Kalundborg: Erhvervsliv med blik for fremtiden

Kalundborg er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for industri og erhverv, og den er hjemsted for en række store og mellemstore virksomheder.
14. november 2023 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Kalundborg: Erhvervsliv med blik for fremtiden

Kalundborg som erhvervsby

Kalundborg er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en lang tradition for industri og erhverv, og den er hjemsted for en række store og mellemstore virksomheder.

Kalundborgs erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher. Byen er blandt andet kendt for sin olie- og gasindustri, men der er også en stærk tradition for produktion af vindmøller, biogas, cement og andre industriprodukter.

Kalundborg er også et vigtigt logistikcenter. Byen ligger ved en af Danmarks vigtigste havne, og den er en vigtig knudepunkt for vej- og jernbanetransport.

Kalundborgs erhvervsliv er i vækst. Byen har en attraktiv beliggenhed, en god infrastruktur og en veluddannet arbejdsstyrke. Dette er med til at tiltrække nye virksomheder og investeringer til byen.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Kalundborg som erhvervsby:

 • En bred vifte af brancher: Kalundborgs erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher, herunder olie- og gas, vindmøller, biogas, cement og andre industriprodukter.
 • En vigtig logistikcenter: Kalundborg ligger ved en af Danmarks vigtigste havne, og den er en vigtig knudepunkt for vej- og jernbanetransport.
 • En attraktiv beliggenhed: Kalundborg har en attraktiv beliggenhed ved Roskilde Fjord og tæt på København.
 • En god infrastruktur: Kalundborg har en god infrastruktur, herunder en moderne havn, en motorvej og et veludviklet jernbanenet.
 • En veluddannet arbejdsstyrke: Kalundborg har en veluddannet arbejdsstyrke, der er klar til at tage fat på nye udfordringer.

Disse kendetegn gør Kalundborg til en attraktiv erhvervsby, der er godt rustet til at møde fremtidens udfordringer.

Transportforhold i Kalundborg

Kalundborg har gode transportforhold, der er med til at gøre byen til et attraktivt sted for virksomheder.

Byen ligger ved en af Danmarks vigtigste havne, Kalundborg Havn. Havnen er en vigtig eksporthavn for danske virksomheder, og den er også en vigtig indførselshavn for råvarer og andre varer.

Kalundborg er også et vigtigt knudepunkt for vej- og jernbanetransport. Byen ligger ved motorvej E20, der forbinder København med Jylland. Kalundborg Station ligger på Vestbanen, der forbinder København med Aarhus.

Disse gode transportforhold gør det nemt og effektivt for virksomheder i Kalundborg at transportere varer og produkter til og fra resten af Danmark og verden.

Her er nogle specifikke eksempler på, hvordan transportforholdene i Kalundborg kan gavne virksomheder:

 • For virksomheder, der eksporterer varer, kan de gode transportforhold til havnen være en stor fordel. Havnen er nem at nå, og den har en stor kapacitet, der kan håndtere store mængder varer.
 • For virksomheder, der importerer råvarer, kan de gode transportforhold til havnen også være en fordel. Havnen har et bredt udvalg af råvarer tilgængelige, og den er nem at nå fra resten af Europa.
 • For virksomheder, der har brug for at transportere varer til og fra resten af Danmark, kan de gode vej- og jernbaneforhold være en stor fordel. Kalundborg ligger tæt på København, og der er gode forbindelser til resten af landet.

Samlet set er transportforholdene i Kalundborg et vigtigt aktiv for virksomheder, der ønsker at etablere sig eller udvide deres virksomhed i byen.

Vigtige tal om Kalundborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Kalundborg og Kalundborgs erhvervsliv:

Befolkning: Kalundborg Kommune har en befolkning på cirka 60.000 indbyggere.

Erhvervsliv: Kalundborgs erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher, herunder olie- og gas, vindmøller, biogas, cement og andre industriprodukter.

Arbejdsstyrke: Kalundborgs arbejdsstyrke er veluddannet. 34 % af arbejdsstyrken har en videregående uddannelse.

Økonomi: Kalundborg Kommune har en stærk økonomi. Den kommunale skatteindtægt per indbygger er blandt de højeste i Danmark.

Omsætning: I 2022 havde Kalundborgs erhvervsliv en samlet omsætning på 36,2 milliarder kroner.

