Haslevs Hemmeligheder: En Dybdegående Guide til Byens Blomstrende Erhvervsliv

Haslev er en erhvervsvenlig by med en bred vifte af erhverv. Byen har en lang tradition for industri, og der er fortsat en række virksomheder, der producerer varer og tjenester til det danske og internationale marked.
14. marts 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Haslevs Hemmeligheder: En Dybdegående Guide til Byens Blomstrende Erhvervsliv

Haslev er en erhvervsvenlig by med en bred vifte af erhverv. Byen har en lang tradition for industri, og der er fortsat en række virksomheder, der producerer varer og tjenester til det danske og internationale marked.

Halslev som erhvervsby

Haslev er især kendt for sin møbelindustri. Byen har en lang tradition for at producere kvalitetsmøbler, og der er stadig en række møbelvirksomheder i byen. Andre vigtige erhvervsområder i Haslev er fødevareproduktion, emballageproduktion og logistik.

Haslev er også en uddannelses- og vidensby. Byen har et stort gymnasium, en erhvervsskole og en række andre uddannelsesinstitutioner. Dette giver byen et stærkt fundament for innovation og udvikling.

Haslev er en attraktiv by for virksomheder, der ønsker at placere sig i et dynamisk og erhvervsvenligt miljø. Byen har gode infrastrukturforhold, en veluddannet arbejdsstyrke og en række lokale samarbejdspartnere.

Her er nogle af de virksomheder, der er beliggende i Haslev:

  • Møbelvirksomheder: Haslev Møbelindustri, Jysk, Kvik, Norliving
  • Fødevarevirksomheder: Arla Foods, Danish Crown, 3Fs Fødevareservice
  • Emballagevirksomheder: Smurfit Kappa, DS Smith, KTP
  • Logistikvirksomheder: DSV, PostNord, DHL

Haslev er en by i vækst, og der er fortsat muligheder for nye virksomheder at etablere sig i byen.

Transportforhold i Haslev 

Haslev har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger i nærheden af motorvej E47, Motorvejen løber fra Lübeck i Tyskland gennem Danmark til Helsingør. Motorvejen er kun 10 km fra Haslev, og der er gode forbindelser til motorvejen fra byen.

Haslev har også en god busforbindelse til København og andre større byer i Danmark. Der er flere busser i timen, og rejsetiden til København er ca. 30 minutter.

Desuden er der en banegård i Haslev, som forbinder Haslev med København. Der er to tog i timen til København, og rejsetiden er ca. 40 minutter.

Vigtige tal om Haslev (2023) 

Befolkning: Haslev har en befolkning på ca. 12.280 indbyggere.

Arbejdspladser: Der er ca. 6.000 arbejdspladser i Haslev.

Største virksomheder i Haslev 

Hauberg Technique

Hauberg Technique er en dansk virksomhed, der udvikler og producerer højkvalitetskomponenter til vindmølleindustrien. Virksomheden blev grundlagt i 1976 og har hovedsæde i Haslev. Hauberg Technique har over 200 medarbejdere og eksporterer til mere end 50 lande.

BoldIT

BoldIT er en dansk virksomhed, der leverer IT-løsninger til virksomheder og offentlige institutioner. Virksomheden blev grundlagt i 2000 og har hovedsæde i Haslev. BoldIT har over 50 medarbejdere og servicerer kunder over hele Danmark.

E/F Thorbjørn

E/F Thorbjørn er en dansk virksomhed, der producerer møbler. Virksomheden blev grundlagt i 1930 og har hovedsæde i Haslev. E/F Thorbjørn har over 100 medarbejdere og eksporterer til mere end 20 lande.

Ara-El ApS

Ara-El ApS er en dansk virksomhed, der producerer el-installationer. Virksomheden blev grundlagt i 1960 og har hovedsæde i Haslev. Ara-El ApS har over 50 medarbejdere og servicerer kunder over hele Sjælland.

CleanRooms ApS

CleanRooms ApS er en dansk virksomhed, der producerer og installerer renrum. Virksomheden blev grundlagt i 2000 og har hovedsæde i Haslev. CleanRooms ApS har over 20 medarbejdere og servicerer kunder over hele Danmark.

Bydele i Haslev 

Haslev Midtby

Haslev Midtby er byens historiske centrum. Bydelen er kendetegnet ved sine smalle gader, brostensbelægning og gamle bygninger. Her finder man bl.a. Haslev Kirke, Haslev Rådhus og Haslev Bibliotek.

Haslev Øst

Haslev Øst er en moderne bydel med mange nye boliger. Bydelen er kendetegnet ved sine åbne rum, grønne områder og gode faciliteter. Her finder man bl.a. Haslev Kulturhus, Haslev Svømmehal og Haslev Idrætscenter.

Haslev Vest

Haslev Vest er en blandet bydel med både nye og gamle boliger. Bydelen er kendetegnet ved sine livlige gader, mange butikker og gode transportforbindelser. Her finder man bl.a. Haslev Station, Haslev Center og Haslev SuperBrugsen.

