Thisted: Erhvervslivets mangfoldighed

Thisted er en af de største byer i Nordjylland med omkring 18.000 indbyggere. Byen har en lang tradition for erhvervsliv, og er i dag en vigtig handels- og industriby.
13. februar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Thisted: Erhvervslivets mangfoldighed

Thisted er en af de største byer i Nordjylland med omkring 18.000 indbyggere. Byen har en lang tradition for erhvervsliv, og er i dag en vigtig handels- og industriby.

Thisted som erhvervsby

Thisted Kommune har en aktiv erhvervspolitik, som har til formål at skabe et godt erhvervsklima for virksomheder i byen. Kommunen tilbyder en række støtteordninger og tilskud til virksomheder, og arbejder også for at skabe gode rammer for handel og turisme.

Transportforhold i Thisted

Transportforholdene i Thisted er gode for virksomheder. Byen ligger ved Limfjorden, hvilket giver en god udgangspunkt for skibstransport. Thisted Havn håndterer hvert år omkring 1,5 millioner tons gods. 

Thisted ligger også tæt på E45 motorvejen, der forbinder byen med resten af Danmark og Europa. Motorvejen giver en hurtig og effektiv transportmulighed til og fra Thisted.

Derudover har Thisted en god busforbindelse til andre byer i Nordjylland, såvel som til Aarhus og København.

Skibstransport

Thisted Havn har en dybde på 13 meter, hvilket gør den til en af de dybeste havne i Danmark. Dette gør det muligt for havgående skibe at anløbe havnen.

Havnen har et bredt udvalg af faciliteter, herunder kraner, lagerplads og terminaler. Dette gør det muligt for virksomheder at håndtere enhver form for gods.

Motorvejstransport

E45 motorvejen passerer lige uden for Thisted. Motorvejen giver en hurtig og effektiv transportmulighed til og fra Thisted.

Motorvejen er forbundet med resten af Danmark og Europa, hvilket gør det muligt for virksomheder at eksportere deres produkter til hele verden.

Bustransport

Thisted har en god busforbindelse til andre byer i Nordjylland, såvel som til Aarhus og København.

Bustransporten er et godt alternativ til biltransport for virksomheder, der har behov for at transportere medarbejdere eller varer til og fra Thisted.

Samlet set er transportforholdene i Thisted gode for virksomheder. Byen har en god beliggenhed ved Limfjorden og tæt på E45 motorvejen. Derudover har byen en god busforbindelse til andre byer i Danmark og Europa.

Vigtige tal om Thisted (2023)

Befolkning

Thisted er en mindre by i Nordjylland med omkring 13.534 indbyggere i kommunen.

Erhvervsstruktur

Thisted er en mangfoldig erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. Byen har en stærk tradition for fødevareproduktion, men er også hjemsted for en række andre industrier, herunder produktion af vindmøller, elektronik, trævarer og byggematerialer.

Erhvervsudvikling

Thisteds erhvervsliv er i vækst. I de seneste år er der kommet flere nye virksomheder til byen, og der er blevet investeret i eksisterende virksomheder.

Arbejdsmarked

I Thisted er der omkring 12.000 personer i arbejde. Arbejdsløsheden er relativt lav i byen.

Thisteds største virksomheder

 1. Sparekassen Thy A/S

Sparekassen Thy A/S er en dansk sparekasse med hovedsæde i Thisted. Sparekassen blev grundlagt i 1856 og har i dag over 100.000 kunder. Sparekassen tilbyder en bred vifte af finansielle tjenester, herunder bankkonto, lån, forsikringer og investeringer. 

 1. Thisted Forsikring A/S

Thisted Forsikring A/S er en dansk forsikringsvirksomhed med hovedsæde i Thisted. Forsikringsselskabet blev grundlagt i 1866 og har i dag over 200.000 kunder. Thisted Forsikring tilbyder en bred vifte af forsikringsprodukter, herunder bilforsikring, indboforsikring, ulykkesforsikring og livsforsikring. 

 1. A/S Cimbria

A/S Cimbria er en dansk industrivirksomhed med hovedsæde i Thisted. Virksomheden blev grundlagt i 1872 og er en af de førende producenter af korntørringsanlæg og frøbehandlingsudstyr i verden. A/S Cimbria har over 1.000 ansatte og eksporterer til over 100 lande. 

