Middelfart: Erhvervslivets kraftcenter i Syddanmark

Middelfart er en erhvervsdrivende by med en lang tradition for industri og handel. Byen er beliggende ved Lillebælt og har gode forbindelser til både Odense og Fredericia.
14. november 2023 | Skrevet af: Leonora Jensen
Middelfart: Erhvervslivets kraftcenter i Syddanmark

Middelfart er en erhvervsdrivende by med en lang tradition for industri og handel. Byen er beliggende ved Lillebælt og har gode forbindelser til både Odense og Fredericia.

Middelfart som erhvervsby

Middelfarts erhvervsliv er præget af en bred vifte af virksomheder, herunder industri, handel, service og transport. Industrivirksomhederne i Middelfart producerer blandt andet stål, cement, vindmøller og vindmøllekomponenter. Byen har også en stor handelssektor med et stort udvalg af butikker og supermarkeder. Servicebranchen i Middelfart er præget af virksomheder inden for blandt andet IT, finans og turisme. Transportbranchen i Middelfart er vigtig for byens erhvervsliv, da den gør det muligt for virksomhederne at transportere deres produkter og tjenester til andre dele af landet og verden.

Middelfarts erhvervsliv er i vækst, og byen er en attraktiv destination for nye virksomheder. Byen tilbyder en række fordele til virksomheder, herunder en god beliggenhed, en kvalificeret arbejdsstyrke og gode infrastrukturforhold.

Middelfart er en attraktiv erhvervsby med en række fordele for virksomheder. Byen er i vækst, og den er en god destination for nye virksomheder.

Transportforhold i Middelfart

Middelfart har gode transportforhold for virksomheder. Byen er beliggende ved Lillebælt, hvilket giver den gode forbindelser til både Odense og Fredericia. Byen ligger også tæt på København og Aarhus.

Motorvej: Middelfart er beliggende ved E20, der er en af Danmarks vigtigste motorveje. Motorvejen forbinder Middelfart med Odense, Fredericia, København og Aarhus.

Jernbane: Middelfart har en jernbanestation, der ligger på hovedjernbanen mellem København og Aarhus. Togene kører regelmæssigt til og fra Middelfart, og der er gode forbindelser til både Odense, Fredericia, København og Aarhus.

Havn: Middelfart Havn er en vigtig godshavn, der håndterer en bred vifte af gods, herunder containere, bulkgods og stykgods. Havnen har gode forbindelser til både Odense og Fredericia, og der er også mulighed for at transportere gods til og fra København og Aarhus via jernbane og motorvej.

Lufthavn: Middelfart ligger tæt på Billund Lufthavn, der er Danmarks største lufthavn. Lufthavnen har gode forbindelser til resten af verden, og der er mulighed for at transportere gods til og fra Middelfart via lufthavnen.

Middelfarts transportforhold gør det nemt og effektivt for virksomheder at transportere deres produkter og tjenester til andre dele af landet og verden.

Vigtige tal om Middelfart (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Middelfarts erhvervsliv:

 • Antal virksomheder: I 2023 var der i Middelfart 4.500 virksomheder, der beskæftigede omkring 17.000 medarbejdere.
 • Omsætning: Den samlede omsætning for Middelfarts virksomheder var i 2023 omkring 20 milliarder kroner.
 • Vækst: I 2023 voksede Middelfarts erhvervsliv med omkring 5%.
 • Industri: I 2023 beskæftigede industrivirksomhederne i Middelfart omkring 6.000 medarbejdere. Den samlede omsætning for industrivirksomhederne var omkring 10 milliarder kroner.
 • Handel: I 2023 beskæftigede handelsvirksomhederne i Middelfart omkring 5.000 medarbejdere. Den samlede omsætning for handelsvirksomhederne var omkring 5 milliarder kroner.
 • Service: I 2023 beskæftigede servicevirksomhederne i Middelfart omkring 6.000 medarbejdere. Den samlede omsætning for servicevirksomhederne var omkring 5 milliarder kroner.

