Esbjerg: Et erhvervsliv i udvikling

Esbjerg er en vigtig erhvervsby i Danmark med fokus på maritime, energi- og teknologivirksomheder. Byen har en stærk infrastruktur og en attraktiv beliggenhed, der er med til at tiltrække virksomheder fra hele verden.
27. oktober 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Esbjerg: Et erhvervsliv i udvikling

Esbjerg er en vigtig erhvervsby i Danmark med fokus på maritime, energi- og teknologivirksomheder. Byen har en stærk infrastruktur og en attraktiv beliggenhed, der er med til at tiltrække virksomheder fra hele verden.

Esbjerg som erhvervsby

Kendetegnende for Esbjerg som erhvervsby er:

 • En stærk maritim sektor: Esbjerg er Danmarks største havneby og et vigtigt center for fiskeri og offshore-industrien.
 • En diversificeret erhvervsstruktur: Esbjerg har en diversificeret erhvervsstruktur med virksomheder inden for en række forskellige sektorer, herunder logistik, energi, teknologi og handel.
 • En international handelsby: Esbjerg er en international handelsby med forbindelser til mere end 100 lande.

Nogle af de vigtigste erhvervssektorer i Esbjerg er:

 • Maritim: Fiskeri, offshore-industri, logistik, skibsbygning og reparation
 • Teknologi: Energi, vindenergi, automation, software og it
 • Handel: Detailhandel, engroshandel og logistik

Esbjerg har en række fordele som erhvervsby, herunder:

 • En veluddannet arbejdsstyrke: Esbjerg har en veluddannet arbejdsstyrke med stærke kompetencer inden for en række forskellige sektorer.
 • Et attraktivt erhvervsmiljø: Esbjerg har et attraktivt erhvervsmiljø med gode infrastrukturforhold og en række støtteordninger til virksomheder.
 • En central beliggenhed: Esbjerg ligger centralt i Danmark med gode forbindelser til resten af landet og udlandet.

Esbjerg er i gang med en udvikling som erhvervsby. Byen har en ambitiøs vision om at blive en global erhvervshub inden for energi, teknologi og maritim handel.

Transportforhold i Esbjerg

Esbjerg har gode transportforhold for virksomheder. Byen er hjemsted for Danmarks største havn, som har forbindelser til mere end 100 lande. Esbjerg har også en veludviklet motorvej og togforbindelse, der forbinder byen med resten af Danmark og resten af Europa.

 • Havn: Esbjerg Havn er Danmarks største havn og en vigtig transporthub for virksomheder i Esbjerg. Havnen har forbindelser til mere end 100 lande og håndterer hvert år mere end 20 millioner tons gods.
 • Motorvej: Esbjerg er forbundet med resten af Danmark via motorvejen E20. Motorvejen forbinder Esbjerg med København i nord og Aarhus i syd.
 • Tog: Esbjerg har en direkte togforbindelse til København og Aarhus. Togforbindelsen er en hurtig og effektiv måde at transportere varer og passagerer mellem Esbjerg og resten af Danmark.
 • Lufthavn: Esbjerg Lufthavn ligger 10 kilometer uden for Esbjerg. Lufthavnen har forbindelser til flere europæiske byer, herunder London, Amsterdam og Frankfurt.
 • Logistik: Esbjerg har en række logistikvirksomheder, der tilbyder tjenester til virksomheder i Esbjerg. Logistikvirksomhederne kan hjælpe virksomheder med at håndtere transport, opbevaring og distribution af varer.

Overordnet set har Esbjerg gode transportforhold, der gør det til en attraktiv destination for virksomheder.

Vigtige tal om Esbjergs erhvervsliv (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Esbjerg og Esbjergs erhvervsliv:

 • Befolkning: Esbjerg har en befolkning på omkring 71.000 indbyggere.
 • Omsætning: Esbjergs erhvervsliv har en samlet omsætning på omkring 30 milliarder kroner.
 • Arbejdspladser: Esbjergs erhvervsliv skaber omkring 30.000 arbejdspladser.
 • Maritim: Esbjerg Havn er Danmarks største havn og håndterer hvert år mere end 20 millioner tons gods.
 • Handel: Esbjerg er en vigtig handelsby med forbindelser til mere end 100 lande.

Esbjergs erhvervsliv er i vækst, og byen har en ambitiøs vision om at blive en global erhvervshub inden for energi, teknologi og maritim handel.

