Nørresundby: Erhvervslivets mange muligheder

Nørresundby er en vigtig erhvervsby i Nordjylland. Byen har et dynamisk og mangfoldigt erhvervsliv, der dækker over en bred vifte af brancher.
8. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Nørresundby: Erhvervslivets mange muligheder

Nørresundby er en vigtig erhvervsby i Nordjylland. Byen har et dynamisk og mangfoldigt erhvervsliv, der dækker over en bred vifte af brancher.

Nørresundby som erhvervsby

Nørresundbys erhvervsliv er præget af en række kendetegn, herunder:

 • En stærk tradition for industri: Nørresundby har en lang tradition for industri, og byen er fortsat hjemsted for en række store industrivirksomheder, herunder Danfoss, Fjord Line og Aalborg Portland.
 • En voksende vidensbaseret sektor: Nørresundby har i de senere år oplevet en voksende vidensbaseret sektor, der dækker over virksomheder inden for IT, sundhed og bioteknologi.
 • En attraktiv beliggenhed: Nørresundby ligger centralt i Nordjylland og er tæt på Aalborg Lufthavn og den E45-motorvej. Byens attraktive beliggenhed er en fordel for virksomheder, der ønsker at nå et bredt marked.

Transportforhold i Nørresundby

Nørresundby har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger centralt i Nordjylland og er tæt på Aalborg Lufthavn og den E45-motorvej.

Lufthavn

Aalborg Lufthavn ligger kun 20 kilometer fra Nørresundby. Lufthavnen har forbindelse til en lang række destinationer i Europa og resten af verden. Dette gør det nemt for virksomheder at rejse til og fra Nørresundby.

Motorvej

Den E45-motorvej går gennem Nørresundby. Motorvejen forbinder Nørresundby med resten af Danmark og Europa. Dette gør det nemt for virksomheder at transportere varer og tjenester til og fra Nørresundby.

Jernbane

Nørresundby har en station, der betjener toglinjer til Aalborg, Aarhus og København. Dette gør det nemt for virksomheder at transportere medarbejdere og varer til og fra Nørresundby.

Bus

Nørresundby har et veludbygget busnetværk, der forbinder byen med resten af Nordjylland. Dette gør det nemt for medarbejdere at komme til og fra arbejde.

Vigtige tal om Nørresundby (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Nørresundbys erhvervsliv, er:

 • Antal virksomheder: I 2023 var der 2.274 virksomheder i Nørresundby.

Store virksomheder i og omkring Nørresundby 

Siemens Wind Power: Siemens Wind Power er en verdensførende producent af vindmøller. Firmaet har over 22.000 ansatte i over 70 lande. Siemens Wind Power har en afdeling i Nørresundby, der producerer vinger til vindmøller.

Telenor: Telenor er et norsk telekommunikationsselskab, der opererer i over 100 lande. Firmaet har over 170.000 ansatte. Telenor har et kontor i Nørresundby, der beskæftiger over 1.000 mennesker.

Bladt Industries: Bladt Industries er en dansk producent af stålkonstruktioner. Firmaet har over 1.500 ansatte i over 30 lande. Bladt Industries har en fabrik i Nørresundby, der producerer stålkonstruktioner til vindmøller, skibe og andre industrier.

KMD: KMD er et dansk IT-firma, der leverer IT-løsninger til offentlige og private virksomheder. Firmaet har over 3.000 ansatte i over 10 lande. KMD har et kontor i Nørresundby, der beskæftiger over 500 mennesker.

Sanistål: Sanistål er en dansk producent af stålprodukter. Firmaet har over 600 ansatte i over 10 lande. Sanistål har en fabrik i Nørresundby, der producerer stålprodukter til vindmøller, skibe og andre industrier.

Alfa Laval: Alfa Laval er en svensk producent af processteknologi. Firmaet har over 16.000 ansatte i over 100 lande. Alfa Laval har et kontor i Nørresundby, der beskæftiger over 500 mennesker.

Aalborg Portland: Aalborg Portland er en dansk cementproducent. Firmaet har over 2.000 ansatte i Danmark. Aalborg Portland har en fabrik i Nørresundby, der er den største cementfabrik i Danmark.

Nordjyske Medier: Nordjyske Medier er en dansk mediegruppe, der udgiver aviser, tv-stationer og radiostationer i Nordjylland. Firmaet har over 500 ansatte i Danmark. Nordjyske Medier har sit hovedkvarter i Nørresundby.

Spæncom: Spæncom er en dansk producent af stålkonstruktioner. Firmaet har over 1.000 ansatte i Danmark. Spæncom har en fabrik i Nørresundby, der producerer stålkonstruktioner til vindmøller, skibe og andre industrier.

Arla Foods: Arla Foods er et dansk mejeriselskab, der er et af verdens største mejeriselskaber. Firmaet har over 17.000 ansatte i over 10 lande. Arla Foods har et kontor i Nørresundby, der beskæftiger over 500 mennesker.

