Assens: Et erhvervsmiljø, der er værd at investere i

Assens er en erhvervsby med en lang tradition for industri. Byen er især kendt for sin produktion af møbler, men der er også en række andre industrivirksomheder i byen, herunder virksomheder inden for metal, plast og fødevarer.
21. november 2023 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Assens: Et erhvervsmiljø, der er værd at investere i

Assens er en erhvervsby med en lang tradition for industri. Byen er især kendt for sin produktion af møbler, men der er også en række andre industrivirksomheder i byen, herunder virksomheder inden for metal, plast og fødevarer.

Assens som erhvervsby

Assens er en attraktiv erhvervsby på grund af sin centrale beliggenhed i Danmark, sin veludviklede infrastruktur og sin dygtige arbejdskraft. Byen er også tæt forbundet med København og Odense, hvilket giver virksomhederne gode muligheder for at nå et bredt marked.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Assens som erhvervsby:

 • En lang tradition for industri: Assens har en lang tradition for industri, der går tilbage til 1800-tallet. Byen er især kendt for sin produktion af møbler, men der er også en række andre industrivirksomheder i byen, herunder virksomheder inden for metal, plast og fødevarer.
 • En central beliggenhed: Assens ligger centralt i Danmark, tæt på København og Odense. Dette giver virksomhederne gode muligheder for at nå et bredt marked.
 • En veludviklet infrastruktur: Assens har en veludviklet infrastruktur med gode forbindelser til vej, bane og lufthavn. Dette gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere.
 • En dygtig arbejdskraft: Assens har en dygtig arbejdskraft med en høj uddannelsesniveau. Dette skyldes blandt andet, at der er flere uddannelsesinstitutioner i byen, herunder Assens Gymnasium og Erhvervsskole.

Assens er en attraktiv erhvervsby med gode muligheder for virksomheder. Byen har en lang tradition for industri, en central beliggenhed, en veludviklet infrastruktur og en dygtig arbejdskraft.

Transportforhold i Assens

Assens har gode transportforhold for virksomheder. Byen ligger tæt på København og Odense, og der er gode forbindelser til både vej og jernbane.

Vejtransport: Assens ligger på E20, som er den vigtigste vejforbindelse mellem København og Odense. Byen har også gode forbindelser til andre større byer i Danmark og Europa.

Jernbanetransport: Assens har en direkte jernbaneforbindelse til København og Odense. Toget tager cirka 1 time fra Assens til København og cirka 30 minutter fra Assens til Odense.

Assens' transportforhold gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere. Byen er derfor en attraktiv destination for virksomheder, der ønsker at etablere sig eller udvide deres virksomhed.

Vigtige tal om Assens (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Assens og Assens erhvervsliv:

Befolkning: Assens Kommune har en befolkning på cirka 41.000 indbyggere.

Arbejdsmarked: Assens har et arbejdsmarked med en høj beskæftigelsesgrad. I 2023 var beskæftigelsen i Assens på 19.000 personer.

Lønniveau: Lønniveauet i Assens er relativt højt. I 2023 var gennemsnitslønnen i Assens på 42.000 kroner om måneden.

Uddannelsesniveau: Assens har en højt uddannet arbejdskraft. I 2023 havde 45% af befolkningen i Assens en videregående uddannelse.

Investeringer: Assens er en attraktiv by for investeringer. I 2023 blev der investeret 1,5 milliarder kroner i Assens.

Økonomisk vækst: Assens har en stærk økonomisk vækst. I 2023 voksede økonomien i Assens med 4,5%.

Disse tal viser, at Assens er en velstående og dynamisk by med et stærkt erhvervsliv. Byen har en høj beskæftigelsesgrad, et højt lønniveau, en højt uddannet arbejdskraft og en stærk økonomisk vækst.

Assens’ største virksomheder

Cabinplant er en dansk virksomhed, der designer og producerer træhuse. Virksomheden blev grundlagt i 1972 og har hovedsæde i Assens. Cabinplant har en årlig omsætning på cirka 100 millioner kroner og eksporterer sine produkter til over 20 lande.

Virksomheden tilbyder et bredt udvalg af træhuse, herunder sommerhuse, fritidshuse, helårshuse og erhvervsbygninger. Cabinplant bruger bæredygtige materialer af høj kvalitet og bygger sine huse med omtanke for miljøet.

Montana Furniture A/S er en dansk virksomhed, der producerer modulmøbler. Virksomheden blev grundlagt i 1953 og har hovedsæde i Assens. Montana Furniture A/S har en årlig omsætning på cirka 400 millioner kroner og eksporterer sine produkter til over 50 lande.

Virksomheden tilbyder et bredt udvalg af modulmøbler, der kan kombineres på mange forskellige måder. Montana Furniture A/S er kendt for sin innovative design og sine høje kvalitetsstandarder.

