i Nykøbing Falster

Relevante links om erhvervslivet i Nykøbing Falster

Læs mere om Nykøbing Falster erhvervsliv på disse sider:
Guldborgsund Kommune
Business Lolland-Falster
Visit Nykøbing Falster
Wikipedia: Nykøbing Falster
Nykøbing Falster på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Nykøbing Falster

Ofte stillede spørgsmål