København: En af nordens erhvervs hovedstæder

København er en vigtig erhvervsby i Danmark og Norden. Byen er hjemsted for en række store internationale virksomheder, herunder Novo Nordisk og Maersk. København er også et vigtigt knudepunkt for finans og shipping.
2. november 2023 | Skrevet af: Leonora Jensen
København: En af nordens erhvervs hovedstæder

København er en vigtig erhvervsby i Danmark og Norden. Byen er hjemsted for en række store internationale virksomheder, herunder Novo Nordisk og Maersk. København er også et vigtigt knudepunkt for finans og shipping.

København er kendetegnet ved en række styrker, der gør den attraktiv for virksomheder. Byen har en veluddannet arbejdsstyrke, en stærk infrastruktur og en central placering i Europa. København er også en bæredygtig by med fokus på miljø og klima.

København som erhvervsby

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved København som erhvervsby:

 • En veluddannet arbejdsstyrke: København har en høj grad af uddannelse og beskæftigelse. Byen er hjemsted for en række universiteter og højskoler, der uddanner talentfulde medarbejdere inden for en bred vifte af fagområder.
 • En stærk infrastruktur: København har en veludviklet infrastruktur, der gør det nemt at komme rundt i byen og til og fra lufthavnen. Byen har også et godt offentligt transportsystem.
 • En central placering i Europa: København ligger i hjertet af Europa, hvilket gør den til et attraktivt knudepunkt for internationale virksomheder. Byen er også tæt på Tyskland, Sverige og Norge.
 • En bæredygtig by: København er en bæredygtig by med fokus på miljø og klima. Byen har ambitiøse mål om at reducere CO2-udledningen og fremme bæredygtig udvikling.

Disse styrker har gjort København til en attraktiv destination for virksomheder fra hele verden. Byen er hjemsted for en række internationale virksomheder, der har valgt at placere deres hovedkontor eller regionale kontorer i København.

København er også en vigtig by for startups og vækstvirksomheder. Byen har en række støtteordninger og initiativer, der er designede til at hjælpe startups og vækstvirksomheder med at vokse og udvikle sig.

København er en dynamisk og voksende erhvervsby. Byen har en række styrker, der gør den attraktiv for virksomheder fra hele verden.

Transportmuligheder i København

København har et godt udvalg af transportmuligheder for virksomheder. Byen har et veludviklet offentligt transportsystem, der består af metro, S-tog, bus og cykel. Derudover er der gode muligheder for at komme til og fra byen med bil eller tog.

Det offentlige transportsystem i København er hurtigt, effektivt og nemt at bruge. Metroen kører under København og er en hurtig måde at komme rundt i byen på. S-toget kører til og fra forstæderne og er en god måde at komme til og fra arbejde på. Busene dækker hele byen og er en god måde at komme rundt på et budget. Cykel er en populær måde at komme rundt i København på, og der er mange cykelstier i byen.

For virksomheder, der har behov for at transportere gods, er der også gode muligheder. København har et veludviklet vejnet og en havn, der er en af de største i Nordeuropa. Derudover er der flere logistikvirksomheder i byen, der kan hjælpe med at håndtere godstransport.

Her er en kort oversigt over de forskellige transportmuligheder for virksomheder i København:

 • Offentlig transport: Metro, S-tog, bus, cykel
 • Bil: Vejnet, parkering
 • Tog: Københavns Lufthavn, S-tog, fjerntog
 • Godstransport: Vejnet, havn, logistikvirksomheder

København er en by, der er nem at komme rundt i, både for virksomheder og for private. Det gode transportsystem gør det nemt at komme rundt i byen og til og fra arbejde.

Vigtige tal om Københavns erhvervsliv (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver København og Københavns erhvervsliv:

 • Antal virksomheder: I København er der over 100.000 virksomheder, der beskæftiger over 500.000 medarbejdere.
 • Erhvervsstruktur: Københavns erhvervsliv er præget af servicebrancher, herunder finans, IT og kommunikation.
 • Bruttoregionalprodukt: Københavns bruttoregionalprodukt er omkring 30% af Danmarks samlede bruttonationalprodukt.
 • Investeringer: København er en attraktiv by for udenlandske investeringer.
 • Uddannelsesniveau: København har et højt uddannelsesniveau, og byen er hjemsted for flere universiteter og højere læreanstalter.