 1. Idealcombi A/S

Idealcombi A/S er en dansk produktionsvirksomhed med hovedsæde i Thisted. Virksomheden blev grundlagt i 1973 og producerer vinduer og døre til både private og erhvervsvirksomheder. Idealcombi A/S har over 200 ansatte og eksporterer til over 20 lande. 

 1. J. A. Plastindustri ApS
 2. A. Plastindustri ApS er en dansk produktionsvirksomhed med hovedsæde i Thisted. Virksomheden blev grundlagt i 1948 og producerer tagtilbehør, herunder tagrender, nedløbsrør og tagrender. J. A. Plastindustri ApS har over 100 ansatte og eksporterer til over 15 lande. 

Disse fem virksomheder er alle vigtige spillere i den lokale økonomi i Thisted Kommune. De beskæftiger tusindvis af mennesker og bidrager til den lokale vækst og udvikling.

Bydele i Thisted

Thisted er opdelt i følgende bydele:

 • Bymidten er den historiske bydel med et tæt netværk af smalle gader og stræder. Her finder man byens største attraktioner, herunder Thisted Kirke, Thisted Museum og Thisted Torv.
 • Østerby er en nyere bydel, der er vokset op omkring havnen. Her finder man et stort udvalg af butikker, restauranter og caféer.
 • Vesterby er en ældre bydel, der er kendt for sine villaer og rækkehuse. Her finder man også Thisteds største park, Vesterbyparken.
 • Silstrup er en bydel, der ligger sydvest for Thisted. Her finder man et stort udvalg af boliger og erhvervsvirksomheder.
 • Dragsbæk er en bydel, der ligger sydøst for Thisted. Her finder man blandt andet Thisted Gymnasium og Cimbria Arena.
 • Tilsted er en bydel, der ligger syd for Thisted. Her finder man blandt andet Thisteds sygehus, Aalborg Universitetshospital, Thisted.

Disse bydele er alle forskellige, men de har alle deres egen charme og karakter.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Thisted

De vigtigste erhvervsområder i Thisted er:

 • Thisted Havn er et vigtigt knudepunkt for den maritime industri i Nordjylland. Her finder man en række virksomheder, der beskæftiger sig med skibsbygning, reparation og logistik.
 • Cimbria Park er et erhvervsområde, der ligger syd for Thisted. Her finder man en række virksomheder, der beskæftiger sig med industri, logistik og service.
 • Silstrup Industriområde er et erhvervsområde, der ligger sydvest for Thisted. Her finder man en række virksomheder, der beskæftiger sig med industri, logistik og service.

Disse erhvervsområder er vigtige for den lokale økonomi i Thisted Kommune. De beskæftiger tusindvis af mennesker og bidrager til den lokale vækst og udvikling.

Ud over disse erhvervsområder er der også en række mindre erhvervsområder i Thisted Kommune. Disse erhvervsområder er hjemsted for en række små og mellemstore virksomheder, der beskæftiger sig med en bred vifte af brancher.

Kontorområder i Thisted

 • Bymidten er hjemsted for en række kontorer for både private og offentlige virksomheder. Her finder man blandt andet kontorer for Thisted Kommune, Thisted Erhvervscenter og Thisted Handelsforening.
 • Østerby er et nyere kontorområde, der ligger omkring havnen. Her finder man kontorer for en række virksomheder, der beskæftiger sig med shipping, logistik og service.
 • Cimbria Park er et erhvervsområde, der ligger syd for Thisted. Her finder man kontorer for en række virksomheder, der beskæftiger sig med industri, logistik og service.

Disse kontorområder er vigtige for den lokale økonomi i Thisted Kommune. De beskæftiger tusindvis af mennesker og bidrager til den lokale vækst og udvikling.

Ud over disse kontorområder er der også en række mindre kontorområder i Thisted Kommune. Disse kontorområder er hjemsted for en række små og mellemstore virksomheder, der beskæftiger sig med en bred vifte af brancher.

Find kontor til leje i Thisted

Butiksområder i Thisted

Bymidten er byens historiske centrum og hjemsted for en række specialbutikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, interiørbutikker og livsstilsbutikker. Her finder man også Thisteds største butikscenter, Thisted Storcenter. Bymidten er det mest populære butiksområde i Thisted. Her finder man en række specialbutikker, der tilbyder et bredt udvalg af varer og tjenester. Bymidten er også hjemsted for Thisted Storcenter, som er byens største butikscenter.