Ansatte: I 2022 var der 28.000 ansatte i Kalundborgs erhvervsliv.

Investeringer: I 2022 var der 1,9 milliarder kroner i investeringer i Kalundborgs erhvervsliv.

Disse tal viser, at Kalundborg er en vigtig erhvervsby med et stærkt og dynamisk erhvervsliv. Byen har en attraktiv beliggenhed, en god infrastruktur og en veluddannet arbejdsstyrke. Dette er med til at tiltrække nye virksomheder og investeringer til byen.

Her er nogle specifikke eksempler på, hvordan disse tal kan bruges til at beskrive Kalundborg og Kalundborgs erhvervsliv:

 • Befolkningstallet på cirka 60.000 indbyggere viser, at Kalundborg er en mellemstor by med et relativt stort erhvervsliv.
 • Den brede vifte af brancher viser, at Kalundborg er en mangfoldig erhvervsby med en stærk økonomi.
 • Det høje uddannelsesniveau blandt arbejdsstyrken viser, at Kalundborg har en veluddannet arbejdsstyrke, der er klar til at tage fat på nye udfordringer.
 • Den stærke økonomi viser, at Kalundborg er en velstående by, der er attraktiv for både virksomheder og borgere.
 • Den samlede omsætning på 36,2 milliarder kroner viser, at Kalundborgs erhvervsliv er et vigtigt bidrag til den danske økonomi.
 • Antallet af ansatte på 28.000 viser, at Kalundborg er en vigtig arbejdsplads for mange danskere.
 • De 1,9 milliarder kroner i investeringer viser, at Kalundborgs erhvervsliv er i vækst og udvikling.

Kalundborgs største virksomheder

Novo Nordisk er en verdensførende producent af diabetesmedicin. Virksomheden blev grundlagt i 1923 og har hovedsæde i Bagsværd, Danmark. Novo Nordisk har over 46.000 medarbejdere i mere end 75 lande.

Ørsted er en dansk energikoncern, der producerer, distribuerer og sælger energi. Virksomheden blev grundlagt i 1890 og har hovedsæde i København, Danmark. Ørsted har over 60.000 medarbejdere i mere end 50 lande.

Chr. Hansen er en dansk fødevare- og biotekvirksomhed, der producerer og sælger naturlige ingredienser og smagsstoffer. Virksomheden blev grundlagt i 1874 og har hovedsæde i Hørsholm, Danmark. Chr. Hansen har over 12.000 medarbejdere i mere end 70 lande.

Remilk er en israelsk-dansk virksomhed, der udvikler og producerer mælk fra dyrkede mælkeceller. Virksomheden blev grundlagt i 2019 og har hovedsæde i Kalundborg, Danmark. Remilk har over 30 medarbejdere.

Kalundborg Refinery A/S er et dansk raffinaderi, der producerer olieprodukter. Virksomheden blev grundlagt i 1960 og har hovedsæde i Kalundborg, Danmark. Kalundborg Refinery A/S har over 600 medarbejdere.

Bydele i Kalundborg

Kalundborg Kommune er inddelt i 21 byer med mindst 200 indbyggere. Den største by er Kalundborg, hvor over en tredjedel af kommunens indbyggere bor. Udover Kalundborg er der fire andre byer med over 2.000 indbyggere: Høng, Gørlev, Svebølle og Gørlev.

Kalundborg er en gammel købstad, der ligger inderst i Kalundborg Fjord. Byen er kendt for sit store, karakteristiske Sankt Laurentii Kirke, der er bygget på en bakketop og kan ses langvejs fra. Kalundborg er også hjemsted for en række industrivirksomheder, herunder Novo Nordisk og NCC.

Høng er en mindre by, der ligger i kommunens sydøstlige del. Byen er omgivet af bakket landskab og er kendt for sine mange naturområder. Høng er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Høng Gymnasium og Høng Erhvervsgymnasium.

Gørlev er en by, der ligger i kommunens vestlige del. Byen er omgivet af åbne marker og er kendt for sin hyggelige bymidte. Gørlev er også hjemsted for en række virksomheder, herunder Gørlev Maskinfabrik og Gørlev Træcenter.

