Flytteguide: Tjekliste til flytning af lagerlokale

En vellykket flytning af dit lagerlokale kræver omhyggelig planlægning og eksekvering. Ved at følge denne optimerede guide kan du sikre, at din lagerflytning sker så problemfrit som muligt.
19. august 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Flytteguide: Tjekliste til flytning af lagerlokale

En vellykket flytning af dit lagerlokale kræver omhyggelig planlægning og eksekvering. Ved at følge denne optimerede guide kan du sikre, at din lagerflytning sker så problemfrit som muligt.

1: Find den ideelle nye placering når du vil leje nyt lager

Det første skridt er at finde den perfekte placering til dit nye lager. Gennemgå forskellige muligheder for lagerlokaler i relevante områder. Undersøg faktorer som tilgængelighed, nærhed til dine vigtigste interessenter og eventuel nærhed til transportruter. Valget af den rette placering vil have stor betydning for dit lagers lagers effektivitet og fremtidige operationer. Hvis du endnu ikke har fundet dine nye lagerlokaler kan du se lager til leje i Danmark, lager til leje i København og lager til leje i Aarhus her.

Du kan også få indblik i den samlede proces for leje af lokaler via denne guide: Sådan lejer du et lager – de 8 vigtigste trin.

2: Informér alle interessenter om lagerflytningen

Sørg for at informere alle dine interessenter om den kommende flytning af dit lager. Dette inkluderer medarbejdere, leverandører, kunder og eventuelle partnere. Opdater din virksomheds kontaktoplysninger på relevante platforme, såsom din hjemmeside, sociale medier og kataloger. Forklar årsagen til flytningen og hvordan det vil påvirke dine interessenter.

3: Begynd planlægningen i god tid

Start tidligt med at planlægge din lagerflytning. Lav en detaljeret tidsplan for hvert trin i processen, herunder nedpakning, transport og udpakning på den nye placering. Opdel opgaverne i mindre opgaver for at gøre dem mere overskuelige. En velstruktureret planlægning vil lette hele flytteprocessen.

4: Vælg et erfarent professionelt flyttefirma

Vælg et erfarent professionelt flyttefirma, der har ekspertise inden for erhvervsflytninger. Læs kundeanmeldelser og find et firma, der kan imødekomme dine specifikke behov. Kommuniker klart med flyttefirmaet omkring dine krav og forventninger til lagerflytningen.

5: Sikker håndtering af udstyr og inventar

Involver dit lagerpersonale i planlægningen for at sikre korrekt håndtering af udstyr og inventar. Sørg for, at dine varer og materialer bliver forsvarligt pakket og beskyttet under flytningen. Brug tydelige mærkater og identifikationer, så det er nemt at organisere og placere varerne korrekt på den nye placering.

6: Indret dine nye lagerlokaler omhyggeligt

Inden flytningen bør du udarbejde en præcis plan for hvordan dine nye lokaler skal indrettes Overvej faktorer som opbevaringsområder, arbejdsområder og eventuelle specialiserede områder. Tænk også på lagerflowet og optimering af pladsen. En godt gennemtænkt lagerl vil understøtte en mere effektiv drift.

Du kan læse mere om hvordan du indretter et lager optimalt via denne guide: Få mest muligt ud af dit lagerlokale – med disse 12 trin.

7: Sørg for at installationer virker i dit nye lagerlokale

Før du flytter ind i dine nye lagerlokaler, bør du sikre dig at alle nødvendige installationer som el, belysning og sikkerhedssystemer virker. Dette vil minimere driftsforstyrrelser og sikre en gnidningsfri overgang til den nye lagerplacering.

8: Gør klar til flyttedagen

I dagene op til flyttedagen, gå alle detaljer igennem og dobbelttjek din plan. Sørg for, at både det gamle og det nye lager er klar til flytningen. Del flytteplanen med dine medarbejdere, så de er klar over deres roller og ansvar.

9: Effektivt lederskab på flyttedagen

På selve flyttedagen skal du fungere som en effektiv leder. Sørg for, at alle kender deres opgaver og ved, hvad de skal gøre. Vær forberedt på uforudsete udfordringer og vær fleksibel nok til at tilpasse planen efter behov. En koordineret indsats vil lette overgangen til det nye lager.

10: Udpakning og genetablering af lageret

Når du når frem til den nye lagerplacering, begynd udpakningen af de mest essentielle varer og udstyr først. Prioritér områder som lagerhylder, opbevaringsområder og arbejdsstationer. Dette vil hjælpe med at genoprette den normale drift så hurtigt som muligt.

11: Del succesen med dine interessenter

Efter en vellykket lagerflytning, del nyheden med dine interessenter og i særdeleshed dine leverandører. Brug online platforme som sociale medier og nyhedsbreve til at vise det nye lager og invitere dine kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere til at besøge. Dette er en mulighed for at fejre og styrke jeres relationer.

Ofte stillede spørgsmål