Bydele i Nørresundby 

Nørresundby Midtby er den centrale bydel med byens største handelsstrøg, gågaden Østerågade. Bydelen er også hjemsted for Nørresundby Kirke, Nørresundby Torv og Limfjordsbroen.

Lindholm er en bydel i det vestlige Nørresundby. Bydelen er præget af industri og erhverv, men der er også en voksende boligbebyggelse. Lindholm er hjemsted for Aalborg Portland, Siemens Wind Power og Telenor.

Løvvang er en bydel i det østlige Nørresundby. Bydelen er præget af boliger og grønne områder. Løvvang er hjemsted for Arla Foods og Nordjyske Medier.

Nørre Uttrup er en bydel i det nordlige Nørresundby. Bydelen er præget af boliger og erhverv. Nørre Uttrup er hjemsted for Aalborg Kaserner og Aalborg Universitetshospital.

Stigsborg er en bydel i det sydlige Nørresundby. Bydelen er præget af boliger og grønne områder. Stigsborg er hjemsted for Stigsborg Kulturcenter og Nørresundby Lystbådehavn.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Nørresundby 

Lindholm er et stort erhvervs- og industriområde i det vestlige Nørresundby. Området er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Aalborg Portland, Siemens Wind Power og Telenor.

Nørre Uttrup er et andet vigtigt erhvervs- og industriområde i Nørresundby. Området er hjemsted for Aalborg Kaserner og Arla Foods.

Nørresundby Midtby er også et vigtigt erhvervssted. Bydelen er hjemsted for en række kontorer, butikker og restauranter.

Kontorområder i Nørresundby

Lindholm er et stort erhvervs- og industriområde i det vestlige Nørresundby. Området er hjemsted for en række kontorer for store virksomheder, herunder Aalborg Portland, Siemens Wind Power og Telenor.

Nørre Uttrup er et andet vigtigt erhvervs- og industriområde i Nørresundby. Området er hjemsted for kontorer for Aalborg Kaserner og Arla Foods.

Nørresundby Midtby er også et vigtigt kontorområde. Bydelen er hjemsted for kontorer for en række mindre virksomheder, herunder Nordjyske Medier og Stigsborg Kulturcenter. 

Find kontor til leje i Nørresundby

Butiksområder i Nørresundby

Østerågade er den vigtigste handelsgade i Nørresundby. Gaden er hjemsted for en række butikker, herunder modebutikker, dagligvarebutikker og specialbutikker.

Bouet er et nyt butikscenter, der er under udvikling i Nørresundby. Centret vil have en række butikker, herunder dagligvarebutikker, modebutikker og specialbutikker.

Nørre Uttrup er et område med en række butikker, herunder supermarkeder, dagligvarebutikker og specialbutikker. 

Find butik til leje i Nørresundby

Butikker i Nørresundby

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Nørresundby er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Nørresundby. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Nørresundby:

Østerågade

 • H&M - Modetøj til hele familien
 • Zara - Modetøj til hele familien
 • Cubus - Modetøj til hele familien
 • Foot Locker - Sportstøj og sko
 • Elgiganten - Elektronik
 • Jysk - Hjem og bolig
 • Normal - Discountbutik med dagligvarer
 • Meny - Supermarked

Bouet

 • Føtex - Supermarked
 • Ikea - Møbler og interiør
 • Elgiganten - Elektronik
 • JYSK - Hjem og bolig
 • Normal - Discountbutik med dagligvarer
 • Panduro Hobby - Hobbyforretning
 • Børnenes Verden - Legeland
 • Kvickly - Varehus

Nørre Uttrup

 • Fakta - Dagligvarebutik
 • Lidl - Dagligvarebutik
 • Netto - Dagligvarebutik
 • Normal - Discountbutik med dagligvarer
 • JYSK - Hjem og bolig
 • Elgiganten - Elektronik
 • Meny - Supermarked

Lager- og logistikområder i Nørresundby

Lindholm er et stort erhvervs- og industriområde i det vestlige Nørresundby. Området er hjemsted for en række store virksomheder, der har brug for logistikydelser. Herunder Aalborg Portland, Siemens Wind Power og Telenor.

Nørre Uttrup er et andet vigtigt erhvervs- og industriområde i Nørresundby. Området er hjemsted for Aalborg Kaserner og Arla Foods. Begge virksomheder har brug for logistikydelser til at håndtere forsyninger og affald.

Nørresundby Havn er en vigtig havn i Limfjorden. Havnen håndterer gods fra hele verden, og den er vigtig for Nørresundbys økonomi.

Find lager til leje i Nørresundby

Relevante links om erhvervslivet i Nørresundby

Læs mere om Nørresundby erhvervsliv på disse sider:

Wikipedia: Nørresundby
Nørresundby på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Nørresundby

Ofte stillede spørgsmål