Aalborg: Nordjyllands erhvervspuls

Aalborg er en vigtig erhvervsby i Danmark, og den har et dynamisk og mangfoldigt erhvervsliv.
7. november 2023 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Aalborg: Nordjyllands erhvervspuls

Aalborg er en vigtig erhvervsby i Danmark, og den har et dynamisk og mangfoldigt erhvervsliv. Byen er hjemsted for en række store virksomheder. Aalborg er også et vigtigt center for vidensbaserede virksomheder, herunder inden for it, sundhed og bioteknologi.

Aalborg som erhvervsby

Nogle af de vigtigste kendetegn ved Aalborg som erhvervsby er:

 • En stærk industrisektor: Aalborg er hjemsted for en række store industrivirksomheder, der er førende inden for deres respektive områder. Dette omfatter virksomheder inden for vindenergi, medicinalindustri og fødevareproduktion.
 • Et voksende vidensbaseret erhvervsliv: Aalborg er et vigtigt center for vidensbaserede virksomheder, der er førende inden for it, sundhed og bioteknologi. Byen er hjemsted for en række universiteter og forskningsinstitutioner, der bidrager til udviklingen af disse sektorer.
 • En attraktiv placering: Aalborg ligger i et strategisk vigtigt område i Nordjylland, tæt på den svenske grænse og med gode forbindelser til resten af Danmark og resten af verden.

Aalborgs erhvervsliv er i vækst, og byen er en attraktiv destination for både virksomheder og talenter.

Transportforhold i Aalborg

Aalborg har gode transportforhold for virksomheder. Byen er beliggende i det nordlige Danmark og har en central placering i forhold til resten af landet. Der er gode forbindelser til København, Aarhus og Odense med både tog, bus og bil.

Aalborg har en international lufthavn, Aalborg Airport, der ligger kun 10 kilometer fra centrum. Lufthavnen har forbindelser til en række europæiske destinationer.

Byen har et veludviklet vejnet og en velfungerende busnetværk. Der er også en letbane, der er under opførelse og forventes at åbne i 2024.

Aalborg er en cykelvenlig by, og der er et stort netværk af cykelstier.

Her er en oversigt over de vigtigste transportmuligheder for virksomheder i Aalborg:

 • Tog: DSB har direkte togforbindelser fra Aalborg til København, Aarhus og Odense.
 • Bus: Der er et veludviklet busnetværk i Aalborg, der dækker hele byen og omegn.
 • Lufthavn: Aalborg Airport har forbindelser til en række europæiske destinationer.
 • Letbane: Aalborg Letbane forventes at åbne i 2024 og vil forbinde centrum med de nordlige og sydlige forstæder.
 • Cykel: Aalborg er en cykelvenlig by, og der er et stort netværk af cykelstier.

De gode transportforhold i Aalborg gør det nemt og hurtigt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere. Det er med til at gøre Aalborg til en attraktiv destination for virksomheder.

Vigtige tal om Aalborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal der beskriver Aalborg og Aalborgs erhvervsliv:

 • Befolkning: Aalborg har en befolkning på omkring 200.000 indbyggere.
 • Erhvervsstruktur: Aalborgs erhvervsliv er præget af en bred vifte af virksomheder, herunder industri, service og IT.
 • Vækst: Aalborgs erhvervsliv er i vækst, og byen har en lav arbejdsløshed.
 • Uddannelse: Aalborg har et stærkt uddannelsessystem med Aalborg Universitet og Aalborg Tech.
 • Innovation: Aalborg er en innovativ by med en række start-ups og vækstvirksomheder.

Disse tal viser, at Aalborg er en attraktiv destination for virksomheder. Byen har en stærk økonomi, en bred vifte af virksomheder og et stærkt uddannelsessystem.

Aalborgs største virksomheder

Centrica Energy Trading A/S er et selskab, der handler med vedvarende energi fra otte kontorer i alle tidszoner for at flytte energi fra kilde til forbrug. Deres mission er at drive den grønne omstilling ved at tilbyde bæredygtige og forudsigelige energiomkostninger for leverandører og købere.

Wrist Ship Supply A/S er en global leder inden for forsyning af marineudstyr, reservedele og tekniske ydelser til shippingindustrien. De har et netværk af mere end 200 kontorer i over 50 lande, og de forsyner over 30.000 skibe hvert år.