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Københavns erhvervsliv mere specifikt:

 • Vækst: Københavns erhvervsliv vokser hurtigt. I 2022 voksede erhvervslivet i København med 5,5%.
 • Innovation: København er en innovativ by. Byen er hjemsted for flere startups og vækstvirksomheder.
 • Attraktive arbejdspladser: København er en attraktiv by at arbejde i. Byen tilbyder gode løn- og ansættelsesvilkår.
 • Internationalt netværk: København er en international by. Byen er forbundet med resten af verden via lufthavn, tog og skib.

Disse tal viser, at København er en dynamisk og attraktiv by for virksomheder. Byen har et stærkt erhvervsliv, der er præget af vækst, innovation og internationale forbindelser.

Københavns største virksomheder

Carlsberg er en dansk multinational bryggerikoncern, der er verdens tredjestørste bryggeri efter salgsvolumen. Virksomheden blev grundlagt i 1847 af J.C. Jacobsen og har hovedsæde i København. Carlsberg har produktionsanlæg i over 50 lande og sælger sine produkter i over 150 lande.

ISS er en dansk multinational servicevirksomhed, der er verdens største leverandør af facility management-ydelser. Virksomheden blev grundlagt i 1901 og har hovedsæde i København. ISS har over 600.000 medarbejdere i over 60 lande og leverer ydelser inden for rengøring, kantinedrift, reception, sikkerhed og ejendomsservice.

Novo Nordisk er en dansk multinational medicinalvirksomhed, der er verdens største producent af insulin. Virksomheden blev grundlagt i 1923 og har hovedsæde i Bagsværd, Danmark. Novo Nordisk har over 40.000 medarbejdere i over 80 lande og udvikler og producerer produkter til behandling af diabetes, hjerte-kar-sygdomme, nyresygdomme og endokrine sygdomme.

Maersk er en dansk multinational transportvirksomhed, der er verdens største containerrederi. Virksomheden blev grundlagt i 1904 og har hovedsæde i København. Maersk har over 80.000 medarbejdere i over 130 lande og driver en flåde på over 400 containerskibe.

DSV er en dansk multinational transport- og logistikvirksomhed, der er blandt verdens største inden for transport og logistik. Virksomheden blev grundlagt i 1976 og har hovedsæde i Hedehusene, Danmark. DSV har over 75.000 medarbejdere i over 90 lande og tilbyder en bred vifte af transport- og logistikydelser, herunder luftfragt, søfragt, landtransport, lagerlogistik og supply chain management.

Disse virksomheder er alle vigtige spillere i Københavns erhvervsliv. De er med til at skabe arbejdspladser, vækst og innovation i byen. De er også med til at fremme Københavns internationale profil.

Bydele i København

Københavns Kommune er inddelt i 10 administrative bydele:

Indre By er Københavns historiske centrum og rummer byens mest berømte seværdigheder, herunder Amalienborg Slot, Christiansborg Slot, Rosenborg Slot og Tivoli. Bydelen er også hjemsted for en række museer, teatre og koncertsale.

Vesterbro/Kongens Enghave er en multikulturel bydel med et livligt natteliv, et stort udvalg af restauranter og cafeer samt den ikoniske Kødbyen. Bydelen er også hjemsted for et stort antal gallerier og kunstmuseer.

Nørrebro er en mangfoldig bydel med en stærkt kulturelt scene, et aktivt civilsamfund og et bredt udvalg af butikker, restauranter og cafeer. Bydelen er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet.

Østerbro er en velstående bydel med et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og cafeer. Bydelen er også hjemsted for en række parker og naturområder, herunder Østre Anlæg og Søerne.

Amager Øst er en ny bydel med en blanding af boliger, erhverv og kultur. Bydelen er også hjemsted for Ørestad, et moderne byområde med en række kontorer, boliger, uddannelsesinstitutioner og kulturinstitutioner.

