Hvordan åbner jeg min egen butik?

12. oktober 2017 | Skrevet af: Leonora Jensen
Hvordan åbner jeg min egen butik?

At åbne sin egen butik er for mange en drøm, der er vokset igennem årene. For nogle er det måske en pludselig indskydelse eller en mulighed som har budt sig på det rette tidspunkt og sted.
Men hvordan lader det sig gøre?

1. Tag temperaturen

Først og fremmest er det en god idé, at man spørger folk noget ligende "Hvad synes du om denne idé?" eller "Ville du være interesseret i at gå i en sådan butik?". Altså i grunden at tage temperaturen på markedet og bedømme, om der er stemning for den type af butik og varer, som du vil bringe ind på det. Det er ydermere vigtigt at tage stilling til, fordi en afgørende faktor for butikkens overlevelse er om den er konkurrencedygtig.

2. Lokalisation og varer

Mange ved at beliggenhed spiller en vigtig rolle indenfor alt, hvad der har med ejendomme at gøre. For det første er det vigtigt, fordi en bedre beliggenhed er lig større sandsynlighed for flere kunder. Det kommer vel at mærke an på din butiks målgruppe og hvilket forudsætninger og forventninger, du sætter dig som butiksejer. Beliggenheden behøver ikke nødvendigvis være et sted, hvor der færdes mange mennesker. Fokusér på om butikken passer til området og dets beboere. Komplementerer disse hinanden? Opret en søgeagent på Lokaleportalen.dk for at finde det lokale, som passer til dig, dine fremtidige kunder og hele butikkens tema.

Udover at finde en butik til leje, er det selvfølgelig også nødvendigt at være sikker på de varer, som butikken bygger på. Skal din butiksversion dreje sig omkring én eller nogle enkelte varer eller services? Eller skal varerne gøre sig i flere forskellige som støtter op omkring et forudsat butikstema? Tag endvidere stilling til mulighederne inden for transport, lagring, udvidelse og inventarets størrelse. 

2.2 Men hvordan finder man så en butik til leje?

Der findes mange muligheder for at finde en butik til leje, som passer til netop dine præferencer. Man kan gå omkring det område, man har tænkt sig, at butikken skal ligge i. Når der er butikker til leje er der sat store mærker og skilte op på det. Det er selvfølgelig ikke helt optimalt, at skulle gå rundt og lede. På nettet kan dette gøres meget lettere. På Lokaleportalen.dk kan du taste dine ønsker ind og finde alle de butikslokaler som udbydes til leje igennem mæglere, virksomheder og private personer.