Frederikssund: Et attraktivt sted at drive forretning

Frederikssund er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen har en betydelig servicesektor.
13. november 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Frederikssund: Et attraktivt sted at drive forretning

Frederikssund som erhvervsby

Frederikssunds erhvervsliv er præget af en række styrker. Byen har en veluddannet arbejdsstyrke, der er kendt for sin flid og samarbejdsevne. Derudover har byen en god infrastruktur, der gør det nemt at komme til og fra byen. Frederikssund ligger også tæt på København, hvilket giver virksomhederne adgang til et stort marked.

Frederikssunds erhvervsliv er i vækst. Byen har en række tiltag i gang, der skal fremme erhvervslivet, herunder etableringen af et nyt erhvervscampus og en ny havn.

Her er nogle af de vigtigste erhvervsgrene i Frederikssund:

 • Fødevareindustri
 • Produktionsindustri
 • Servicesektor

Frederikssunds erhvervsliv er en vigtig del af byens økonomi og bidrager til at skabe arbejdspladser og velstand.

Transportforhold i Frederikssund

Frederikssund har gode transportforhold, der gør det nemt at komme til og fra byen. Byen ligger tæt på København, og der er gode forbindelser med bil, tog og bus.

 • Bil: Frederikssund er let tilgængelig med bil via E47, der forbinder byen med København og resten af Danmark. Der er også gode forbindelser til Helsingør og Sverige via Helsingørmotorvejen.
 • Tog: Frederikssund Station er en station på Nordvestbanen, der forbinder byen med København og Hillerød. Der er også forbindelser til Helsingør og Sverige via Helsingør Station.
 • Bus: Frederikssund har et godt busnetværk, der forbinder byen med omkringliggende byer og landsbyer. Der er også direkte busforbindelser til København og Helsingør.

For virksomheder, der har brug for at transportere varer, er der også gode muligheder i Frederikssund. Byen har en havn, der kan håndtere både containere og bulkgods. Derudover er der et godt netværk af lastbiler, der kan levere varer til og fra byen.

Frederikssunds transportforhold er en vigtig fordel for virksomheder, der ønsker at etablere sig i byen. De gode forbindelser gør det nemt at komme til og fra byen, og de giver virksomhederne adgang til et stort marked.

Vigtige tal om Frederikssund (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Frederikssund og Frederikssunds erhvervsliv:

 • Befolkning: Frederikssund har en befolkning på omkring 28.000 indbyggere.
 • Arbejdspladser: Frederikssund har omkring 13.000 arbejdspladser.

Disse tal viser, at Frederikssund er en vigtig erhvervsby med et bredt udvalg af virksomheder og arbejdspladser. Byen har en god økonomi og er i vækst.

Frederikssunds største virksomheder

Blandt nogle af de virksomheder, som bl.a. holder til i Frederikssund er:

 • Haldor Topsøe er en dansk multinational virksomhed, der udvikler og producerer katalysatorer, teknologier og processer til en række forskellige industrier. Virksomheden blev grundlagt i 1927 og har hovedsæde i Frederikssund. Haldor Topsøe er verdensførende inden for udvikling og produktion af katalysatorer til den petrokemiske industri. Virksomheden har også en stærk position inden for andre industrier, herunder raffinering, miljø og energi. Haldor Topsøe har over 7.000 medarbejdere i mere end 40 lande.
 • Mountain Top Industries er en dansk virksomhed, der producerer og sælger stålkonstruktioner. Virksomheden blev grundlagt i 1983 og har hovedsæde i Frederikssund. Mountain Top Industries er en af Danmarks førende producenter af stålkonstruktioner, og virksomheden har også en stærk position i udlandet. Mountain Top Industries har over 200 medarbejdere i Danmark.
 • Topsil Global Wafers er en dansk virksomhed, der producerer og sælger siliciumwafer. Virksomheden blev grundlagt i 1986 og har hovedsæde i Frederikssund. Topsil Global Wafers er en af verdens førende producenter af siliciumwafer, og virksomheden har også en stærk position i udlandet. Topsil Global Wafers har over 1.000 medarbejdere i Danmark.
 • Roth North Europe er en dansk virksomhed, der producerer og sælger tagmaterialer. Virksomheden blev grundlagt i 1984 og har hovedsæde i Frederikssund. Roth North Europe er en af Danmarks førende producenter af tagmaterialer, og virksomheden har også en stærk position i udlandet. Roth North Europe har over 200 medarbejdere i Danmark.

