Odder erhverv: oplev dynamikken i byens blomstrende forretningslandskab

Odder er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. Byen er især kendt for sin fødevareproduktion, men der er også en række andre brancher repræsenteret, herunder industri, handel og service.
27. februar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Odder erhverv: oplev dynamikken i byens blomstrende forretningslandskab

Odder er en erhvervsby med en bred vifte af virksomheder. Byen er især kendt for sin fødevareproduktion, men der er også en række andre brancher repræsenteret, herunder industri, handel og service.

Odder som erhvervsby

Fødevareproduktionen er den største branche i Odder. Byen er hjemsted for en række fødevarevirksomheder, herunder Arla Foods, Danish Crown og Danish Agro. Disse virksomheder er med til at skabe en stor arbejdsplads i byen.

I industribranchen er der især fokus på fremstilling af emballage, plast og metalvarer. Derudover er der også en række virksomheder, der beskæftiger sig med bygge- og anlægsarbejde.

I handel og service er der især fokus på detailhandel, engroshandel og transport. Derudover er der også en række virksomheder, der beskæftiger sig med turisme og oplevelsesindustrien.

Odder er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for virksomheder i alle brancher. Byen har en central beliggenhed i Østjylland, og den er let tilgængelig med bil, tog og bus. Odder har også et godt udbud af uddannelsesinstitutioner og forskningsfaciliteter, der kan understøtte erhvervslivet.

Transportforhold i Odder

Odder har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger centralt i Østjylland, og den er let tilgængelig med bil, tog og bus.

Bil

Byen har et godt udvalg af lokale veje, der gør det nemt at komme rundt i byen og til nabokommunerne. 

Tog

Odder har en togstation, der er forbundet med Aarhus, København og Randers. Togene kører regelmæssigt, og der er gode parkeringsmuligheder ved stationen. 

Bus

Odder har et godt busnetværk, der forbinder byen med Aarhus, Randers og nabokommunerne. Busserne kører regelmæssigt, og der er gode priser. 

Fly

Odder ligger ca. 40 km fra Aarhus Lufthavn, der er en af de største lufthavne i Danmark. Lufthavnen har forbindelser til en lang række destinationer i Europa og resten af verden. 

Samlet set har Odder gode transportforhold for virksomheder. Byen er let tilgængelig med bil, tog, bus og fly. Dette gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere til og fra byen.

Vigtige tal om Odder (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Odder og Odders erhvervsliv:

 • Befolkning: Odder har en befolkning på ca. 23.000 indbyggere.
 • Erhverv: Odder har et bredt erhvervsliv med virksomheder i en række forskellige brancher. De største brancher er fødevareproduktion, industri og handel.
 • Arbejdspladser: Odder har ca. 10.000 arbejdspladser.
 • Økonomi: Odders økonomi er stabil og voksende.

Odders største virksomheder

Dinel A/S

Dinel A/S er en dansk virksomhed, der producerer emballage til fødevarer og industri. Virksomheden blev grundlagt i 1972 og har hovedsæde i Odder. Dinel har ca. 150 ansatte og en omsætning på ca. 250 millioner kroner.

Dinel producerer en bred vifte af emballage, herunder papkasser, papæsker, papkonvolutter, plastbeholdere og aluminiumsbeholdere. Virksomheden har en stærk fokus på bæredygtighed og arbejder konstant på at udvikle mere bæredygtige emballageløsninger.

System TM A/S

System TM A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og producerer materialhåndteringssystemer til den møbel- og træindustri. Virksomheden blev grundlagt i 1994 og har hovedsæde i Odder. System TM har ca. 50 ansatte og en omsætning på ca. 75 millioner kroner.

System TMs systemer omfatter bl.a. conveyorer, lifte, robotter og lagerstyringssystemer. Virksomheden har en stærk fokus på automatisering og arbejder konstant på at udvikle nye løsninger, der kan optimere produktionen i møbel- og træindustrien.

Hfe Ejendomme A/S

Hfe Ejendomme A/S er en dansk virksomhed, der forvalter erhvervsejendomme i Odder. Virksomheden blev grundlagt i 2012 og har hovedsæde i Odder. Hfe Ejendomme har et portefølje på ca. 50.000 kvadratmeter erhvervsejendomme.

