Hirtshals: Erhvervsmuligheder i Nordjylland

Hirtshals er en vigtig erhvervsby i Nordjylland. Byen er kendetegnet ved en række styrker, der gør den til et attraktivt sted for virksomheder.
16. november 2023 | Skrevet af: Leonora Jensen
Hirtshals: Erhvervsmuligheder i Nordjylland

Hirtshals er en vigtig erhvervsby i Nordjylland. Byen er kendetegnet ved en række styrker, der gør den til et attraktivt sted for virksomheder.

Hirtshals som erhvervsby

En af Hirtshals' største styrker er havnen. Hirtshals Havn er Danmarks største fiskerihavn og en af Danmarks største godshavne. Havnen giver virksomheder i Hirtshals adgang til et stort marked og mulighed for at transportere varer og materialer til og fra hele verden.

Hirtshals er også en attraktiv by for virksomheder, der er rettet mod vindenergi. Byen ligger tæt på Nordsøen, hvor der er gode muligheder for at udvinde vindenergi. Der er derfor en række virksomheder i Hirtshals, der er specialiseret i vindenergi, herunder virksomheder, der producerer vindmøller, virksomheder, der installerer vindmøller, og virksomheder, der servicerer vindmøller.

Ud over havnen og vindenergi er der også andre styrker, der kendetegner Hirtshals som erhvervsby. Byen har en god infrastruktur, der gør det nemt for virksomheder at transportere varer og materialer. Hirtshals har også en veluddannet arbejdsstyrke, der er kvalificeret til en bred vifte af erhverv.

På baggrund af disse styrker er Hirtshals en attraktiv by for virksomheder, der er rettet mod en række forskellige brancher. Byen er et vigtigt erhvervsmæssigt center i Nordjylland, og den er i rivende udvikling.

Transportforhold i Hirtshals

Hirtshals er en vigtig transport knudepunkt, der giver virksomheder i byen adgang til et stort marked og mulighed for at transportere varer og materialer til og fra hele verden.

Havn

Hirtshals Havn er Danmarks største fiskerihavn og en af Danmarks største godshavne. Havnen har en årlig godsomsætning på over 10 millioner tons. Havnen har direkte forbindelse til Nordsøen og Norge, hvilket giver virksomheder i Hirtshals adgang til et stort marked.

Vejtransport

Hirtshals ligger tæt på E45, som er en vigtig motorvej, der forbinder Danmark med resten af Europa. E45 giver virksomheder i Hirtshals mulighed for at transportere varer og materialer hurtigt og effektivt til og fra resten af Danmark og Europa.

Jernbane

Hirtshals har en jernbaneforbindelse til Aalborg og resten af Danmark. Jernbanen giver virksomheder i Hirtshals mulighed for at transportere varer og materialer på en miljøvenlig måde.

Vigtige tal om Hirtshals (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal der beskriver Hirtshals og Hirtshals erhvervsliv:

 • Befolkning: Hirtshals har en befolkning på ca. 5500 indbyggere.
 • Erhvervsliv: Hirtshals er en havneby med et stærkt erhvervsliv. De vigtigste erhvervsgrene er fiskeri, turisme og industri.
 • Fiskeri: Hirtshals er Danmarks største fiskerihavn. I 2022 blev der landet 1,2 millioner tons fisk i Hirtshals.

Hirtshals er en vigtig by for Danmarks erhvervsliv. Byen er en vigtig havneby, en populær turistdestination og hjemsted for en række industrivirksomheder.

Hirtshals’ største virksomheder

Fjord Line Danmark A/S er et dansk færgeselskab, der opererer ruter mellem Danmark og Norge. Selskabet blev grundlagt i 1993 og har hovedsæde i Hirtshals.

Fjord Line tilbyder færgeforbindelser mellem Hirtshals og Stavanger, Bergen og Kristiansand. Selskabet har fire færger i drift, der alle er udstyret med restauranter, butikker, legepladser og andre faciliteter.

Fjord Line er det største færgeselskab i Danmark og en af de førende færgeoperatører i Nordeuropa. Selskabet har over 1,5 millioner passagerer om året og beskæftiger over 1.000 medarbejdere.

Seamar Scandinavia A/S er et dansk færgeselskab, der opererer ruter mellem Danmark og Sverige. Selskabet blev grundlagt i 1988 og har hovedsæde i Frederikshavn.