Disse virksomheder er alle vigtige spillere i Frederikssunds erhvervsliv. De skaber arbejdspladser, bidrager til byens økonomi og er med til at fremme byens udvikling.

Bydele i Frederikssund

Frederikssund er opdelt i følgende bydele:

 • Frederikssund Centrum: Frederikssund Centrum er byens kerne, hvor man finder de fleste af byens butikker, restauranter, caféer og kulturinstitutioner. Her ligger også byens rådhus, bibliotek og flere museer.
 • Vinge: Vinge er en ny bydel, der er ved at blive opført syd for Frederikssund. Bydelen vil have en blanding af boliger, erhverv og grønne områder.
 • Jægerspris: Jægerspris er en bydel, der ligger øst for Frederikssund. Bydelen er kendt for sit slot, Jægerspris Slot, og for sine skove og naturområder.
 • Slangerup: Slangerup er en bydel, der ligger vest for Frederikssund. Bydelen er kendt for sit gamle torv og for sine mange hyggelige butikker og restauranter.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Frederikssund

De vigtigste erhvervsområder i Frederikssund er:

 • Industrien er den største erhvervssektor i Frederikssund, og den står for omkring 40 % af beskæftigelsen.r.
 • Handel og service er den næststørste erhvervssektor i Frederikssund, og den står for omkring 35 % af beskæftigelsen. Frederikssund er en vigtig handelsby i Nordsjælland, og byen har et stort udvalg af butikker, restauranter og andre servicevirksomheder.
 • Oplevelseserhverv er en voksende erhvervssektor i Frederikssund. Byen har et stort udvalg af attraktioner.

Andre vigtige erhvervsområder i Frederikssund er:

 • Transport og logistik
 • Byggeri og anlæg
 • Forskning og udvikling

Frederikssund Kommune er optaget af at skabe de bedste rammer for erhvervslivet, og kommunen har en række initiativer til at støtte erhvervslivets udvikling.

Kontorområder i Frederikssund

De vigtigste kontorområder i Frederikssund er:

 • Frederikssund City: Byens centrum, hvor man finder en række kontorer for både private og offentlige virksomheder.
 • Sillebroen: En nyere bydel, hvor man også finder en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder inden for detailhandel og tjenesteydelser.
 • Frederikssund Industripark: Et erhvervsområde, hvor man også finder en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder inden for produktion og logistik.

Disse kontorområder er vigtige for Frederikssunds økonomi, da de skaber arbejdspladser og bidrager til byens udvikling.

Frederikssund Kommune har igangsat en række initiativer, der skal fremme erhvervslivet i byen. Disse initiativer omfatter blandt andet etableringen af et nyt erhvervscampus og en ny havn.

Det nye erhvervscampus forventes at blive etableret i Frederikssund City, og det vil rumme kontorer, laboratorier og forskningsfaciliteter. Den nye havn forventes at blive etableret i Frederikssund Havn, og den vil rumme en række nye faciliteter til at håndtere containere og bulkgods. Disse initiativer forventes at skabe nye arbejdspladser og bidrage til at styrke Frederikssunds position som erhvervsby.

Find kontor til leje i Frederikssund

Butiksområder i Frederikssund

De vigtigste butiksområder i Frederikssund er:

 • Jernbanegade: Jernbanegade er Frederikssunds primære handelsstrøg, hvor man finder en række butikker, restauranter og caféer.
 • Sillebroen: Sillebroen er en nyere bydel, der er opstået i forbindelse med anlæggelsen af Sillebroen Shoppingcenter. Bydelen har også en række butikker, herunder supermarkeder, tøjbutikker og elektronikbutikker.
 • Nygade: Nygade er en sidegade til Jernbanegade, der er kendt for sine mange hyggelige butikker, herunder specialbutikker og kunsthåndværk.

Disse butiksområder er vigtige for Frederikssunds økonomi, da de skaber arbejdspladser og bidrager til byens udvikling.

