Ikast: En guide til erhvervslivet

Ikast er en af Danmarks mest succesfulde erhvervsbyer. I 2023 blev den kåret til Danmarks bedste erhvervsby af Dansk Industri.
8. januar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Ikast: En guide til erhvervslivet

Ikast er en af Danmarks mest succesfulde erhvervsbyer. I 2023 blev den kåret til Danmarks bedste erhvervsby af Dansk Industri. Ikast har et stærkt erhvervsklima, der er baseret på en række faktorer, som f.eks. en stærk erhvervstradition, en dygtig arbejdsstyrke og en god infrastruktur

Ikast som erhvervsby

Disse faktorer har bidraget til, at Ikast er blevet et attraktivt sted at drive virksomhed. Ikasts erhvervsklima er med til at skabe vækst og arbejdspladser i byen og regionen. Byen er et vigtigt bidragyder til den danske økonomi.

Ikast har en lang tradition for erhverv, der går tilbage til midten af det 19. århundrede. Byen var oprindeligt et center for tekstilindustrien, men har siden udviklet sig til en moderne erhvervsby med en bred vifte af brancher.

Ikast har en veluddannet og dygtig arbejdsstyrke. Byen har et godt udvalg af uddannelsesinstitutioner, der uddanner arbejdstagere til en bred vifte af brancher.

Ikast ligger centralt i Jylland med gode forbindelser til resten af landet. Byen har en international lufthavn, en motorvej og et veludviklet tognet.

Transportforhold i Ikast

Transportforholdene i Ikast for virksomheder er gode. Byen ligger centralt i Jylland med gode forbindelser til resten af landet.

 • Motorvej: E45, der går fra Skagen til Flensborg, passerer lige uden for Ikast. Dette giver virksomhederne hurtig adgang til andre dele af Danmark og Europa.
 • Tog: Ikast har en station på Den Midtjyske Jernbane, der forbinder Aarhus med Herning. Dette giver virksomhederne mulighed for at transportere varer og medarbejdere til og fra byen med tog.
 • Bus: Ikast har et godt netværk af busser, der forbinder byen med omegnen. Dette gør det nemt for medarbejdere at komme til og fra arbejde.
 • Lastbil: Ikast har et godt udvalg af lastbilstransportvirksomheder, der kan levere varer til og fra byen.

Samlet set er transportforholdene i Ikast gode for virksomheder. Byen ligger centralt i Jylland med gode forbindelser til resten af landet. Dette giver virksomhederne mulighed for at transportere varer og medarbejdere effektivt og nemt.

Vigtige tal om Ikast (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Ikasts erhvervsliv, er:

 • Omsætning: Ikasts erhvervsliv omsætter for over 50 milliarder kroner om året. Dette gør Ikast til en af Danmarks største erhvervskommuner.
 • Eksport: Ikast eksporterer varer og tjenester for over 50 milliarder kroner om året. Dette gør Ikast til en vigtig eksportmotor for den danske økonomi.
 • Virksomheder: Ikast er hjemsted for en række møbelvirksomheder, herunder Jysk, BoConcept og Hay. Disse virksomheder beskæftiger over 10.000 mennesker.

Disse tal viser, at Ikast er en vigtig erhvervskommune med et stærkt erhvervsliv. Byen er hjemsted for en række forskellige brancher, herunder møbelindustrien, som er en vigtig drivkraft i byens vækst og udvikling.

Ikast største virksomheder

De største virksomheder i Ikast er:

Siemens er en international teknologivirksomhed, der beskæftiger over 370.000 mennesker over hele verden. Siemens har en afdeling i Ikast, der beskæftiger over 2.000 mennesker. Siemens Ikast er specialiseret i udvikling og produktion af vindmøllekomponenter.

Jysk er en dansk møbelkæde med ca. 3.000 butikker i 50 lande. Jysk har hovedsæde i Ikast og beskæftiger over 15.000 mennesker i Danmark. Jysk Ikast er hjemsted for kædens distributioncenter, der leverer varer til butikker i hele verden.

KK Wind Solutions er en dansk vindmølleproducent, der er et datterselskab af Siemens Gamesa. KK Wind Solutions har hovedsæde i Brande og beskæftiger over 2.000 mennesker i Danmark. KK Wind Solutions Ikast er specialiseret i udvikling og produktion af vindmøllevinger.