Haslev Syd

Haslev Syd er en bydel med mange parcelhuse. Bydelen er kendetegnet ved sine grønne områder, gode udsigter og fredelige omgivelser. Her finder man bl.a. Haslev Sø, Haslev Golfklub og Haslev Efterskole.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Haslev

Møbelproduktion er det historisk vigtigste erhvervsfelt i Haslev. Byen har en lang tradition for at producere kvalitetsmøbler, og der er fortsat en række møbelvirksomheder i byen. Haslev er en af Danmarks førende møbelbyer, og der er ca. 1.500 medarbejdere i møbelindustrien i Haslev.

Fødevareproduktion er et andet vigtigt erhvervsfelt i Haslev. Der er en række fødevarevirksomheder i byen, herunder Arla Foods, Danish Crown og 3Fs Fødevareservice. Fødevareindustrien beskæftiger ca. 1.000 medarbejdere i Haslev.

Emballageproduktion er et voksende erhvervsfelt i Haslev. Der er en række emballagevirksomheder i byen, herunder Smurfit Kappa, DS Smith og KTP. Emballageindustrien beskæftiger ca. 500 medarbejdere i Haslev.

Logistik er et andet voksende erhvervsfelt i Haslev. Der er en række logistikvirksomheder i byen, herunder DSV, PostNord og DHL. Logistikindustrien beskæftiger ca. 2.000 medarbejdere i Haslev.

Kontorområder i Haslev

Haslev Industriområde er det største kontorområde i Haslev. Området ligger i den sydlige del af byen og er hjemsted for en række virksomheder, herunder møbelvirksomheder, fødevarevirksomheder, emballagevirksomheder og logistikvirksomheder.

Haslev Syd er et andet vigtigt kontorområde i Haslev. Området ligger i den sydlige del af byen og er hjemsted for en række virksomheder, herunder IT-virksomheder, servicevirksomheder og produktionsvirksomheder.

Haslev Øst er et tredje vigtigt kontorområde i Haslev. Området ligger i den østlige del af byen og er hjemsted for en række virksomheder, herunder IT-virksomheder, servicevirksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Tilføj link under afsnittet Find kontor til leje i Haslev.

Butiksområder i Haslev 

Bymidten

Bymidten er det traditionelle handelscentrum i Haslev. Her finder man et bredt udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, boligbutikker og restauranter.

Lysholm Allé 

Lysholm Allé er et nyt butiksområde, der er under udvikling. Her vil der i fremtiden komme en række nye butikker, herunder en dagligvarebutik, en byggemarkedskæde og en række specialbutikker.

Sverigesgade

Sverigesgade er et mindre butiksområde, der ligger i den vestlige del af Haslev. Her finder man blandt andet en række specialbutikker, herunder en blomsterbutik, en boghandel og en elektronikbutik.

Tilføj link under afsnittet Find butik til leje i Haslev.

Butikker i Haslev 

Matas

I Matas finder du et bredt udvalg af skønhedsprodukter, herunder makeup, hudpleje, hårpleje og parfume. Kæden har også et stort udvalg af helsekostprodukter, herunder kosttilskud, vitaminer og mineraler. Derudover sælger Matas husholdningsartikler, såsom rengøringsmidler, toiletpapir og batterier.

Sport24

I Sport24 finder du et bredt udvalg af sportstøj, herunder tøj til alle former for sport, såsom fodbold, tennis, løb og cykling. Kæden har også et stort udvalg af sportsudstyr, herunder bolde, ketsjere, cykler og løbetøj. Derudover sælger Sport24 sportssko fra en række forskellige mærker.

Skoringen

I Skoringen finder du et bredt udvalg af sko, herunder sko til hverdag, sko til fest og sko til sport. Kæden har også et stort udvalg af fodtøj til børn.

Tøjeksperten

I Tøjeksperten finder du et bredt udvalg af tøj, herunder tøj til hverdag, tøj til fest og tøj til sport. Kæden har også et stort udvalg af børnetøj.

En god måde at vurdere om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Haslev er at kigge på hvilke butikker der allerede ligger i Haslev. Her er nogle eksempler på hvilke butikker der ligger hvor i Haslev:

Lager- og logistikområder i Haslev

Haslev Logistikcenter

Postnord er et af de største logistikcentre i Danmark og beskæftiger over 2.000 medarbejdere. Haslev Logistikcenter håndterer en stor del af PostNords pakkepost i Danmark.

Haslev Gods

Dette er et historisk gods, der ligger i udkanten af Haslev. Det er i dag et moderne logistikcenter. Haslev Gods håndterer en stor del af DSV's godstransport i Danmark.

Haslev Banegård 

Haslev Banegård er en vigtig transporthub for godstransport i Danmark. Den er beliggende på Sydbanen, der er en vigtig godsbaneforbindelse mellem København og Jylland.

Tilføj link under afsnittet: Find lager til leje i Haslev.

Relevante links om erhvervslivet i Haslev

Læs mere om Haslev erhvervsliv på disse sider:
Faxe Kommune
Faxe Erhverv
Aktiviteter Haslev
Wikipedia: Haslev
Haslev på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Haslev.

Ofte stillede spørgsmål