Vordingborg: En attraktiv erhvervskommune tæt på København og Odense

Vordingborg er en erhvervsby med en lang historie. Byen har en stærk tradition for industri og handel, og den er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner og forskningscentre.
20. november 2023 | Skrevet af: Redaktionen
Vordingborg: En attraktiv erhvervskommune tæt på København og Odense

Vordingborg er en erhvervsby med en lang historie. Byen har en stærk tradition for industri og handel, og den er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner og forskningscentre.

Vordingborg som erhvervsby

Vordingborgs erhvervsliv er præget af en bred vifte af virksomheder, herunder industrivirksomheder, handelsvirksomheder, servicevirksomheder og offentlige institutioner. De største erhvervsområder i Vordingborg er:

 • Industri: Vordingborg har en lang tradition for industri, og byen er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder maskinindustri, fødevareindustri, kemisk industri og byggeindustri.
 • Handel: Vordingborg er et vigtigt handelscentrum for området, og byen har en række butikker, restauranter og hoteller.
 • Service: Vordingborg er også hjemsted for en række servicevirksomheder, herunder transportvirksomheder, turismevirksomheder og IT-virksomheder.
 • Offentlige institutioner: Vordingborg er også hjemsted for en række offentlige institutioner, herunder Vordingborg Kommune, Region Sjælland og Syddansk Universitet.

Vordingborg er en attraktiv erhvervskommune med en god beliggenhed tæt på København og Odense. Byen har også en veluddannet arbejdsstyrke og et stærkt uddannelsesmiljø.

Her er nogle af de specifikke kendetegn for Vordingborg som erhvervsby:

 • En stærk tradition for industri: Vordingborg har en lang tradition for industri, og byen er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige brancher, herunder maskinindustri, fødevareindustri, kemisk industri og byggeindustri.
 • En god beliggenhed tæt på København og Odense: Vordingborg ligger tæt på København og Odense, hvilket giver virksomhederne gode transportmuligheder og adgang til et stort marked.
 • En veluddannet arbejdsstyrke: Vordingborg har en veluddannet arbejdsstyrke, hvilket er en fordel for virksomhederne.
 • Et stærkt uddannelsesmiljø: Vordingborg er hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Syddansk Universitet, Vordingborg Tekniske Skole og Vordingborg Gymnasium og HF. Dette giver virksomhederne gode muligheder for at rekruttere arbejdskraft.

Vordingborg er en attraktiv erhvervsby med en god fremtidspotentiale.

Transportforhold i Vordingborg

Vordingborg har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger ved E47, som er en vigtig øst-vestlig trafikåre i Danmark. Der er også gode forbindelser til København og resten af Sjælland via jernbane og bus.

E47 går direkte gennem Vordingborg, og der er gode muligheder for at frakoble fra motorvejen og komme ind til byen. Der er også en række mindre veje, der forbinder Vordingborg med omegnen.

Vordingborg Station ligger centralt i byen og har forbindelser til København, Nykøbing Falster og andre destinationer på Sjælland. Der er også en busstation i Vordingborg, hvorfra der er afgange til byen og omegnen.

Samlet set er transportforholdene i Vordingborg gode for virksomheder. Byen har gode forbindelser til resten af Danmark, hvilket gør det nemt at transportere varer og medarbejdere.

Her er nogle specifikke eksempler på fordele ved transportforholdene i Vordingborg for virksomheder:

 • Gode forbindelser til København: København er Danmarks største by og et vigtigt center for erhverv og handel. Vordingborgs gode forbindelser til København gør det nemt for virksomheder i byen at komme i kontakt med kunder og samarbejdspartnere i hovedstaden.
 • Gode muligheder for frakoble fra E47: E47 er en travl motorvej, men der er gode muligheder for at frakoble fra motorvejen og komme ind til Vordingborg. Det gør det muligt for virksomheder i byen at undgå trafikpropper og andre forsinkelser.
 • Central beliggenhed: Vordingborg ligger centralt på Sjælland. Det giver virksomheder i byen gode muligheder for at komme i kontakt med kunder og samarbejdspartnere i hele landet.

Transportforholdene i Vordingborg er en vigtig faktor for virksomheder, der overvejer at etablere sig i byen.