AB inventech A/S er en dansk ingeniørvirksomhed, der beskæftiger over 200 mennesker i Ikast. AB inventech A/S udvikler og producerer automationsløsninger til en række forskellige brancher, herunder vindmølleindustrien.

Alle fire virksomheder er vigtige bidragsydere til Ikasts erhvervsliv. De skaber arbejdspladser, betaler skat og bidrager til byens vækst.

Bydele i Ikast

Ikast er inddelt i følgende bydele:

 • Midtbyen: Midtbyen er Ikasts centrum og hjertet af byens liv. Her finder man butikker, restauranter, caféer, kulturinstitutioner og byens rådhus.
 • Nordbyen: Nordbyen er en moderne bydel, der er præget af tæt bebyggelse og mange nye boliger. Her finder man også en række uddannelsesinstitutioner, herunder Ikast-Brande Gymnasium og Ikast Erhvervsskole.
 • Sydbyen: Sydbyen er en traditionel bydel, der er præget af villaer og parcelhuse. Her finder man også byens banegård og et række naturområder, herunder Ikast Sø.
 • Østbyen: Østbyen er en ny bydel, der er under udvikling. Her finder man en række boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner.

Ikast er en by i konstant udvikling, og nye bydele og boligområder opstår hele tiden. Dette gør byen til et attraktivt sted at bo og leve for både familier, studerende og erhvervsdrivende.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Ikast

Ikast har et stærkt erhvervsliv med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste erhvervsområder er:

 • Møbelindustrien: Ikast er en vigtig hub for den danske møbelindustri. Byen er hjemsted for en række møbelvirksomheder, herunder Jysk.. Møbelindustrien er en eksportorienteret branche, der skaber mange arbejdspladser og bidrager til byens vækst.
 • Teknologiindustrien: Ikast er også hjemsted for en række teknologivirksomheder, herunder Siemens og Danfoss. Teknologiindustrien er en vigtig branche for den danske økonomi, og den skaber mange arbejdspladser og bidrager til byens vækst.
 • Modeindustrien: Ikast er også hjemsted for en række modevirksomheder, herunder Bestseller. Modeindustrien er en vigtig branche for den danske økonomi, og den skaber mange arbejdspladser og bidrager til byens vækst.
 • Andre brancher: Ikast er også hjemsted for en række virksomheder fra andre brancher, herunder fødevareindustrien, industrien og handel. Disse virksomheder skaber også mange arbejdspladser og bidrager til byens vækst.

Ikast er en attraktiv by for virksomheder, fordi den har en stærk infrastruktur, en dygtig arbejdsstyrke og en række uddannelsesinstitutioner. Disse faktorer gør det nemt for virksomheder at etablere sig og vokse i byen.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Ikast

De vigtigste erhvervsområder i Ikast er koncentreret omkring byens centrum og industriområderne i øst og vest.

Byens centrum er hjemsted for en række kontorer, butikker og restauranter. Det er også her, du finder Ikasts rådhus, bibliotek og en række kulturelle institutioner.

De østlige industriområder er hjemsted for møbelvirksomheder, teknologivirksomheder og andre produktionsvirksomheder. De vestlige industriområder er hjemsted for modevirksomheder, fødevarevirksomheder og andre industrivirksomheder.

Ikast er en attraktiv by for virksomheder fra en række forskellige brancher. Byen har en stærk infrastruktur, en dygtig arbejdsstyrke og en række uddannelsesinstitutioner. Disse faktorer gør det nemt for virksomheder at etablere sig og vokse i byen.

Kontorområder i Ikast

De vigtigste kontorområder i Ikast omfatter:

 • Byens centrum: Byens centrum er hjemsted for en række kontorer, butikker og restauranter. Det er også her, du finder Ikasts rådhus, bibliotek og en række kulturelle institutioner.

 • Østlige industriområder: De østlige industriområder er hjemsted for møbelvirksomheder, teknologivirksomheder og andre produktionsvirksomheder. Nogle af de vigtigste kontorområder i dette område omfatter:
  • Knudslund: Knudslund er et stort industriområde, der er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Jysk og Siemens.
  • Bøgelund: Bøgelund er et mindre industriområde, der er hjemsted for en række mindre virksomheder.

