Fredericia: Et erhvervsmæssigt kraftcenter i Danmark

Fredericia er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er kendt for sine stærke traditioner inden for industri, logistik og handel, men der er også en stigende interesse for virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi.
7. november 2023 | Skrevet af: Leonora Jensen
Fredericia: Et erhvervsmæssigt kraftcenter i Danmark

Fredericia er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er kendt for sine stærke traditioner inden for industri, logistik og handel, men der er også en stigende interesse for virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi.

Fredericia som Erhvervsby

Kendetegn ved Fredericia som erhvervsby:

 • Bred vifte af virksomheder
 • Stærke traditioner inden for industri, logistik og handel
 • Øget fokus på bæredygtighed og teknologi
 • Gode infrastrukturer
 • Veluddannet arbejdsstyrke

Bred vifte af virksomheder

Fredericia er hjemsted for en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. De største brancher er industri, logistik, handel og service.

Stærke traditioner inden for industri, logistik og handel

Fredericia har stærke traditioner inden for industri, logistik og handel. Byen er hjemsted for en række større industrivirksomheder, herunder Danfoss, Linatex og Arla Foods. Fredericia er også et vigtigt logistikcenter, og byen er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der servicerer både det lokale og det globale marked. Fredericia er også et vigtigt handelscentrum, og byen er hjemsted for en række virksomheder, der sælger varer og tjenester til det lokale marked.

Øget fokus på bæredygtighed og teknologi

Der er en stigende interesse for virksomheder inden for bæredygtighed og teknologi i Fredericia. Byen er hjemsted for en række virksomheder, der arbejder med at udvikle nye bæredygtige løsninger og teknologier.

Gode infrastrukturer

Fredericia har gode infrastrukturer, der er vigtige for erhvervslivet. Byen er placeret tæt på motorvejen E45, og byen har et godt udvalg af offentlig transport.

Veluddannet arbejdsstyrke

Fredericia har en veluddannet arbejdsstyrke, der er vigtig for erhvervslivet. Byen har en række uddannelsesinstitutioner, der uddanner medarbejdere til en række forskellige brancher.

Transportforhold i Fredericia

Fredericia har gode transportforhold, der er vigtige for virksomheder. Byen er placeret tæt på motorvejen E45, der forbinder Fredericia med resten af Danmark og resten af Europa. Fredericia har også et godt udvalg af offentlig transport, der gør det nemt for medarbejdere at komme til og fra arbejde.

Motorvejen E45

Motorvejen E45 er den vigtigste transportåre i Fredericia. Motorvejen forbinder Fredericia med København i nord og Århus i syd. Motorvejen er en vigtig forbindelse for virksomheder, der transporterer varer og tjenester til og fra Fredericia.

Offentlig transport

Fredericia har et godt udvalg af offentlig transport, der gør det nemt for medarbejdere at komme til og fra arbejde. Byen har et netværk af busser og tog, der forbinder Fredericia med de omkringliggende byer og landsbyer. Fredericia har også en færgeforbindelse til Strib, der ligger på den anden side af Lillebælt.

Vigtige tal om Fredericia (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Fredericia og Fredericias erhvervsliv:

 • Fredericia Kommune har en BNP på ca. 14,5 mia. kr.
 • Fredericia Kommune har en beskæftigelse på ca. 30.000 personer.
 • Fredericia Kommune har ca. 90.000 indbyggere.
 • Fredericia By har ca. 65.000 indbyggere.

Fredericias største virksomheder

 • Carlsberg er et dansk bryggeri, der blev grundlagt i 1847. Carlsberg er verdens fjerde største bryggerikoncern, og virksomheden har bryggerier i over 40 lande. Carlsberg har et bryggeri i Fredericia, der er Danmarks største bryggeri.
 • Arla er et dansk-svensk mejeriselskab, der blev grundlagt i 2000. Arla er verdens største mejeriselskab, og virksomheden har mejerier i over 30 lande. Arla har et mejeri i Fredericia, der er et af Danmarks største mejerier.
 • Shell Raffinaderiet er Danmarks største olieraffinaderi. Raffinaderiet ligger i Fredericia Havn, og det forsyner Danmark og det øvrige Europa med benzin, diesel og andre olieprodukter.
 • Fredericia Havn er Danmarks tredjestørste havn. Havnen ligger i Fredericia, og den er en vigtig del af det danske logistiksystem. Fredericia Havn håndterer en bred vifte af varer, herunder containers, bulkvarer og roll-on/roll-off-gods.
 • Ørsted er et dansk energiselskab, der blev grundlagt i 1972. Ørsted er verdens førende inden for havvindenergi, og virksomheden har havvindmølleparker i over ti lande. Ørsted har et kontor i Fredericia, hvor virksomheden beskæftiger sig med udvikling og driften af havvindmølleparker.