Dan‑Foam ApS er en dansk virksomhed, der producerer skumgummi. Virksomheden blev grundlagt i 1965 og har hovedsæde i Assens. Dan‑Foam ApS har en årlig omsætning på cirka 250 millioner kroner og eksporterer sine produkter til over 30 lande.

Virksomheden tilbyder et bredt udvalg af skumgummiprodukter, der bruges i en lang række forskellige industrier. Dan‑Foam ApS er kendt for sin høje kvalitet og sin innovative teknologi.

Bydele i Assens

Assens er opdelt i følgende bydele:

Assens Centrum er byens kerne og hjerte. Her finder man byens hovedgader, butikker, restauranter, caféer og offentlige institutioner. Centrumet er også hjemsted for Assens Rådhus, Assens Bibliotek og Assens Museum.

Østerby er byens østlige del. Her finder man en blanding af boliger, erhverv og industri. Østerby er hjemsted for Assens Gymnasium og Erhvervsskole, Assens Idrætscenter og Assens Friluftsbad.

Vesterby er byens vestlige del. Her finder man en blanding af boliger, erhverv og industri. Vesterby er hjemsted for Assens Sygehus, Assens Politistation og Assens Banegård.

Assens er en mangfoldig by med noget for enhver smag. Byen har et rigt kulturliv, gode shoppingmuligheder og et aktivt erhvervsliv. Assens er også en by med en smuk natur, som byder på gode muligheder for rekreation.

Erhvervsområder og arbejdspladser i Assens 

De vigtigste erhvervsområder i Assens er:

 • Erhvervspark Assens: Erhvervspark Assens er en 30 hektar stor erhvervspark, der ligger øst for Assens bymidte. Parken er hjemsted for en række virksomheder, herunder Montana Furniture A/S, Norlys Møbler og BoConcept.
 • Østerby: Østerby er et område i Assens øst for bymidten. Området er hjemsted for en række virksomheder, herunder virksomheder inden for industri, metal og plast.
 • Vesterby: Vesterby er et område i Assens vest for bymidten. Området er hjemsted for en række virksomheder, herunder virksomheder inden for industri, fødevarer og logistik.

Kontorområder i Assens 

Assens har to vigtige kontorområder:

 • Assens Syd er det største kontorområde i Assens. Det ligger i den sydlige del af byen, tæt på motorvejen og banegården. Området huser en række virksomheder, herunder Vestas, Dansk Supermarked og Assens Kommune.
 • Assens Nord er det næststørste kontorområde i Assens. Det ligger i den nordlige del af byen, tæt på havnen. Området huser en række virksomheder, herunder Assens Byggecenter, Assens Smede og Maskinfabrik og Assens Landboforening.

Begge kontorområder er velfungerende og attraktivt placeret. De tilbyder gode muligheder for transport og infrastruktur, og de er tæt på byens centrum og faciliteter.

Find kontor til leje i Assens

Butiksområder i Assens 

De vigtigste butiksområder i Assens er:

 • Østergade: Østergade er Assens' hovedgade og byder på en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, og specialforretninger.
 • Nørregade: Nørregade er en anden vigtig handelsgade i Assens. Her finder man blandt andet en række tøjbutikker, skobutikker, og dagligvarebutikker.

Find butik til leje i Assens

Butikker i Assens

Assens er en hyggelig by med en masse at tilbyde sine besøgende. Udover de mange seværdigheder og attraktioner, byder byen også på et bredt udvalg af butikker.

Østergade er Assens' hovedgade og byder på en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og specialforretninger.

Her er et par eksempler på butikker, man kan finde på Østergade:

 • Bog & Ide: En boghandel med et stort udvalg af bøger, magasiner, og legetøj.
 • H&M: En international modebutik med et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Elgiganten: En elektronikbutik med et bredt udvalg af elektronikprodukter, herunder tv, lyd, computers, og smartphones.

Nørregade er en anden vigtig handelsgade i Assens. Her finder man blandt andet en række tøjbutikker, skobutikker, og dagligvarebutikker.

Her er et par eksempler på butikker, man kan finde på Nørregade:

 • Zara: En international modebutik med et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • C&A: En international modebutik med et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Dagli'brugsen: En dagligvarebutik med et bredt udvalg af dagligvarer.

Lager- og logistikområder i Assens

De vigtigste logistikområder i Assens er:

 • Assens Havn: Assens Havn er en af Danmarks største havne, og den spiller en vigtig rolle i den danske logistikkæde. Havnen håndterer en bred vifte af varer, herunder fødevarer, byggematerialer, og industrivarer.
 • Assens Midtby: Assens Midtby er et vigtigt knudepunkt for godstransport. Byen ligger i krydset mellem E20 og E45, og den er derfor et naturligt sted for lager- og distributionsvirksomheder.

Find lager til leje i Assens

Relevante links om erhvervslivet i Assens

Læs mere om Assens erhvervsliv på disse sider:
Assens Kommune
Udvikling Assens
Visit Assens
Wikipedia: Assens
Assens på Google Maps
Find ledige erhvervslokaler i Assens

Ofte stillede spørgsmål