Frederiksværk: Erhvervsliv i forandring

Frederiksværk er en erhvervsby med en lang tradition for industri. Byen har en central placering i Nordsjælland, tæt på både København og Helsingør. Dette giver byen gode transportmuligheder og adgang til et stort arbejdsmarked.
27. februar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Frederiksværk: Erhvervsliv i forandring

Frederiksværk er en erhvervsby med en lang tradition for industri. Byen har en central placering i Nordsjælland, tæt på både København og Helsingør. Dette giver byen gode transportmuligheder og adgang til et stort arbejdsmarked.

Frederiksværk som erhvervsby

Frederiksværk er en mangfoldig erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. Byens største erhvervsområder er:

Industri: Frederiksværk har en lang tradition for industri, og byen er stadig hjemsted for en række industrivirksomheder, herunder stålindustrien, elektronikindustrien og medicinalindustrien.

Service: Frederiksværk har et bredt udvalg af servicevirksomheder, herunder butikker, restauranter, hoteller og turismevirksomheder.

Forsknings- og udvikling: Frederiksværk er hjemsted for en række forsknings- og udviklingsvirksomheder, herunder Danfoss, DTU Frederiksværk og Teknologisk Institut.

Frederiksværk har et stærkt fokus på innovation og vækst. Byen har en række initiativer til at støtte udviklingen af nye virksomheder og skabe arbejdspladser.

Her er nogle af de specifikke kendetegn ved Frederiksværk som erhvervsby:

  • En central placering: Frederiksværk er placeret i den nordvestlige del af Region Hovedstaden, tæt på både København og Helsingør. Denne centrale placering giver byen gode transportmuligheder og adgang til et stort arbejdsmarked.
  • En mangfoldig erhvervsstruktur: Frederiksværk er en mangfoldig erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. Dette giver byen robusthed og modstandsdygtighed over for økonomiske udsving.
  • Et stærkt fokus på innovation: Frederiksværk har et stærkt fokus på innovation og vækst. Byen har en række initiativer til at støtte udviklingen af nye virksomheder og skabe arbejdspladser.

Frederiksværk er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for både etablerede og nye virksomheder.

Transportforholdene i Frederiksværk

Frederiksværk har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på både København og Helsingør, hvilket giver gode muligheder for at komme til og fra byen med bil, tog eller bus.

Frederiksværk ligger på E47, der løber fra København mod sydvest og ender ved Køge. Byen har også gode forbindelser til de øvrige dele af Nordsjælland.

Frederiksværk Station ligger på lille Nordbanen, der forbinder København og Helsingør. Der er togforbindelser til København hver time i dagtimerne.

Frederiksværk har et godt udbud af busforbindelser. Der er busforbindelser til København, Helsingør, Hillerød og andre byer i Nordsjælland.

Frederiksværk har også gode transportmuligheder for gods. Byen har en havn, der er en vigtig transport. Der er også gode muligheder for at transportere gods med lastbil eller tog.

Frederiksværk har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på både København og Helsingør, hvilket giver gode muligheder for at komme til og fra byen med bil, tog eller bus. Byen har også gode transportmuligheder for gods.

Vigtige tal om Frederiksværk

  • Befolkning: 12.815 (2023)
  • Gennemsnitlig indkomst: 625.000 kr. (2022)
  • Antal virksomheder: 1.500
  • Antal ansatte: 12.000

Frederiksværks største virksomheder 

Frederiksværk er en by med et aktivt erhvervsliv. Byen er hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder producenter af plastemballage, biobrændsel, elektroinstallationer og brolægning.

Firmaidræt Frederiksværk

Firmaidræt Frederiksværk er en idrætsforening, der tilbyder en bred vifte af aktiviteter for ansatte i Frederiksværk-området. Foreningen tilbyder blandt andet badminton, svømning, skak, yoga, og fitness. Firmaidræt Frederiksværk er en non-profit organisation, der drives af frivillige.

Knudsen Plast A/S

Knudsen Plast A/S er en producent af plastemballage. Virksomheden blev grundlagt i 1964 og har i dag over 100 ansatte. Knudsen Plast A/S er en markedsledende virksomhed inden for produktion af plastemballage til fødevarer, drikkevarer, og industri.

Biosa Danmark ApS

Biosa Danmark ApS er en producent af biobrændsel. Virksomheden blev grundlagt i 2008 og har i dag over 50 ansatte. Biosa Danmark ApS er en af de førende producenter af biobrændsel i Danmark. Virksomheden producerer biobrændsel fra træflis, halm, og andre biomassematerialer.

ElectroCare Frederiksværk

ElectroCare Frederiksværk er en elektroinstallatørvirksomhed. Virksomheden blev grundlagt i 1982 og har i dag over 20 ansatte. ElectroCare Frederiksværk er en af de førende elektroinstallatører i Frederiksværk-området. Virksomheden tilbyder en bred vifte af elektroinstallationsydelser, herunder elinstallationer til boliger, erhverv, og industri.

Frederiksværk Brolægning

Frederiksværk Brolægning er en brolægningsvirksomhed. Virksomheden blev grundlagt i 1966 og har i dag over 10 ansatte. Frederiksværk Brolægning er en af de førende brolægningsvirksomheder i Frederiksværk-området. Virksomheden tilbyder en bred vifte af brolægningsydelser, herunder anlæg af fortov, belægning af indkørsler, og anlæg af parkeringspladser.

Bydele i Frederiksværk 

Frederiksværk centrum er byens historiske centrum. Her finder man blandt andet Frederiksværk Slot, Frederiksværk Kirke og Frederiksværk Havn. Bydelen er kendetegnet ved sin gamle bykerne med brostensbelagte gader, købmandsgårde og caféer. 

