Nyborg: Erhvervsliv med traditioner og nytænkning

Nyborg er en erhvervsby med en lang historie. Byen har altid været et vigtigt handels- og transportknudepunkt, og det er stadig tilfældet i dag. Nyborg ligger centralt i Danmark, og byen er godt forbundet med resten af landet via motorvej, jernbane.
14. november 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Nyborg: Erhvervsliv med traditioner og nytænkning

Nyborg som erhvervsby

Nyborg er en erhvervsby med en lang historie. Byen har altid været et vigtigt handels- og transportknudepunkt, og det er stadig tilfældet i dag. Nyborg ligger centralt i Danmark, og byen er godt forbundet med resten af landet via motorvej, jernbane og færge.

Nyborg er en attraktiv by for erhvervsliv på grund af en række faktorer. Byen har en veluddannet arbejdsstyrke, og der er gode muligheder for samarbejde med andre virksomheder og organisationer. Nyborg er også en by med et levende kulturliv og gode fritidsmuligheder.

Nyborgs erhvervsliv er præget af en række forskellige brancher. Byen er hjemsted for en række større virksomheder. Der er også en stor andel af små og mellemstore virksomheder i byen.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Nyborg som erhvervsby:

 • Central beliggenhed
 • Gode transportforbindelser
 • Veluddannet arbejdsstyrke
 • Gode muligheder for samarbejde
 • Levende kulturliv
 • Gode fritidsmuligheder

Nyborgs erhvervsliv er i vækst, og byen er et attraktivt sted at drive erhverv.

Transportforhold i Nyborg

Nyborg har gode transportforbindelser til resten af Danmark og Europa. Byen ligger centralt i landet, og den er forbundet med motorvej E20, jernbanenettet over Storebælt.

Motorvejen E20 forbinder Nyborg med København mod syd og Odense mod nord. Der er en afstand på ca. 1 time til København og ca. 30 minutter til Odense.

Jernbanen forbinder Nyborg med København, Odense, Århus og andre større byer i Danmark. Der er en direkte togforbindelse mellem Nyborg og København, som tager ca. 1 time og 30 minutter.

Disse gode transportforbindelser gør det nemt og hurtigt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere til og fra Nyborg.

Her er nogle specifikke eksempler på, hvordan transportforholdene i Nyborg kan være en fordel for virksomheder:

 • En virksomhed, der producerer varer, kan nemt transportere varerne til kunder i hele Danmark og Europa.
 • En virksomhed, der har ansatte i flere byer, kan nemt transportere medarbejdere mellem byerne.
 • En virksomhed, der samarbejder med andre virksomheder, kan nemt mødes fysisk.

Samlet set er transportforholdene i Nyborg et vigtigt aktiv for virksomheder.

Vigtige tal om Nyborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Nyborg og Nyborgs erhvervsliv:

Nyborgs befolkning

 • Befolkningstal: 32.262 (2023)
 • Befolkningstilvækst: 0,51% (2023)

Nyborgs erhvervsliv

 • Antal beskæftigede: 11.618 (2022)
 • Ledighed: 2,9% (2023)

Nyborgs erhvervsstruktur

 • De største brancher: Sociale institutioner og Handel 
 • lokale dækningsafgift og grundskyld: 27,83%

Disse tal viser, at Nyborg er en by i vækst. Befolkningen er stigende, og der er en god udvikling i erhvervslivet. Nyborg har en veluddannet arbejdsstyrke, og der er gode muligheder for samarbejde mellem virksomheder.

Nyborgs største virksomheder

Tenax Sild A/S er en dansk virksomhed, der beskæftiger sig med forarbejdning og eksport af sild. Tenax Sild har sit hovedkontor i Nyborg.

Green‑Peas A/S er en dansk virksomhed, der beskæftiger sig med dyrkning og forarbejdning af grønne ærter.

Trioplast Nyborg A/S er en virksomhed, der beskæftiger sig med produktion af plastemballage. Trioplast er en af de førende producenter af plastemballage i Danmark.

Munck Gruppen A/S er en virksomhed, der beskæftiger sig med materielhåndtering. Munck har deres hovedkontor i Nyborg.

