Struer: Erhvervsliv i vækst

Struer er en attraktiv erhvervsdestination på grund af sin centrale beliggenhed i Danmark, sin veluddannede arbejdsstyrke og sin stærke infrastruktur.
15. marts 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Struer: Erhvervsliv i vækst

Struer er en attraktiv erhvervsdestination på grund af sin centrale beliggenhed i Danmark, sin veluddannede arbejdsstyrke og sin stærke infrastruktur. Byen er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, der uddanner faglærte og akademikere til byens erhvervsliv.

Struer som erhvervsby

Struer er en by med en lang og stærk tradition for industri. Byen har traditionelt været et center for elektronikindustrien, men i dag er industrien mere diversificeret og omfatter en række forskellige brancher.

 • En stærk industriel tradition: Struer har en lang tradition for industri, der går tilbage til 1800-tallet. Struer har traditionelt været et center for elektronikindustrien, især kendt for Bang & Olufsen, men i dag er industrien mere diversificeret og omfatter en række forskellige brancher, herunder vindmølleindustrien, elektronikindustrien og plastindustrien.
 • En stærk fokus på innovation: Struer er en by, der er kendt for sin innovative spirende. Byen er hjemsted for en række virksomheder, der er førende inden for deres felt, og byen har et stærkt fokus på forskning og udvikling.
 • En god infrastruktur: Struer er en by med en god infrastruktur, der er velegnet til erhvervslivet, hvilket gør den nemt tilgængelig for virksomheder, der har brug for at transportere deres produkter. Byen har også en god havn, der er vigtig for eksportindustrien.

Transportforhold i Struer

Struer har gode transportforhold for virksomheder. Der er også gode busforbindelser til både Aarhus og København.

Struer har også en god havn, der kan håndtere både gods og passagerer. Havnen er forbundet med motorvejen E45 via en jernbane, der giver mulighed for effektiv transport af varer.

Transportforholdene i Struer gør det nemt for virksomheder at transportere varer og passagerer til og fra byen. Det er en vigtig faktor for virksomheder, der ønsker at investere i Struer.

Her er nogle af de specifikke fordele ved transportforholdene i Struer for virksomheder:

 • Gode forbindelser til resten af Danmark og Europa: Motorvej E45 giver hurtig og nem adgang til Aarhus, København og resten af Europa.
 • Gode busforbindelser: Der er regelmæssige busforbindelser til Aarhus og København.
 • God havn: Havnen kan håndtere både gods og passagerer.

Disse fordele gør Struer til en attraktiv destination for virksomheder, der ønsker at investere i Danmark.

Vigtige tal om Struer (2023)

Befolkning: 10.112

Areal: 40,8 km2

BNP: 2,3 mia. DKK

Arbejdsløshed: 3,6 %

Uddannelsesniveau: 37,5 %

Disse tal viser, at Struer er en lille, men velstående by med en veluddannet arbejdsstyrke. Byen har en lang tradition for industri, og er især kendt for sin maskinfremstilling, elektronik, fødevareproduktion og plastproduktion.

Andre vigtige tal der beskriver Struers erhvervsliv er:

Antal virksomheder: 3.500

Antal ansatte: 11.000

Omsætning: 20 mia. DKK

Disse tal viser, at Struer er en vigtig erhvervsby med en stor arbejdsstyrke og en betydelig omsætning. Byen er hjemsted for en række større virksomheder, herunder Danfoss, Struer VVS og Struer Maskinfabrik.

Struer er en attraktiv destination for virksomheder, der ønsker at investere i Danmark. Byen har gode transportforhold, en veluddannet arbejdsstyrke og et aktivt kulturliv.

Struers største virksomheder

Bang & Olufsen Operations A/S

Bang & Olufsen Operations A/S er en datterselskab af Bang & Olufsen A/S, der er en dansk virksomhed, der producerer lyd- og billedudstyr. Virksomheden har hovedsæde i Struer, og er en af byens største arbejdsgivere.

Bang & Olufsen Operations A/S producerer en række af Bang & Olufsens produkter, herunder højttalere, TV, lydsystemer og telefoner. Virksomheden har en lang tradition for innovation og design, og er kendt for sine høje kvalitetsstandarder.

Chokoland Struer A/S

Chokoland Struer A/S er en dansk virksomhed, der producerer chokolade. Virksomheden har hovedsæde i Struer, og er en af byens mest kendte virksomheder.

Chokoland Struer A/S blev grundlagt i 1924, og er en familieejet virksomhed. Virksomheden producerer en række forskellige chokoladeprodukter, herunder chokoladebarer, chokoladefigurer og chokoladekonfekt.

Alpha Offshore Service A/S

Alpha Offshore Service A/S er en dansk virksomhed, der leverer serviceydelser til vindmølleindustrien. Virksomheden har hovedsæde i Struer, og har kontorer i hele verden.

Alpha Offshore Service A/S blev grundlagt i 2005, og er en af Danmarks førende virksomheder inden for vindmølleservice. Virksomheden tilbyder en række forskellige serviceydelser, herunder installation, vedligeholdelse og reparation af vindmøller.

Harman Lifestyle Division

Harman Lifestyle Division er en datterselskab af Harman International Industries, Inc., der er en amerikansk virksomhed, der producerer lyd- og billedudstyr. Virksomheden har hovedsæde i Struer, og er en af byens største arbejdsgivere.

Harman Lifestyle Division producerer en række af Harmans produkter, herunder højttalere, TV, lydsystemer og telefoner. Virksomheden har en lang tradition for innovation og design, og er kendt for sine høje kvalitetsstandarder.

Martin Munkebo A/S

Martin Munkebo A/S er en dansk virksomhed, der producerer plastkomponenter. Virksomheden har hovedsæde i Struer, og er en af byens største arbejdsgivere.

