Hobro: Et levende erhvervsliv med potentiale

Hobro, beliggende i Nordjylland, er en fremtrædende erhvervsby præget af sin strategiske placering ved Mariager Fjord og gode transportforbindelser.
20. februar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Hobro: Et levende erhvervsliv med potentiale

Hobro, beliggende i Nordjylland, er en fremtrædende erhvervsby præget af sin strategiske placering ved Mariager Fjord og gode transportforbindelser. Byen er kendt for sin industrielle mangfoldighed, stærke handelsliv og en vigtig havn, der understøtter både lokal og regional økonomi. Med støtte fra Mariagerfjord Kommune og et aktivt erhvervsnetværk, tiltrækker Hobro investeringer og fremmer erhvervsmæssig vækst, hvilket gør den til en vital del af regionens økonomiske landskab.

Hobro som erhvervsby

 • Industri: Hobro er hjemsted for en række store industrivirksomheder.
 • Handel: Hobro har et godt udvalg af butikker og handelsvirksomheder. Byen er blandt andet hjemsted for et stort supermarked, en række specialbutikker og et indkøbscenter.
 • Service: Hobro er hjemsted for en række servicevirksomheder, herunder offentlige institutioner, private virksomheder og organisationer. Disse virksomheder leverer en bred vifte af tjenester, herunder uddannelse, sundhed, transport og turisme.

Transportforhold i Hobro

Hobro er en by i Nordjylland med et befolkningstal på omkring 16.000. Byen har et aktivt erhvervsliv, der er baseret på produktion, service og turisme.

Offentlig transport

Hobro har en god forbindelse til offentlig transport. Byen har en station på Nordjyske Jernbaner, der forbinder Hobro med Aalborg, Aarhus og København. Derudover har Hobro en række buslinjer, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer.

Biltransport

Hobro er en bilvenlig by. Byen ligger tæt på E45, der er en vigtig motorvej, der forbinder Hobro med Aalborg, Aarhus og København. Derudover er der gode parkeringsmuligheder i hele byen.

Cykeltransport

Hobro er en cykelvenlig by. Byen har et omfattende netværk af cykelstier, der gør det nemt at cykle rundt.

Logistik

Hobro har et godt udvalg af logistikvirksomheder, der kan tilbyde virksomheder i byen hjælp til transport og logistik.

Fordele for virksomheder

De gode transportforhold i Hobro giver virksomheder en række fordele, herunder:

 • Gode muligheder for at transportere varer og medarbejdere
 • Gode muligheder for at tiltrække og fastholde medarbejdere, der ønsker at bo og arbejde i en by med gode transportmuligheder
 • Lavere transportomkostninger

Vigtige tal om Hobro (2023)

 • Antal arbejdspladser: I 2023 var der i alt 5.400 arbejdspladser i Hobro, hvilket svarer til en beskæftigelsesgrad på 63,5 %.
 • Erhvervsstruktur: Hobros erhvervsliv er præget af en bred vifte af brancher, men de vigtigste er industri, handel og service.
 • Industri: Industrien er Hobros største erhvervssektor med over 2.000 arbejdspladser.
 • Handel: Handelen er den næststørste erhvervssektor med over 1.000 arbejdspladser. De vigtigste handelsvirksomheder i Hobro er blandt andet Bilka, Netto og Føtex.
 • Service: Service er den tredjestørste erhvervssektor med over 2.000 arbejdspladser. De vigtigste servicevirksomheder i Hobro er blandt andet Hobro Kommune, Region Nordjylland og Nordjyske Medier.

Hobros største virksomheder

DS Gruppen er en dansk virksomhed, der producerer og sælger byggematerialer, især træ og metal. Virksomheden blev grundlagt i 1892 og har hovedsæde i Hobro. DS Gruppen har over 300 ansatte og en omsætning på over 1 milliard kroner.

TA STÅL ApS er en dansk virksomhed, der producerer og sælger stålprodukter. Virksomheden blev grundlagt i 1977 og har hovedsæde i Hobro. TA STÅL ApS har over 100 ansatte og en omsætning på over 200 millioner kroner.

Nopa Nordic A/S er en dansk virksomhed, der producerer og sælger køkkener og badeværelser. Virksomheden blev grundlagt i 1972 og har hovedsæde i Hobro. Nopa Nordic A/S har over 200 ansatte og en omsætning på over 500 millioner kroner.

VINDPARK AALESTRUP KOMPLEMENTAR ApS er en dansk virksomhed, der ejer og driver en vindmøllepark i Aalstrup. Virksomheden blev grundlagt i 2022 og har hovedsæde i Hobro. VINDPARK AALESTRUP KOMPLEMENTAR ApS har over 10 ansatte og en omsætning på over 50 millioner kroner.

Agri-Norcold A/S er en dansk virksomhed, der producerer og sælger køle- og fryseskabe til landbrugssektoren. Virksomheden blev grundlagt i 1965 og har hovedsæde i Hobro. Agri-Norcold A/S har over 150 ansatte og en omsætning på over 300 millioner kroner.