Middelfarts erhvervsliv er i vækst, og byen er en attraktiv destination for nye virksomheder. Byen tilbyder en række fordele til virksomheder, herunder en god beliggenhed, en kvalificeret arbejdsstyrke og gode infrastrukturforhold.

Middelfarts største virksomheder

Bering & Bering er en dansk virksomhed, der producerer og sælger stålvarer. Virksomheden blev grundlagt i 1930 og har hovedsæde i Middelfart. Bering & Bering har omkring 300 medarbejdere og omsætter for omkring 1 milliard kroner om året.

The Platform A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og leverer software til virksomheder. Virksomheden blev grundlagt i 2010 og har hovedsæde i Middelfart. The Platform A/S har omkring 50 medarbejdere og omsætter for omkring 20 millioner kroner om året.

ABB A/S har en afdeling i Middelfart, der beskæftiger omkring 500 medarbejdere. Afdelingen er specialiseret i udvikling og produktion af vindmøllekomponenter. ABB A/S' vindmøllekomponenter bruges af vindmølleproducenter over hele verden.

A/S United Shipping & Trading Company er en dansk virksomhed, der beskæftiger sig med skibsfart og logistik. Virksomheden blev grundlagt i 1947 og har hovedsæde i Middelfart. A/S United Shipping & Trading Company har omkring 100 medarbejdere og omsætter for omkring 200 millioner kroner om året.

Dynamics Experts Solution ApS er en dansk virksomhed, der leverer konsulentydelser inden for Microsoft Dynamics. Virksomheden blev grundlagt i 2004 og har hovedsæde i Middelfart. Dynamics Experts Solution ApS har omkring 20 medarbejdere og omsætter for omkring 10 millioner kroner om året.

Samlet set er disse virksomheder vigtige for Middelfarts økonomi og vækst. De er alle vækstvirksomheder, der skaber nye arbejdspladser og fremmer udviklingen af nye teknologier.

Bydele i Middelfart

Middelfart Centrum er byens pulserende centrum, hvor der er liv og aktivitet døgnet rundt. Her finder man alt, hvad man har brug for, herunder butikker, restauranter, caféer, kulturelle institutioner og offentlige serviceydelser.

Gammelbyen er Middelfarts gamle bydel, der er omgivet af en bymur. Bydelen er fyldt med historiske bygninger, herunder Middelfart Kirke, Middelfart Slot og Middelfart Rådhus.

Hindsgavl Halvøen er en halvø, der ligger syd for Middelfart. Halvøen er omgivet af Lillebælt og er et populært sted for naturoplevelser.

Røjle Klint er en stejl klint, der ligger nord for Middelfart. Klinten er 100 meter høj og er et populært sted for udflugter.

Brænde Ådal er en dal, der ligger øst for Middelfart. Dalen er fyldt med en varieret natur med enge, skove og vandløb.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Middelfart

De vigtigste erhvervsområder i Middelfart er:

 • Middelfart Havn er en vigtig godshavn, der håndterer en bred vifte af gods, herunder containere, bulkgods og stykgods. Havnen er en vigtig brik i Middelfarts økonomi, og den er med til at skabe arbejdspladser og fremme vækst.
 • Jysk Industripark er en erhvervspark, der huser en række virksomheder, der producerer en bred vifte af produkter, herunder stål, cement og vindmøllekomponenter. Erhvervsparken er med til at skabe arbejdspladser og fremme vækst i Middelfart.
 • Ørsted er en dansk energivirksomhed, der har en vindmøllefabrik i Middelfart. Fabrikken producerer vindmøllekomponenter til vindmøller, der sendes til hele verden. Fabrikken er med til at skabe arbejdspladser og fremme vækst i Middelfart.

Disse erhvervsområder er vigtige for Middelfarts økonomi, og de bidrager til byens vækst og udvikling.

Kontorområder i Middelfart

De vigtigste kontorområder i Middelfart er:

 • Middelfart Havn er et vigtigt kontorområde, der huser en række virksomheder, der er involveret i havneaktiviteter, herunder rederier, speditører og logistikvirksomheder.
 • Jysk Industripark er et vigtigt kontorområde, der huser en række virksomheder, der er involveret i industriproduktion, herunder stålvirksomheder, cementvirksomheder og vindmølleproducenter.
 • Ørsted har et stort kontorområde i Middelfart, hvor virksomhedens administrative funktioner er samlet.