 • Vestlige industriområder: De vestlige industriområder er hjemsted for modevirksomheder, fødevarevirksomheder og andre industrivirksomheder. Nogle af de vigtigste kontorområder i dette område omfatter:
  • Grøndal: Grøndal er et stort industriområde, der er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Bestseller og Danfoss.
  • Mølholm: Mølholm er et mindre industriområde, der er hjemsted for en række mindre virksomheder.

Disse kontorområder er attraktive for virksomheder af en række grunde. De er placeret tæt på byens centrum og infrastruktur, og de har en god arbejdsstyrke med de nødvendige færdigheder.

Find kontor til leje i Ikast

Butiksområder i Ikast

De vigtigste butiksområder i Ikast er:

 • Gågaden: Gågaden er Ikasts hovedstrøg og er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer. Her finder du alt fra tøjbutikker og skobutikker til elektronikbutikker og supermarkeder.
 • Nordbyen: Nordbyen er et moderne butikscenter med over 100 butikker. Her finder du alt fra tøjbutikker og skobutikker til elektronikbutikker og supermarkeder.
 • Østbyen: Østbyen er en ny bydel, der er under udvikling. Her finder du en række boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Der er også planer om at opføre et nyt butikscenter i Østbyen.

Disse butiksområder er attraktive for forbrugere af en række grunde. De er placeret tæt på byens centrum og infrastruktur, og de tilbyder et bredt udvalg af varer og tjenester.

Find butik til leje i Ikast

Butikker i Ikast

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Ikast er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Ikast. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Ikast:

Ikast er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste butiksområder i byen:

Gågaden

Gågaden er Ikasts hovedstrøg og er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer. Her finder du alt fra tøjbutikker og skobutikker til elektronikbutikker og supermarkeder.

På gågaden ligger også Strøgcenteret, som indeholder en række butikker og spisesteder.

Østbyen

Østbyen er en ny bydel, der er under udvikling. Her finder du en række boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Der er også planer om at opføre et nyt butikscenter i Østbyen.

Nogle af de butikker, der er planlagt til at åbne i Østbyen, omfatter:

 • COOP: En dansk supermarkedskæde, der sælger dagligvarer, nonfood og andre varer.
 • JYSK: En af verdens største møbelkæder.

Ikast er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Uanset om du er på udkig efter nyt tøj, møbler eller elektronik, kan du finde det i Ikast.

Lager- og logistikområder i Ikast

De vigtigste logistikområder i Ikast er:

Knudslund: Knudslund er et stort industriområde, der er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Jysk og Siemens. Jysks distributioncenter i Knudslund er et af de største i Europa og leverer varer til Jysks butikker i hele verden.

Grøndal: Grøndal er et stort industriområde, der er hjemsted for en række store virksomheder, herunder Bestseller og Danfoss. Bestsellers distributioncenter i Grøndal er et af de største i Danmark og leverer varer til Bestsellers butikker i hele verden.

Disse logistikområder er vigtige for Ikasts økonomi, fordi de skaber mange arbejdspladser og bidrager til byens vækst. De er også vigtige for den danske økonomi, fordi de hjælper med at transportere varer til og fra Danmark.

Ikast er en vigtig logistikby, fordi den ligger tæt på E45, der er en vigtig motorvej i Danmark. Byen har også en god togforbindelse til Herning og Aarhus. Disse infrastrukturforbindelser gør det nemt for virksomheder at transportere varer til og fra Ikast.

Ikast er en attraktiv by for logistikvirksomheder af en række grunde. Byen har en stærk infrastruktur, en dygtig arbejdsstyrke og en række uddannelsesinstitutioner. Disse faktorer gør det nemt for virksomheder at etablere sig og vokse i byen.

Find lager til leje i Ikast

Relevante links om erhvervslivet i Ikast
Læs mere om Ikast erhvervsliv på disse sider:
Ikast Kommune
Visit Ikast
Wikipedia: Ikast
Ikast på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i
Ikast 

 

Ofte stillede spørgsmål