Udlej dine lagerlokaler med 10 enkle trin

Hvis du som ejendomsselskab, erhvervsmægler, administrator, privat udlejer eller virksomhed ønsker at udleje dine ledige lagerlokaler, er det afgørende at gå struktureret til værks, så du ikke spilder din tid og så du ikke ender i en situation, hvor dine lagerlokaler står tomme i en kortere eller længere periode. Vi har lavet denne guide til dig om hvordan du udlejer dine lagerlokaler.
19. august 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Udlej dine lagerlokaler med 10 enkle trin

Hvis du som ejendomsselskab, erhvervsmægler, administrator, privat udlejer eller virksomhed ønsker at udleje dine ledige lagerlokaler, er det afgørende at gå struktureret til værks, så du ikke spilder din tid og så du ikke ender i en situation, hvor dine lagerlokaler står tomme i en kortere eller længere periode. Vi har lavet denne guide til dig om hvordan du udlejer dine lagerlokaler.

Hvis du i stedet leder efter lager til leje, kan du følge denne guide: Sådan lejer du et lager – de 8 vigtigste trin.

Trin 1: Begynd udlejning af dit lager hurtigt

Når en lejer opsiger sine lagerlokaler, har man som regel normalt mindst 3 måneder til at finde en ny lejer. Dette tidsrum kan dog variere afhængigt af kontrakten. Det er derfor vigtigt at starte med at gennemgå kontrakten og finde ud af hvor lang tids opsigelse din lejer har.

Udlejning af lagerlokaler tager tid. Derfor bør du – uanset opsigelsesvarslet – påbegynde udlejningsprocessen med det samme. Samtidig er det dog også afgørende at undgå at blive stresset og undgå at udleje til den første og bedste lejer. Forsøg at forstå markedet, så du ved, hvilken type lejer du bør målrette og hvilken pris du kan opnå. Dit mål er at finde en langvarig lejer til dine lagerlokaler.

Trin 2: Beskriv dine lagerlokaler

Lav en detaljeret beskrivelse af de lagerlokaler, du ønsker at udleje. Angiv størrelse, lejepris, tilstand, krævet depositum osv. Beskriv lokalerne positivt – hvis du har mindre rum, så fremhæv hvordan de kan imødekomme mindre virksomheders behov for opbevaring og arbejde. Definér også hvilke anvendelser af lokalerne der er tilladt.

Overvej desuden hvilke faciliteter du kan tilbyde, f.eks. møde- eller parkeringsmuligheder. Sådanne ekstra services kan være attraktive for potentielle lejere. Sørg for at dine lagerlokaler fremstår indbydende og velholdte, da lejerne ofte foretrækker rum i god stand. Prissæt dine rum korrekt i forhold til markedet. Du kan se hvad andre tager i leje for deres lagerlokaler på Lokaleportalen.dk – tjek fx lager til leje i Danmark, lager til leje i København og lager til leje i Aarhus.

Trin 3: Identificér din målgruppe af lejere

Efter at have beskrevet dine lagerlokaler og deres fordele, er det tid til at overveje, hvilken type virksomheder der bedst passer til dem. Dit mål som udlejer er finde en virksomhed der kan leje dine lokaler over længere tid. Jo bedre du forstår din ideelle lejers profil, jo større chance er der for at finde en lejer, der vil blive i lang tid og betale fast lejeindtægt.

Trin 4: Lav en salgspræsentation for dit lager til leje

Lav en præsentation , der samler alle data om dine lagerlokaler i en præsentation, så potentielle lejere let kan skabe sig et overblik over hvad du har at tilbyde. Præsentationen bør som minimum indeholde information om areal, placering, type, pris, årlige omkostninger og andre relevante detaljer. Inkludér også en detaljeret beskrivelse og billeder af rummene.

Trin 5: Overvej at bruge en professionel mægler

Selvom mange ejendomsselskaber og private udlejere selv står for udlejningen, kan du også overveje at engagere en professionel mægler, der er specialiseret i udlejning af lagerlokaler. En mægler kan hjælpe med at lave præsentationen, finde potentielle lejere, udarbejde lejekontrakten og håndtere kommunikationen med lejeren.

Trin 6: Markedsfør dine ledige lagerlokaler

Start markedsføringen af dine lagerlokaler ved at oprette annoncer på relevante platforme. Beskriv lokalet klart og tydeligt og tilføj gode billeder. Brug online annoncering og sociale medier til at nå ud til potentielle lejere. Husk at lægge din annonce direkte op på Lokaleportalen.dk, som er Danmarks største portal og søgemaskine for ledige lagerlokaler. Overvej også at udnytte dit eget netværk og kontakte virksomheder, der kunne være interesserede.

Trin 7: Fremvis lagerlokalerne

Når interessen begynder at stige, skal du arrangere fremvisninger af lagerlokalerne til potentielle lejere. Forbered dig med spørgsmål til lejerne for at sikre, at deres behov og forventninger matcher dine lokaler. Vær åben for forhandling om pris og eventuelle tilpasninger.

Trin 8: Gennemgå lejerens baggrund

Når du har fundet en potentiel lejer, er det vigtigt at foretage en baggrundskontrol. Undersøg lejerens økonomiske stabilitet og omdømme ved at trække relevante oplysninger fra offentlige registre og online vurderingsplatforme som fx Trustpilot.

Trin 9: Underskriv lejekontrakten

Når du har tjekket op på lejeren, kan du underskrive en lejekontrakt. Det er en god idé at få en advokat til at gennemgå kontrakten for at sikre, at den er korrekt og juridisk bindende. Lejekontrakten bør indeholde alle nødvendige vilkår, inklusive lejepris, varighed, anvendelsesbetingelser osv.

Trin 10: Oprethold kommunikationen med lejeren

Selv efter underskrivelsen af lejekontrakten, er det vigtigt at opretholde kontakt med lejeren. Overvåg tilstanden af lokalerne, håndter eventuelle problemer og hold en positiv kommunikation for at sikre, at lejeren trives og forbliver en langsigtet lejer.

Ofte stillede spørgsmål