Vigtige tal om Vordingborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Vordingborg og Vordingborgs erhvervsliv:

 • Befolkningstal: Vordingborg Kommune har et befolkningstal på ca. 46.000.
 • Erhvervsandel: Ca. 70 % af befolkningen i Vordingborg Kommune er i beskæftigelse.
 • Virksomhedstal: Der er ca. 4.000 virksomheder i Vordingborg Kommune.
 • Omsætning: Virksomhederne i Vordingborg Kommune omsætter for ca. 20 milliarder kroner årligt.
 • Beskæftigelse: Virksomhederne i Vordingborg Kommune beskæftiger ca. 20.000 medarbejdere.

Disse tal viser, at Vordingborg er en by med et levende erhvervsliv. Byen har en god befolkningstilvækst, en høj beskæftigelsesgrad og en stor andel af virksomheder.

Vordingborgs største virksomheder

Baltic Shipping Company A/S er et dansk shippingselskab, der blev grundlagt i 1986. Selskabet har hovedsæde i Vordingborg og har en flåde på 12 skibe, der sejler til hele verden. Baltic Shipping Company A/S er specialiseret i fragt af bulkvarer, herunder korn, foderstoffer, råstoffer og andre materialer.

Masnedø Bulkterminal er en dansk bulkterminal, der ligger på Masnedø i Vordingborg Kommune. Terminalen blev etableret i 1970'erne og har en kapacitet på op til 5 millioner tons om året. Masnedø Bulkterminal er specialiseret i modtagelse, oplagring og distribution af bulkvarer, herunder korn, foderstoffer, råstoffer og andre materialer.

Overgaard A/S er et dansk maskinværksted, der blev grundlagt i 1922. Selskabet har hovedsæde i Vordingborg og har en årlig omsætning på ca. 500 millioner kroner. Overgaard A/S er specialiseret i produktion af maskiner og udstyr til landbrug, industri og transport. Selskabet har en række datterselskaber i både Danmark og udlandet.

Dansk Natursten A/S er et dansk naturstenproducent, der blev grundlagt i 1970. Selskabet har hovedsæde i Vordingborg og har en årlig omsætning på ca. 200 millioner kroner. Dansk Natursten A/S er specialiseret i udvinding, bearbejdning og salg af natursten, herunder granit, marmor, kalksten og andre materialer. Selskabet har et produktionsanlæg i Vordingborg og eksporterer til hele verden.

Vordingborg Shipping er et dansk rederi, der blev grundlagt i 1995. Selskabet har hovedsæde i Vordingborg og har en flåde på 10 skibe, der sejler til hele verden. Vordingborg Shipping er specialiseret i fragt af bulkvarer, herunder korn, foderstoffer, råstoffer og andre materialer. Selskabet har et godt omdømme for sin kvalitetssikring og sikkerhed.

Bydele i Vordingborg

Vordingborg Centrum er byens historiske kerne og huser mange af byens vigtigste seværdigheder. Bydelen er præget af gamle bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og smalle stræder.

Strandbyen er beliggende ud til Vordingborg Fjord og er en populær badeby. Bydelen er præget af lange sandstrande, fiskerestauranter og hyggelige cafeer.

Øbyen er beliggende på den anden side af Vordingborg Fjord og er en charmerende bydel med gamle bindingsværkshuse og hyggelige gader. Bydelen er også hjemsted for Vordingborgs eneste vingård, Øby Vingård.

Skovbyen er beliggende øst for Vordingborg Centrum og er en moderne bydel med mange nye boliger og erhverv. Bydelen er præget af store grønne områder og åbne pladser.

Vestbyen er beliggende vest for Vordingborg Centrum og er en blandet bydel med både gamle og nye boliger. Bydelen er præget af en række institutioner og erhverv.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Vordingborg 

Vordingborg har et varieret erhvervslandskab med en række forskellige brancher. De vigtigste erhvervsområder i Vordingborg er:

 • Vordingborg Havn er et vigtigt erhvervs- og logistikcenter. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med handel, transport og logistik.
 • Skovbyen er et moderne erhvervsområde med fokus på handel, service og teknologi. Området er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med bl.a. detailhandel, kontorarbejde og IT.
 • Vestbyen er et blandet erhvervsområde med en række forskellige brancher. Området er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med bl.a. produktion, handel og service.

Vordingborg Kommune har en ambitiøs erhvervspolitik, der har til formål at tiltrække nye virksomheder og skabe arbejdspladser. Kommunen arbejder bl.a. på at udvikle nye erhvervsområder, styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne samt fremme innovation og iværksætteri.