Seamar tilbyder færgeforbindelser mellem Frederikshavn og Oslo, Göteborg og Kiel. Selskabet har tre færger i drift, der alle er udstyret med restauranter, butikker, legepladser og andre faciliteter.

Seamar er det næststørste færgeselskab i Danmark og en af de førende færgeoperatører i Nordeuropa. Selskabet har over 1 million passagerer om året og beskæftiger over 500 medarbejdere.

Color Line Danmark A/S er et dansk færgeselskab, der opererer ruter mellem Danmark og Norge. Selskabet blev grundlagt i 1990 og har hovedsæde i Oslo.

Color Line tilbyder færgeforbindelser mellem Oslo og Frederikshavn, Hirtshals og Kristiansand. Selskabet har tre færger i drift, der alle er udstyret med restauranter, butikker, legepladser og andre faciliteter.

Color Line er det tredjestørste færgeselskab i Danmark og en af de førende færgeoperatører i Nordeuropa. Selskabet har over 1,5 millioner passagerer om året og beskæftiger over 1.000 medarbejdere.

Bydele i Hirtshals

Hirtshals er inddelt i følgende bydele:

Havnebyen er det historiske centrum af Hirtshals. Her ligger havnen, fiskerihavnen, Nordsøen Oceanarium og Hirtshals Fyr.

Havnen er Hirtshals' livsnerve. Herfra sejler fiskekuttere ud til havet, og herfra afgår færgerne til Norge. Fiskerihavnen er en travl og levende del af byen, hvor man kan se fiskere arbejde og nyde udsigten til havet.

Nordsøen Oceanarium er et populært turistmål. Her kan man opleve livet i Nordsøen, blandt andet hvaler, sæler, rokker og fisk.

Hirtshals Fyr er byens vartegn. Fyret er 35 meter højt og blev bygget i 1863. Fra fyrets top er der en fantastisk udsigt over byen, havet og klitterne.

Vesterbyen er et livligt område med et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Her finder man også byens største supermarkeder, og her ligger byens skoler og sportsfaciliteter.

Østerbyen er et moderne område med et bredt udvalg af boliger. Her ligger også byens industriområder, og her ligger Hirtshals Vindmøllepark, der er Danmarks største vindmøllepark.

Odden er et naturskønt område med en fantastisk udsigt til havet. Her ligger herregården Odden, der er en af de ældste herregårde i Danmark. Her ligger også havnen for færgerne til Norge.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Hirtshals 

De vigtigste geografiske erhvervsområder i Hirtshals er:

 • Havnen er det helt centrale erhvervsområde i Hirtshals. Her er der koncentreret en række virksomheder, der er relateret til skibsfart og fiskeri, herunder skibsbyggeri, skibsreparation, stevedore, bunkering og proviantering. Havnen er også et vigtigt knudepunkt for turisme, da den er udgangspunkt for færgeforbindelser til Norge og Færøerne.
 • Bymidten er et andet vigtigt erhvervsområde i Hirtshals. Her er der koncentreret en række butikker, restauranter og virksomheder inden for servicebranchen.
 • Østhavnen er et nyt erhvervskvarter, der er under udvikling. Her er der planer om at etablere nye virksomheder inden for en række forskellige brancher, herunder industri, logistik og handel.

Kontorområder i Hirtshals

De vigtigste kontorområder i Hirtshals er:

 • Færgehavnen er det største kontorområde i Hirtshals. Her har de tre største færgeselskaber i Danmark, Fjord Line, Seamar og Color Line, deres hovedsæder. Derudover ligger der en række andre virksomheder, der er relateret til færgeindustrien, i området.
 • Bymidten er et andet vigtigt kontorområde i Hirtshals. Her ligger der en række virksomheder fra forskellige brancher, herunder handel, service og industri.
 • Østre Industrivej er et område, der er under udvikling til et nyt kontorområde. Her har en række virksomheder allerede etableret sig, og der er planer om at bygge flere kontorer i området i de kommende år.

De tre områder er alle beliggende tæt på Hirtshals Færgehavn, hvilket gør dem attraktive for virksomheder, der er relateret til færgeindustrien. Bymidten er også et attraktivt sted for virksomheder, der ønsker at være tæt på centrum af Hirtshals. Østre Industrivej er et nyt område med potentiale for vækst.

