Næstved: Et stærkt erhvervsliv

Næstved er en levende og mangfoldig by med et stærkt erhvervsliv. Byen har en central placering i Danmark og er forbundet med motorveje, jernbane og havn.
18. oktober 2023 | Skrevet af: Leonora Jensen
Næstved: Et stærkt erhvervsliv

Næstved er en levende og mangfoldig by med et stærkt erhvervsliv. Byen har en central placering i Danmark og er forbundet med motorveje, jernbane og havn. Næstved er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, hvilket bidrager til en højt kvalificeret arbejdsstyrke. 

Næstveds erhvervsliv er præget af en række forskellige sektorer, herunder:

 1. Logistik og transport: Næstved er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik. Byen har en moderne havn, der er et vigtigt eksportcenter, og byen er også forbundet med motorveje, jernbane og lufthavn.
 2. Teknologi og produktion: Næstved er hjemsted for en række teknologivirksomheder, herunder medicinalvirksomheder, produktionsvirksomheder og IT-virksomheder.
 3. Handel og service: Næstved er en vigtig handels- og serviceby. Byen har et bredt udvalg af butikker og restauranter, og byen er også hjemsted for en række offentlige og private servicevirksomheder.

Næstved som erhvervsby

Næstved er en attraktiv by for virksomheder af flere årsager. Byen har en god infrastruktur, en højt kvalificeret arbejdsstyrke og et stærkt lokalsamfund.

 • Central placering: Næstved ligger centralt i Danmark og er forbundet med motorveje, jernbane og lufthavn. Dette gør det nemt for virksomheder at nå ud til kunder og leverandører i hele landet og i udlandet.
 • Uddannet arbejdsstyrke: Næstved er hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Næstved Gymnasium, Professionshøjskolen Absalon og Syddansk Universitet. Dette bidrager til en højt kvalificeret arbejdsstyrke, der er attraktiv for virksomheder.
 • Stærkt lokalsamfund: Næstved er en levende og mangfoldig by med et stærkt lokalsamfund. Dette kan være en fordel for virksomheder, der ønsker at engagere sig i lokalsamfundet.

Transportmuligheder i Næstved

Næstved har et godt udvalg af transportmuligheder for virksomheder. Byen har en central beliggenhed i Danmark, og den er velforbundet med resten af landet via motorveje, jernbane og bus.

 • Motorveje: Næstved er beliggende ved motorvej E47, der forbinder København med Aarhus. Motorvejen giver en hurtig og effektiv forbindelse til resten af Sjælland og Jylland.
 • Jernbane: Næstved har en central station, der er beliggende på Vestbanen. Stationen har forbindelser til København, Aarhus og Odense.
 • Bus: Næstved har et godt udvalg af busruter, der forbinder byen med resten af kommunen og med de omkringliggende kommuner.
 • Havn: Næstved Havn er en vigtig transportinfrastruktur for virksomheder, der eksporterer eller importerer varer. Havnen har forbindelse til Østersøen og Nordsøen.
 • Logistikområder: Næstved har et par store logistikområder, der er velegnede til virksomheder, der har brug for lagerplads og distributionskapacitet.

Samlet set er transportforholdene i Næstved gode for virksomheder. Byen har en central beliggenhed i Danmark, og den er velforbundet med resten af landet via motorveje, jernbane, bus og havn.

Vigtige tal om Næstveds erhvervsliv

 • Antal virksomheder: I Næstved Kommune er der registreret over 12.000 virksomheder.
 • Antallet af arbejdspladser: I Næstved Kommune er der over 30.000 arbejdspladser.
 • Omsætning: I Næstved Kommune er den samlede omsætning for virksomhederne over 10 milliarder kroner.

Næstveds største virksomheder

De største virksomheder i Næstved er:

 • Novenco Building & Industry A/S: en international virksomhed, der producerer og leverer ventilationssystemer til erhvervs- og boligbyggeri.
 • Børge Jakobsen & Søn A/S: en dansk virksomhed, der producerer og sælger maskiner til træindustrien.
 • Hansen & Andersen A/S: en dansk virksomhed, der sælger trælast og byggematerialer.
 • Herlufsholm Skole og Gods: en dansk kostskole og gods, der er grundlagt i 1565.
 • Næstved Sygehus: et regionalt sygehus, der dækker Næstved Kommune og dele af nabokommunerne.
 • Alpha-Elektronik A/S: en dansk virksomhed, der sælger elektronik til private og erhverv.
 • ZBC: en dansk uddannelsesinstitution, der tilbyder erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser.
 • BonBon-Land: en forlystelsespark, der ligger i Næstved.
 • Ardagh Glass Holmegaard: En irsk virksomhed, der producerer glasemballage.