Frederiksværk centrum

Sønderbro er en moderne bydel, der er vokset op omkring Frederiksværk Havn. Her finder man blandt andet boliger, butikker, restauranter og virksomheder. Bydelen er kendetegnet ved sin livlige atmosfære og gode udsigt over havnen.

Nørrebro er en traditionel bydel med en blanding af boliger, butikker og virksomheder. Bydelen er kendetegnet ved sin hyggelige atmosfære og gode beliggenhed tæt på centrum. 

Nørrebro, Frederiksværk

Kregme er en forstad til Frederiksværk, der ligger øst for byen. Bydelen er kendetegnet ved sin rolige atmosfære og gode udsigt over Arresø. 

Kregme, Frederiksværk

Lunde er en forstad til Frederiksværk, der ligger syd for byen. Bydelen er kendetegnet ved sin naturskønne beliggenhed ved Arresø.

Frederiksværk er en by i udvikling, og der er planer om at udvide byen med nye boliger og erhvervsområder.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Frederiksværk 

Frederiksværk er en by med et aktivt erhvervsliv. Byen er hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder producenter af plastemballage, biobrændsel, elektroinstallationer og brolægning.

Industri

Industri er det største erhvervssegment i Frederiksværk, og det står for omkring 35% af byens beskæftigelse. Frederiksværk har en lang tradition for industri, og byen var i sin tid en vigtig center for jern- og stålindustrien. I dag er der stadig en række industrivirksomheder i byen, herunder stålvirksomheder, elektronikvirksomheder og medicinalvirksomheder.

Service

Service er det næststørste erhvervssegment i Frederiksværk, og det står for omkring 45% af byens beskæftigelse. Frederiksværk har et bredt udvalg af servicevirksomheder, herunder butikker, restauranter, hoteller og turismevirksomheder. Byen er et attraktivt sted at bo og arbejde, og der er et stigende behov for serviceydelser.

Forsknings- og udvikling

Forsknings- og udvikling er det tredjestørste erhvervssegment i Frederiksværk, og det står for omkring 20% af byens beskæftigelse. Frederiksværk er hjemsted for en række forsknings- og udviklingsvirksomheder. Frederiksværk er en attraktiv erhvervsby med et godt grundlag for vækst. Byen har en central placering, gode transportmuligheder og et stærkt fokus på innovation.

Kontorområder i Frederiksværk

En vigtig del af byens erhvervsliv er kontorområderne. Disse områder er hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder virksomheder inden for administration, service og handel.

Frederiksværk Havn

Frederiksværk Havn er et moderne kontorområde, der ligger tæt på byens centrum. Området huser en række virksomheder, herunder Danfoss, DTU Frederiksværk og Teknologisk Institut. 

Sønderbro

Sønderbro er et nyt kontorområde, der ligger tæt på Frederiksværk Havn. Området er under udvikling, og der er planer om at opføre nye kontorbygninger i området.

Nørrebro

Nørrebro er et traditionelt kontorområde, der ligger tæt på byens centrum. Området huser en række virksomheder, herunder mindre virksomheder og virksomheder inden for servicebranchen. 

Find kontor til leje i Frederiksværk.

Butiksområder i Frederiksværk

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Frederiksværk er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Frederiksværk. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Frederiksværk:

Frederiksværk Centrum

Frederiksværk Centrum er byens historiske centrum, og det er her, at man finder de fleste butikker. Centrumet huser en række tøjbutikker, supermarkeder, restauranter og caféer. 

Sønderbro 

Sønderbro er et nyt butiksområde, der ligger tæt på Frederiksværk Havn. Området huser en række butikker, herunder tøjbutikker, elektronikbutikker, og boligbutikker.

Nørrebro 

Nørrebro er et traditionelt butiksområde, der ligger tæt på byens centrum. Området huser en række butikker, herunder dagligvarebutikker, specialbutikker og frisører. 

Find butik til leje i Frederiksværk.

Butikker i Frederiksværk

NORMAL

Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer, hygiejneprodukter og husholdningsartikler til billige priser.

Kop og Kande

Specialbutik med et bredt udvalg af kopper, kander, og andet køkkenudstyr.

Shop 19

Butikscenter med et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, elektronikbutikker, og boligbutikker.

Intersport

Sportsbutik med et bredt udvalg af sportsudstyr og -tøj.

Bog & Idé

Boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner, og gaveartikler.

Lager- og logistikområder i Frederiksværd

Frederiksværk Havn

Frederiksværk Havn er en vigtig logistikhub for området. Havnen har en dybde på 12 meter og kan derfor modtage store skibe. Havnen har også et godt udvalg af faciliteter til oplagring og distribution.

Frederiksværk Industripark

Frederiksværk Industripark er et stort industriområde med en række virksomheder, der producerer varer til eksport. Virksomhederne i området har brug for effektive logistikløsninger for at få deres varer ud til kunderne.

Frederiksværk Motorvejsafkørsel

Frederiksværk Motorvejsafkørsel ligger tæt på Frederiksværk Havn og Industripark. Afkørslen giver området gode transportmuligheder til resten af landet.

Find lager til leje i Frederiksværk.

Relevante links om erhvervslivet i Frederiksværk

Læs mere om Frederiksværk erhvervsliv på disse sider:
Halsnæs Kommune
Visit Frederiksværk
Wikipedia: Frederiksværk
Frederiksværk på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Frederiksværk 

Ofte stillede spørgsmål