Esbjergs største virksomheder

Her er en oversigt over nogle af Esbjergs største virksomheder:

 • DFDS er et dansk shipping- og logistikfirma, der opererer færger og fragttjenester mellem Europa og Amerika. DFDS har hovedkontor i København, Danmark, og har en flåde på mere end 50 skibe.
 • Cocio er en dansk chokolademælkproducent. Virksomheden blev grundlagt i 1951 og har hovedkontor i Esbjerg, Danmark. Cocio er den førende chokolademælk-brand i Danmark og eksporterer også sine produkter til en række andre lande.
 • Esbjerg Lufthavn er en international lufthavn beliggende i Esbjerg, Danmark. Lufthavnen ejes og drives af Esbjerg Kommune. Esbjerg Lufthavn tilbyder flyvninger til en række europæiske destinationer, herunder London, Amsterdam og Frankfurt.
 • Semco Maritime er et dansk ingeniør- og entreprenørfirma, der leverer tjenester til den offshore olie- og gasindustri. Semco Maritime har hovedkontor i Esbjerg, Danmark, og har en arbejdsstyrke på over 2.000 medarbejdere.
 • Norlys Esbjerg er et dansk energiselskab, der leverer el, gas og fjernvarme til kunder i Esbjerg og omegn. Norlys Esbjerg har hovedkontor i Esbjerg, Danmark, og har en arbejdsstyrke på over 400 medarbejdere.
 • Total Energies Esbjerg er et olie- og naturgasselskab, der er en del af den franske energikoncern TotalEnergies. Selskabet har hovedsæde i Esbjerg og er den største olie- og gasoperatør i den danske Nordsø.
 • Blue Water Shipping er et dansk shippingfirma, der leverer fragtspedition, projektlogistik og offshore-tjenester. Blue Water Shipping har hovedkontor i Esbjerg, Danmark, og har en arbejdsstyrke på over 1.000 medarbejdere.
 • Oilfield Solutions er et dansk oliefeltsservicefirma, der leverer en række tjenester til den offshore olie- og gasindustri, herunder boretjenester, borerigger og bortskaffelsestjenester. Oilfield Solutions har hovedkontor i Esbjerg, Danmark, og har en arbejdsstyrke på over 200 medarbejdere.

Overordnet set er disse virksomheder alle vigtige spillere i Esbjergs erhvervsliv. De bidrager til byens økonomi og skaber arbejdspladser.

Bydele i Esbjerg

Esbjerg er inddelt i 11 bydele:

 • Esbjerg by er den centrale bydel, hvor de fleste af byens butikker, restauranter og attraktioner ligger.
 • Gjesing er en forstad til Esbjerg, der er kendt for sin grønne natur og sit aktive kulturliv.
 • Kvaglund er en forstad til Esbjerg, der er kendt for sine familievenlige boligområder og sine mange sportsfaciliteter.
 • Hjerting er en forstad til Esbjerg, der er kendt for sine badestrande og sit livlige sommerliv.
 • Sædding er en forstad til Esbjerg, der er kendt for sit historiske centrum og sine mange museer.
 • Tarp er en forstad til Esbjerg, der er kendetegnet ved sine mange nye boliger og erhvervsområder.
 • Kjersing er en forstad til Esbjerg, der er kendt for sine mange grønne områder og sine familievenlige boligområder.
 • Andrup er en forstad til Esbjerg, der er kendetegnet ved sine mange landbrugsområder og sine fredelige omgivelser.
 • Novrup er en forstad til Esbjerg, der er kendetegnet ved sine mange naturområder og sine mange dyrelivsinteresserede beboere.

Esbjerg by er den centrale bydel i Esbjerg. Bydelen er hjemsted for de fleste af byens butikker, restauranter, attraktioner og offentlige institutioner. Esbjerg by er også hjemsted for Esbjerg Havn, der er Danmarks største havn.

Gjesing er en forstad til Esbjerg, der er kendt for sin grønne natur og sit aktive kulturliv. Bydelen er hjemsted for en række parker, skove og naturområder. Gjesing er også hjemsted for en række kulturinstitutioner, herunder Esbjerg Kunstmuseum og Esbjerg Musikhus.

Kvaglund er en forstad til Esbjerg, der er kendt for sine familievenlige boligområder og sine mange sportsfaciliteter. Bydelen er hjemsted for en række skoler, børnehaver og sportsklubber. Kvaglund er også hjemsted for Kvaglund Kirke, der er en af Esbjergs største kirker.

Hjerting er en forstad til Esbjerg, der er kendt for sine badestrande og sit livlige sommerliv. Bydelen har en række strande, der er populære blandt både lokale og turister. Hjerting er også hjemsted for en række restauranter, caféer og barer.

Sædding er en forstad til Esbjerg, der er kendt for sit historiske centrum og sine mange museer. Bydelen har et velbevaret historisk centrum med en række gamle bygninger. Sædding er også hjemsted for en række museer, herunder Esbjerg Museum og Esbjerg Kunstmuseum.

