Hjørring: En by med potentiale for vækst og innovation

Hjørring er en erhvervsby med en lang tradition for industri og handel. Byen er beliggende i Nordjylland og har en befolkning på omkring 26.000.
15. november 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Hjørring: En by med potentiale for vækst og innovation

Hjørring er en erhvervsby med en lang tradition for industri og handel. Byen er beliggende i Nordjylland og har en befolkning på omkring 26.000.

Hjørring som erhvervsby

Hjørrings erhvervsliv er præget af en bred vifte af virksomheder, herunder industri, handel, service og turisme. Byens største industrier er fødevareproduktion, metalindustri og plastindustri. Hjørring er også et vigtigt handelscentrum for Nordjylland, og byen har et bredt udvalg af butikker og restauranter.

Hjørring er en attraktiv by for virksomheder, fordi byen har en veluddannet arbejdsstyrke, en god infrastruktur og en central placering i Nordjylland. Byen har også et aktivt erhvervsfællesskab, der støtter virksomhederne i deres udvikling.

Her er nogle af de kendetegn, der gør Hjørring til en attraktiv erhvervsby:

 • En veluddannet arbejdsstyrke: Hjørring har en høj uddannelsesfrekvens, og byen har et stort udvalg af uddannelsesinstitutioner. Dette giver virksomhederne adgang til en kvalificeret arbejdsstyrke.
 • En god infrastruktur: Hjørring har en god infrastruktur med gode veje, togforbindelser og lufthavn. Dette gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere.
 • En central placering: Hjørring ligger centralt i Nordjylland, og byen er et knudepunkt for transport og logistik. Dette giver virksomhederne gode muligheder for at nå ud til kunder og samarbejdspartnere i hele landet.
 • Et aktivt erhvervsfællesskab: Hjørring har et aktivt erhvervsfællesskab, der støtter virksomhederne i deres udvikling. Dette fællesskab tilbyder virksomhederne en række ydelser og aktiviteter, der kan hjælpe dem med at vokse og udvikle sig.

Hjørring er en by i vækst, og byen har en række initiativer i gang for at styrke erhvervslivet. Disse initiativer har til formål at tiltrække nye virksomheder til byen og at støtte eksisterende virksomheder i deres udvikling.

Transportforhold i Hjørring

Hjørring ligger i Nordjylland og er en vigtig erhvervskommune. Transportforholdene i Hjørring er gode for virksomheder, da der er gode forbindelser til både landevejen og jernbanen.

Landevejen

Hjørring ligger tæt på E45, som er en af Danmarks vigtigste motorveje. E45 forbinder Hjørring med resten af landet, herunder København, Aarhus og Aalborg.

Jernbanen

Hjørring har en direkte togforbindelse til København, Aarhus og Aalborg. Toget er en god mulighed for at transportere varer og medarbejdere til og fra Hjørring.

Betydning for virksomheder

De gode transportforhold i Hjørring er en vigtig faktor for virksomheder, der ønsker at etablere sig i kommunen. Gode transportforhold gør det nemmere for virksomheder at transportere varer og medarbejdere, hvilket kan øge produktiviteten og reducere omkostningerne.

De gode transportforhold er også en fordel for virksomheder, der ønsker at tiltrække medarbejdere. Med gode transportmuligheder er det lettere for medarbejdere at pendle til og fra arbejde.

Transportforholdene i Hjørring er gode for virksomheder. De gode forbindelser til landevejen og jernbanen gør det nemt og effektivt at transportere varer og medarbejdere.

Vigtige tal om Hjørring (2023)

Befolkning: Hjørring Kommune har en befolkning på ca. 64.000 indbyggere.

Arbejdsstyrke: Hjørring Kommune har en arbejdsstyrke på ca. 30.000 personer.

Vækst: Hjørrings erhvervsliv er i vækst. I 2022 var der en vækst på 6,2% i antallet af beskæftigede i Hjørring Kommune.

Investeringer: Der er en stigende interesse for at investere i Hjørring. I 2022 var der investeringer for 2,5 milliarder kroner i Hjørring Kommune.

Uddannelsesniveau: Hjørrings befolkning har et højt uddannelsesniveau. I 2022 havde 43% af befolkningen en lang videregående uddannelse.

Kvalitet af liv: Hjørring er en by med høj livskvalitet. I 2022 blev Hjørring Kommune kåret til Danmarks mest attraktive by af Dansk Erhverv.

Produktionsvirksomheder: I 2022 var der 1.400 produktionsvirksomheder i Hjørring Kommune, der beskæftigede 12.000 personer. De vigtigste brancher er fødevareproduktion, maskinindustri og metalproduktion.

Servicevirksomheder: I 2022 var der 10.000 servicevirksomheder i Hjørring Kommune, der beskæftigede 18.000 personer. De vigtigste brancher er detailhandel, turisme og IT.

Offentlige institutioner: I 2022 var der 5.000 offentlige institutioner i Hjørring Kommune, der beskæftigede 10.000 personer. De vigtigste institutioner er Hjørring Kommune, Region Nordjylland og staten.