Amager Vest er en familievenlig bydel med et bredt udvalg af boliger, skoler og fritidsaktiviteter. Bydelen er også hjemsted for en række parker og naturområder, herunder Vestamager.

Valby er en bydel med et bredt udvalg af boliger, erhverv og kultur. Bydelen er også hjemsted for Valbyparken, en stor park i København.

Bispebjerg er en grøn bydel med et stort udvalg af parker og naturområder. Bydelen er også hjemsted for Rigshospitalet, Danmarks største hospital.

Vanløse er en familievenlig bydel med et bredt udvalg af boliger, skoler og fritidsaktiviteter. Bydelen er også hjemsted for Vanløse Station, der er en af Københavns vigtigste transportknudepunkter.

Brønshøj-Husum er en grøn bydel med et stort udvalg af parker og naturområder. Bydelen er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Københavns Professionshøjskole.

Lær mere om de forskellige kvarterer i København i vores blogindlæg om: En handelsmæssig rejse gennem Københavns mangfoldige kvarterer.

Erhvervsområder og arbejdspladser i København

De vigtigste erhvervsområder i København er:

 • Ørestad er et nyt byområde på Amager, der er blevet udviklet siden 1990'erne.
 • Nordhavn er et tidligere industriområde, der er ved at blive omdannet til et nyt byområde med boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner.
 • Østerbro er et centralt beliggende område med en række kontorer og butikker. 
 • Vesterbro er et mere kreativt område med en række virksomheder inden for design, mode, og IT. 

Ud over disse områder er der også en række mindre erhvervsområder i København, herunder Nørrebro, Frederiksberg, og Valby.

København er en vigtig erhvervsmetropol i Nordeuropa, og byen er hjemsted for en række store internationale virksomheder. Byen er også et vigtigt knudepunkt for transport og logistik, og den er et attraktivt sted for start-ups og innovative virksomheder.

Kontorområder i København

København er hjemsted for en række vigtige kontorområder, der huser en bred vifte af virksomheder fra små startups til store multinationale virksomheder.

Nogle af de vigtigste kontorområder i København omfatter:

 • Ørestad: Ørestad er et nyt udviklingsområde på Københavns sydkyst. Det er hjemsted for en række kontorbygninger, herunder DR Byen, der huser Danmarks Radio.
 • Københavns Havn: Københavns Havn er et andet vigtigt kontorområde. Det er hjemsted for en række virksomheder fra finanssektoren til teknologivirksomheder.
 • Frederiksberg: Frederiksberg er en bydel i København, der er hjemsted for en række kontorbygninger.
 • Vesterbro: Vesterbro er et historisk kvarter i København, der er hjemsted for en række kreative virksomheder, herunder reklamebureauer og webdesignere.
 • Nørrebro: Nørrebro er et livligt kvarter i København, der er hjemsted for en række mindre virksomheder, herunder start-ups og virksomheder i den kreative industri.

Find kontor til leje i København

Butiksområder i København

København er en smuk og levende by med et bredt udvalg af butikker at vælge imellem. Her er nogle af de mest populære shoppingområder i byen:

 • Strøget: Strøget er en gågade i hjertet af København, der er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, smykkebutikker og parfumebutikker.
 • Nyhavn: Nyhavn  er et historisk kvarter i København, der er hjemsted for et stort antal butikker, herunder kunstgallerier, souvenirbutikker og restauranter.
 • Indre By: Indre By er Københavns historiske centrum og er hjemsted for et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, antikvitetsbutikker og designbutikker.
 • Nørrebro: Nørrebro er et livligt kvarter i København, der er hjemsted for et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, vintagebutikker og specialbutikker.
 • Østerbro: Østerbro er et trendy kvarter i København, der er hjemsted for et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, designbutikker og livsstilsbutikker.