Alle disse virksomheder er vigtige spillere i Hobros erhvervsliv. De bidrager til byens økonomi og skaber arbejdspladser.

Bydele i Hobro

I Hobro findes der tre bydele:

 • Hobro Midtby er den ældste del af byen og er præget af brostensbelagte gader, gamle bygninger og en hyggelig atmosfære. Her finder man byens mange butikker, restauranter og caféer.
 • Hobro Syd er en nyere bydel, der er præget af moderne boligbyggeri og en række grønne områder. Her finder man også byens nye indkøbscenter, Hobro Centret.
 • Hobro Nord er en blandet bydel, der er præget af både boliger, erhverv og industri. Her finder man blandt andet byens havn og en række mindre virksomheder.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hver af bydelene:

Hobro Midtby

Hobro Midtby er den historiske kerne af byen. Bydelen er omgivet af fjorden og har en central placering i forhold til resten af byen. Midtbyen er præget af brostensbelagte gader, gamle bygninger og en hyggelig atmosfære. Her finder man byens mange butikker, restauranter og caféer.

Nogle af de vigtigste seværdigheder i Hobro Midtby er:

 • Hobro Rådhus: Byens rådhus er et smukt, nyklassicistisk bygning fra 1867.
 • Hobro Kirke: Byens kirke er en romansk kirke fra 1200-tallet.
 • Hobro Mølle: Byens mølle er en hvid, hollandsk vindmølle fra 1846.

Hobro Syd

Hobro Syd er en nyere bydel, der er opført i løbet af de seneste årtier. Bydelen er præget af moderne boligbyggeri og en række grønne områder. Her finder man også byens nye indkøbscenter, Hobro Centret.

Nogle af de vigtigste seværdigheder i Hobro Syd er:

 • Hobro Centret: Byens indkøbscenter har over 50 butikker og restauranter.
 • Hobro Søpark: Byens søpark er et populært sted for rekreation og afslapning.
 • Hobro Sydskolen: Byens største skole, der har over 1.000 elever.

Hobro Nord

Hobro Nord er en blandet bydel, der er præget af både boliger, erhverv og industri. Bydelen er omgivet af fjorden og har en central placering i forhold til resten af byen. Her finder man blandt andet byens havn og en række mindre virksomheder.

Nogle af de vigtigste seværdigheder i Hobro Nord er:

 • Hobro Havn: Byens havn er en vigtig erhvervshavn og et populært sted for rekreation.
 • Hobro Skov: Byens skov er et populært sted for vandreture og friluftsliv.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Hobro

De vigtigste erhvervsområder i Hobro er:

 • Industri: Hobro er en vigtig industriby med en lang tradition for industriproduktion.
 • Handel: Hobro har et godt udvalg af butikker og handelsvirksomheder. Byen er blandt andet hjemsted for et stort supermarked, en række specialbutikker og et indkøbscenter.
 • Service: Hobro er hjemsted for en række servicevirksomheder, herunder offentlige institutioner, private virksomheder og organisationer. Disse virksomheder leverer en bred vifte af tjenester, herunder uddannelse, sundhed, transport og turisme.

Kontorområder i Hobro

 • Hobro Havn: Hobro Havn er et vigtigt erhvervscenter med en række kontorer tilknyttet havnens virksomheder.
 • Hobro Syd: Hobro Syd er et nyere erhvervsområde med en række kontorer tilknyttet både virksomheder og offentlige institutioner.

Hobro Havn er et vigtigt erhvervscenter med en række kontorer tilknyttet havnens virksomheder. Havnen er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med shipping, logistik og havnedrift. Disse virksomheder har behov for kontorer til at håndtere deres daglige drift.

Hobro Syd er et nyere erhvervsområde med en række kontorer tilknyttet både virksomheder og offentlige institutioner. Området er i vækst, og der er flere nye kontorbyggerier under opførelse.

Ud over disse tre områder findes der også kontorer i Hobro Midtby og Hobro Nord. Disse kontorer er ofte tilknyttet mindre virksomheder eller offentlige institutioner.

Hobro er et attraktivt sted at have kontor. Byen har en god infrastruktur, en veluddannet arbejdsstyrke og en bred vifte af erhvervsmuligheder.

Find kontor til leje i Hobro.

Butiksområder i Hobro

 • Hobro Midtby: Hobro Midtby er byens historiske kerne og huser en række butikker, restauranter og caféer. Bydelen er præget af brostensbelagte gader, gamle bygninger og en hyggelig atmosfære.

Hobro Midtby er byens vigtigste handelsområde. Bydelen huser en række butikker, der dækker et bredt udvalg af behov, herunder tøj, sko, elektronik, dagligvarer og specialbutikker. Bydelen er også hjemsted for en række restauranter og caféer, der giver mulighed for at nyde et måltid eller en kop kaffe i hyggelige omgivelser.