Svebølle er en by, der ligger i kommunens sydlige del. Byen er omgivet af skov og er kendt for sine mange rekreative områder. Svebølle er også hjemsted for en række virksomheder, herunder Svebølle Møbelfabrik og Svebølle Glasværk.

Ud over disse fire byer er der en række mindre byer og landsbyer i Kalundborg Kommune. Disse byer og landsbyer har hver deres unikke karakter og historie.

Eksempler på andre bydele i Kalundborg Kommune:

 • Røsnæs: En halvø med et smukt naturområde og en lille by med omkring 600 indbyggere.
 • Asnæs: En halvø med et populært sommerhusområde og en lille by med omkring 1.000 indbyggere.
 • Hvidebæk: En landsby med omkring 1.200 indbyggere, der ligger tæt på Kalundborg.
 • Bjergsted: En landsby med omkring 1.000 indbyggere, der ligger i kommunens nordøstlige del.
 • Bregninge: En landsby med omkring 800 indbyggere, der ligger i kommunens østlige del.

Kalundborg Kommune er en mangfoldig kommune med et bredt udvalg af bydele og landsbyer. Hver bydel og landsby har sin egen unikke karakter og historie, hvilket giver kommunen et rigt og varieret udtryk.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Kalundborg

Kalundborg er en vigtig erhvervskommune med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste erhvervsområder i Kalundborg er:

 • Bioteknologi: Kalundborg er hjemsted for en række bioteknologivirksomheder, herunder Novo Nordisk, som er en af verdens førende producenter af insulin.
 • Industri: Kalundborg er også hjemsted for en række industrivirksomheder, som er en førende producent af termostater og andre styringsteknologier.
 • Byggeri: Kalundborg er også et vigtigt center for byggeri og anlægsvirksomhed.

Andre vigtige erhvervsområder i Kalundborg omfatter:

 • Handel: Kalundborg har et levende handelsliv med et bredt udvalg af butikker og virksomheder.
 • Turisme: Kalundborg er også en populær turistdestination med en række attraktioner, herunder Kalundborg Fjord, Kalundborghus og Vikingemuseet.

Kalundborg Kommune har en ambitiøs erhvervspolitik, der sigter mod at fremme vækst og udvikling i kommunen. Kommunen har blandt andet fokus på at tiltrække nye virksomheder, at støtte iværksættere og at udvikle kommunens infrastruktur.

Kontorområder i Kalundborg

De vigtigste kontorområder i Kalundborg er:

 • Novo Nordisk Science Park: Novo Nordisk Science Park er et stort kontorområde, der ligger i udkanten af Kalundborg. Parken er hjemsted for en række bioteknologivirksomheder, herunder Novo Nordisk, samt en række forsknings- og udviklingsinstitutioner.
 • Kalundborg Centrum: Kalundborg Centrum er også hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for offentlige institutioner, banker og virksomheder.

Andre vigtige kontorområder i Kalundborg omfatter:

 • Høng: Høng er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for offentlige institutioner, banker og virksomheder.
 • Gørlev: Gørlev er også hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for offentlige institutioner, banker og virksomheder.
 • Svebølle: Svebølle er også hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for offentlige institutioner, banker og virksomheder.

Kalundborg Kommune har en ambitiøs erhvervspolitik, der sigter mod at fremme vækst og udvikling i kommunen. Kommunen har blandt andet fokus på at tiltrække nye virksomheder, at støtte iværksættere og at udvikle kommunens infrastruktur. Denne politik har medført, at der er blevet opført en række nye kontorområder i Kalundborg de seneste år.

Find kontor til leje i Kalundborg

Butiksområder i Kalundborg

Kalundborg har et bredt udvalg af butikker og shoppingområder. De vigtigste butiksområder er:

 • Nytorv: Nytorv er Kalundborgs hovedstrøg og hjertet af byens handelsliv. Her finder du en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronik butikker, supermarkeder og meget mere.
 • Elmegade: Elmegade er en sidegade til Nytorv og er hjemsted for en række specialbutikker, herunder interiørbutikker, designbutikker, kunstgallerier og meget mere.
 • Kvickly: Kvickly er et stort supermarked, der ligger i udkanten af Kalundborg. Supermarkedet tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer samt en række andre produkter.

