Køge: En by med potentiale

Køge er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for erhverv, og den er i dag hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder produktionsvirksomheder, servicevirksomheder og handelsvirksomheder.
9. november 2023 | Skrevet af: Leonora Jensen
Køge: En by med potentiale

Køge er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for erhverv, og den er i dag hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder produktionsvirksomheder, servicevirksomheder og handelsvirksomheder.

Køge som erhvervsby

Køge er kendetegnet ved sin centrale placering på Sjælland. Byen ligger tæt på København og Roskilde, og den har gode forbindelser til resten af landet via motorvej og tog. Denne centrale placering gør Køge til en attraktiv destination for virksomheder, der ønsker at være tæt på deres kunder og leverandører.

Køge er også kendetegnet ved sin veluddannede arbejdsstyrke. Byen har en lang tradition for uddannelse, og den er hjemsted for flere uddannelsesinstitutioner, herunder Køge Handelsskole, Køge Gymnasium og Køge Tekniske Skole. Denne veluddannede arbejdsstyrke gør Køge til en attraktiv destination for virksomheder, der har brug for dygtige medarbejdere.

Køges erhvervsliv er i vækst. Byen har i de seneste år tiltrukket en række nye virksomheder, og der er fortsat potentiale for vækst. Køges erhvervsliv er kendetegnet ved en række forskellige brancher, herunder:

 • Produktion: Køge er hjemsted for en række produktionsvirksomheder, herunder fødevarevirksomheder, plastvirksomheder og møbelvirksomheder.
 • Service: Køge er også hjemsted for en række servicevirksomheder, herunder it-virksomheder, revisionsvirksomheder og advokatvirksomheder.
 • Handel: Køge er en vigtig handelsby, og byen er hjemsted for en række handelsvirksomheder, herunder supermarkeder, detailvirksomheder og engrosvirksomheder.

Køges erhvervsliv er en vigtig del af byens økonomi og velfærd. Erhvervslivet skaber arbejdspladser og skaber indtægter til kommunen.

Transportforhold i Køge

Køge er en velforbundet by med gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger ved siden af motorvejen E47, der forbinder København med Aarhus. Derudover har Køge en jernbanestation med direkte forbindelser til København, Odense og Aarhus.

For virksomheder, der ønsker at transportere varer, er Køge et godt valg. Byen har et godt udvalg af transportvirksomheder, der kan levere varer til hele landet. Derudover er der gode muligheder for at lagre varer i Køge.

For virksomheder, der har medarbejdere, der pendler, er Køge også et godt valg. Byen har gode busforbindelser til København og andre byer i området. Derudover er der en letbane under anlæg, der vil forbedre forbindelserne til København yderligere.

Her er en oversigt over de vigtigste transportforhold i Køge for virksomheder:

 • Motorvej E47: Forbinder København med Aarhus
 • Jernbanestation: Direkte forbindelser til København, Odense og Aarhus
 • Transportvirksomheder: Godt udvalg af transportvirksomheder
 • Lagring: Gode muligheder for at lagre varer
 • Busforbindelser: Gode busforbindelser til København og andre byer i området
 • Letbane: Letbane under anlæg, der vil forbedre forbindelserne til København

Køge er en attraktiv by for virksomheder, der ønsker gode transportforhold. Byen er velforbundet med resten af landet, og der er gode muligheder for at transportere varer, medarbejdere og besøgende.

Vigtige tal om Køge (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Køge og Køges erhvervsliv:

 • Befolkning: Køge Kommune har 62.458 indbyggere (2023).
 • Arbejdspladser: I Køge Kommune er der i alt 28.290 arbejdspladser (2023).
 • Omsætning: Køge Kommunes samlede omsætning fra erhvervslivet var 26,8 milliarder kroner (2022).
 • Vækst: Køges erhvervsliv vokser med ca. 2,5 % om året.

Køges største virksomheder

Novo Nordisk Pharmatech A/S er en førende udbyder af rekombinant insulin. De leverer produkter af høj kvalitet, der er pålideligt leveret gennem lokale distributionsnetværk. De tilbyder også en omfattende dokumentationspakke og skræddersyet support, der fortsætter gennem hele produktets livscyklus.

CP Kelco ApS er en global leder inden for hydrokolloider, specialiseret i at udvikle og levere produkter til en række forskellige industrier, herunder fødevarer, farmaceutiske og industrielle anvendelser. De tilbyder et bredt udvalg af hydrokolloider, herunder carboxymethylcellulose (CMC), xanthan gum og natriumalginat.