Ud over dette områder findes der også butikker i Hobro Nord og Hobro Syd. Disse butikker er ofte tilknyttet mindre virksomheder eller er en del af et større butikscenter.

Hobro er et attraktivt sted at handle. Byen har et godt udvalg af butikker, der dækker et bredt udvalg af behov.

Find butik til leje i Hobro.

Butikker i Hobro

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Hobro er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Hobro. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Hobro:

Hobro er en hyggelig by med en god blanding af butikker, der dækker et bredt udvalg af behov. I byen finder man både små specialbutikker og store kædebutikker.

Hobro Midtby

Hobro Midtby er byens historiske kerne og huser en række butikker, restauranter og caféer. Bydelen er præget af brostensbelagte gader, gamle bygninger og en hyggelig atmosfære.

Her er nogle af butikkerne i Hobro Midtby:

 • Borgergade: En gade med en række specialbutikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, smykkebutikker og interiørbutikker.
 • Søndergade: En gade med en række dagligvarebutikker, herunder SuperBrugsen, Lidl og Rema 1000.
 • Adelgade: En gade med en række restauranter og caféer.

Andre områder i Hobro

Ud over Hobro Midtby finder man også butikker i andre områder af Hobro.

Hobro Havn: Hobro Havn er en vigtig erhvervshavn, der huser en række virksomheder, der beskæftiger sig med shipping, logistik og havnedrift. Havnen er også hjemsted for en række butikker, der sælger maritime produkter og souvenirs.

Hobro Nord: Hobro Nord er et nyere erhvervsområde med en række butikker, herunder elektronikbutikker, byggemarkeder og autoforhandlere.

Hobro Syd: Hobro Syd er et nyere boligområde med en række dagligvarebutikker, restauranter og caféer.

Lager- og logistikområder i Hobro

De vigtigste logistikområder i Hobro er:

 • Hobro Havn: Hobro Havn er en vigtig erhvervshavn, der huser en række virksomheder, der beskæftiger sig med shipping, logistik og havnedrift. Havnen er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Nordjylland.
 • Hobro Syd: Hobro Syd er et nyere erhvervsområde med en række logistikvirksomheder, herunder transportvirksomheder, lagervirksomheder og distributionsvirksomheder.

Hobro Havn er en vigtig erhvervshavn, der huser en række virksomheder, der beskæftiger sig med shipping, logistik og havnedrift. Havnen er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Nordjylland. Havnen har en dybde på 10 meter og kan dermed håndtere store skibe. Havnen er også udstyret med moderne faciliteter til håndtering af gods.

Hobro Syd er et nyere erhvervsområde med en række logistikvirksomheder, herunder transportvirksomheder, lagervirksomheder og distributionsvirksomheder. Området er i vækst, og der er flere nye logistikvirksomheder under opførelse.

Ud over disse tre områder findes der også logistikvirksomheder i Hobro Midtby og Hobro Nord. Disse virksomheder er ofte tilknyttet mindre virksomheder eller er en del af et større logistikcenter.

Hobro er et attraktivt sted for logistikvirksomheder. Byen har en god infrastruktur, en veluddannet arbejdsstyrke og en bred vifte af erhvervsmuligheder.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hvert af de vigtigste logistikområder i Hobro:

Hobro Havn

Hobro Havn er en vigtig erhvervshavn med en dybde på 10 meter og en kajlængde på over 2 kilometer. Havnen er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Nordjylland og er hjemsted for en række virksomheder, der beskæftiger sig med shipping, logistik og havnedrift.

Havnen er en vigtig aktør i den lokale økonomi og skaber over 1.000 arbejdspladser. Havnen er også en vigtig turistattraktion og er hjemsted for en række maritime attraktioner, herunder Hobro Havnemuseum og Hobro Lystfiskerforenings museum.

Centret er et vigtigt knudepunkt for godstransport i Nordjylland og skaber over 500 arbejdspladser. Centret er også en vigtig aktør i den lokale økonomi og er med til at tiltrække nye virksomheder til området.

Hobro Syd

Hobro Syd er et nyere erhvervsområde med en række logistikvirksomheder, herunder transportvirksomheder, lagervirksomheder og distributionsvirksomheder. Området er i vækst, og der er flere nye logistikvirksomheder under opførelse.

Området er et attraktivt sted for logistikvirksomheder, da det har en god infrastruktur, en veluddannet arbejdsstyrke og en bred vifte af erhvervsmuligheder.

Find lager til leje i Hobro.

Relevante links om erhvervslivet i Hobro

Læs mere om Hobros erhvervsliv på disse sider:

Mariagerfjord Kommune
Mariagerfjord Erhverv
Aktiviteter i Hobro
Wikipedia: Hobro
Hobro på Google Maps

Find ledige erhvervslokaler i Hobro

Ofte stillede spørgsmål