Udlejning af boligudlejningsejendomme

Vi er Danmarks store online erhvervsmægler. Hos os kan du finde din nye lejer eller køber direkte. Søg direkte i vores database herunder og kontakt relevante lejere og købere i hele Danmark med henblik på en fremvisning, udlejning og salg af erhvervsejendom. Du sørger selv for fremvisning af lejemålet eller ejendommen samt kontrakt. Mere info om brug af erhvervsmægler til salg eller udlejning.

Få hurtig hjælp til udlejning via tlf 25238710 eller mail vip@lokaleportalen.dk. Du er velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål om kontrakt, investeringsafkast, finansiering og lån, fremvisning, markedsføring og annoncering.

Er dine lokaler til leje eller salg?Leje/salg
Hvor store er dine lokaler?Størrelse

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en erhvervsmægler?

En erhvervsmægler er en professionel, der kan hjælpe med handel med erhvervslokaler og ejendomme. Det kan f.eks. være køb og salg af kontorejendomme, afståelse af butikslokaler, formidling af lagerejendomme og logistikejendomme, salg af boligudlejningsejendomme eller udlejning af erhvervslokaler.

Er "erhvervsmægler" en beskyttet titel?

Ordet ”erhvervsmægler” er – i modsætning til ”ejendomsmægler” – ikke en beskyttet titel. Mens man skal have en uddannelse til ejendomsmægler for at kunne kalde sig ”ejendomsmægler”, gælder det samme ikke for begrebet erhvervsmægler. Så hvis en person kalder sig erhvervsmægler, er der ikke nogen garanti for at vedkommende har en uddannelse som ejendomsmægler. Det betyder ikke, at en person der ikke har en ejendomsmægler-uddannelse ikke kan fungere ganske glimrende som erhvervsmægler. 

Gode råd for dig der overvejer at bruge en erhvervsmægler

I langt de fleste tilfælde har du ikke brug for hjælp fra en erhvervsmægler til at udleje dine erhvervslokaler eller sælge din erhvervsejendom. Det er dyrt at bruge en erhvervsmægler, og hvis du selv kan klare fremvisningen af dine lokaler eller den erhvervsejendom du ønsker at sælge, er der mange penge at spare. 

Det en erhvervsmægler kan hjælpe med er følgende:

  • Salgopstilling: Erhvervsmægleren laver en salgsopstilling og vurdering
  • Søgning efter lejere: Erhvervsmægleren prøver at finde potentielle lejere og laver en lejeaftale
  • Lejekontrakt: Erhvervsmægleren forhandler med lejeren og laver en lejeaftale. Du kan også bruge en ejendomsadvokat til dette
  • Fremvisning: Erhvervsmægleren sørger for at fremvise lejemålet eller ejendommen
  • Udarbejdelse af dokumenter: Erhvervsmægleren kan hjælpe med papirarbejdet såsom erhvervslejekontrakt, købsaftale, skøde mv.
  • Køberrådgivning, hvis du søger en investeringsejendom til salg

Det kan være en fordel at anvende en erhvervsmægler da de kan have et større netværk og dermed kan finde flere potentielle lejere. De står også for al kontakt med lejerne og sørger for at lejemålet bliver lejet ud. En erhvervsmægler kan dog være koster typisk et gebyr på 15-25% af det første års leje og løbende høje markedsføringsudgifter. Brug en lokal erhvervsmægler der har lejere og købere i området. Se fx erhvervsmægler i København, erhvervsmægler i Århus, erhvervsmægler i Odense eller erhvervsmægler i Aalborg.

Dårlige erfaringer med erhvervsmæglere:

Mange ejendomsselskaber og private udlejere, har dårlige erfaringer med mæglere. De oplever nemlig at erhvervsmægleren ikke arbejder særlig hårdt med udlejningen af lejemålet efter at erhvervsmægleren først har fået erhvervslejemålet i kommission. Hvis man vælger en erhvervsmægler, skal man være rigtig opmærksom på, hvordan og hvor meget erhvervsmægleren arbejder med udlejningen af erhvervslejemålet.

En anden grund til at mange ejendomsselskaber og private udlejere har dårlige erfaringer med erhvervsmæglere, er at der er mange useriøse erhvervsmæglere på markedet. De useriøse erhvervsmæglere opkræver markedsføringsgebyr for deres ydelser, men leverer ikke den forventede service. De useriøse erhvervsmæglere giver ofte ejendomsselskaber og private udlejere falske forhåbninger om hurtig udlejning for at få kontrakten på udlejning af ejendomme, erhvervsejendomme, butiksejendomme og investeringsejendomme.

Giv aldrig erhvervsmægleren lejemålet i enekommission

Hvis du vælger at arbejde sammen med en erhvervsmægler, er det vigtigt at du ikke giver erhvervsmægleren erhvervslejemålet i enekommission. Hvis erhvervsmægleren ikke har lejemålet i enekommission, tjener erhvervsmægleren kun penge, hvis erhvervsmægleren lejer lejemålet ud. Dermed kan du selv arbejde med udlejning af lejemålet samtidigt med erhvervsmægleren – og betaler ikke penge til erhvervsmægleren hvis du selv finder en lejer

Hvis du ikke giver erhvervsmægleren sagen i enekommission, kan du også lade flere forskellige erhvervsmæglere arbejde med udlejningen af lejemålet. På den måde kan du være sikker på, at flere mennesker ser dit lejemål og dermed øger chancerne for at finde en lejer.

Betal ikke markedsføringsbidrag til erhvervsmægleren

Mange erhvervsmæglere opkræver et større markedsføringsbidrag, som en del af deres aftale. Hvis en mægler, som vil være din rådgiver, vil opkræve et markedsføringsbidrag, er det et dårligt tegn på at han ikke har adgang til relevante lejere til dit lejemål. Du bør derfor aldrig betale et markedsføringsbidrag til en erhvervsmægler.

Danmarks store online erhvervsmægler

Lokaleportalen.dk er Danmarks store online erhvervsmægler - for dig der kan gøre det selv. Du kan kontakte lejere og købere direkte på Lokaleportalen, og du kan oprette en gratis annonce for dine ledige lokaler eller din erhvervsejendom til salg. 

Hvis du påtænker at købe en ejendom med henblik på investering, behøver du ikke bruge en erhvervsmægler. På siden Investeringsejendomme og erhvervsejendomme til salg får du et samlet overblik over stort set alle investeringsejendomme som er annonceret til salg i Danmark. Kontakt sælgerne direkte, og brug en ejendomsadvokat til at klare papirarbejdet.

Fordele og ulemper ved at bruge erhvervsmægler

Vi har udarbejdet denne guide til dig der er i tvivl om du har brug for en erhvervsmægler: Brug af erhvervsmægler - fordele og ulemper .