Globus Wine A/S er en dansk vinimportør, der er specialiseret i at importere vin fra hele verden. De har et bredt udvalg af vine, herunder rødvine, hvidvine, rosévine og dessertvine. De tilbyder også skræddersyede vinløsninger til virksomheder og private kunder.

JN Spedition Øst A/S er en dansk transportvirksomhed, der tilbyder en række forskellige transportydelser, herunder landtransport, søtransport og lufttransport. De har et netværk af kontorer og terminaler i hele Danmark, og de tilbyder også transportydelser til og fra udlandet.

Holship Danmark A/S er en dansk shippingvirksomhed, der tilbyder en række forskellige shippingydelser, herunder containerfragt, roro-fragt og bulkfragt. De har et netværk af kontorer og terminaler i hele Danmark, og de tilbyder også shippingydelser til og fra udlandet.

Bydele i Køge

Køge er inddelt i disse bydele:

Køge Midtby er den historiske bykerne med Køge Torv, Køge Rådhus, Kong Hans' Gård og mange andre gamle bygninger. Bydelen er et livligt centrum med mange butikker, restauranter, caféer og kulturinstitutioner. Her finder man også Køge Museum, der fortæller historien om Køge og Omegn.

Ølby Lyng er et boligområde med et stort udvalg af boliger, fra parcelhuse til etageboliger. Bydelen er kendetegnet ved sine gode transportmuligheder og nærhed til både bymidten og Ølsemagle Skov.

Ølsemagle Lyng er et nyt boligområde med mange moderne boliger. Bydelen er kendetegnet ved sine grønne områder, herunder Ølsemagle Skov.

Søndre Køge er et blandet område med både boliger, erhverv og institutioner. Bydelen er kendetegnet ved sin placering ved Køge Bugt og nærhed til Køge Sundhedscenter og Køge Idrætspark.

Hastrup er et boligområde med et stort udvalg af boliger, fra parcelhuse til etageboliger. Bydelen er kendetegnet ved sin gode infrastruktur og nærhed til Køge Station.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Køge

De vigtigste erhvervsområder i Køge er:

 • Køge Havn er en af Danmarks største havne og en vigtig handels- og industrihavn. Her finder man en lang række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder logistik, shipping, industri og service.
 • Køge Midtby er et vigtigt handels- og serviceområde med mange butikker, restauranter, hoteller og kontorer.
 • Køge Nord er et nyt erhvervsområde, der er under udvikling. Her finder man allerede en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder industri, logistik og service.

Køge Havn er det vigtigste erhvervsområdet i Køge. Havnen er en af Danmarks største og en vigtig handels- og industrihavn. Her finder man en lang række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder logistik, shipping, industri og service.

Køge Midtby er et vigtigt handels- og serviceområde. Bymidten er et livligt centrum med mange butikker, restauranter, hoteller og kontorer. Her finder man også Køge Rådhus, Køge Museum og mange andre kulturinstitutioner.

Køge Nord er et nyt erhvervsområde, der er under udvikling. Her finder man allerede en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder industri, logistik og service. Området er godt placeret tæt på Køge Havn og Køge Station.

Ud over disse tre vigtigste erhvervsområder finder man også en række mindre erhvervsområder i Køge. Disse områder er ofte specialiserede inden for en bestemt branche, f.eks. industri, logistik eller service.

Kontorområder i Køge

De vigtigste kontorområder i Køge er:

 • Køge Havn er et stort erhvervs- og industriområde, der ligger ved Køge Bugt. Her ligger en række store virksomheder.
 • Køge Midtby er et centralt beliggende område, der er under udvikling. Her ligger en række mindre virksomheder, butikker og restauranter.
 • Køge Syd er et nyt erhvervs- og boligområde, der ligger syd for Køge by. Her ligger en række virksomheder.

Ud over disse tre vigtige kontorområder er der også en række mindre kontorområder i Køge. Disse områder ligger ofte i tilknytning til boligområder eller andre erhvervsområder.

Find kontor til leje i Køge

Butiksområder i Køge 

De vigtigste butiksområder i Køge er:

 • Køge Storcenter er det største butikscenter i Køge med over 70 butikker, herunder Magasin, Illums Bolighus, H&M, Zara og Føtex. Køge Storcenter ligger i byens centrum og er let tilgængeligt med offentlig transport eller bil.
 • Vestergade er Køges hovedgade med en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, parfumerier, elektronikbutikker og restauranter. Vestergade er en populær shoppinggade for både lokale og turister.
 • Storgade er en anden populær shoppinggade i Køge med en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, parfumerier og restauranter. Storgade er en livlig gade med mange mennesker, der går forbi.
 • Køge Havn er et nyt butiksområde i Køge med en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, restauranter og caféer. Køge Havn ligger ved vandet og er en populær destination for både shopping og fritid.

