Guide: Sådan finder du ledige lokaler til leje

I denne guide vil vi gennemgå nogle af de ting, du skal være opmærksom på, når du søger efter lokaler. Følg trinnene i guiden, og du vil være godt på vej til at finde de perfekte lokaler!
29. december 2022 | Skrevet af: Ludvig Kofoed

I denne guide vil vi gennemgå nogle af de ting, du skal være opmærksom på, når du søger efter lokaler. Følg trinnene i guiden, og du vil være godt på vej til at finde de perfekte lokaler!

Hvis du vil lave en helt generel søgning i hele landet, kan du trykke på disse links: Butik til leje, kontor til leje, lokaler til lejeerhvervslejemålerhvervslokalerlager til lejekontorfællesskabkontorhotelværksted til leje.

1. Overvej dine behov

Først og fremmest skal du overveje, hvilke behov du har for lokaler til leje. Hvor mange m2 skal lokalerne være? Skal du have egen parkering? Hvor lang skal lejeperioden være? Hvordan skal beliggenheden være - skal lokalerne ligge i udkanten af byen eller i centrum? Hvor meget er du villig til at betale i husleje? Hvordan skal ejendommen se ud? Hvilken sal skal lokalet ligge på? Skal lokalerne ligge i naturskønne omgivelser? Skal lokalerne ligge tæt på strand?

Spørgsmålene er mange. Når du har styr på dine behov, kan du begynde din lokalesøgning.

2. Søg på nettet efter lokaler

Når du søger lokaler, skal du huske at lave en grundig søgning, så du kan finde de bedste lokaler til den bedste pris. Du kan søge direkte efter alle typer lokaler på Lokaleportalen.dk, som er en af Danmarks største portaler og søgemaskiner for lokaleudlejning. Portalen giver et overblik over stort set alle udlejere og ejendomsselskaber og lokaler på lokalemarkedet.

Hvis du vil søge efter bestemte lokaler, kan du gøre det via disse links:

Butik til lejekontor til lejelager til lejeværksted til lejeshowroom til lejelokale til lejeerhvervslokale til lejerestaurant til lejeproduktion til lejebutikslokaler til lejebutikker til lejekontorlokaler til lejelagerlokaler til lejelokaler til lejeværksteder til leje, kontorfællesskabkontorhotel, showroom til leje.

3. Kontakt udlejeren

Når du har fundet de lokaler, som du er interesseret i, skal du kontakte udlejeren med henblik på at få en fremvisning af lokalet, så du kan se det med egne øjne.

4. Få lejekontrakten tjekket af en advokat

Når du har fundet dine nye lokaler og du har en aftale med udlejeren om at de skal udlejes til dig, skal du underskrive en lejekontrakt med udlejeren. Det er vigtigt at du får rådgivning fra en advokat, så du sikrer dig, at alt er i orden, at det er den optimale kontrakt du har fået af udlejeren og at kontrakten overholder erhvervslejeloven. En kontrakt skal blandt andet indeholde information om lejen, bindingsperiode, depositum, varmeforbrug, stand ved indflytning, beskrivelse af erhvervsejendommen med videre. Lad altid en advokat eller jurist kontrollere lejekontrakten og lejemålet, før du underskriver den.

5. Tjek udlejeren ordentligt ud

Hvis udlejeren selv er lejer i lokalet, er det ikke sikkert, at han må fremleje det til dig. Bed i den situation udlejeren om at dokumentere sin tilladelse til at fremleje lokalet.

6. Depositum

Når du har underskrevet lejekontrakten, skal du betale et depositum til udlejeren. Depositummet er en sikkerhed for udlejeren, hvis du skulle forårsage skader på lokalet eller ikke betale lejen. Depositummet er typisk 3 måneders leje. Når både du og lokaleudbyderen har underskrevet lejekontrakten, vil du typisk have et antal dage til at overføre depositummet.

7. Lav klar aftale om indflytning

Husk at lave en klar aftale med udlejeren om overdragelsen. Hvornår kan du flytte ind? Hvornår får du nøglerne? osv. osv.

8. Flytning

Når alt er på plads, kan du begynde at flytte ind i dine nye lokaler. Husk at melde flytning til CVR-registeret, når du flytter din virksomhed.