Bydele i Fredericia

Fredericia er inddelt i 11 bydele:

 • Midtbyen er den historiske bykerne, der er omgivet af Fredericia Vold. Her finder man bl.a. Fredericia Rådhus, Fredericia Domkirke, Østervold Torv og Vestervold Torv.
 • Vestbyen er et moderne boligområde, der er opført i 1970'erne og 1980'erne. Her finder man bl.a. Fredericia Gymnasium, Fredericia Idrætscenter og Fredericia Svømmehal.
 • Østbyen er et blandet område med både boliger, erhverv og kulturinstitutioner. Her finder man bl.a. Fredericia Museum, Fredericia Kunstmuseum og Fredericia Bibliotek.
 • Nørrebyen er et historisk område, der ligger nord for Fredericia Vold. Her finder man bl.a. Fredericia Kirke, Fredericia Friskole og Fredericia Borgvold.
 • Søndrebyen er et blandet område med både boliger, erhverv og natur. Her finder man bl.a. Fredericia Dyrehave, Fredericia Bypark og Fredericia Sportscenter.
 • Snoghøj er et forstadsområde, der ligger syd for Fredericia. Her finder man bl.a. Snoghøj Kirke, Snoghøj Skole og Snoghøj Centret.
 • Gammelby er et historisk område, der ligger syd for Fredericia Vold. Her finder man bl.a. Gammelby Mølle, Gammelby Kirke og Gammelbygård.
 • Højsand er et forstadsområde, der ligger vest for Fredericia. Her finder man bl.a. Højskolecenter Fredericia, Højskoleskoven og Højskolestranden.
 • Hakenør er et forstadsområde, der ligger nordvest for Fredericia. Her finder man bl.a. Hagenør Færgehavn, Hagenør Strand og Hagenør Skov.
 • Trelde Næs er et naturområde, der ligger syd for Fredericia. Her finder man bl.a. Trelde Næs Fyr, Trelde Næs Strand og Trelde Næs Plantage.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Fredericia

De vigtigste erhvervsområder i Fredericia er:

 • Fredericia Havn er en vigtig havn for både gods og passagerer. Havnen er hjemsted for en række virksomheder inden for shipping, logistik og maritime serviceydelser.
 • Fredericia Industripark er et erhvervsområde med over 100 virksomheder inden for en bred vifte af brancher, herunder industri, teknologi og handel.
 • Fredericia Bymidte er et attraktivt område for detailhandel, serviceydelser og kontorer.

Fredericia Havn er den vigtigste erhvervsdrivende faktor i Fredericia. Havnen er en af Danmarks største havne og beskæftiger over 1.000 medarbejdere. Havnen er hjemsted for en række virksomheder inden for shipping, logistik og maritime serviceydelser, herunder DFDS, Maersk og Esbjerg Oil Refining.

Fredericia Industripark er et erhvervsområde med over 100 virksomheder inden for en bred vifte af brancher, herunder industri, teknologi og handel. Industriparken er hjemsted for virksomheder som Inbicon, Danfoss og Novozymes.

Fredericia Bymidte er et attraktivt område for detailhandel, serviceydelser og kontorer. Bymidten er hjemsted for en række butikker, restauranter, hoteller og kontorer.

Andre vigtige erhvervsområder i Fredericia er:

 • Fredericia Sydhavn er et erhvervsområde med fokus på logistik og transport.
 • Fredericia Nørrebro er et erhvervsområde med fokus på industri og produktion.
 • Fredericia Snoghøj er et erhvervsområde med fokus på detailhandel og serviceydelser.

Fredericia er et vigtigt erhvervscenter i Danmark og beskæftiger over 20.000 medarbejdere i det private erhvervsliv.

Kontorområder i Fredericia

Fredericia har en række vigtige kontorområder, der er hjemsted for en række store virksomheder og organisationer. Nogle af de vigtigste områder omfatter:

 • Fredericia Industripark er et stort erhvervs- og industriområde, der ligger nord for byen. Området er hjemsted for en række virksomheder, der opererer inden for forskellige sektorer, herunder produktion, teknologi og logistik.
 • Fredericia Midtby er hjemsted for en række kontorer, der er placeret i byens centrum. Området er også hjemsted for en række butikker, restauranter og kulturelle attraktioner.
 • Fredericia Vestby er et nyt erhvervs- og industriområde, der ligger vest for byen. Området er under udvikling og er hjemsted for en række nye kontorer og virksomheder.