Tarp er en forstad til Esbjerg, der er kendetegnet ved sine mange nye boliger og erhvervsområder. Bydelen er under udvikling og har et stort udbud af nye boliger og erhvervslokaler. Tarp er også hjemsted for en række skoler og børnehaver.

Kjersing er en forstad til Esbjerg, der er kendetegnet ved sine mange grønne områder og sine familievenlige boligområder. Bydelen har en række parker, skove og naturområder. Kjersing er også hjemsted for en række skoler og børnehaver.

Andrup er en forstad til Esbjerg, der er kendetegnet ved sine mange landbrugsområder og sine fredelige omgivelser. Bydelen er hjemsted for en række landbrugsvirksomheder og et lille antal boliger.

Novrup er en forstad til Esbjerg, der er kendetegnet ved sine mange naturområder og sine mange dyrelivsinteresserede beboere. Bydelen har en række naturområder, herunder Novrup Skov og Marbæk. Novrup er også hjemsted for en række dyrelivsinteresserede foreninger.

Læs mere om, hvilke andre virksomheder og butikker der ligger i Esbjerg, og læs følgende blogindlæg: Erhvervslivets Esbjerg: Et kig på bydelene.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Esbjerg

De vigtigste erhvervsområder i Esbjerg er:

 • Esbjerg Havn: Esbjerg Havn er Danmarks største havn og en vigtig transporthub for virksomheder i Esbjerg. Havnen har forbindelser til mere end 100 lande og håndterer hvert år mere end 20 millioner tons gods.
 • Esbjerg Nærområde: Esbjerg Nærområde er et område med mange erhvervsvirksomheder, herunder virksomheder inden for offshore, energi, teknologi og logistik.
 • Esbjerg Ø: Esbjerg Ø er et område med mange nye erhvervsvirksomheder, herunder virksomheder inden for vindenergi, bioteknologi og it.

Esbjerg Havn er den vigtigste erhvervsmæssige driver i Esbjerg. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der er involveret i offshore, energi, logistik og transport. Esbjerg Havn er også en vigtig arbejdsplads for mange mennesker i Esbjerg.

Esbjerg Nærområde er et område med mange etablerede erhvervsvirksomheder. Området er hjemsted for virksomheder inden for offshore, energi, teknologi og logistik. Esbjerg Nærområde er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Esbjerg Ø er et område med mange nye erhvervsvirksomheder. Området er hjemsted for virksomheder inden for vindenergi, bioteknologi og it. Esbjerg Ø er også et vigtigt område for forskning og udvikling.

Esbjerg er en vigtig erhvervsby i Danmark. Byen har en diversificeret erhvervsstruktur med virksomheder inden for en række forskellige sektorer. Esbjerg er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Kontorområder i Esbjerg

De vigtigste kontorområder i Esbjerg er:

 • Esbjerg Havn: Esbjerg Havn er hjemsted for en række kontorer, der er relateret til offshore, energi, logistik og transport.
 • Esbjerg Nærområde: Esbjerg Nærområde er hjemsted for en række kontorer, der er relateret til en række forskellige sektorer, herunder offshore, energi, teknologi og logistik.
 • Esbjerg Ø: Esbjerg Ø er hjemsted for en række kontorer, der er relateret til vindenergi, bioteknologi og it.

Esbjerg Havn er den vigtigste kontormæssige driver i Esbjerg. Området er hjemsted for kontorer for en række virksomheder, der er involveret i offshore, energi, logistik og transport. Esbjerg Havn er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Esbjerg Nærområde er et område med mange etablerede kontorer. Området er hjemsted for kontorer for virksomheder inden for en række forskellige sektorer, herunder offshore, energi, teknologi og logistik. Esbjerg Nærområde er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Esbjerg Ø er et område med mange nye kontorer. Området er hjemsted for kontorer for virksomheder inden for vindenergi, bioteknologi og it. Esbjerg Ø er også et vigtigt område for forskning og udvikling.

Esbjerg er en vigtig kontorby i Danmark. Byen har en diversificeret kontorstruktur med kontorer inden for en række forskellige sektorer. Esbjerg er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Her er nogle specifikke eksempler på kontorer i disse områder:

 • Esbjerg Havn: Semco Maritime, Maersk Drilling, Nordsøfonden
 • Esbjerg Nærområde: Vestas, Danfoss, A.P. Møller-Mærsk
 • Esbjerg Ø: Ørsted, Siemens Gamesa, Novo Nordisk

Esbjergs kontorområder er i vækst. Byen er et attraktivt sted for virksomheder, der er på udkig efter et sted at etablere sig eller udvide deres aktiviteter.