Kontorområder i Vordingborg

De vigtigste kontorområder i Vordingborg er:

 • Vordingborg Midtby er det centrale kontorområde i byen. Her ligger blandt andet Vordingborg Kommunes rådhus, Sydsjællands Politis lokalstation, Vordingborg Sygehus, og en række private virksomheder og organisationer.
 • Vordingborg Havn er et voksende kontorområde. Her ligger blandt andet en række virksomheder inden for shipping, logistik, og turisme.
 • Sletten er et mindre kontorområde i udkanten af Vordingborg. Her ligger blandt andet en række virksomheder inden for produktion og service.

Find kontor til leje i Vordingborg

Butiksområder i Vordingborg

De vigtigste butiksområder i Vordingborg er:

 • Bymidten er det centrale handelsområde i Vordingborg. Her finder man en række butikker, caféer og restauranter. Bymidten er omgivet af gågader, hvilket gør det nemt at komme rundt.
 • Vordingborg Centret er et indkøbscenter med omkring 40 butikker. Centret ligger i udkanten af byen og har gode parkeringsmuligheder.
 • Vordingborg Syd er et nyt boligområde med en række butikker, caféer og restauranter. Området ligger tæt på bymidten og Vordingborg Centret.

Find butik til leje i Vordingborg

Butikker i Vordingborg

Vordingborg er en hyggelig by med et rigt handelsliv. Her finder du alt, hvad hjertet begærer, lige fra dagligvarer og tøj til elektronik og boligindretning.

Bymidten

Bymidten er Vordingborgs historiske centrum. Her finder du et væld af små, hyggelige butikker, der sælger alt fra specialiteter til souvenirs.

 • Bøg & idé: En boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner og andre medier.
 • Gourmet Kød: En slagterbutik med et stort udvalg af friskt kød og charcuteri.
 • Matas: En velassorteret parfume- og kosmetikbutik.
 • Stage Optik: En optikerbutik, der tilbyder synsundersøgelser og salg af briller og kontaktlinser.

Vordingborg Centret

Vordingborg Centret er et moderne shoppingcenter med over 50 butikker. Her finder du alt, hvad du har brug for til hverdagen og til fest.

 • Elgiganten: En elektronikbutik, der sælger alt fra tv'er og computere til køleskabe og vaskemaskiner.
 • H&M: Et modetøjsmærke, der sælger tøj til kvinder, mænd og børn.
 • Jysk: Et møbelvarehus, der sælger møbler, boligtekstiler og andre boligtilbehør.
 • Normal: En discountbutik, der sælger dagligvarer, nonfood og tøj.

Vordingborg Syd

Vordingborg Syd er et nyt handelsområde med over 20 butikker. Her finder du alt, hvad du har brug for til hverdagen, og lidt til.

 • Føtex: En supermarkedskæde, der sælger dagligvarer, nonfood og tøj.
 • IKEA: En møbelvarehus, der sælger møbler, boligtekstiler og andre boligtilbehør.
 • Jysk: Et møbelvarehus, der sælger møbler, boligtekstiler og andre boligtilbehør.
 • Lidl: En discount supermarkedskæde, der sælger dagligvarer.

Andre shoppingmuligheder

Udover de tre ovennævnte områder finder du også en række butikker andre steder i Vordingborg. For eksempel finder du en Lidl og en Føtex på Rønnebærvej, og en Rema 1000 på Algade.

Derudover er der også en række specialbutikker i Vordingborg, for eksempel en musikbutik, en sportsbutik og en elektronikbutik.

Lager- og logistikområder i Vordingborg

De vigtigste logistikområder i Vordingborg er:

 • Vordingborg Havn er en af Danmarks største havne, og den spiller en vigtig rolle i den danske logistik. Havnen håndterer en række forskellige varer, herunder containere, stykgods, bulkgods og færger.
 • Sydmotorvejen er en vigtig transportkorridor, der forbinder Vordingborg med resten af Danmark. Motorvejen gør det nemt at transportere varer til og fra Vordingborg.
 • Vordingborg Syd er et nyt logistikområde, der er under udvikling. Området er placeret tæt på Sydmotorvejen og Vordingborg Havn, hvilket gør det til et attraktivt sted for logistikvirksomheder.

Ud over disse tre områder er der også en række mindre logistikvirksomheder i Vordingborg. Disse virksomheder beskæftiger sig med en række forskellige aktiviteter, herunder lagerlogistik, transportlogistik og distributionslogistik.

Find lager til leje i Vordingborg

Relevante links om erhvervslivet i Vordingborg

Læs mere om Vordingborg erhvervsliv på disse sider:
Vordingborg Kommune
Business Vordingborg
Oplev Vordingborg
Wikipedia: Vordingborg
Vordingborg på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Vordingborg

Ofte stillede spørgsmål