Sanistål A/S er en førende dansk leverandør af værktøj og udstyr til bygge-, industri- og erhvervssektoren. De har et netværk af over 40 butikker i Danmark og Sverige, og de tilbyder et bredt udvalg af produkter, herunder elværktøj, håndværktøj, sikkerhedsudstyr og forbrugsvarer.

Nowaco A/S er en dansk producent af højkvalitets rustfri ståltanke og kar til fødevare- og drikkevareindustrien, den farmaceutiske industri og den kemiske industri. De har over 30 års erfaring i branchen, og deres produkter eksporteres til over 50 lande over hele verden.

Bladt Industries A/S er et dansk stålkonstruktionsselskab, der specialiserer sig i design, fremstilling og installation af offshore- og onshore-stålkonstruktioner. De har over 40 års erfaring i branchen, og de har arbejdet på en bred vifte af projekter, herunder offshore vindmøller, olie- og gasplatforme og broer.

Bydele i Aalborg

Aalborg er opdelt i følgende bydele:

Aalborg Centrum er byens centrum og hjerte. Her finder man et væld af butikker, restauranter, caféer, kulturinstitutioner og offentlige faciliteter. Bydelen er også hjemsted for mange historiske bygninger, herunder Aalborg Rådhus, Vor Frue Kirke og Utzon Center.

Aalborg SV er en bydel i Aalborg med en blanding af boliger, erhverv og natur. Bydelen er hjemsted for den gamle industrihavn, der i dag er omdannet til et rekreativt område. Aalborg SV er også hjemsted for Aalborg Universitetshospital.

Aalborg SØ er en bydel i Aalborg med et stort udvalg af boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Bydelen er hjemsted for Aalborg Zoo, Aalborg Universitet og mange andre uddannelsesinstitutioner.

Aalborg Øst er en stor bydel i Aalborg med et bredt udvalg af boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Bydelen er også hjemsted for mange grønne områder, herunder Østre Havn og Kildeparken.

Svenstrup J er en by i Aalborg Kommune med en befolkning på omkring 10.000 indbyggere. Byen ligger syd for Aalborg og er et populært sted at bo for pendlere til Aalborg.

Nibe er en by i Aalborg Kommune med en befolkning på omkring 8.000 indbyggere. Byen ligger nord for Aalborg og er kendt for sine mange kanaler og broer. Nibe er også hjemsted for Nibe Festival, der er en af Danmarks største musikfestivaler.

Gistrup er en by i Aalborg Kommune med en befolkning på omkring 10.000 indbyggere. Byen ligger syd for Aalborg og er et populært sted at bo for pendlere til Aalborg.

Klarup er en by i Aalborg Kommune med en befolkning på omkring 12.000 indbyggere. Byen ligger syd for Aalborg og er et populært sted at bo for pendlere til Aalborg.

Storvorde er en by i Aalborg Kommune med en befolkning på omkring 10.000 indbyggere. Byen ligger syd for Aalborg og er et populært sted at bo for pendlere til Aalborg.

Kongerslev er en by i Aalborg Kommune med en befolkning på omkring 10.000 indbyggere. Byen ligger nord for Aalborg og er et populært sted at bo for pendlere til Aalborg.

Nørresundby er en by i Aalborg Kommune med en befolkning på omkring 30.000 indbyggere. Byen ligger på den anden side af Limfjorden fra Aalborg og er et populært sted at bo for pendlere til Aalborg.

Du kan også læse vores anden blog med fokus på de forskellige bydele i Aalborg: En guide til bydelene i Aalborg.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Aalborg

De vigtigste geografiske erhvervsområder i Aalborg er:

 • Vestbyen: Vestbyen er et stort industriområde i den vestlige del af Aalborg. Her ligger blandt andet Vestas, Siemens Gamesa Renewable Energy og Terma.
 • Østerbyen: Østerbyen er et handels- og serviceområde i den østlige del af Aalborg. Her ligger blandt andet Salling, Spar Nord Bank og Aalborg Kommune.
 • Nørresundby: Nørresundby er en bydel i det nordlige Aalborg. Her ligger blandt andet Coloplast og Nanoform.