Udover disse områder er der også en række mindre butikker spredt rundt om i Køge. Disse butikker sælger alt fra dagligvarer til specialvarer

Find butik til leje i Køge

Butikker i Køge

I Køge ligger der blandt andet følgende butikker:

Køge er en hyggelig by med et rigt butiksliv. Her kan du finde alt fra dagligvarer til specialbutikker.

I Strædet Køge finder du mere end 30 butikker og spisesteder. Her kan du shoppe mode, livsstil, bolig, elektronik og meget mere.

 • Butik Life er en butik, der forhandler et bredt udvalg af mode, livsstil, bolig og gaveartikler.
 • H&M er en svensk tøjkæde, der forhandler mode til kvinder, mænd og børn.
 • Halifax Burger Restaurant & Bar er en burgerrestaurant, der serverer lækre burgere, milkshakes og andre retter.

I Rådhusstræde finder du et væld af specialbutikker, herunder:

 • Butik Klud er en butik, der forhandler modetøj til kvinder.
 • Gejser er en butik, der forhandler boligtilbehør, herunder lamper, vaser og kunst.
 • Blomsterhuset er en blomsterbutik, der forhandler et bredt udvalg af blomster og planter.

Brogade er en af Køges hovedgader, og her finder du både dagligvarebutikker, specialbutikker og spisesteder.

 • 365discount er en discountsupermarked, der forhandler dagligvarer til gode priser.
 • Elgiganten er en elektronikkæde, der forhandler tv, computere, telefoner og andet elektronik.
 • Coop Køge er en dagligvarebutik, der forhandler et bredt udvalg af dagligvarer.

Køge Storcenter er et indkøbscenter med mere end 50 butikker. Her kan du finde alt fra dagligvarer til mode, elektronik og fritidsaktiviteter.

 • Føtex er en dagligvarebutik, der forhandler et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Elgiganten er en elektronikkæde, der forhandler tv, computere, telefoner og andet elektronik.
 • Jysk er en møbelkæde, der forhandler møbler til hjemmet.

Dette er blot et udvalg af de mange butikker, der findes i Køge. Så uanset om du er på udkig efter noget nyt til garderoben, et gave til en ven eller blot skal have handlet ind, så kan du finde det i Køge.

Lager- og logistikområder i Køge

Køge er en vigtig logistikby i Danmark. Den ligger ved Østersøen og har gode trafikforbindelser til resten af landet og Europa. Køge har flere store logistikområder, hvor der er placeret en række virksomheder, der beskæftiger sig med lager, transport og logistik.

De vigtigste logistikområder i Køge er:

 • Køge Logistik Center er et stort industriområde, der ligger ved motorvej E47 og tæt på Køge Havn. Køge Logistik Center er hjemsted for en række virksomheder. Køge Logistik Center er et vigtigt knudepunkt for logistik i Østdanmark.
 • Køge Havn er en af Danmarks største havne. Havnen har en stor containerterminal, hvor der håndteres et stort antal containere hvert år. Køge Havn er også hjemsted for en række andre logistikvirksomheder. Køge Havn er et vigtigt eksportcenter for danske virksomheder.
 • Køge Syd er et nyt logistikområde, der er ved at blive udviklet. Køge Syd ligger tæt på motorvej E47 og Køge Lufthavn. Området er designet til at tiltrække store logistikvirksomheder, der har brug for store mængder lagerplads. Køge Syd er et potentielt vækstområde for Køges logistiksektor.

Køges logistikområder er vigtige for byens økonomi og vækst. De skaber arbejdspladser og bidrager til byens udvikling.

Kort sagt er Køge en vigtig logistikby, fordi den har gode trafikforbindelser, en stor havn og et stort industriområde. Disse faktorer gør Køge til et attraktivt sted for logistikvirksomheder.

Find lager til leje i Køge

Relevante links om erhvervslivet i Køge

Læs mere om Køges erhvervsliv på disse sider:
Køge Kommune
Connect Køge
Visit Køge
Wikipedia: Køge
Køge på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Køge

Ofte stillede spørgsmål