Næstved Kommune har i de seneste år arbejdet på at styrke erhvervslivet i byen. Der er blevet etableret en række nye erhvervsområder, og der er blevet investeret i uddannelses- og forskningsfaciliteter. Dette har ført til en stigning i antallet af arbejdspladser i Næstved.

Bydele i Næstved

Næstved er inddelt i følgende bydele:

 • Midtbyen: Næstveds historiske centrum med en række middelalderlige bygninger, herunder Næstved Domkirke, Sankt Peders Kirke og Næstved Rådhus.
 • Sydbyen: Næstveds nyeste bydel med moderne boliger, butikker og restauranter.
 • Østbyen: Næstveds industrielle kvarter med en række virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
 • Vestbyen: Næstveds forstadskvarter med en blanding af boliger, erhverv og institutioner.

Midtbyen er Næstveds kulturelle og historiske centrum. Her finder man blandt andet Næstved Domkirke, der er en af Danmarks største og bedst bevarede middelalderlige kirker. Næstved Rådhus, der er opført i renæssancestil, er også et populært turistmål.

Sydbyen er Næstveds nyeste bydel. Her finder man blandt andet et stort indkøbscenter, et kulturhus og en række boliger. Sydbyen er også hjemsted for Næstved Musikteater, der er en af Danmarks største musikteatre.

Østbyen er Næstveds industrielle kvarter. Her finder man blandt andet en række virksomheder inden for teknik og industri. Østbyen er også hjemsted for Næstved Sygehus, der er en af Danmarks største sygehuse.

Vestbyen er Næstveds forstadskvarter. Her finder man blandt andet en blanding af boliger, erhverv og institutioner. Vestbyen er også hjemsted for Næstved Lufthavn, der er en mindre regional lufthavn.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Næstved

Næstved er en by med et rigt og aktivt erhvervsliv. De vigtigste erhvervsområder og brancher med flest arbejdspladser i Næstved er: 

 • Teknik og industri: Næstved har en lang tradition for industri, og der er stadig en række større virksomheder inden for branchen, herunder Novenco, Børge Jakobsen & Søn, Hansen & Andersen og Ardagh Glass Holmegaard.
 • Sundhedsvæsen: Næstved Sygehus er en stor arbejdsplads i byen, og der er også en række mindre virksomheder inden for sundhedsvæsenet.
 • Handel og service: Næstved er en handelsby med et stort udvalg af butikker og restauranter. Der er også en række virksomheder inden for servicebranchen, herunder IT-virksomheder, reklamebureauer og revisionsfirmaer.

Næstved Kommune har i de seneste år arbejdet på at styrke erhvervslivet i byen. Der er blevet etableret en række nye erhvervsområder, og der er blevet investeret i uddannelses- og forskningsfaciliteter. Dette har ført til en stigning i antallet af arbejdspladser i Næstved.

Næstved er en dynamisk erhvervs- og handelsby med et bredt udvalg af virksomheder og arbejdspladser. Byen er godt positioneret til at fortsætte sin positive udvikling i de kommende år.

Kontorområder i Næstved

De vigtigste kontorområder i Næstved er:

 • Midtbyen: Næstveds historiske centrum har et bredt udvalg af kontorer, der huser virksomheder inden for en række forskellige brancher.
 • Sydbyen: Næstveds nyeste bydel har et stort udvalg af kontorer, der huser virksomheder inden for blandt andet handel, service og IT.
 • Østbyen: Næstveds industrielle kvarter har et mindre udvalg af kontorer, der huser virksomheder inden for teknik og industri.

Midtbyen er Næstveds historiske centrum og er hjemsted for en række kontorer, der huser virksomheder inden for en række forskellige brancher. Her finder man blandt andet kontorer for virksomheder inden for handel, service, turisme, kultur og uddannelse.