Jernbanegade er Frederikssunds mest populære handelsstrøg. Her finder man en bred vifte af butikker, herunder supermarkeder, tøjbutikker, elektronikbutikker, skobutikker, legetøjsbutikker, boghandlere og parfumebutikker. Jernbanegade er også hjemsted for en række restauranter og caféer.

Sillebroen er en nyere bydel, der er opstået i forbindelse med anlæggelsen af Sillebroen Shoppingcenter. Shoppingcenteret har over 50 butikker, herunder supermarkeder, tøjbutikker, elektronikbutikker, skobutikker, legetøjsbutikker, boghandlere og parfumebutikker. Sillebroen har også en række andre butikker, herunder specialbutikker, restauranter og caféer.

Nygade er en sidegade til Jernbanegade, der er kendt for sine mange hyggelige butikker. Her finder man specialbutikker, der sælger alt fra kunsthåndværk til antikviteter. Nygade er også hjemsted for en række restauranter og caféer.

Find butik til leje i Frederikssund

Butikker i Frederikssund

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Frederikssund er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Frederikssund. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Frederikssund:

 • Sillebroen er et populært indkøbscenter for både lokale og turister. Centret har over 100 butikker, herunder kendte kædebutikker såsom H&M, Zara, Bilka og Føtex, samt en række mindre specialbutikker. Sillebroen har også et stort udvalg af restauranter og caféer, hvor man kan nyde en kop kaffe eller et måltid mad.
 • Frederikssund Handel er en gade med en række specialbutikker, der tilbyder et bredt udvalg af varer. Her kan man finde alt fra dagligvarer til tøj, møbler og antikviteter. Gaden er en populær destination for lokale borgere, der ønsker at støtte lokale virksomheder.
 • Nordisk-Handelshus er et gammelt handelshus med et udvalg af danske designprodukter. Her kan man finde møbler, belysning, kunst og andre interiørprodukter fra kendte danske designere. Handelshuset er en populær destination for både lokale og turister, der ønsker at købe kvalitetsprodukter fra danske designere.
 • UNIKUM er en butik med et udvalg af unikke og håndlavede produkter fra lokale kunstnere og håndværkere. Her kan man finde smykker, keramik, tekstiler og andre kunsthåndværk. Butikken er en populær destination for både lokale og turister, der ønsker at støtte lokale kunstnere og håndværkere.

Disse er blot nogle af de mange butikker, der ligger i Frederikssund. Byen har et bredt udvalg af butikker, der appellerer til enhver smag.

Lager- og logistikområder i Frederikssund

De vigtigste logistikområder i Frederikssund er:

 • Frederikssund Havn: Frederikssund Havn er en vigtig logistiske knudepunkt for regionen. Havnen håndterer både containere, bulkgods og passagerer.
 • Frederikssund Industripark: Frederikssund Industripark er et erhvervsområde, der ligger syd for Frederikssund. Industriparken er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder produktion, elektronik og logistik.
 • Sillebroen: Sillebroen er et erhvervsområde, der ligger øst for Frederikssund. Erhvervsområdet er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder detailhandel, tjenesteydelser og kontorer.

Disse logistikområder er vigtige for Frederikssunds økonomi, da de skaber arbejdspladser og bidrager til byens udvikling.

Frederikssund Havn er Frederikssunds vigtigste logistikområde. Havnen håndterer både containere, bulkgods og passagerer. Containertrafikken er den største aktivitet på havnen, og den er i vækst. Havnen er også hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med logistik, herunder speditionsfirmaer og lagervirksomheder.

Frederikssund Industripark er et andet vigtigt logistikområde i Frederikssund. Industriparken er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder produktion, elektronik og logistik. En række af disse virksomheder har en stor eksportorienteret produktion, og de er derfor afhængige af en effektiv logistik.

Sillebroen er et nyere erhvervsområde, der er ved at blive opført syd for Frederikssund. Erhvervsområdet vil have en blanding af boliger, erhverv og grønne områder. Det forventes, at erhvervsområdet vil tiltrække virksomheder inden for forskellige brancher, herunder logistik.

Find lager til leje i Frederikssund

Relevante links om erhvervslivet i Frederikssund

Læs mere om Frederikssund erhvervsliv på disse sider:
Frederikssund Kommune
Business-Frederikssund
Visit Fjordlandet
Wikipedia: Frederikssund
Frederikssund på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Frederikssund

Ofte stillede spørgsmål