Disse virksomheder er alle vigtige virksomheder for Nyborg Kommune. De beskæftiger mange medarbejdere og bidrager til lokalsamfundets økonomi.

Bydele i Nyborg

Nyborg Kommune består af Nyborg by, de to centerbyer Ullerslev og Ørbæk, samt andre byer og områder.

Nyborg by er den største by i kommunen og har en befolkning på ca. 37.000. Byen er opdelt i en række bydele, herunder:

 • Nyborg slot er den historiske bykerne, som er omgivet af voldgrave og volde. Her finder man Nyborg Slot, Nyborg Domkirke, Nyborg Rådhus og mange andre historiske bygninger.
 • Utterslev er en lille landsby beliggende i Nyborg Kommune. Utterslev har en aktiv lokalsamfund.
 • Ørbæk er en gammel by med en rig historie. Byen er kendt for sit smukke kirke, der er fra middelalderen.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hver af bydelene i Nyborg:

Utterslev er en lille hyggelig landsby beliggende i Nyborg Kommune på Fyn. Utterslev er et aktivt lokalsamfund med en stærk tradition for fællesskab og engagement. Landsbyen har en række lokale institutioner. Utterslev er et attraktivt sted at bo for familier med børn og for pendlere, der arbejder i Nyborg eller Odense.

Ørbæk er en charmerende by med en rig historie og en smuk natur. Byen ligger i det sydlige Fyn, omkring 14 kilometer sydvest for Nyborg. Ørbæk er kendt for sin smukke middelalderkirke og for sin hyggelige bymidte med brosten og gamle huse. Byen er også et populært sted for lystfiskere og sejlere, da den ligger ud til Ørbæk Fjord.

Frørup er en historisk landsby med et rigt kulturliv. Landsbyen ligger i det sydøstlige Fyn, omkring 16 kilometer nordøst for Nyborg. Frørup er kendt for sin Frørup Kirke. Landsbyen har også en række andre interessante bygninger, herunder et par små museer.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Nyborg

De vigtigste erhvervsområder i Nyborg er:

 • Nyborg Øst og vest for Romsøvej
 • Nyborg Nord

Nyborg Nord er et nyere erhvervsområde med en række virksomheder, der beskæftiger sig med kontor, service og handel. Erhvervsområdet er stadig under udvikling, men det har allerede tiltrukket en række virksomheder. Nyborg Nord er et vigtigt bidrag til Nyborgs erhvervsliv, og det vil i fremtiden blive et vigtigt knudepunkt for erhverv og handel i byen.

Ud over disse erhvervsområder findes der også en række mindre erhvervsområder i Nyborg. Disse områder er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med en bred vifte af brancher.

Kontorområder i Nyborg

De vigtigste kontorområder i Nyborg er:

 • Slotsbyen er et historisk område med en række kontorer, der beskæftiger sig med offentlige instanser, handel og kultur.
 • Vestre Bydel er et moderne område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel.
 • Nyborg Nord er et nyere område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel.

Slotsbyen er det historiske centrum af Nyborg, og er hjemsted for en række kontorer, der beskæftiger sig med offentlige instanser, handel og kultur. I Slotsbyen finder man bl.a. Nyborg Kommunes administration, Nyborg Bibliotek og Nyborg Museum.

Vestre Bydel er et moderne område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel.

Nyborg Nord er et nyere område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel. I Nyborg Nord finder man bl.a. Banedanmark, Nyborg Kommune og en række mindre virksomheder.

Ud over disse tre områder findes der også en række mindre kontorområder i Nyborg. Disse områder er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med en bred vifte af brancher.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hvert af de tre vigtigste kontorområder i Nyborg:

Slotsbyen er det historiske centrum af Nyborg, og er hjemsted for en række kontorer, der beskæftiger sig med offentlige instanser, handel og kultur. I Slotsbyen finder man bl.a. Nyborg Kommunes administration, Nyborg Bibliotek og Nyborg Museum. Slotsbyen er et attraktivt sted at have kontor, da det er et livligt og centralt område med gode transportmuligheder. Slotsbyen er også et populært turistmål, hvilket kan være en fordel for virksomheder, der ønsker at eksponere deres brand.