Sydbyen er Næstveds nyeste bydel og har et stort udvalg af kontorer, der huser virksomheder inden for blandt andet handel, service og IT. Her finder man blandt andet kontorer for virksomheder som ZBC Næstved, Næstved Musikteater og BonBon-Land.

Østbyen er Næstveds industrielle kvarter og har et mindre udvalg af kontorer, der huser virksomheder inden for teknik og industri. Her finder man blandt andet kontorer for virksomheder som Novenco, Børge Jakobsen & Søn og Hansen & Andersen.

Næstved Kommune har i de seneste år arbejdet på at styrke kontorlivet i byen. Der er blevet etableret en række nye kontorområder, og der er blevet investeret i uddannelses- og forskningsfaciliteter. Dette har ført til en stigning i antallet af kontorer i Næstved.

Find kontor til leje i Næstved.

Butiksområder i Næstved

De vigtigste butiksområder i Næstved er:

 • Næstved Storcenter: Et stort indkøbscenter med over 100 butikker, herunder tøjbutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.
 • Midtbyen: Næstveds historiske centrum har et bredt udvalg af butikker, der sælger alt fra dagligvarer til specialvarer.
 • Sydbyen: Næstveds nyeste bydel har et voksende udvalg af butikker, der sælger alt fra tøj til boligindretning.

Næstved Storcenter er det største butikscenter i Næstved. Det ligger i Sydbyen og har over 100 butikker, herunder tøjbutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.

Midtbyen er Næstveds historiske centrum og har et bredt udvalg af butikker, der sælger alt fra dagligvarer til specialvarer. Her finder man blandt andet butikker for virksomheder som Magasin, H&M, Jysk og Bilka.

Sydbyen er Næstveds nyeste bydel og har et voksende udvalg af butikker, der sælger alt fra tøj til boligindretning. Her finder man blandt andet butikker for virksomheder som Matas, Elgiganten og BR.

Find butik til leje i Næstved.

Butikker i Næstved

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Næstved er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Næstved. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Næstved:

 • Næstved Storcenter er et stort indkøbscenter med over 100 butikker, herunder Bilka, H&M, Føtex og Illums Bolighus.
 • Shop Næstved, der ligger i Næstved Storcenter på 1. sal, er en tøjbutik med mærker som Vero Moda, Only og Jack & Jones.
 • thansen Næstved, der ligger på Industrivej 1, er en byggemarked med et bredt udvalg af varer til hjemmet og haven.
 • Wagner Næstved, der ligger på Industrivej 1, er en herretøjsbutik med mærker som Lindbergh og Bison.
 • Elgiganten Næstved, der ligger på Industrivej 1, er en elektronikbutik med et bredt udvalg af tv, computere, smartphones og meget mere.

Lager- og logistikområder i Næstved

De vigtigste logistikområder i Næstved er:

 • Næstved Logistikpark: Et stort logistikområde med over 100.000 m2 lager- og kontorplads.
 • Holmegaard Glasindustri: En glasproducent med et stort logistikområde til opbevaring og distribution af glas.
 • Næstved Havn: En havn med et stort lagerområde til opbevaring af varer, der skal eksporteres eller importeres.

Næstved Logistikpark er et stort logistikområde, der ligger i Næstved Øst. Området har over 100.000 m2 lager- og kontorplads, og det er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med logistik og distribution.

Holmegaard Glasindustri er en glasproducent, der ligger i Næstved Øst. Virksomheden har et stort logistikområde til opbevaring og distribution af glas.

Næstved Havn er en havn, der ligger i Næstved Syd. Havnen har et stort lagerområde til opbevaring af varer, der skal eksporteres eller importeres.

Næstved Kommune har i de seneste år arbejdet på at styrke logistikken i byen. Der er blevet etableret en række nye logistikområder, og der er blevet investeret i infrastruktur, der kan understøtte logistikvirksomheder. Dette har ført til en stigning i antallet af logistikvirksomheder i Næstved.

Logistikken er en vigtig del af Næstveds økonomi. Logistikvirksomhederne i byen er med til at skabe arbejdspladser og bidrager til byens udvikling.

Find lager til leje i Næstved.

Relevante links om erhvervslivet i Næstved

Læs mere om Næstveds erhvervsliv på disse sider:
Næstved Kommune
Næstved Erhverv
Destination Næstved
Wikipedia: Næstved
Næstved på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Næstved

Ofte stillede spørgsmål