Find butik til leje i København

Butikker i København

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i København er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i København. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i København:

 • Strøget: Københavns berømte gågade er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, smykkebutikker og parfumebutikker.
  • H&M: Sveriges største modetøjsselskab, der tilbyder et bredt udvalg af tøj til både mænd og kvinder.
  • ZARA: Et spansk modetøjsselskab, der er kendt for sine trendy og stilfulde kollektioner.
  • Nike: Et amerikansk sportstøjsselskab, der tilbyder et bredt udvalg af sportstøj og -udstyr.
  • Adidas: Et tysk sportstøjsselskab, der er kendt for sine ikoniske produkter som Stan Smith-skoene.
  • Apple: Et amerikansk teknologiselskab, der sælger iPhones, iPads, MacBooks og andre Apple-produkter.
 • Nyhavn: Det historiske kvarter Nyhavn er hjemsted for et stort antal butikker, herunder kunstgallerier, souvenirbutikker og restauranter.
  • Illums Bolighus: Et dansk bolighus, der sælger møbler, belysning, tæpper og andet boligtilbehør.
  • Royal Copenhagen: Et dansk porcelænsfirma, der har produceret porcelæn af høj kvalitet i over 250 år.
  • David Andersen: Et dansk smykkefirma, der er kendt for sine elegante og tidløse designs.
 • Indre By: Indre By er Københavns historiske centrum og er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, antikvitetsbutikker og designbutikker.
  • Magasin du Nord: Et dansk stormagasin, der sælger et bredt udvalg af varer, herunder tøj, sko, smykker, elektronik og livsstilsprodukter.
  • Illum: Et dansk stormagasin, der er kendt for sit udvalg af modetøj, skønhed og livsstilsprodukter.
  • Tivoli: Et dansk forlystelsespark, der er hjemsted for en række butikker, der sælger souvenirs, tøj og legetøj.
 • Nørrebro: Nørrebro er et livligt kvarter i København, der er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, vintagebutikker og specialbutikker.
  • Ganni: Et dansk modetøjsmærke, der er kendt for sine feminine og minimalistiske designs.
  • Wood Wood: Et dansk streetwear-mærke, der er kendt for sine innovative og edgy designs.
  • Søstrene Grene: Et dansk bolig- og livsstilsfirma, der sælger et bredt udvalg af produkter til hjemmet, herunder boligtilbehør, køkkengrej og legetøj.
 • Østerbro: Østerbro er et trendy kvarter i København, der er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, designbutikker og livsstilsbutikker.
  • Louis Vuitton: Et fransk luksusmodehus, der sælger et bredt udvalg af luksusvarer, herunder tøj, sko, smykker og tasker.
  • Gucci: Et italiensk luksusmodehus, der er kendt for sine ikoniske designs.
  • Cartier: Et fransk luksussmykkefirma, der har produceret smykker af høj kvalitet i over 160 år.

Du kan også se, hvilke andre virksomheder og butikker der er repræsenteret i København, se vores blogindlæg: Københavns største virksomheder og butikker.

Disse butikker er alle godt betjent med offentlig transport, så det er nemt at komme rundt og udforske alle de forskellige tilbud.

Lager- og logistikområder i København

København er et vigtigt logistikcenter i Nordeuropa. Byen er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der håndterer import, eksport og distribution af varer til og fra hele verden.

Nogle af de vigtigste logistikområder i København omfatter:

 • Københavns Havn: Københavns Havn er en af de største havne i Nordeuropa. Havnen håndterer en bred vifte af varer, herunder containere, stykgods og bulk.
 • Ørestad: Ørestad er et nyt udviklingsområde på Københavns sydkyst. Området er hjemsted for en række logistikvirksomheder, herunder DSV, DHL og UPS.
 • Københavns Lufthavn: Københavns Lufthavn er en af de største lufthavne i Nordeuropa. Lufthavnen håndterer en bred vifte af flyvninger, herunder passagerflyvninger, fragtflyvninger og charterflyvninger.

Disse logistikområder er alle godt forbundet med resten af byen og landet via offentlig transport og motorveje.

Find lager til leje i København

Relevante links om erhvervslivet i København

Læs mere om Københavns erhvervsliv på disse sider:
Københavns Kommune
CPH Erhverv
Visit Copenhagen
Wikipedia: København
København på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i København

Ofte stillede spørgsmål