Nakskov: Erhvervslivets fremtidsmuligheder

Nakskov er en erhvervsby med en lang og stolt historie. Byen har traditionelt været en industriby, men i de seneste år har der også været et stigende fokus på udvikling af andre erhvervsområder, såsom turisme og service.
11. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Nakskov: Erhvervslivets fremtidsmuligheder

Nakskov er en erhvervsby med en lang og stolt historie. Byen har traditionelt været en industriby, men i de seneste år har der også været et stigende fokus på udvikling af andre erhvervsområder, såsom turisme og service.

Nakskov som erhvervsby

Nakskov har en tradition for industri, og byen er hjemsted for en række større virksomheder, herunder:

  • Siemens Gamesa Renewable Energy, som producerer vindmøller
  • Nordisk Plast, som producerer plastemballage
  • Jysk Maskin Fabrik, som producerer maskiner til den maritime industri

Nakskov er også en attraktiv turistby. Byen har en charmerende indre by med en række historiske bygninger og seværdigheder, herunder:

  • Nakskov Rådhus
  • Nakskov Kirke
  • Nakskov Sukkerfabrik
  • Nakskov Havn

Nakskov er desuden en god base for at udforske Lolland og Falster. Området byder på en række naturoplevelser, herunder strande, skove og moser.

Transportforhold i Nakskov 

Nakskov har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger ved E47, som er en vigtig øst-vest-korridor i Europa. Nakskov Havn er en international havn, der er velegnet til containertransport, ro-ro-transport og andre former for godstransport.

Nakskov er let tilgængelig med bil fra resten af Danmark og Europa. Byen ligger kun ca. 200 km fra København og ca. 100 km fra Rødbyhavn, hvor der er færgeforbindelse til Tyskland.

Nakskov Havn er en vigtig international havn, der tilbyder en bred vifte af transportmuligheder. Havnen har dybe vanddybder, hvilket gør den velegnet til containertransport. Havnen har også en stor kranpark og andet udstyr, der er nødvendigt for godshåndtering.

Nakskov har en jernbanestation, der er forbundet med resten af Danmarks jernbanenet. Togene fra Nakskov kører til København, Odense og Aarhus.

Vigtige tal om Nakskov (2023) 

Nakskov har en befolkning på ca. 12.456 indbyggere.

Nakskov har en arbejdsstyrke på ca. 15.000 personer.

Byens BNP er vokset med ca. 5% i de seneste år.

Nakskovs største virksomheder 

Nakskovs største virksomheder er:

Nakskov Mill Foods

Nakskov Mill Foods er en dansk morgenmadsfabrik, der producerer havregryn, granola og andre morgenmadsprodukter. Fabrikken er grundlagt i 1938 og er i dag en af Danmarks største producenter af morgenmad. Nakskov Mill Foods har ca. 200 ansatte og er en del af det svenske firma Lantmännen Cerealia. 

Nakskov Sukkerfabrik

Nakskov Sukkerfabrik er en dansk sukkerfabrik, der producerer hvidt sukker. Fabrikken er grundlagt i 1891 og er en af Danmarks største sukkerfabrikker. Nakskov Sukkerfabrik har ca. 160 ansatte og er en del af det svenske firma Nordic Sugar. 

Ortofon

Ortofon er en dansk virksomhed, der producerer grammofonplader, pickuper og andet udstyr til vinyl afspilning. Virksomheden blev grundlagt i 1928 af Axel Petersen og er en af verdens førende producenter af grammofonplader. Ortofon har ca. 200 ansatte og hovedsæde i Nakskov. 

MHI Vestas Offshore Wind

MHI Vestas Offshore Wind er et japansk-dansk joint venture, der producerer vindmøller til havs. Virksomheden har en fabrik i Nakskov, der producerer vindmøllevinger. Fabrikken har ca. 1.000 ansatte og er en af MHI Vestas Offshore Winds største fabrikker i verden. 

Bydele i Nakskov

Forskellige bydele i Nakskov:

Indre by

Indre by er den historiske kerne af Nakskov. Her finder man byens gamle gader, torve og bygninger, herunder Nakskov Rådhus, Nakskov Kirke og Nakskov Sukkerfabrik. Indre by er et populært turistmål, og her finder man også en række butikker, restauranter og caféer.

Vejleåparken

Vejleåparken er en nyere bydel, der ligger nord for indre by. Bydelen er opkaldt efter Vejleåen, der løber gennem den. Vejleåparken er et populært boligområde, og her finder man også en række institutioner, herunder Nakskov Gymnasium og Lolland-Falsters Tekniske Skole.

Østerbro

Østerbro er en bydel, der ligger øst for indre by. Bydelen er et blandet bolig- og erhvervsområde, og her finder man også en række institutioner, herunder Nakskov Sygehus og Nakskov Bibliotek.

Vesterbro

Vesterbro er en bydel, der ligger vest for indre by. Bydelen er et boligområde, og her finder man også en række grønne områder, herunder Nakskov Fjordpark.

Sønderbro

Sønderbro er en bydel, der ligger syd for indre by. Bydelen er et boligområde, og her finder man også en række industrivirksomheder.

Nordbro

Nordbro er en bydel, der ligger nord for indre by. Bydelen er et boligområde, og her finder man også en række virksomheder, herunder MHI Vestas Offshore Wind.

Højene

Højene er et boligområde, der ligger nord for indre by. Bydelen er kendetegnet ved sine høje bakker, og her finder man også en række grønne områder, herunder Nakskov Plantage.