Østerby er en nyere bydel, der er vokset op omkring havnen. Her finder man et stort udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker og restauranter. Østerby er et andet populært butiksområde i Thisted. Her finder man et stort udvalg af dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker og restauranter. Østerby er også et populært område for at gå en tur eller slappe af.

Cimbria Park er et erhvervsområde, der ligger syd for Thisted. Her finder man et lille antal butikker, herunder dagligvarebutikker og byggemarkeder. Cimbria Park er et mindre butiksområde, der ligger syd for Thisted. Her finder man et lille antal dagligvarebutikker og byggemarkeder. Cimbria Park er et populært område for at handle ind til hverdagens behov.

Disse butiksområder er vigtige for den lokale økonomi i Thisted Kommune. De tiltrækker tusindvis af kunder hver dag og bidrager til den lokale vækst og udvikling.

Ud over disse butiksområder er der også en række mindre butiksområder i Thisted Kommune. Disse butiksområder er hjemsted for en række små og mellemstore butikker, der beskæftiger sig med en bred vifte af brancher.

Find butik til leje i Thisted

Butikker i Thisted

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Thisted er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Thisted. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Thisted:

I Thisted Storcenter ligger der blandt andet følgende butikker:

 • Kvickly er et andet stort supermarked, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer, friske fødevarer og nonfood-produkter. 
 • Normal er en discountbutik, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.
 • JYSK er en butik, der sælger boligtekstiler, møbler og boligtilbehør.
 • Elgiganten er en elektronikbutik, der sælger tv, lyd, computere, telefoner og andet elektronik. 
 • Bog & idé er en boghandel, der sælger bøger, magasiner, spil og andre produkter til hjemmet. 

I Østerby ligger der blandt andet følgende butikker:

 • Dagligvarebutikker som Kvickly, Rema 1000 og Netto.
 • Restauranter som McDonald's.
 • Barer som Heidi’s Bier Bar og Rabalder Bar.
 • Thisted Storcenter er byens største butikscenter og byder på et bredt udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, elektronik, bolig, mode og fritid.

Østerby er en nyere bydel, der er vokset op omkring havnen. Her finder man et stort udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker og restauranter.

Lager- og logistikområder i Thisted

De vigtigste logistikområder i Thisted er:

 • Thisted Havn er et vigtigt knudepunkt for den maritime industri i Nordjylland. Her finder man en række virksomheder, der beskæftiger sig med skibsbygning, reparation og logistik.
 • Cimbria Park er et erhvervsområde, der ligger syd for Thisted. Her finder man en række virksomheder, der beskæftiger sig med industri, logistik og service.
 • Silstrup Industriområde er et erhvervsområde, der ligger sydvest for Thisted. Her finder man en række virksomheder, der beskæftiger sig med industri, logistik og service.

Disse områder er vigtige for den lokale økonomi i Thisted Kommune. De beskæftiger tusindvis af mennesker og bidrager til den lokale vækst og udvikling.

Thisted Havn

Thisted Havn er det vigtigste logistikområde i Thisted. Havnen er et knudepunkt for den maritime industri i Nordjylland og håndterer hvert år omkring 1,5 millioner tons gods, herunder skibsbygningsmaterialer, fødevarer og industriprodukter.

Cimbria Park

Cimbria Park er et andet vigtigt logistikområde i Thisted. Området er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med industri, logistik og service. Her findes blandt andet lager- og distributionscentre for virksomheder som Arla Foods, Idealcombi og Cimbria.

Silstrup Industriområde

Silstrup Industriområde er et mindre logistikområde, der ligger sydvest for Thisted. Området er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med industri, logistik og service. Her findes blandt andet lager- og distributionscentre for virksomheder som J.A. Plastindustri og Sparekassen Thy.

Disse aktiviteter er vigtige for den lokale økonomi i Thisted Kommune og bidrager til at skabe arbejdspladser og vækst.

Find lager til leje i Thisted

Relevante links om erhvervslivet i Thisted

Læs mere om Thisteds erhvervsliv på disse sider:

Thisted Kommune

Visit Thisted

Wikipedia: Thisted

Thisted på Google Maps

Find ledige erhvervslokaler i Thisted

Ofte stillede spørgsmål