Find kontor til leje i Esbjerg

Butikker i Esbjerg

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Esbjerg er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Esbjerg. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Esbjerg:

 • Broen Shopping: Esbjergs største indkøbscenter med over 100 butikker.
 • Kongensgade: Esbjergs længste gågade med en række butikker og restauranter. 
 • Torvet: Esbjergs centrale torv med en række butikker, restauranter og caféer.
 • Strandvejen: Esbjergs hovedstrøg med en række butikker, restauranter og caféer.
 • Tarp Centeret: Et mindre indkøbscenter i Tarp med en række butikker og restauranter.

Her er et mere detaljeret overblik over nogle af de mest populære butikker i Esbjerg:

 • H&M: Modetøj, sko og accessories. Adresser: Kongensgade 17, Strandvejen 79
 • ZARA: Modetøj, sko og accessories. Adresser: Kongensgade 15, Strandvejen 77
 • Jysk: Hjemtekstiler, møbler og boligtilbehør. Adresse: Kongensgade 13
 • Elgiganten: Elektronik og hvidevarer. Adresse: Strandvejen 53
 • IKEA: Møbler og boligtilbehør. Adresse: Gjesingvej 20

Esbjerg er en by med et bredt udvalg af butikker, der appellerer til enhver smag. Byen er et populært sted at shoppe, både for lokale og turister.

Læs mere om, hvilke andre virksomheder og butikker der ligger i Esbjerg, og læs følgende blogindlæg: De største virksomheder og butikker i Esbjerg: Et overblik.

Lager- og logistikområder i Esbjerg

De vigtigste logistikområder i Esbjerg er:

 • Esbjerg Havn: Esbjerg Havn er Danmarks største havn og en vigtig transporthub for virksomheder i Esbjerg. Havnen har forbindelser til mere end 100 lande og håndterer hvert år mere end 20 millioner tons gods.
 • Esbjerg Nærområde: Esbjerg Nærområde er et område med mange erhvervsvirksomheder, herunder virksomheder inden for offshore, energi, teknologi og logistik.
 • Esbjerg Ø: Esbjerg Ø er et område med mange nye erhvervsvirksomheder, herunder virksomheder inden for vindenergi, bioteknologi og it.

Esbjerg Havn er den vigtigste logistikmæssige driver i Esbjerg. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der er involveret i offshore, energi, logistik og transport. Esbjerg Havn er også en vigtig arbejdsplads for mange mennesker i Esbjerg.

Esbjerg Nærområde er et område med mange etablerede logistikvirksomheder. Området er hjemsted for virksomheder inden for logistik, transport og lager. Esbjerg Nærområde er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Esbjerg Ø er et område med mange nye logistikvirksomheder. Området er hjemsted for virksomheder inden for logistik, transport og lager. Esbjerg Ø er også et vigtigt område for forskning og udvikling.

Esbjerg er en vigtig logistikby i Danmark. Byen har en diversificeret logistikstruktur med virksomheder inden for en række forskellige sektorer. Esbjerg er også et vigtigt knudepunkt for transport og infrastruktur.

Her er nogle specifikke eksempler på logistikvirksomheder i disse områder:

 • Esbjerg Havn: A.P. Møller-Mærsk, Maersk Drilling, TotalEnergies
 • Esbjerg Nærområde: Semco Maritime, Blue Water Shipping, Oilfield Solutions
 • Esbjerg Ø: Ørsted, Siemens Gamesa, Novo Nordisk

Esbjergs logistikområder er i vækst. Byen er et attraktivt sted for virksomheder, der er på udkig efter et sted at etablere sig eller udvide deres aktiviteter.

Esbjerg er en vigtig logistikby i Danmark og Europa. Byen er et attraktivt sted for virksomheder, der er på udkig efter et sted at etablere sig eller udvide deres logistikaktiviteter.

Find lager til leje i Esbjerg

Relevante links om erhvervslivet i Esbjerg

Læs mere om Esbjergs erhvervsliv på disse sider:

Business Esbjerg: Business Esbjerg er en organisation, der arbejder for at fremme erhvervslivet i Esbjerg. Organisationens hjemmeside indeholder information om erhvervslivet i Esbjerg, herunder nyheder, analyser og events.

Esbjerg Kommune: Esbjerg Kommunes hjemmeside indeholder information om erhvervslivet i Esbjerg, herunder information om kommunens erhvervspolitik og støttemuligheder til virksomheder.

Esbjerg Havn: Esbjerg Havn er Danmarks største havn og en vigtig driver for erhvervslivet i Esbjerg. Havnens hjemmeside indeholder information om havnens aktiviteter og muligheder for virksomheder.

Find ledige erhvervslokaler i Esbjerg

Ofte stillede spørgsmål