Find kontor til leje i Hirtshals

Butiksområder i Hirtshals

De vigtigste butiksområder i Hirtshals er Bymidten, Færgehavnen og Nørregade.

Bymidten er det centrale handelsområde i Hirtshals. Her finder man et bredt udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, elektronikbutikker og meget mere. Bymidten er også hjemsted for et par mindre indkøbscentre, herunder City Syd og Hirtshals Centret.

Færgehavnen er et populært handelsområde, der ligger tæt på færgeterminalen. Her finder man et bredt udvalg af butikker, herunder supermarkeder, møbelbutikker, boligtilbehørsbutikker og meget mere. Færgehavnen er også hjemsted for et par restauranter og caféer.

Nørregade er en hyggelig gade med en blanding af butikker og restauranter. Her finder man et udvalg af specialbutikker, herunder en madbutik med varer fra hele verden, en butik med boligtilbehør og dekoration, en butik med antikviteter og designmøbler og en butik med tøj og accessories fra kendte designere til nedsatte priser.

Find butik til leje i Hirtshals

Butikker i Hirtshals

Hirtshals er en by med et rigt udvalg af butikker. Der er både butikker til dem, der er på udkig efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt andet.

Bymidten

 • SuperBrugsen er byens største supermarked og har et stort udvalg af dagligvarer.
 • Netto er et discountsupermarked med gode priser på dagligvarer.
 • SPAR er et andet discountsupermarked med et godt udvalg af dagligvarer.
 • H&M er en populær tøjbutik med et bredt udvalg til både mænd, kvinder og børn.
 • Primark er en billig tøjbutik med et stort udvalg af modetøj.
 • Elgiganten er en elektronikbutik med et stort udvalg af tv, computere, tablets og meget mere.
 • G-Max er en discountelektronikkubik med et godt udvalg af elektronik til billige priser.

Færgehavnen

 • Føtex er et supermarked med et stort udvalg af dagligvarer og nonfood-varer.
 • Jysk er en møbelbutik med et bredt udvalg af møbler og boligtilbehør.
 • BoConcept er en møbelbutik med et eksklusivt udvalg af møbler.
 • Søstrene Grene er en butik med boligtilbehør og dekoration.
 • Flying Tiger Copenhagen er en butik med sjove og billige gaveartikler og boligtilbehør.
 • Vero Moda er en tøjbutik med et bredt udvalg af modetøj til kvinder.
 • Jack & Jones er en tøjbutik med et bredt udvalg af modetøj til mænd.

Nørregade

 • Amagertorv er en specialbutik med et bredt udvalg af madvarer fra hele verden.
 • Liv & Bo er en butik med boligtilbehør og dekoration.
 • Hirtshals Antik og Design er en butik med antikviteter og designmøbler.
 • Rusland-butikken er en butik med russiske specialiteter.
 • Fradrag er en butik med tøj og accessories fra kendte designere til nedsatte priser.

Uanset hvad man er på udkig efter, så kan man finde det i Hirtshals.

Lager- og logistikområder i Hirtshals

De vigtigste logistikområder i Hirtshals er:

 • Hirtshals Havn er Danmarks største havn for godstransport. Havnen er et vigtigt knudepunkt for godstransport til og fra Norden, og den håndterer hvert år over 10 millioner tons gods.
 • Hirtshals Containerterminal er Danmarks største containerterminal. Terminalen håndterer hvert år over 2 millioner TEU (twenty-foot equivalent unit), hvilket svarer til over 100.000 containere.
 • Hirtshals Næringspark er et erhvervsområde med fokus på logistik og industri. Området huser en række virksomheder, der beskæftiger sig med bl.a. transport, lager, logistik og fødevareproduktion.

Hirtshals er et vigtigt logistikcenter for Danmark og Norden. Havnen og de øvrige logistikvirksomheder i området spiller en central rolle for den danske eksport og import.

Find lager til leje i Hirtshals

Relevante links om erhvervslivet i Hirtshals

Læs mere om Hirtshals erhvervsliv på disse sider:
Hjørring Kommune
Hirtshals Handel og Erhverv
Visit Nordvestkysten
Wikipedia: Hirtshals
Hirtshals på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Hirtshals

Ofte stillede spørgsmål