Holstebro: Erhvervslivets kraftcenter i Vestjylland

Holstebro er en erhvervsvenlig by med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er beliggende i Vestjylland og er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik.
8. november 2023 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Holstebro: Erhvervslivets kraftcenter i Vestjylland

Holstebro er en erhvervsvenlig by med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher. Byen er beliggende i Vestjylland og er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik. Holstebro har også et stærkt uddannelsesmiljø med flere videregående uddannelsesinstitutioner.

Holstebro som erhvervsby

Nogle af de kendetegnende for Holstebro som erhvervsby er:

 • En stærk industrisektor: Holstebro er hjemsted for en række industrivirksomheder, herunder virksomheder inden for fødevareproduktion, metalproduktion og vindmølleindustrien.
 • En blomstrende handelssektor: Holstebro har et levende handelsliv med et bredt udvalg af butikker og restauranter.
 • Et stærkt serviceerhverv: Holstebro er hjemsted for en række servicevirksomheder, herunder virksomheder inden for turisme, sundhedsvæsen og uddannelse.

Holstebro er en attraktiv by for virksomheder, der ønsker at etablere sig i Danmark. Byen tilbyder et godt mix af erhvervsmuligheder, en stærk infrastruktur og et talentfuldt arbejdsmarked.

Holstebro er også hjemsted for en række virksomheder, der er specialiseret i udvikling og produktion af nye teknologier. Byen er et vigtigt knudepunkt for innovation og erhvervsfremme.

Transportforhold i Holstebro

Holstebro er et vigtigt knudepunkt for transport og logistik i Danmark. Byen ligger ved E45, der er en af de mest trafikerede motorveje i landet. Holstebro har også en jernbanestation, der er forbundet med Aarhus, Herning og Aalborg.

For virksomheder er transportforholdene i Holstebro gode. Byen er nem at nå med bil, tog eller bus. Holstebro har også en række transportvirksomheder, der tilbyder forskellige former for transport, herunder lastbiltransport, flytning og speditørservice.

Her er en kort beskrivelse af de forskellige transportformer i Holstebro:

 • Motorvej: E45 passerer lige uden for Holstebro og forbinder byen med resten af Danmark.
 • Jernbane: Holstebro har en jernbanestation, der er forbundet med Aarhus, Herning og Aalborg.
 • Bus: Der er et godt busnetværk i Holstebro, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer.

Holstebro har også et stærkt logistikmiljø. Byen er hjemsted for en række logistikvirksomheder, der tilbyder forskellige former for lager- og distributionstjenester.

For virksomheder, der ønsker at etablere sig i Holstebro, er transportforholdene en vigtig faktor. Byen har gode transportmuligheder, der gør det nemt at nå ud til markeder i hele Danmark og Europa.

Vigtige tal om Holstebro (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Holstebro og Holstebros erhvervsliv:

 • Befolkning: Holstebro by har en befolkning på omkring 37.000 indbyggere i 2023.
 • Arbejdsstyrke: Der er omkring 20.000 personer i arbejdsstyrken i Holstebro.
 • Bruttoprodukt: Holstebros bruttoprodukt er på omkring 10 milliarder kroner.
 • Investeringer: Der blev investeret for omkring 2 milliarder kroner i Holstebro i 2022.
 • Eksport: Holstebros eksport er på omkring 2 milliarder kroner.
 • Ansættelser: Der blev skabt omkring 1.000 nye stillinger i Holstebro i 2022.

Holstebro er et velstående og dynamisk erhvervsområde med en række forskellige muligheder for både virksomheder og jobsøgende.

Holstebros største virksomheder

Færch Plast A/S er en førende dansk producent af fødevareemballage. Virksomheden blev grundlagt i 1962 og er siden vokset til at blive et af de største fødevareemballage virksomheder i Europa. Færch Plast A/S producerer en bred vifte af fødevareemballage produkter, herunder bakker, skåle, låg og film. Virksomhedens produkter bruges af fødevareproducenter og detailhandlere over hele verden.

Actona Company A/S er et dansk møbelfirma, der blev grundlagt i 1973. Virksomheden designer og producerer en bred vifte af møbler, herunder sofaer, stole, borde og senge. Actona Company A/S sælger sine produkter til møbelforhandlere i over 60 lande rundt om i verden.