Martin Munkebo A/S blev grundlagt i 1933, og er en familieejet virksomhed. Virksomheden producerer en række forskellige plastkomponenter, der bruges i en lang række forskellige industrier.

Disse er blot nogle af de mange virksomheder, der er placeret i Struer. Byen er en vigtig erhvervsby med en lang tradition for industri og innovation.

Bydele i Struer

Struer Midtby
Struer Midtby er den mest centrale bydel i Struer. Bydelen er hjemsted for byens rådhus, bibliotek, museum og kunstmuseum. Bydelen er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Struer Havn
Struer Havn er en vigtig erhvervshavn med en lang tradition for industri. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der producerer maskiner, elektronik og plast. Havnen er også hjemsted for en række virksomheder, der servicerer vindmølleindustrien.

Struer Øst
Struer Øst er et nyere boligområde med en blanding af ejerboliger, lejeboliger og erhvervsvirksomheder. Bydelen er hjemsted for en række skoler, institutioner og sportsklubber.

Struer Vest
Struer Vest er et blandet område med både boliger, erhverv og industri. Bydelen er hjemsted for en række virksomheder, der producerer fødevarer, plast og vindmøller. Bydelen er også hjemsted for en række virksomheder, der servicerer vindmølleindustrien.

Bremdal
Bremdal er et naturområde med strand, campingplads og badeland. Bydelen er et populært turistmål om sommeren.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Struer 

Struer Havn
Struer Havn er en vigtig del af Struers økonomi. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der producerer maskiner, elektronik og plast. Havnen er også hjemsted for en række virksomheder, der servicerer vindmølleindustrien.

Struer Industripark
Struer Industripark er et moderne erhvervsområde med en række virksomheder, der producerer en bred vifte af produkter, herunder fødevarer, plast, vindmøller og elektronik. Industriparken er hjemsted for en række internationale virksomheder, herunder Danfoss, Bang & Olufsen og Harman.

Struer er en vigtig erhvervsby med en lang tradition for industri. Byen er hjemsted for en række større virksomheder, der er med til at drive den danske økonomi.

Kontorområder i Struer

Struer Midtby er byens mest centrale kontorområde og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for byens administration, virksomheder og organisationer. Bydelen er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer, hvilket gør den til et attraktivt sted at arbejde.

Struer Havn er også et vigtigt kontorområde og er hjemsted for kontorer for en række virksomheder, der er placeret i havneområdet. Havnen er også hjemsted for en række virksomheder, der servicerer vindmølleindustrien, hvilket gør området til et populært sted for virksomheder inden for denne industri.

Find kontor til leje i Struer

Butiksområder i Struer

Struer Midtby er byens mest centrale butiksområde og er hjemsted for en række butikker, herunder dagligvarebutikker, specialbutikker og tøjbutikker. Bydelen er også hjemsted for en række restauranter og caféer, hvilket gør den til et attraktivt sted at handle.

Find butik til leje i Struer

Butikker i Struer

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Struer er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Struer. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Struer:

Struer Midtby

 • Dagligvarebutikker: Aldi, Rema 1000, SuperBrugsen
 • Specialbutikker: Matas, Elgiganten, Bilka
 • Boligtilbehør: Kop & Kande, ILVA, Jysk
 • Kosmetik: Sephora, Rituals, The Body Shop
 • Legetøj: Legekæden, BR, Toys "R" Us
 • Mad: Lagkagehuset, Starbucks, McDonald's

Struer Handelsby

 • Dagligvarebutikker: Aldi, Rema 1000, SuperBrugsen
 • Specialbutikker: Matas, Elgiganten, Bilka
 • Tøjbutikker: H&M, Zara, Vero Moda
 • Børnebutikker: Name It, Småfolk, BabySam
 • Sport: Intersport, Sportmaster, Proshop
 • Mad: Burger King, KFC, Subway

Bremdal

 • Strand: Bremdal Strand
 • Campingplads: Bremdal Camping

Lager- og logistikområder i Struer

Struer Havn er en vigtig del af Struers økonomi. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der producerer maskiner, elektronik og plast. Havnen er også hjemsted for en række virksomheder, der servicerer vindmølleindustrien.

 • Struer Industripark er et moderne erhvervsområde med en række virksomheder, der producerer en bred vifte af produkter, herunder fødevarer, plast, vindmøller og elektronik. Industriparken er hjemsted for en række internationale virksomheder, herunder Danfoss, Bang & Olufsen og Harman.
 • Struer Havn er en vigtig logistikhub for regionen. Havnen er forbundet til det nationale vej- og jernbanenet, hvilket gør den til et attraktivt sted for virksomheder, der har brug for at transportere deres produkter. Havnen tilbyder også en række logistiske tjenester, herunder oplagring, forsendelse og toldbehandling.

Struer Industripark er også et vigtigt logistikområde. Industriparken er placeret tæt på motorvej E45, hvilket gør den til et nemt tilgængeligt sted for virksomheder, der har brug for at transportere deres produkter. Industriparken tilbyder også en række logistiske tjenester, herunder oplagring, forsendelse og toldbehandling.

Struer er en by i vækst, og der er en stigende efterspørgsel efter logistikfaciliteter i byen. Byen har en række attraktive logistikområder, der er velegnede til både små og store virksomheder.

Find lager til leje i Struer

Relevante links om erhvervslivet i Struer

Læs mere om Struers erhvervsliv på disse sider:
Struer Kommune
Struer Erhvervsforening
Aktiviteter i Struer
Wikipedia: Struer
Struer på Google Maps


Find ledige erhvervslokaler i Struer

Ofte stillede spørgsmål