Andre vigtige kontorområder i Fredericia omfatter:

 • Fredericia Havnefront er et nyt udviklingsområde, der ligger langs byens havnefront. Området er hjemsted for en række kontorer, hoteller og boliger.
 • Fredericia Campus er et uddannelses- og forskningsområde, der ligger vest for byen. Området er hjemsted for en række universiteter, højskoler og forskningsinstitutioner.

Fredericia er et vigtigt erhvervscenter i Danmark og er hjemsted for en række store virksomheder og organisationer. Byens kontorområder spiller en vigtig rolle i Fredericias økonomi og erhvervsliv.

Find kontor til leje i Fredericia

Butiksområder i Fredericia

Fredericia har en række vigtige butiksområder, der er hjemsted for en række butikker, restauranter og kulturelle attraktioner. Nogle af de vigtigste områder omfatter:

 • Fredericia Midtby er den vigtigste handelsgade i Fredericia. Gaden er hjemsted for en række butikker, herunder modebutikker, elektronikbutikker og dagligvarebutikker.
 • Fredericia Havnefront er et nyt udviklingsområde, der ligger langs byens havnefront. Området er hjemsted for en række butikker, restauranter og hoteller.
 • Fredericia Outlet er et outlet center, der ligger vest for byen. Centeret er hjemsted for en række butikker, der sælger mærkevarer til nedsatte priser.

Andre vigtige butiksområder i Fredericia omfatter:

 • Fredericia City Shoppingcenter er et stort indendørs shoppingcenter, der ligger i byens centrum. Centret er hjemsted for mere end 100 butikker, herunder modebutikker, elektronikbutikker og dagligvarebutikker.
 • Fredericia Vestby er et nyt erhvervs- og industriområde, der ligger vest for byen. Området er under udvikling og er hjemsted for en række nye butikker og virksomheder.

Fredericia er et populært shoppingmål for både lokale og besøgende. Byens butiksområder tilbyder et bredt udvalg af produkter og tjenester til enhver smag.

Find butik til leje i Fredericia

Butikker i Fredericia

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Fredericia er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Fredericia. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Fredericia:

I Fredericia ligger der blandt andet følgende butikker:

 • Modebutikker:
  • Jyllandsgade: Vero Moda, H&M, Zara, Monki, Jack & Jones, Gina Tricot
  • Fredericia Outlet: Hugo Boss, Tiger of Sweden, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Gant
 • Elektronikbutikker:
  • Jyllandsgade: Elgiganten, Power, Fona
  • Fredericia City Shoppingcenter: Elgiganten, Power, Skousen, Expert
 • Dagligvarebutikker:
  • Jyllandsgade: Rema 1000, Netto, Aldi
  • Fredericia City Shoppingcenter: Meny, Lidl, Fakta
 • Andre butikker:
  • Jyllandsgade: Normal, Flying Tiger Copenhagen, Tigerstaden
  • Fredericia Havnefront: Matas, Lego Store, Starbucks

Placering:

 • Jyllandsgade: Fredericias hovedgade, der går fra banegården til havnefronten.
 • Fredericia Outlet: Et outlet center, der ligger vest for byen.
 • Fredericia City Shoppingcenter: Et indendørs shoppingcenter, der ligger i byens centrum.
 • Fredericia Havnefront: Et nyt udviklingsområde, der ligger langs byens havnefront.

Lager- og logistikområder i Fredericia

Fredericia er et vigtigt logistikcenter i Danmark, og byen har en række vigtige logistikområder. Nogle af de vigtigste områder omfatter:

 • Fredericia Havn: Fredericia Havn er en af Danmarks største havne og er hjemsted for en række virksomheder, der opererer inden for logistik. Havnen har forbindelse til Østersøen og Nordsøen og er et vigtigt knudepunkt for godstransport til og fra Danmark.
 • Fredericia Industripark: Fredericia Industripark er et stort erhvervs- og industriområde, der ligger nord for byen. Området er hjemsted for en række virksomheder, der opererer inden for produktion, teknologi og logistik.
 • Fredericia Vestby: Fredericia Vestby er et nyt erhvervs- og industriområde, der ligger vest for byen. Området er under udvikling og er hjemsted for en række nye logistikvirksomheder.

Find lager til leje i Fredericia

Relevante links om erhvervslivet i Fredericia

Læs mere om Fredericia erhvervsliv på disse sider:
Fredericia Kommune
Fredericia Erhverv
Visit Fredericia
Wikipedia: Fredericia
Fredericia på Google Maps

Find ledige erhvervslokaler i Fredericia

Ofte stillede spørgsmål