TMK A/S er en dansk metalvirksomhed, der blev grundlagt i 1973. Virksomheden er specialiseret i produktion af metalkomponenter til en lang række brancher, herunder bilindustrien, byggeindustrien og vedvarende energiindustrien. TMK A/S har et stærkt fokus på innovation og kvalitet, og dets produkter eksporteres til over 50 lande rundt om i verden.

Rexholm A/S er en dansk producent af plastprodukter. Virksomheden blev grundlagt i 1972 og er siden vokset til at blive en af de førende producenter af plastprodukter i Danmark. Rexholm A/S producerer en bred vifte af plastprodukter, herunder emballage, legetøj og tekniske produkter. Virksomhedens produkter eksporteres til over 40 lande rundt om i verden.

Vald. Birn A/S er en dansk producent af industriudstyr. Virksomheden blev grundlagt i 1945 og er siden vokset til at blive en af de førende producenter af industriudstyr i Danmark. Vald. Birn A/S producerer en bred vifte af industriudstyr, herunder pumper, kompressorer og generatorer. Virksomhedens produkter bruges af virksomheder i en lang række brancher, herunder fremstillingsindustrien, byggeindustrien og energisektoren.

Bydele i Holstebro

Midtbyen er den historiske bykerne, der er omgivet af Storeåen på tre sider. Her finder man mange butikker, restauranter og kulturinstitutioner, herunder Holstebro Teater, Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Bibliotek. Midtbyen er også hjemsted for Holstebro Rådhus, der er et smukt rødstensbyggeri fra 1877.

Nordbyen ligger nord for Storeåen og er et populært boligområde med mange nye boliger. Her finder man også flere skoler, børnehaver og fritidsinstitutioner. Nordbyen er desuden hjemsted for Holstebro Idrætscenter, der er et stort idrætsanlæg med flere haller, baner og svømmehal.

Sønderbyen ligger syd for Storeåen og er et mere blandet område med både boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Her finder man blandt andet Holstebro Handelsskole, Holstebro Tekniske Skole og Holstebro Gymnasium. Sønderbyen er også hjemsted for Holstebro Station, der er den største togstation i Holstebro Kommune.

Vestbyen ligger vest for Holstebro og er et blandet område med både boliger, erhverv og industri. Her finder man blandt andet Holstebro Stadion, der er hjemmebane for Holstebro Boldklub. Vestbyen er også hjemsted for Holstebro Vandværk og Holstebro Affaldsselskab.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Holstebro

De vigtigste erhvervsområder i Holstebro er:

 • Nupark Holstebro er et moderne erhvervsområde beliggende i udkanten af Holstebro by. Nupark er hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder produktionsvirksomheder, servicevirksomheder og kontorvirksomheder.
 • Holstebro City er Holstebro bymidte, der er hjemsted for en række forskellige virksomheder, herunder detailvirksomheder, servicevirksomheder og restauranter.

Ud over disse to vigtigste erhvervsområder findes der også en række mindre erhvervsområder i Holstebro. Disse erhvervsområder er typisk hjemsted for mindre virksomheder eller virksomheder, der har behov for en mere central beliggenhed.

Kontorområder i Holstebro

De vigtigste kontorområder i Holstebro er:

 • Holstebro C er byens centrale forretningsområde, og her findes en række kontorer for både små og store virksomheder. Området er tæt på offentlig transport og har gode parkeringsmuligheder.
 • Nybovej er en vej i Holstebros nordlige del, hvor der er et stort udvalg af kontorlokaler til leje. Området er tæt på motorvejen og har gode parkeringsmuligheder.
 • Grønsgade, Østergade og Vestergade er Holstebros gamle bykerne, hvor der er en række historiske bygninger, der er blevet omdannet til kontorer. Området er tæt på offentlig transport og har gode parkeringsmuligheder.

Find kontor til leje i Holstebro

Butiksområder i Holstebro

Holstebro har et par vigtige butiksområder, herunder:

 • Nørreport Centret er et indkøbscenter med over 50 butikker og restauranter. Centret ligger i centrum af Holstebro og er åbent alle ugens dage.
 • Holstebro Midtby er en livlig gågade med en række butikker, restauranter og caféer. Gågaden ligger i centrum af Holstebro og er åben alle ugens dage.
 • Holstebro Storcenter er et indkøbscenter med over 40 butikker og restauranter. Centret ligger i den nordlige del af Holstebro og er åbent alle ugens dage.

Ud over disse vigtige butiksområder er der også en række mindre butikker og specialbutikker i Holstebro.