Ud over disse tre områder er der også en række mindre erhvervsområder i Aalborg. Disse omfatter blandt andet:

 • Nørresundby Havn: Nørresundby Havn er en vigtig havn for eksport og import.
 • Aalborg Lufthavn: Aalborg Lufthavn er en regional lufthavn med forbindelser til resten af Danmark og Europa.
 • Aalborg Universitetshospital: Aalborg Universitetshospital er et stort universitetshospital med en række forsknings- og udviklingsfaciliteter.

Aalborg Kommune er i gang med at udvikle en ny erhvervsstrategi, der skal fremme vækst og innovation i byen. Strategien fokuserer på at styrke de eksisterende erhvervsområder og at udvikle nye erhvervsområder i byen.

Her er nogle af de nye erhvervsområder, der er under udvikling i Aalborg:

 • Aalborg Øst: Aalborg Øst er et område i den østlige del af Aalborg, der er under udvikling til et nyt erhvervs- og boligområde.
 • Aalborg Nord: Aalborg Nord er et område i det nordlige Aalborg, der er under udvikling til et nyt erhvervs- og boligområde.
 • Aalborg Havn: Aalborg Havn er under udvikling til et nyt erhvervs- og logistikområde.

Kontorområder i Aalborg

De vigtigste kontorområder i Aalborg er:

 • City: Det centrale Aalborg er hjemsted for mange af byens største virksomheder, herunder Nordjyske Medier, Jyske Bank og ISS. Området har også et stort udvalg af restauranter, butikker og kulturelle attraktioner.
 • Vestbyen: Vestbyen er et moderne erhvervsområde, der er hjemsted for en række teknologivirksomheder, herunder ECCO, Grundfos og Novo Nordisk. Området er også hjemsted for Aalborg Universitetshospital.
 • Øgadekvarteret: Øgadekvarteret er et historisk kvarter, der er hjemsted for en række små og mellemstore virksomheder. Området har også et stort udvalg af caféer, restauranter og butikker.
 • Aalborg SØ: Aalborg SØ er et nyere erhvervsområde, der er hjemsted for en række virksomheder, herunder Aalborg Portland og Aalborg Universitet. Området har også et stort udvalg af rekreative faciliteter, herunder Aalborg Zoo og Aalborg Sportscenter.

Disse områder er alle godt forbundet med offentlig transport og motorveje, hvilket gør dem til attraktive placeringer for virksomheder, der ønsker at tiltrække talent fra hele byen og regionen.

Find kontor til leje i Aalborg

Butiksområder i Aalborg

Aalborg har en række vigtige butiksområder, der tilbyder et bredt udvalg af varer og tjenester. Her er nogle af de mest populære:

 • Aalborg Storcenter: Aalborg Storcenter er det største indkøbscenter i Nordjylland og har over 100 butikker, herunder H&M, Zara, og Føtex.
 • Friis Shopping Center: Friis Shopping Center er et mindre indkøbscenter i centrum af Aalborg med over 20 butikker, herunder Vero Moda, Jack & Jones, og Matas.
 • Shoppen Aalborg: Shoppen Aalborg er et nyt indkøbscenter i Aalborg SØ med over 60 butikker, herunder IKEA, Bilka, og Legeland.
 • Nytorv: Nytorv er et historisk torv i centrum af Aalborg med et stort udvalg af butikker, herunder især mode- og interiørbutikker.
 • Øgadekvarteret: Øgadekvarteret er et historisk kvarter i centrum af Aalborg med et stort udvalg af butikker, herunder især specialbutikker og vintagebutikker.

Disse områder er alle godt forbundet med offentlig transport, hvilket gør dem nemme at nå for besøgende fra hele byen og regionen.