Havnefronten

Havnefronten er et nyt udviklingsområde, der ligger ved Nakskov Havn. Bydelen er kendetegnet ved sine nye bygninger, og her finder man også en række boliger, erhverv og fritidsfaciliteter.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Nakskov

Nakskov er en industriby med en lang historie. Byen er hjemsted for en række vigtige virksomheder, herunder Nakskov Mill Foods, Nakskov Sukkerfabrik, Ortofon og MHI Vestas Offshore Wind.

Vindmølleindustrien

Nakskov er en vigtig hub for vindmølleindustrien. Byen er hjemsted for en række virksomheder, der producerer vindmøller og vindmøllekomponenter, herunder MHI Vestas Offshore Wind, Nordisk Plast og Alfa Laval.

Fødevareindustrien

Nakskov er også en vigtig by for fødevareindustrien. Byen er hjemsted for en række virksomheder, der producerer fødevarer, herunder Nakskov Mill Foods, Ortofon og Nordic Sugar.

Logistik

Nakskov Havn er en vigtig international havn, der er velegnet til containertransport, ro-ro-transport og andre former for godstransport. Havnen er med til at tiltrække virksomheder, der opererer inden for logistik.

Service

Nakskov er også en vigtig serviceby. Byen er hjemsted for en række offentlige institutioner, herunder Lolland Kommunes administration, sygehus og politistation. Nakskov er også et vigtigt handelscentrum for området.

Disse erhvervsområder er alle vigtige for Nakskovs økonomi og arbejdsmarked. De bidrager til byens vækst og udvikling.

I de seneste år har der været en stigende interesse for Nakskovs erhvervsliv. Dette skyldes blandt andet byens gode transportforhold, kvalificerede arbejdsstyrke og attraktive beliggenhed nær Femern Bælt.

Kontorområder i Nakskov 

Nakskovs vigtigste kontorområder er:

Indre by

Indre by er den historiske kerne af Nakskov og er et populært område for kontorer. Her finder man en række kontorer for både private og offentlige virksomheder.

Havnefronten

Havnefronten er et nyt udviklingsområde, der ligger ved Nakskov Havn. Bydelen er kendetegnet ved sine nye bygninger og er et attraktivt sted for kontorer.

Nordbro

Nordbro er en bydel, der ligger nord for indre by. Bydelen er et blandet bolig- og erhvervsområde, og her finder man også en række kontorer.

Østerbro

Østerbro er en bydel, der ligger øst for indre by. Bydelen er et blandet bolig- og erhvervsområde, og her finder man også en række kontorer.

Tilføj link under afsnittet Find kontor til leje i Nakskov.

Butiksområder i Nakskov 

Nakskovs vigtigste butiksområder er:

Indre by

Indre by er den historiske kerne af Nakskov og er et populært område for shopping. Her finder man en række butikker, herunder tøjbutikker, supermarkeder, elektronikbutikker og andre specialbutikker.

Havnefronten

Havnefronten er et nyt udviklingsområde, der ligger ved Nakskov Havn. Bydelen er kendetegnet ved sine nye bygninger og er et attraktivt sted for shopping. Her finder man en række butikker, herunder tøjbutikker, restauranter og caféer.

Østerbro

Østerbro er en bydel, der ligger øst for indre by. Bydelen er et blandet bolig- og erhvervsområde, og her finder man også en række butikker.

Tilføj link under afsnittet Find butik til leje i Nakskov.

Butikker i Nakskov

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Nakskov er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Nakskov. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Nakskov:

NORMAL

NORMAL er en dansk discountbutik, der blev grundlagt i 2013. Butikken sælger et bredt udvalg af dagligvarer, personlig pleje, husholdningsartikler og andre varer til lave priser. NORMAL er kendt for sit simple og stilrene design og sine skarpe priser.

Only

Only er et dansk tøjmærke, der blev grundlagt i 1995. Mærket er kendt for sit moderne og trendy design til rimelige priser. Only sælger tøj til både mænd og kvinder, og sortimentet omfatter alt fra jeans og bluser til nederdele og kjoler.

Rema 1000

Rema 1000 er en norsk discountbutik, der blev grundlagt i 1979. Butikken sælger et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser. Rema 1000 er kendt for sit slogan "Lavpris og god kvalitet".

Kop og Kande

Kop og Kande er en dansk butik, der sælger køkkenudstyr, service og glas. Butikken blev grundlagt i 1979, og den har i dag over 100 butikker i Danmark. Kop og Kande er kendt for sit store udvalg af kvalitetsudstyr til køkkenet.

Imerco

Imerco er en dansk butik, der sælger husholdningsartikler, boliginteriør og gaveartikler. Butikken blev grundlagt i 1930, og den har i dag over 100 butikker i Danmark. Imerco er kendt for sit store udvalg af kvalitetsvarer til hjemmet.

Lager- og logistikområder i Nakskov

Nakskov Havn er en vigtig international havn, der er velegnet til containertransport, ro-ro-transport og andre former for godstransport. Havnen er med til at tiltrække virksomheder, der opererer inden for logistik.

E47 er en vigtig motorvej, der forbinder Nakskov med resten af Danmark og Europa. Motorvejen er med til at gøre Nakskov til et attraktivt sted for logistikvirksomheder.

Tilføj link under afsnittet: Find lager til leje i Nakskov.

Relevante links om erhvervslivet i Nakskov

Læs mere om Nakskov erhvervsliv på disse sider:
Lolland Kommune
Nakskov Erhverv
Visit Nakskov
Wikipedia: Nakskov
Nakskov på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Nakskov

Ofte stillede spørgsmål