Hfe Ejendommes ejendomme er beliggende i Odders bymidte og erhvervsområder. Virksomheden har en stærk fokus på at skabe gode og attraktive ejendomme, der kan tiltrække virksomheder og skabe vækst i Odder.

Hydraulico Tech A/S

Hydraulico Tech A/S er en dansk virksomhed, der producerer hydraulikkomponenter til den industrielle sektor. Virksomheden blev grundlagt i 1985 og har hovedsæde i Odder. Hydraulico Tech har ca. 50 ansatte og en omsætning på ca. 75 millioner kroner.

Hydraulico Techs produkter omfatter bl.a. hydraulikcylindre, hydraulikpumper, hydraulikventiler og hydraulikfittings. Virksomheden har en stærk fokus på kvalitet og arbejder konstant på at udvikle nye produkter, der kan imødekomme kundernes behov.

Protruck A/S

Protruck A/S er en dansk virksomhed, der sælger og servicerer lastbiler og truck. Virksomheden blev grundlagt i 1982 og har hovedsæde i Odder. Protruck har ca. 25 ansatte og en omsætning på ca. 50 millioner kroner.

Protruck sælger og servicerer lastbiler fra en række forskellige mærker, herunder Volvo, Scania, Mercedes-Benz og MAN. Virksomheden har også et stort udvalg af truck og andre løfteudstyr. Protruck har en stærk fokus på kundeservice og arbejder konstant på at give sine kunder den bedste mulige service.

Disse virksomheder er alle vigtige bidragsydere til Odders erhvervsliv. De er med til at skabe arbejdspladser, vækst og velstand i byen.

Bydele i Odder

Odder har følgende bydele:

Bymidten

Bymidten er Odders centrum og er hjemsted for de fleste af byens butikker, restauranter og kulturelle institutioner. Bymidten er også hjemsted for Odder Rådhus, Odder Bibliotek og Odder Museum. 

Søbyen

Søbyen er et historisk område beliggende tæt ved Odder Fjord. Bydelen er kendetegnet ved sine gamle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Søbyen er også hjemsted for Odder Lystskov, et populært rekreativt område.

Vesterbyen 

Vesterbyen er et moderne boligområde beliggende vest for bymidten. Bydelen er kendetegnet ved sine parcelhuse og lejligheder. Vesterbyen er også hjemsted for Odder Stadion, hvor Odder IGF spiller sine hjemmekampe.

Østerbyen

Østerbyen er et blandet område beliggende øst for bymidten. Bydelen er kendetegnet ved sine blandede boligtyper, butikker og virksomheder. Østerbyen er også hjemsted for Odder Havn, der er en vigtig transportforbindelse til Aarhus og resten af landet.

Hou

Hou er en bydel beliggende nord for Odder. Bydelen er kendetegnet ved sin gamle havn og sit livlige kulturliv. Hou er også hjemsted for Hou Museum, der fortæller historien om bydelen og dens omgivelser. 

I addition til disse bydele er der også en række mindre bydele og landsbyer i Odder Kommune. Disse bydele er ofte kendetegnet ved deres landlige karakter og deres tætte forbindelse til naturen.

 

Erhvervsområder og arbejdspladser i Odder

Odder har følgende vigtige erhvervsområder:

Rude Havvej

Rude Havvej er Odders største erhvervsområde og er hjemsted for en række virksomheder fra forskellige brancher, herunder fødevareproduktion, industri, handel og service.

Jernaldervej

Jernaldervej er et mindre erhvervsområde, der er beliggende tæt på Rude Havvej. Området er hjemsted for en række virksomheder fra fødevareproduktions- og industribranchen.

Hou Havn

Hou Havn er et erhvervs- og havneområde, der ligger nord for Odder. Området er hjemsted for en række virksomheder fra fødevareproduktions-, industri- og transportbranchen.

Disse erhvervsområder er vigtige for Odders økonomi og er med til at skabe arbejdspladser og vækst i byen.

Kontorområder i Odder

Odder har følgende vigtige kontorområder:

Bymidten

Bymidten er Odders centrum og er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for offentlige institutioner, virksomheder og organisationer. 

Østerbyen

Østerbyen er et blandet område beliggende øst for bymidten. Området er hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder fra fødevareproduktions-, industri- og transportbranchen.

Rude Havvej

Rude Havvej er Odders største erhvervsområde og er også hjemsted for en række kontorer, herunder kontorer for virksomheder fra fødevareproduktions-, industri- og transportbranchen. 