Find butik til leje i Aalborg

Butikker i Aalborg

I Aalborg finder du et bredt udvalg af butikker til enhver smag og bekvemmelighed. Her er et overblik over nogle af de mest populære butiksområder i byen:

 • Aalborg Storcenter er det største indkøbscenter i Nordjylland og ligger i byens sydvestlige del. Her finder du over 100 butikker, herunder:
  • H&M: Et svensk modehus, der tilbyder et bredt udvalg af tøj, sko, og accessories til både mænd, kvinder, og børn.
  • Zara: Et spansk modehus, der tilbyder trendy tøj til både mænd, kvinder, og børn.
  • Føtex: En dansk stormagasinkæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer, elektronik, og boligartikler.
  • Bilka: En dansk discountkæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer, møbler, og elektronik.
 • Friis Shopping Center er et mindre indkøbscenter, der ligger i centrum af Aalborg. Her finder du over 20 butikker, herunder:
  • Vero Moda: Et dansk modehus, der tilbyder trendy tøj til kvinder.
  • Jack & Jones: Et dansk modehus, der tilbyder trendy tøj til mænd.
  • Matas: En dansk kæde af parfumerier og helsekostbutikker, der tilbyder et bredt udvalg af parfumer, kosmetik, og helsekost.
 • Shoppen Aalborg er et nyt indkøbscenter, der ligger i byens sydøstlige del. Her finder du over 60 butikker, herunder:
  • Bilka: En dansk discountkæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer, møbler, og elektronik.
  • Legeland: En forlystelsespark for børn, der tilbyder en række forlystelser og legepladser.
 • Nytorv er et historisk torv i centrum af Aalborg. Her finder du et udvalg af butikker, herunder:
  • Samsøe & Samsøe: Et dansk modehus, der tilbyder elegant tøj til både mænd og kvinder.
  • Pandora: En dansk smykkeproducent, der tilbyder et bredt udvalg af smykker.
  • Deichmann: En tysk kæde af skobutikker, der tilbyder et bredt udvalg af sko til både mænd, kvinder, og børn.
 • Øgadekvarteret er et historisk kvarter i centrum af Aalborg. Her finder du et udvalg af butikker, herunder:
  • Café Sol: En café, der serverer morgenmad, frokost, og aftensmad.
  • Øgade Antik: En antikbutik, der sælger et bredt udvalg af antikviteter og vintagevarer.
  • Atelier Keramik: En keramikbutik, der sælger et bredt udvalg af keramik og kunsthåndværk.

Udover disse store butiksområder findes der også en række mindre butikker i Aalborgs gader og stræder. Her finder du alt fra specialbutikker til vintagebutikker.

Du kan også læse vores anden blog med fokus på de største virksomheder og butikker i Aalborg: En guide til Aalborgs største virksomheder og butikker.

Lager- og logistikområder i Aalborg

Aalborg er et vigtigt logistikcenter i Danmark. Byen har et stærkt erhvervsliv med en række store virksomheder, der har behov for effektiv logistik. De vigtigste logistikområder i Aalborg er:

 • Transport: Aalborg har en veludviklet infrastruktur med motorveje, jernbaner og havne. Byen er et vigtigt knudepunkt for transport i Danmark og Norden.
 • Opbevaring: Aalborg har et stort udvalg af lager- og logistikfaciliteter. Byen er hjemsted for en række store lagervirksomheder, der opbevarer varer for både danske og udenlandske virksomheder.
 • Distribution: Aalborg har et stærkt netværk af distributører, der leverer varer til både lokale og internationale kunder.

Nogle af de vigtigste logistikvirksomheder i Aalborg er:

 • Aalborg Havn: Aalborg Havn er Danmarks tredjestørste havn og et vigtigt knudepunkt for handel og transport.
 • Aalborg Lufthavn: Aalborg Lufthavn er en international lufthavn, der betjener både passager- og fragttrafik.
 • DFDS: DFDS er et dansk transportselskab, der tilbyder fragt- og passagertjenester.
 • Maersk: Maersk er et dansk transportselskab, der er verdens største containerrederi.
 • UPS: UPS er et amerikansk logistikselskab, der tilbyder fragt- og kurertjenester.

Aalborgs logistiksektor er i vækst. Byen er et attraktivt sted for logistikvirksomheder på grund af dens centrale placering i Danmark og Norden, den veludviklede infrastruktur og det stærke erhvervsliv.

Find lager til leje i Aalborg

Relevante links om erhvervslivet i Aalborg

Læs mere om Aalborg erhvervsliv på disse sider:
Aalborg Kommune
Erhverv Aalborg
Enjoy Nordjylland
Wikipedia: Aalborg
Aalborg på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Aalborg

Ofte stillede spørgsmål