Hjørrings erhvervsliv er i vækst, og der er en stigende interesse for at investere i byen. Disse tal viser, at Hjørring er en attraktiv by for virksomheder.

Hjørrings største virksomheder 

Arbejdernes Landsbank er en dansk bank, der blev grundlagt i 1886. Banken er en del af Arbejdernes Landsbank-koncernen, der også omfatter Arbejdernes Landsbank Invest og Arbejdernes Landsbank Leasing. Arbejdernes Landsbank har hovedsæde i København og har over 100 filialer i Danmark. Banken tilbyder en bred vifte af finansielle produkter og tjenester til privatkunder, erhvervsdrivende og offentlige institutioner.

Advokatfirmaet Dyrberg & Brinkmann er et dansk advokatfirma, der blev grundlagt i 1953. Firmaet har hovedsæde i København og har kontorer i Aarhus, Odense og Aalborg. Dyrberg & Brinkmann beskæftiger over 150 advokater og jurister, der varetager en bred vifte af opgaver inden for bl.a. erhvervsret, skatteret, offentlig ret og familieret.

2MARK-IT er et dansk IT-firma, der blev grundlagt i 2000. Firmaet har hovedsæde i København og har kontorer i Aarhus og Odense. 2MARK-IT tilbyder en bred vifte af IT-løsninger til både private og erhvervsdrivende. Firmaet har specialiseret sig i udvikling af webløsninger, e-handel, cloud computing og IT-sikkerhed.

Ecco Print A/S er et dansk trykkeri, der blev grundlagt i 1989. Firmaet har hovedsæde i Høje Taastrup og har produktionsfaciliteter i Danmark, Norge og Sverige. Ecco Print A/S tilbyder en bred vifte af trykkeritjenester, herunder offset-tryk, digitaltryk, folietryk og etikettryk.

Novo Nordisk A/S er et dansk medicinalselskab, der blev grundlagt i 1923. Firmaet har hovedsæde i Bagsværd og har produktionsfaciliteter i Danmark, USA, Kina og Indien. Novo Nordisk er en af verdens førende producenter af insulin og diabetesbehandlinger. Firmaet har også udviklet en række andre lægemidler til behandling af bl.a. hjerte-kar-sygdomme, kroniske lungesygdomme og kræft.

Bydele i Hjørring

Hjørring er inddelt i følgende bydele:

Midtbyen er Hjørrings historiske centrum og er omgivet af byens voldgrave. Bydelen huser byens vigtigste seværdigheder, herunder Hjørring Rådhus, Vendsyssel Kunstmuseum, Vendsyssel Historiske Museum og Vendelbohus. Midtbyen er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Østerbyen er en af Hjørrings ældste bydele og er kendetegnet ved sine smalle gader og bindingsværkshuse. Bydelen er også hjemsted for Hjørring Kirke, der er byens ældste kirke. Østerbyen er et populært sted for turister og byens borgere.

Vesterbyen er en moderne bydel, der er opført i løbet af de seneste årtier. Bydelen huser en række boliger, butikker og erhvervsvirksomheder. Vesterbyen er også hjemsted for Hjørring Idrætscenter og Hjørring Musikteater.

Nordbyen er en blandet bydel, der huser både boliger, erhverv og institutioner. Bydelen er også hjemsted for Hjørring Sygehus. Nordbyen er et populært sted for familier og studerende.

Søbyen er en bydel, der ligger ved Hjørring Fjord. Bydelen er kendetegnet ved sine mange sommerhuse og er et populært sted for sommerhusgæster. Søbyen er også hjemsted for Hjørring Fjordpark.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Hjørring

De vigtigste geografiske erhvervsområder i Hjørring er:

 • Hjørring Industripark er et stort erhvervsområde beliggende øst for Hjørring by. Området huser en lang række virksomheder, herunder industrivirksomheder, logistikvirksomheder og servicevirksomheder. Nogle af de største virksomheder i Hjørring Industripark er.
 • Hjørring Bymidte er også et vigtigt erhvervsmæssigt område. Bymidten huser en lang række butikker, restauranter og servicevirksomheder. Nogle af de største virksomheder i Hjørring Bymidte er:
 • Hjørring Havn er en vigtig erhvervshavn for Hjørring. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, herunder skibsfartsvirksomheder, fiskerivirksomheder og logistikvirksomheder. Nogle af de største virksomheder i Hjørring Havn er:

Ud over disse tre områder er der også en række mindre erhvervsområder i Hjørring Kommune. Disse områder huser typisk mindre virksomheder og erhvervsdrivende.

I de senere år har der været en stigende interesse for at etablere sig i Hjørring. Dette skyldes blandt andet byens gode infrastruktur, den centrale placering i Nordjylland og den brede vifte af erhvervsmuligheder.