Find butik til leje i Holstebro

Butikker i Holstebro

Holstebro er en by med et stort udvalg af butikker, der dækker over et bredt udvalg af kategorier og prisklasser.

Nørreport Centret er et indkøbscenter med over 30 butikker og restauranter. Centret ligger i hjertet af Holstebro og er et populært sted at handle for både lokale og turister.

Nogle eksempler på butikker i Nørreport Centret:

 • Normal er en discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer og nonfood.
 • H&M er en modetøjsbutik med et bredt udvalg af modetøj til kvinder, mænd og børn.
 • Matas er en kosmetik, parfume og helsekostbutik.
 • Ganni er en dansk modetøjsbutik til kvinder.
 • Børnenes Verden er en legetøjs- og babyudstyrsbutik.
 • Intersport er en sportsbutik med et bredt udvalg af sportsudstyr.

Holstebro Midtby er fyldt med charmerende butikker, caféer og restauranter. Her kan du finde alt fra modetøj og boligindretning til specialiteter og kunst.

Nogle eksempler på butikker i Holstebro Midtby:

 • Butik Dorthe Pia er en tøjbutik med fokus på dansk design.
 • Gårdbutikken Møltrup er en specialitetsbutik med produkter fra herregården Møltrup.
 • Helles Blomster er en blomsterbutik med et bredt udvalg af blomster og planter.
 • Keramikhuset er en butik med keramik og kunsthåndværk.
 • Designbutikken er en butik med boligindretning og design.
 • Skobutikken er en skobutik med sko til hele familien.

Holstebro Storcenter er et større indkøbscenter med over 100 butikker og restauranter. Centret ligger uden for Holstebro by og er et populært sted at handle for familier og par.

Nogle eksempler på butikker i Holstebro Storcenter:

 • Bilka er et supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Jysk er en boligindretningsbutik med et bredt udvalg af møbler og boligtilbehør.
 • Elgiganten er en elektronikbutik med et bredt udvalg af elektronik og husholdningsapparater.
 • Power er en elektronikbutik med et bredt udvalg af elektronik og hvidevare.
 • Silvan er et byggemarked med et bredt udvalg af byggematerialer og værktøj.
 • JYSK Sengetøjsland er en butik med sengetøj og boligtekstiler.
 • IKEA er en møbelbutik med et bredt udvalg af møbler og boligindretning.
 • Legetøjsland er en legetøjsbutik med et bredt udvalg af legetøj til hele familien.
 • Bøg & idé er en boghandel med et bredt udvalg af bøger, musik og film.

Lager- og logistikområder i Holstebro

De vigtigste logistikområder i Holstebro er:

 • Transport: Holstebro er et knudepunkt for transport i Danmark. Byen ligger ved E45, der er en vigtig motorvej, der forbinder København med Aarhus og Herning. Holstebro har også en havn, der forbinder byen med resten af verden.
 • Lager: Holstebro har et stort antal lagerfaciliteter. Disse faciliteter bruges til at opbevare varer, der skal transporteres til andre dele af landet eller verden.
 • Logistikvirksomheder: Holstebro har et antal logistikvirksomheder, der leverer tjenester til andre virksomheder. Disse virksomheder kan hjælpe med at planlægge, organisere og udføre logistikopgaver.

Her er nogle specifikke eksempler på logistikvirksomheder i Holstebro:

 • DB Schenker: DB Schenker er en af verdens største logistikvirksomheder. Virksomheden har et lager i Holstebro, der bruges til at opbevare varer, der skal transporteres til andre dele af Europa.
 • UPS: UPS er en anden global logistikvirksomhed. Virksomheden har et sorteringscenter i Holstebro, der bruges til at sortere pakker, der skal sendes til andre dele af Danmark og verden.
 • PostNord: PostNord er Danmarks nationale postvæsen. Virksomheden har et distributionscenter i Holstebro, der bruges til at distribuere post og pakker til andre dele af landet.

Logistik er en vigtig sektor i Holstebro. Byen er et knudepunkt for transport og har et stort antal lagerfaciliteter og logistikvirksomheder.

Find lager til leje i Holstebro

Relevante links om erhvervslivet i Holstebro

Læs mere om Holstebros erhvervsliv på disse sider:
Holstebro Kommune
Erhvervsforum Holstebro
Wikipedia: Holstebro
Holstebro på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Holstebro

Ofte stillede spørgsmål