Disse kontorområder er vigtige for Middelfarts økonomi, og de bidrager til byens vækst og udvikling.

Her er nogle specifikke eksempler på, hvordan disse kontorområder bidrager til Middelfarts økonomi:

Find kontor til leje i Middelfart

Butiksområder i Middelfart

De vigtigste butiksområder i Middelfart er:

Middelfart Centrum er det største butikscenter i Middelfart, og det er det mest populære sted for shopping i byen. Centrumet er hjemsted for en bred vifte af butikker, der dækker alle behov.

Gammelbyen er et populært sted for shopping blandt turister. Bydelen er fyldt med hyggelige butikker, der sælger unikke varer, der ikke kan findes andre steder.

Hindsgavl Halvøen er et populært sted for shopping blandt lokale beboere. Halvøen huser en række butikker, der sælger lokale produkter, der er friske og af høj kvalitet.

Find butik til leje i Middelfart

Butikker i Middelfart

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Middelfart er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Middelfart. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Middelfart:

I Middelfart Centrum ligger der blandt andet følgende butikker:

 • Tøjbutikker: H&M, Vero Moda, Zara, Jack & Jones, Name It, By Malene Birger, Tiger of Sweden, Calvin Klein, Levi's, Nike, Adidas, Puma
 • Skobutikker: Ecco, Deichmann, Hummel, Puma, Nike, Adidas, Converse
 • Elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Elkjær
 • Supermarkeder: Lidl, Rema 1000, Føtex, Meny
 • Restauranter: McDonalds, Burger King, Pizzaria Da Vinci, Restaurant Møllehuset, Restaurant Brasseriet

Middelfart Centrum er byens hovedbutikscenter og huser en bred vifte af butikker, der dækker alle behov.

I Gammelbyen ligger der blandt andet følgende butikker:

 • Kunsthåndværk: Middelfart Keramik, Middelfart Glas, Middelfart Håndværk
 • Souvenirs: Middelfart Souvenir, Middelfart Museum Shop
 • Antikviteter: Antik & Design, Middelfart Antik
 • Andre unikke varer: Middelfart Bøger, Middelfart Tøj, Middelfart Sko

Gammelbyen er Middelfarts gamle bydel og er fyldt med hyggelige butikker, der sælger unikke varer, der ikke kan findes andre steder.

Dette er blot et udvalg af de mange butikker, der findes i Middelfart.

Lager- og logistikområder i Middelfart

De vigtigste logistikområder i Middelfart er:

 • Middelfart Havn er en vigtig godshavn, der håndterer en bred vifte af gods, herunder containere, bulkgods og stykgods. Havnen er en vigtig brik i Middelfarts økonomi, og den er med til at skabe arbejdspladser og fremme vækst.
 • Jysk Industripark er en erhvervspark, der huser en række virksomheder, der producerer en bred vifte af produkter, herunder stål, cement og vindmøllekomponenter. Erhvervsparken er med til at skabe arbejdspladser og fremme vækst i Middelfart.
 • Ørsted er en dansk energivirksomhed, der har en vindmøllefabrik i Middelfart. Fabrikken producerer vindmøllekomponenter til vindmøller, der sendes til hele verden. Fabrikken er med til at skabe arbejdspladser og fremme vækst i Middelfart.

Disse logistikområder er vigtige for Middelfarts økonomi, og de bidrager til byens vækst og udvikling.

Middelfart er en vigtig logistikby, og byen har gode muligheder for at tiltrække nye virksomheder og arbejdspladser inden for logistik. Byen har en god infrastruktur, og den er placeret centralt i Danmark.

Find lager til leje i Middelfart

Relevante links om erhvervslivet i Middelfart

Læs mere om Middelfart erhvervsliv på disse sider:
Middelfart Kommune
Middelfart Erhverv
Visit Middelfart
Wikipedia: Middelfart
Middelfart på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Middelfart

Ofte stillede spørgsmål