Kontorområder i Hjørring

De vigtigste kontorområder i Hjørring er:

 • Hjørring Midtby: Dette område er Hjørrings historiske centrum og huser en række offentlige institutioner, butikker og restauranter. Der er også en række kontorer i området, herunder kontorer for virksomheder, der arbejder inden for handel, service og administration.
 • Hjørring Industripark: Dette område ligger nord for Hjørring og huser en række virksomheder, der arbejder inden for industri og produktion. Der er også en række kontorer i området, herunder kontorer for virksomheder, der arbejder inden for logistik, salg og marketing.
 • Hjørring Sydhavn: Dette område ligger syd for Hjørring og huser en række virksomheder, der arbejder inden for logistik og transport. Der er også en række kontorer i området, herunder kontorer for virksomheder, der arbejder inden for shipping, havnedrift og lager.

Find kontor til leje i Hjørring

Butiksområder i Hjørring

De vigtigste butiksområder i Hjørring er:

 • Hjørring Midtby: Dette område er Hjørrings historiske centrum og huser en række butikker, restauranter og caféer. Her finder man alt fra dagligvarebutikker til specialbutikker og modebutikker.
 • Hjørring Storcenter: Dette er Hjørrings største indkøbscenter og huser over 60 butikker, herunder dagligvarebutikker, modebutikker, elektronikbutikker, sportsbutikker og meget mere.
 • Østergade: Denne gågade er Hjørrings vigtigste handelsgade og huser en række butikker, herunder modebutikker, specialbutikker og livsstilsbutikker.

Find butik til leje i Hjørring

Butikker i Hjørring

Hjørring er en by med et rigt handelsliv. I både byens midtby og i storcentrene finder du et stort udvalg af butikker, der dækker alle behov.

Hjørring Midtby

 • Børneloppen er en børnebutik med et stort udvalg af tøj, legetøj og andre varer til børn.
 • Føtex er et supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Elgiganten er en elektronikbutik med et stort udvalg af tv, computere, telefoner og andre elektroniske produkter.
 • Illums Bolighus er en bolighus med et stort udvalg af møbler, boligtilbehør og tekstiler.
 • Bog & Idé er en boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner, spil og andre varer.
 • Clas Ohlson er en svensk kæde med et bredt udvalg af værktøj, husholdningsartikler og andre varer til hjemmet.

Østergade

 • Zara er en tøjbutik med et stort udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Intersport er en sportsbutik med et stort udvalg af sportsudstyr til både inde og ude.
 • Matas er en skønhedsbutik med et stort udvalg af skønhedsprodukter, makeup og parfumer.
 • J.C. Jacobsen er en tøjbutik med et udvalg af dansk designet tøj til både mænd og kvinder.
 • The North Face er en tøj- og udstyrsbutik med et udvalg af outdoor-tøj og -udstyr.
 • Apple er en elektronikbutik, der forhandler Apple-produkter som iPhones, iPads og MacBooks.

Hjørring Storcenter

 • G-Max er en discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • H&M er en tøjbutik med et stort udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Sportmaster er en sportsbutik med et stort udvalg af sportsudstyr både inde og ude.
 • Harald Nyborg er en dansk kæde med et bredt udvalg af værktøj, byggematerialer, havemøbler og andre varer til hjemmet.
 • Flying Tiger Copenhagen er en dansk kæde med et udvalg af boligtilbehør, legetøj, pynteting og andre varer til hjemmet.
 • Le Toy Van er en engelsk kæde med et udvalg af trælegetøj til børn.

Uanset hvad du er på udkig efter, finder du det med garanti i Hjørring.

Lager- og logistikområder i Hjørring

De vigtigste logistikområder i Hjørring er:

E45-motorvejen er en vigtig forbindelse for godstransport til og fra Hjørring. Motorvejen forbinder byen med Aarhus, København og Oslo. Dette gør det muligt at transportere gods hurtigt og effektivt til og fra Hjørring.

Hjørring Havn er en vigtig havn for godstransport til og fra Norge og Sverige. Havnen har en årlig godsomsætning på over 1 million tons. Hjørring Havn er en vigtig eksporthavn for fødevarer, træ og metal.

Hjørring Station er en vigtig jernbanestation for godstransport til og fra resten af Danmark. Stationen har en årlig godsomsætning på over 500.000 tons. Hjørring Station er en vigtig transporthub for gods til og fra Nordjylland.

Ud over disse tre vigtige logistikområder er der også en række mindre logistikvirksomheder i Hjørring. Disse virksomheder beskæftiger sig med en række forskellige aktiviteter, herunder lagerstyring, transport og distribution.

Hjørring har et godt udgangspunkt for logistikvirksomheder. Byen har en god infrastruktur med motorveje, havn og jernbane. Derudover er Hjørring en attraktiv by for arbejdskraft med en høj uddannelsesniveau.

Find lager til leje i Hjørring

Relevante links om erhvervslivet i Hjørring

Læs mere om Hjørring erhvervsliv på disse sider:
Hjørring Kommune
Erhverv Hjørring
Visit Nordvestkysten
Wikipedia: Hjørring
Hjørring på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Hjørring

Ofte stillede spørgsmål