Vestre Bydel er et moderne område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel. Vestre Bydel er et attraktivt sted at have kontor, da det er et moderne og dynamisk område med gode muligheder for samarbejde mellem virksomheder. Vestre Bydel er også et godt udgangspunkt for at komme ud til resten af Danmark, da det ligger tæt på motorvej E20 og jernbanenettet.

Nyborg Nord er et nyere område med en række kontorer, der beskæftiger sig med erhverv, service og handel. I Nyborg Nord finder man bl.a. Banedanmark, Nyborg Kommune og en række mindre virksomheder. Nyborg Nord er et attraktivt sted at have kontor, da det er et godt udgangspunkt for at udnytte Nyborgs vækstpotentiale. Nyborg Nord er også et godt sted at bo og leve, da området er tæt på både by og natur.

Find kontor til leje i Nyborg

Butiksområder i Nyborg

De vigtigste butiksområder i Nyborg er:

 • Torvet er det historiske centrum af Nyborg og er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra dagligvarer til specialvarer. Torvet er et populært sted at shoppe, da det er et livligt og centralt område.
 • Slotsgade er en gågade i Slotsbyen, der er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra mode til boligindretning. Slotsgade er et populært sted at shoppe, da det er et charmerende og hyggeligt område.
 • Vestergade er en gågade i Vestre Bydel, der er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra elektronik til sport. Vestergade er et populært sted at shoppe, da det er et moderne og dynamisk område.
 • Nyborg Storcenter er et indkøbscenter, der ligger i udkanten af Nyborg. Storcentret er hjemsted for mere end 60 butikker, der sælger alt fra tøj til elektronik. Nyborg Storcenter er et populært sted at shoppe, da det er et stort og overskueligt område.

Ud over disse fire områder findes der også en række mindre butiksområder i Nyborg. Disse områder er hjemsted for en række virksomheder, der sælger en bred vifte af varer og tjenester.

Find butik til leje i Nyborg

Butikker i Nyborg

I Nyborg ligger der blandt andet følgende butikker

Nyborg er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker en bred vifte af behov og interesser. Her er et overblik over nogle af de vigtigste butiksområder i byen:

Torvet er det historiske centrum af Nyborg og er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra dagligvarer til specialvarer. Her finder du blandt andet:

 • Dagligvarebutikker: Meny, Rema 1000, Føtex, Lidl
 • Specialbutikker: Nyborg Apotek, Nyborg Boghandel
 • Modebutikker: H&M
 • Boligindretningsbutikker: Jysk, Silvan
 • Sportbutikker: Intersport

Ud over disse områder findes der også en række mindre butiksområder i Nyborg. Her finder du blandt andet:

 • Ullerslev: Her finder du blandt andet en række dagligvarebutikker, specialbutikker og restauranter.
 • Ørbæk: Her finder du blandt andet en række dagligvarebutikker, specialbutikker og restauranter.

Lager- og logistikområder i Nyborg

Logistikområder i Nyborg er:

 • Nyborg Øst og vest for Romsøvej
 • Nyborg Nord

Der finder en række mindre erhvervsområder i Nyborg. Disse områder er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med en bred vifte af brancher.

Byen har en god placering ved motorvej E20 og jernbanenettet, og den er tæt på både Danmarks og Europas største byer. Dette gør Nyborg til et attraktivt sted for virksomheder, der beskæftiger sig med logistik.

Logistikvirksomheder i Nyborg beskæftiger sig med en bred vifte af opgaver, herunder:

 • Opbevaring
 • Pakkerejse
 • Distribution
 • Transport

Logistikvirksomhederne i Nyborg spiller en vigtig rolle i at sikre, at varer og tjenester når frem til deres destination i tide og i god stand. De bidrager også til at skabe vækst og udvikling i byen.

Find lager til leje i Nyborg

Relevante links om erhvervslivet i Nyborg

Læs mere om Nyborgs erhvervsliv på disse sider:

Nyborg Kommune
Business Nyborg
Wikipedia: Nyborg
Nyborg på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Nyborg

Ofte stillede spørgsmål