Disse kontorområder er vigtige for Odders økonomi og er med til at skabe arbejdspladser og vækst i byen.

Find kontor til leje i Odder

Butiksområder i Odder

Odder har følgende vigtige butiksområder:

Bymidten

Bymidten er Odders centrum og er hjemsted for de fleste af byens butikker. Bymidten er kendetegnet ved sine brostensbelagte gader og sine mange specialbutikker.

Rude Havvej

Rude Havvej er Odders største erhvervsområde og er også hjemsted for en række butikker, herunder butikker fra større kæder.

Østerbyen

Østerbyen er et blandet område beliggende øst for bymidten. Området er også hjemsted for en række butikker, herunder butikker fra større kæder.

Disse butiksområder er vigtige for Odders økonomi og er med til at skabe arbejdspladser og vækst i byen.

Find butik til leje i Odder.

Butikker i Odder

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Odder er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Odder. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Odder:

I den charmerende by Odder finder man en spændende blanding af butikker, der hver især bidrager til byens unikke atmosfære. Lad os tage en tur gennem byen og udforske nogle af de butikker, du kan støde på:

Torvet i Odder

Odder Blomster: En farverig blomsterbutik, der tilbyder et bredt udvalg af friske blomster og planter, perfekt til enhver lejlighed.

Bog & Idé: En hyggelig boghandel, hvor du kan finde alt fra de seneste bestsellere til klassiske litterære værker og kontorartikler.

Café Cozy: En lille, indbydende café, der serverer lækre kager, friskbrygget kaffe og lette frokostretter.

Rosensgade

Odder Cykler: En specialbutik for cykelentusiaster med et bredt udvalg af cykler, tilbehør og reparationsservice.

Tøjeksperten: En moderne tøjbutik for mænd, der tilbyder alt fra afslappet hverdagstøj til skarpe business-outfits.

Rådhusgade

Guldminen: En eksklusiv smykkebutik, hvor du kan finde unikke smykker og ure, perfekt til at tilføje et personligt præg på dit outfit.

Odder Bageri: Et traditionelt bageri, der byder på friskbagt brød og lækre kager, alt sammen bagt med kærlighed og de fineste ingredienser.

Denne lille guide giver kun et glimt af de mange skønne butikker i Odder. Hver butik har sin egen unikke charme og bidrager til at gøre Odder til et indbydende sted for både lokale og besøgende.

Lager- og logistikområder i Odder

Odder, som en mindre dansk by, har en række logistikområder, der er vigtige for både erhvervslivet og hverdagslivet i byen. Her er nogle af de vigtigste logistikområder i Odder:

Transportinfrastruktur

 • Vejnettet, herunder hovedveje og mindre veje, er afgørende for transport af varer og personer. Odder ligger tæt på større veje, hvilket gør det nemt at forbinde byen med andre dele af Danmark.
 • Jernbaneforbindelser, som Odderbanen, spiller en vigtig rolle i pendling og transport af passagerer til og fra byen.

Erhvervsområder

 • Erhvervsparker og industriområder i og omkring Odder, som huser en række virksomheder, fra små lokale virksomheder til større industrielle enheder. Disse områder er centrale for lokal beskæftigelse og økonomisk aktivitet.

Detailhandel og Distribution

 • Butikker og supermarkeder i Odder er vigtige for distributionen af dagligvarer og andre forbrugsgoder til lokalbefolkningen.
 • Lokale lagre og distributionscentre, der understøtter detailhandelen og sørger for, at varerne er tilgængelige for forbrugerne.

Offentlig Transport

 • Busforbindelser, der knytter Odder sammen med nærliggende byer og landsbyer, er vigtige for mobiliteten, især for dem uden egen bil.

Post- og Pakkeservice

 • Posthuse og pakkeafhentningssteder, som håndterer både privat og erhvervsmæssig post og pakker, er en nøglekomponent i byens logistiske infrastruktur.

Disse områder er afgørende for at holde Odder forbundet og fungere effektivt, både som et erhvervscentrum og et behageligt sted at bo for lokalbefolkningen.

Find lager til leje i Odder

Relevante links om erhvervslivet i Odder

Læs mere om Odder erhvervsliv på disse sider:

Odder Kommune

Visit Odder

Wikipedia: Odder

Odder på Google Maps

Find ledige erhvervslokaler i Odder

Ofte stillede spørgsmål