Ud over disse vigtigste butiksområder er der også en række mindre shoppingcentre og butiksområder i Kalundborg. Disse omfatter:

 • Bjergsted Centret: Bjergsted Centret er et mindre shoppingcenter, der ligger i udkanten af Kalundborg. Centret huser en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og meget mere.
 • Høng Centret: Høng Centret er et mindre shoppingcenter, der ligger i Høng. Centret huser en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og meget mere.
 • Svebølle Centret: Svebølle Centret er et mindre shoppingcenter, der ligger i Svebølle. Centret huser en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og meget mere.

Find butik til leje i Kalundborg

Butikker i Kalundborg

I Kalundborg ligger der blandt andet følgende butikker

Kalundborg er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker en bred vifte af behov og interesser. Her er et overblik over nogle af de vigtigste butiksområder i byen:

Torvet er det historiske centrum af Kalundborg og er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra dagligvarer til specialvarer. Her finder du blandt andet:

 • Dagligvarebutikker: Irma, Meny, Rema 1000
 • Specialbutikker: Købmand Hermansen, Kalundborg Apotek, Kalundborg Boghandel

Slotsgade er en gågade i Slotsbyen, der er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra mode til boligindretning. Her finder du blandt andet:

 • Modebutikker: Vero Moda, H&M, Gina Tricot
 • Boligindretningsbutikker: Ilva, Jysk, Silvan

Vestergade er en gågade i Vestre Bydel, der er hjemsted for en række butikker, der sælger alt fra elektronik til sport. Her finder du blandt andet:

 • Elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Expert
 • Sportbutikker: Intersport, Sport 24, JD Sports

Kalundborg Storcenter er et indkøbscenter, der ligger i udkanten af Kalundborg. Storcentret er hjemsted for mere end 60 butikker, der sælger alt fra tøj til elektronik. Her finder du blandt andet:

 • Fødevarebutikker: Føtex, Lidl, Aldi
 • Tøjbutikker: H&M, Zara, Vero Moda
 • Elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Expert
 • Sportbutikker: Intersport, Sport 24, JD Sports

Ud over disse fire områder findes der også en række mindre butiksområder i Kalundborg. Her finder du blandt andet:

 • Ullerslev: Her finder du blandt andet en række dagligvarebutikker, specialbutikker og restauranter.
 • Ørbæk: Her finder du blandt andet en række dagligvarebutikker, specialbutikker og restauranter.
 • Kalundborg Industripark: Her finder du blandt andet en række butikker, der sælger kontorartikler, værktøj og byggematerialer.

Uanset hvad du er på udkig efter, er der med garanti en butik i Kalundborg, der kan opfylde dit behov.

Lager- og logistikområder i Kalundborg

De vigtigste logistikområder i Kalundborg er:

 • Novo Nordisk Distribution Center: Novo Nordisk Distribution Center er et stort distributionscenter, der ligger i udkanten af Kalundborg. Centeret er hjemsted for Novo Nordisk' logistikaktiviteter i Danmark og Nordeuropa..
 • Kalundborg Havn: Kalundborg Havn er en moderne havn, der ligger ved Kalundborg Fjord. Havnen er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Danmark og Norden.

Disse logistikområder spiller en vigtig rolle i Kalundborgs økonomi og er med til at tiltrække nye virksomheder og arbejdspladser til kommunen.

Novo Nordisk Distribution Center er et af verdens største distributionscentre for lægemidler. Centeret har en lagerkapacitet på 150.000 palletter og beskæftiger over 1.000 medarbejdere. Centeret leverer lægemidler til Novo Nordisk' kunder i Danmark og Nordeuropa.

Kalundborg Havn er en moderne havn, der er velegnet til både container- og bulkgods. Havnen har en dybde på 16 meter og en kajlængde på 2.000 meter. Havnen håndterer hvert år over 2 millioner tons gods.

Kalundborg Kommune har en ambitiøs strategi for at udvikle Kalundborg Havn som et vigtigt logistikcenter i Danmark og Norden. Kommunen har blandt andet investeret i nye faciliteter og infrastruktur på havnen.

Find lager til leje i Kalundborg

Relevante links om erhvervslivet i Kalundborg

Læs mere om Kalundborgs erhvervsliv på disse sider:

Kalundborg Kommune
Kalundborgegnens Erhvervsråd
Wikipedia: Kalundborg
Kalundborg på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Kalundborg

Ofte stillede spørgsmål